Polityka prywatności wislakrakow.com

Nasza polityka prywatności składa się z kilku sekcji. Każda z tych sekcji jest równie ważna, dlatego zachęcamy do uważnego przeczytania ich wszystkich przed wyrażeniem zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Wstęp

Użytkownik serwisu Wislakrakow.com (‘Ty’) może dzielić się informacjami i opiniami na temat wydarzeń sportowych, wyszukiwać i publikować typy, sprawdzać statystyki z meczów, recenzje bukmacherów oraz informacje na temat darmowych zakładów (‘oferty’).

Bardzo ważne jest, by poprzez zapisy o Polityce prywatności przedstawić Ci, w jaki sposób Twoje prywatne dane są gromadzone, wykorzystywane, konsultowane lub przetwarzane w jakikolwiek inny sposób, gdy korzystasz z www.wislakrakow.com (‘Wislakrakow.com’). Prywatne dane to każde informacje na Twój temat, które mogą zostać wykorzystane, by Cię zidentyfikować lub umożliwiające Twoją identyfikację. Ten regulamin Polityki prywatności odnosi się do przetwarzania Twoich prywatnych danych na Wislakrakow.com, nie zaś do przetwarzania danych na innych serwisach lub stronach internetowych, bez względu na to, czy należą one do właściciela Wislakrakow.com, czy do kogoś innego. Właścicielem Wislakrakow.com (‘my’, ‘nas’, ‘nasz’) jest:
Better Collective A/S,
Tolbodgade 12,
1253 Copenhagen K (Hovedstaden)
Denmark (DK)
CVR. 27652913

Niniejsze zapisy Polityki prywatności wchodzą w życie 25 maja 2018 roku. Część zapisów może z czasem ulec zmianie.

Istotne zmiany to takie, które mają wpływ na zakres Twoich praw, obowiązków oraz odnoszą się do ochrony oraz przetwarzania Twoich danych. Istotne zmiany odnoszą się do (ale nie tylko) uruchomienia nowych usług, użycia nowych technologii oraz przetwarzania Twoich prywatnych danych do nowych celów. W związku z tym, jeżeli wprowadzimy istotne zmiany w Polityce prywatności, wyślemy Ci powiadomienie poprzez nasz serwis lub innymi drogami i damy Ci możliwość obejrzenia tych zmian, zanim wejdą one w życie. Zostanie wystosowana do Ciebie prośba o wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z nowymi zasadami. Jeśli nie wyrazisz na to zgody, nie będzie możliwości korzystania z Twojego konta i usług dostępnych dla zarejestrowanych użytkowników.

Dodatkowo, od czasu do czasu możemy wprowadzać niewielkie zmiany w Polityce prywatności. Niewielkie zmiany nie będą miały wpływu na Twoje prawa, obowiązki oraz odnosić się do ochrony prywatnych danych. Ten rodzaj zmian może odnosić się do (ale nie tylko) organizacji tekstu i gramatycznych korekt zapisów zasad Polityki prywatności, aby przekaz był bardziej przystępny. Fakt, że kontynuujesz korzystanie z naszego serwisu po opublikowaniu zaktualizowanej Polityki prywatności z niewielkimi zmianami oznacza, że przetwarzanie Twoich danych podlega zaktualizowanej Polityce prywatności z niewielkimi zmianami.

Administrator danych i podmiot danych

Korzystając z Wislakrakow.com możesz wyjawić pewne informacje, włączając te, które można uznać za dane osobowe. Kiedy Twoje prywatne dane są przetwarzane, w świetle prawa stajesz się podmiotem danych i masz prawo do egzekwowania swoich praw gwarantowanych Ci przez Europejskie Prawo Ochrony Danych Osobowych, wyjaśnione w niniejszych zapisach Polityki prywatności. Biorąc pod uwagę fakt, że ustalamy cel i sposoby przetwarzania danych przez Wislakrakow.com, z prawnego punktu widzenia jesteśmy administratorami danych – Twoich danych na tej stronie. Administrator danych ma prawo do przetwarzania Twoich prywatnych danych, ale także obowiązek chronić je w sposób zgodny z regulacjami prawa europejskiego, szczególnie Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych (‘RODO’) oraz niniejszą Polityką prywatności.

Przetwarzanie danych

Przetwarzamy (lub możemy przetwarzać) różne rodzaje Twoich danych. Poniżej znajdziesz informacje dotyczące tego, jakiego rodzaju dane przetwarzamy oraz jak je kategoryzujemy.

Identyfikacja danych

Dane osobowe (PII) – gdy zakładasz konto na Wislakrakow.com, przetwarzamy Twój adres e-mail, nazwę użytkownika oraz informację na temat Twojej daty urodzenia. Możesz również ujawnić nazwę użytkownika Wislakrakow.com, który skierował cię na naszą stronę, nazwę miejscowości, w której mieszkasz oraz informację o strefie czasowej, w która Ciebie dotyczy. Możesz również dodać Twoje identyfikatory do różnych komunikatorów internetowych (Skype ID, MSN Messenger itp.) lub podać adres url Twojego osobistego bloga lub własnej strony internetowej.

Dane identyfikacji elektronicznej – gdy logujesz się na Wislakrakow.com przetwarzamy adres IP urządzenia, z którego korzystasz, typ i wersję przeglądarki oraz systemu operacyjnego, którego używasz oraz czas logowania.

Zapisywanie

Obrazy – jeśli chcesz, możesz przesłać zdjęcie profilowe. Może to być Twoje zdjęcie lub inny obraz, który chcesz powiązać ze swoim kontem.

Prywatne upodobania i hobby

Preferencje – możesz dodać do Twojego profilu informacje o swoim hobby i zawodzie; możesz stworzyć listę znajomych na forum lub listę użytkowników forum, których chcesz zignorować. Przetwarzamy informacje o tematach forum, które śledzisz, a także o użytkowników forum, do których dołączyłeś. Możesz także otrzymywać powiadomienia od administratorów strony lub od innych użytkowników Wislakrakow.com.

Ponieważ zintegrowaliśmy funkcjonalność „lubię to” Facebooka, przetwarzamy informacje o artykułach polubionych na naszej stronie, ale raport, który otrzymujemy, jest na poziomie zagregowanym.

Treści które tworzysz

Poza treściami, które generujesz na Wiślakrakow.com, ujawniając swoje dane, na naszej stronie możesz wysyłać osobiste wiadomości do innych użytkowników, zamieszczać komentarze w Shoutbox, tworzyć nowe tematy na forum lub odpowiadać na już istniejące, a także komentować artykuły na naszej stronie. Możesz również utworzyć własny podpis na forum i dodać krótką notkę biograficzną, która może przekazywać więcej informacji o Tobie innym użytkownikom. Za każdym razem, gdy utworzysz dowolną z wymienionych powyżej treści, przechowamy te informacje o Tobie.

Jak i dlaczego przetwarzamy Twoje dane

Zbieramy i przetwarzamy dane na Twój temat kiedy się logujesz i korzystasz z naszego serwisu. Twoje osobiste dane przetwarzamy w celu świadczenia Ci usług i polepszania Twoich doświadczeń z nimi związanych, aby rozwijać nasz serwis oraz po to, by zabezpieczyć i utrzymywać funkcjonowanie Wislakrakow.com. Więcej o celach przetwarzania Twoich danych znajdziesz poniżej.

Dane identyfikacyjne

Dane osobowe (PII) – Twoje Dane osobowe, które przetwarzamy gdy je tworzysz konto użytkownika służą do tego, by odróżnić Cię od innych użytkowników Wislakrakow.com. Potrzebujemy Twojej daty urodzenia, aby ustalić, czy spełniasz wymagania prawne związane z dostępem do gier hazardowych. Ponadto używany jest Twój adres e-mail, abyśmy mogli komunikować się z Tobą w sprawie wszelkich zmian na koncie lub w naszych usługach, a także w przypadku komunikacji reklamowej, jeśli wyrazisz zgodę na jej otrzymywanie. Strefa czasowa, którą podasz, pomaga nam pokazać odpowiedni czas wysłania posta na forum lub wiadomości. Od Ciebie zależy, czy ujawnisz nazwę użytkownika innego użytkownika Wislakrakow.com, który polecił Ci naszą stronę, nazwę miasta, w którym mieszkasz, jak również identyfikatory komunikatorów internetowych (Yahoo ID, numer ICQ, MSN Messenger ID itp.) lub adres URL Twojego osobistego bloga lub własnej strony internetowej. Informacje te mogą przyczynić się do personalizacji konta użytkownika i rozwoju kanałów komunikacji z nami oraz innymi użytkownikami.

Dane identyfikacji elektronicznej – przetwarzamy numer IP urządzenia, z którego się logujesz, aby umożliwić komunikację Twojego sprzętu z naszym serwerem; aby ustalić przybliżoną geolokalizację, co może dalej posłużyć do personalizowania usług (np. wyświetlenia zawartości odpowiadającej wybranemu językowi oraz legalnych prawnie treści związanych z hazardem w Twoim kraju), jak również w celach analitycznych. Więcej o tym, jak przetwarzamy dane w celach analitycznych, znajdziesz w zapisach naszej Polityce cookies.

Przetwarzanie szczegółów dotyczących Twojej przeglądarki i systemu operacyjnego jest niezbędne, aby zapewnić Ci najwyższą jakość naszych usług. Czasami będziemy również potrzebować tych informacji do rozwiązywania problemów technicznych – jeśli jakieś się pojawią.

Zapisywanie

Obrazy – możemy przechować Twoje zdjęcia profilowe, aby umożliwić Ci spersonalizowanie Twojego profilu na naszej stronie.

Prywatne upodobania i hobby

Preferencje – Możesz dodać do profilu informacje o swoim hobby i zawodzie, aby przedstawić się innym użytkownikom w bardziej szczegółowy sposób, a my przechowamy te informacje w Twoim imieniu.

Możesz utworzyć listę znajomych na forum lub listę użytkowników forum, których chcesz zignorować, co umożliwi nam dostarczenie bardziej spersonalizowanych treści, którymi jesteś faktycznie zainteresowany lub ukrycie przed tobą tego, co możesz uznać za denerwujące.

Przetwarzamy informacje o tematach forum, które śledzisz, a także o grupach użytkowników forum, do których dołączysz, abyś miał szybki dostęp do tego co jest dla Ciebie ważne.

Informacje na temat Twoich osobistych upodobań, które przetwarzamy, pomagają nam rozpoznać Twoje preferencje, które mogą posłużyć nam do celów komunikacji komercyjnej. Możemy także wykorzystać Twoje zainteresowania, aby lepiej przygotować treści komercyjne, które od nas otrzymasz. W tym celu korzystamy z platformy marketingowej Eloqua. Więcej o tym narzędziu i powiązanych z nim działaniach przeczytasz w Polityce cookies. Jeśli nie chcesz stać się podmiotem podejmowania decyzji automatycznych, włączając w to profilowanie, przeczytaj sekcję Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych i prawa związane z decyzjami podejmowanymi automatycznie, którą znajdziesz pod sekcją Twoje prawa

Treści które tworzysz

Przechowujemy wszystkie prywatne wiadomości, które wysyłasz i otrzymujesz, Twoje posty w Shoutbox, tematy na forum i odpowiedzi oraz komentarze, które publikujesz na artykułach na naszej stronie, w celu umożliwienia interakcji użytkownikom naszej strony internetowej, co jest podstawową funkcjonalnością Wislakrakow.com.

Polityka cookies

Każda przeglądarka, która odwiedza naszą stronę otrzymuje od nas pliki cookies. Korzystamy z cookies, ponieważ chcemy zapewnić jak najlepsze doświadczenia każdemu, kto odwiedzi tę stronę internetową.

Poprzez korzystanie z cookies, przetwarzamy standardowe informacje logowania i szczegóły wzorów zachowań gości strony internetowej. Cookies umożliwiają nam usprawnienie nawigacji na stronie, analizę zachowań wszystkich osób na stronie, promowanie produktów i dostarczanie treści od podmiotów trzecich. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookies, przeczytaj Politykę cookies.

Jak chronimy Twoje dane

Nie zbieramy danych osobowych w nadmierny sposób. Przetwarzamy tylko te dane, które są nam najbardziej potrzebne i tylko w uzgodnionych celach. Staramy się mieć zawsze aktualne informacje i przechowywać je w bezpieczny sposób. Nie przetwarzamy danych przez okres dłuższy, niż jest to niezbędne dla pozyskania informacji.

Wykorzystujemy środki techniczne i organizacyjne w zgodzie z dobrymi praktykami branżowymi, aby chronić Twoje dane. W związku z tym korzystamy ze środków technicznych i organizacyjnych zapewniających zabezpieczenie Twoich danych przed przypadkową lub nielegalną stratą, zmianą, kradzieżą, nieautoryzowanym dostępem, nieautoryzowanym wykorzystaniem i przeciw wszystkim innym nielegalnym formom przetwarzania.

Stosujemy różne poziomy dostępu kontroli nad Twoimi danymi. Restrykcje dostępu kontroli bazują na potrzebach i wymogach bezpieczeństwa. Zapewniamy Cię, że tylko odpowiednio upoważnione osoby mają dostęp do Twoich danych, których wiedza i umiejętności o gospodarowaniu danymi jest niezbędna do wypełnienia przypisanych im zadań w związku z powierzoną im pracą.

Twoje prawa

Prawo do dostępu do Twoich danych

Masz prawo do tego, by otrzymać od nas potwierdzenie dotyczące tego, czy Twoje dane są przetwarzane oraz – jeśli tak faktycznie jest – zażądać dostępu do swoich danych. Jeśli chcesz uzyskać potwierdzenie oraz dostęp do swoich osobistych danych, skontaktuj się z nami: dataprotection@bettercollective.com.

Prawo do sprostowania danych

Masz prawo do poproszenia nas o usunięcie nieprawidłowych danych osobistych, które Cię dotyczą. Biorąc pod uwagę cel przetwarzania danych, masz prawo do podawania niepełnych danych.

Prawo do usunięcia danych (“prawo do bycia zapomnianym”)

W określonych przypadkach, masz prawo zażądania od nas usunięcia informacji, które o Tobie zebraliśmy:
– gdy dane nie są już potrzebne do celów, w których zostały zebrane,
– gdy wycofałeś zgodę i nie ma podstaw prawnych, byśmy dalej przetwarzali Twoje dane,
– gdy nie wyraziłeś zgody na przetwarzanie i nie występują podstawy prawne, by kontynuować,
– gdy dane zostały przetworzone bezprawnie lub
– gdy dane muszą zostać usunięte w zgodzie z systemem prawnym.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych

Masz prawo do wprowadzenia ograniczeń dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych w następujących przypadkach:
– gdy trafność Twoich danych jest niejasna – przetwarzanie może zostać ograniczone do okresu, w którym będzie to niezbędne dla zweryfikowania trafności danych,
– przetwarzanie jest bezprawne i żądasz nałożenia ograniczeń zamiast usunięcia,
– dane nie są nam już potrzebne do celów, dla których zostały zebrane, ale jest Ci to potrzebne w związku z przepisami prawnymi,
– jeśli sprzeciwiasz się przetwarzaniu danych osobowych, które przetwarzane są w związku z naszymi interesami prawnymi, podczas oczekiwania na weryfikację, czy nasze interesy prawne stoją ponad Twoimi podstawowymi prawami i wolnością.

Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych i prawa związane z decyzjami podejmowanymi automatycznie

Masz prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania przez nas Twoich danych na podstawie Twojej sytuacji na każdym etapie przetwarzania Twoich danych osobowych, włączając w to profilowanie. Na Twoją prośbę przerwiemy przetwarzanie danych do momentu, aż będziemy w stanie przedstawić Ci podstawy prawne do kontynuowania, które będą stały ponad Twoimi podstawowymi prawami lub jeśli dalsze przetwarzanie będzie niezbędne dla ustanowienia, wyegzekwowania, lub obrony dociekań prawnych.

W każdej chwili masz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych włączając w to profilowanie, bezpośrednio w celach marketingowych. Korzystamy z Eluqua dla decyzji automatycznych włączając w to profilowanie, cele marketingowe, zaś Ty możesz wykluczyć siebie z dalszego przetwarzania danych w tych celach korzystając z tego linku. W związku z Twoim wykluczeniem, Twoje dane nie będą dłużej przetwarzane w celach marketingowych. W związku z automatycznymi decyzjami, masz prawo poprosić, by interweniował człowiek.

Prawo do przenoszenia danych

W określonych przypadkach masz prawo otrzymywać swoje dane osobowe, które dostarczyłeś nam w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym, możliwym do odczytania przez maszyny formacie (np. formacie elektronicznym) i masz prawo do zażądania przeniesienia tych danych gdzie indziej bez przeszkód z naszej strony, o ile takie przeniesienie będzie technicznie możliwe.

Prawo do wycofania zgody

Jeśli podstawą do przetwarzania Twoich danych osobowych jest Twoja zgoda, możesz wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie bez podawania nam powodu i bezpłatnie. W celu wycofania zgody powinieneś usunąć swoje konto na Wislakrakow.com.

Wycofanie zgody nie ma wpływu na podstawy prawne obowiązujące przy uprzednim wyrażeniu zgody. Miej na uwadze, że po wycofaniu zgody, nie będziemy dłużej przetwarzać Twoich danych i w konsekwencji nie będziemy dłużej oferować Ci naszych usług.

Prawo do wniesienia skargi

Jeśli czujesz, że Twoje dane osobowe mogły zostać wykorzystane nieprawnie, możesz skontaktować się z nami: dataprotection@bettercollective.com. Masz także prawo do wniesienia skargi w instytucji odpowiednim ds. ochrony danych. Instytucja odpowiednie ds. ochrony danych w Unii Europejskiej mogą być przydzielane na podstawie miejsca Twojego zameldowania lub miejsca, w którym nastąpiło złamanie prawa.

My stacjonujemy w Danii, dlatego możesz wybrać kontakt z Danish Data Protection Agency – adres: Datatilsynet, Borgergade 28, 5, DK-1300 Copenhagen K; e-mail: dt@datatilsynet.dk

Jak długo przetrzymujemy dane

Przechowujemy Twoje dane do momentu usunięcia Twojego konta z Wislakrakow.com. Kiedy usuwasz swoje konto, my usuwamy Twoje dane osobowe. Pamiętaj, że nie usuniemy Twoich postów na forum; zachowamy je zarchiwizowane, aby użytkownicy mogli śledzić przebieg dyskusji.

Komu udostępniamy prywatne dane

Możemy dzielić się Twoimi danymi z podmiotami trzecimi. Podmiotami trzecimi są:
– członkowie Better Collective Group, włączając Better Collective A/S i jego zaplecze (BC Group) – więcej o członkach BC Group znajdziesz tutaj. Miej na uwadze, że to my ustalamy cel i środki przetwarzania danych, jak również to my decydujemy, które z Twoich danych będą przetwarzane przez członków BC Group.
– podmioty, które pomagają nam w regularnym dostarczaniu i dalszym rozwoju naszego serwisu (np. analizy, prace konserwacyjne, marketing, development). Mają one prawo do rozsądnego przetwarzania Twoich danych w celach wykonania powierzonych im zadań. Miej na uwadze, że to my ustalamy cel i środki przetwarzania danych, jak również to my decydujemy, które z Twoich danych będą przetwarzane w celach wykonania powierzonych zadań.
– władza publiczna i agencje przestrzegania prawa jeśli będzie to niezbędne i jeśli będziemy do tego prawnie zobowiązani lub upoważnieni.
– podmioty trzecie, które mają dostęp do naszego API, które może ujawniać Twoje typy, nazwę użytkownika, avatar, oceny, komentarze i kraj.

Przenoszenie Twoich danych do innych krajów

Możemy przenosić Twoje dane poza teren Europejskiej Strefy Ekonomicznej w celu stałego dostarczenia naszych usług i/lub ich dalszego rozwoju. Podejmujemy wszelkie środki w odniesieniu do odbiorców danych osobowych, aby zapewnić odpowiedni poziom ochrony i odpowiednie zabezpieczenia określone w obowiązującej ustawie o ochronie danych, w szczególności w zakresie RODO.

Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane odbiorcy z kraju, o którym Komisja Europejska uważa, że ma odpowiedni poziom ochrony danych. Możesz dowiedzieć się więcej o krajach o odpowiednim poziomie ochrony tutaj.

Jeśli Twoje dane zostaną przeniesione do odbiorcy w Stanach Zjednoczonych, naszym celem jest transfer danych w sposób określony przez mechanizm Privacy Shield (Tarczy Prywatności). Więcej informacji o mechanizmie Privacy Shield jest dostępnych tutaj.

W razie potrzeby zawieramy umowy o ochronie danych z odbiorcami danych, które będą zawierać standardowe klauzule umowne wydane przez Komisję Europejską i które zobowiązałyby odbiorcę danych do zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony i wdrożenia stosownych zabezpieczeń, zgodnie z obowiązującym prawem o ochronie danych, a zwłaszcza RODO, w odniesieniu do przetwarzania Twoich danych osobowych.