|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
To akurat chyba wprowadził jeszcze Bednarz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...RT-ZjDzVchoagA
nic nowego się dzisiaj już raczej nie dowiemy, pozostaje czekać do jutra. TS potwierdzi lub nie potwierdzi ten przelew. Ly Vanna może wyda swój komunikat. Pietrowski być może coś konkretnego powie. Swoją drogą słowo przelew stało się dość popularne w przeciągu ostatnich 10 dni. Wyrazu dzban i tak niestety nie pobije, a szkoda ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Pojawiła się wypowiedź Kuby, w której mówi że nie uczestniczy w żadnych rozmowach w sprawie zmiany klubu. https://wmeritum.pl/jakub-blaszczyko...rakow-3/260692
Jak się to ma do wypowiedzi naszego prezesa w której mówił że się spotkali i Kuba wyraził swoje zainteresowanie? ![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
@sepot
Nijak pisałem że panowie przyszli posprzątać i zgasić światło i usunąć niewygodne papiery |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Cytat:
Wskaż, gdzie zarzuciłem socjos brak transparentności. Bo na razie rozumiem, że nie potrafisz czytac. Albo czytać potrafisz jednak nie rozumiesz przyswajanego tekstu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Skończ już się ośmieszać ekspercie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Gdzie ja napisałem, że to jest prawda czy w to wierzę? To jest kolejny wariant/ scenariusz jakich było tutaj już wiele podawanych, dla mnie może być trochę bardziej prawdopodobny, dla Ciebie mniej, nie musisz się ze mną zgadzać i od razu mnie obrażać. Mnie już tak naprawdę nic nie zdziwi w tym burdelu. Sam widzisz, że w ostatniej chwili Sarapata z kolegami wzięła sobie kasę za mecz z Amicą...
Ostatnio edytowane przez heoij : 30.12.2018 o godz. 13:56.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
@cinekw
Kuba sam wsponinał o możliwości rozwiązania kontraktu |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie znam mechanizmów dysponowania składkami sosiosów ale wypowiedzi niektórych członków które można tutaj znaleźć sprawiają, ze można mieć obawy czy w perspektywie czasu nie skończy się tak jak z SKWK. Czyli wzniosłe idee, a proza życia złodziejska. Rozumiem że miała to być jakaś forma ratowania klubu, niestety zanim nie pozbędziemy się pasożytów nic ona nie da. A żeby się pasożytów pozbyć trzeba żadać od każdego jasnej deklaracji TAK TAK NIE NIE. Bez jałowego pieprzenia o szarościach.
Trzeba sobie jasno powiedzieć że dla części "najwierniejszych" dobro Wisły czyli jej dobre imię, wyniki sportowe, przyjazny dla każdego kibica stadion to bzdury wywołujące uśmiech politowania. Dla nich liczy się kasa, kasa, i kozaczenie. Wydoić grosz ze składek, pobić kogoś bo nie pozdrawia kumpli za kratami, jak się ktoś w klubie postawi to rzucić parę rac, niech płaca kary itd. taka to jest ta wierność. Czy nimi ktoś steruje ? Pewnie tak, ale to jest margines ilu ich jest 1000 kretynów robiących machloje pod płaszczykiem kibicowania? Pewnie nawet mniej. Niestety jest też większa grupa zakochana w szarościach nie wiem czy dla podreperowania ego czy za poklepanie po plecach wynajdują bzdurne argumenty żeby ta czarną bandę wybielać. Jakie ? Można sobie ten temat przelecieć i wiele takich się znajdzie. Powodzenie sanacji w Wiśle zależy właśnie od tego żeby kure...o nazywać po imieniu bez żadnego ale. Bo jestem pewny że o atmosferę na meczu mogą się zatroszczyć ludzie nie okradający własnego klubu. Dużo skuteczniej niż bandyterka. Jeżeli na trybunach nie będzie powiedziane stanowcze NIE dotychczasowym praktykom to czy z nowym inwestorem czy w dowolnej lidze dalej będzie popelina i nic tego nie zmieni. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|||
Revenge_vo2 napisał(a):
Revenge_vo2 napisał(a):
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
@ filipski jesteś drugą wersją Kasztelańca(albo nim samym), tak samo promujesz działania rzekomych inwestorów (zwykłych gołodupców) jak robił to wspomniany juz Dominik przy akcji ze stechertem i podobnie ładnie ubierasz w słowa wypowiedź która ni jak sie ma do istniejących faktów, a tylko ciśniesz propagandę na rzecz tych pseudo inwestorów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dla mnie sprawa niestety jest już oczywista, jeżeli w 21 wieku nie można się przez 2 dni z kimś skontaktować to albo Vanna Ly wykiwał współpracowników ( tylko po co wgl zaczynał tę próbę przejęcia ) albo ten brak kontaktu i oświadczenie Szweda są kolejnym etapem jakiegoś teatrzyku na zamówienie.
Co do Pani M.Sarapaty to ja jednak jestem zwolennikiem teorii rzadko tu przedstawianej albo zbyt cicho przedstawianej. Myślę, że wchodząc w ten interes wiedziała, że będzie musiała współpracować z groźnymi ludźmi, ale miała jakąś tam sympatię do Wisły i zależało jej na ratowaniu Wisły. Z czasem sprawa zaczeła się wymykać z pod kontroli i pewni ludzie stwierdzili jednak, że ich interes jest jednak ważniejszy niż klubu. Marzenie Sarapacie mogło się to nie spodobać, ale niestety nie mogła się już z tego tak po prostu wycofać, a reagować ostrzej wobec tych osób pewnie się bała. Nie wykluczam, że nawet była szantażowana, zastraszana przez niektóre osoby i dlatego bojąc się o swoje życie nie skomentowała reportażu Jadczaka tak jakby chciała. Także ja to widzę tak, że weszła w dziwny uklad świadomie, ale nie spodziewała się że to aż tak źle rozwinie, a teraz już jest za późno na ratowanie swojej twarzy, gdyż jest bojaźn przed mówieniem. Ktoś powie narazie byłaby bezpieczna, ale przecież nie wszyscy będą w więzieniu wiecznie a poza tym nie wszyscy siedzą... |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
nie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Dalej podtrzymuje pytanie. Gdzie w poście zarzuciłem socjos brak transparentność. Już pomyślałem, popełniłem faux pas i socjos to klub, ale widzę jasno, że to stowarzyszenie.
Nie wiem na jakiej zasadzie i jaką logiką doszedłeś do tego, że pisząc o klubie miałem na myśli socjos. Jednoznacznie chodzi o Wisłę, co zawarłem w pytaniu retorycznym. Analogia. Kupuje buty w sklepie krzak, który prowadzi osoba skazana za oszustwa podatkowe. Płatność jest przez payU. Ja mówię, nie zapłacę sklepowi bo mu nie ufam. Według Twojego rozumowania, oznacza to, że nie ufam payU. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Brawo Wy! Cała medialna machina, bardzo nam nieprzychylna, rozegrała to perfekcyjnie. Totalnie nas skłóciła. W tej trudnej chwili, widać wyraźnie jak bardzo Wisła uwiera piłkarskie środowisko. Warszawa, Poznań, gorsza część Krakowa dała by wiele, aby spuścić nas na dno. Aby nas unicestwić. Na forum logują się setki parchatych żołnierzyków, udających kibiców Wisły. Obrażają wszystkich pracowników klubu, a Wy jeszcze z nimi polemizujecie, często też popieracie. Skompromitowani wielokrotnie dziennikarze, którzy za pisanie wielu sprzecznych bzdur, powinni już dawno stracić prawo wykonywanie zawodu, staja się dla Was idolami. Dajecie sobą manipulować jak marionetki. Ku uciesze naszych przeciwników. Nie jesteście w stanie poczekać kilku dni? Przecież sprawa się wyjaśni. Jeżeli w klubie odbywały się przekręty, prędzej czy później prokuratura się tym zajmie. Nie traktujcie swojego klubu jak dziennikarskie i parchate szmaty, żerujące na całym tym zamieszaniu, w którym biorą czynny udział.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Socios nie da tak po prostu kasy klubowi, mając w dupie co się z tą kasą stanie tak jak robi to payU. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Ty sugerujesz ze weszła w środowisko dopiero po objęciu funkcji prezesa S.A. Nie kupie tego. OT/: Cytat:
![]() Edit: Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.12.2018 o godz. 14:21.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
@filipski
Co powiesz o tym co pisano tu wcześniej ? Chodzi dokładnie o tym, że TS nie dopełnił warunków umowy i PMS podpisywala jakieś niekorzystne umowy już po czasie w którym to mogła robić ? Prawda to ? Czy to to są te ruchy TS, które podważają nowi właściciele i to opóźnia przelew ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Laszi
analogia bardzo dobra, tylko czepiasz się kompletnie nie istotnych szczegółów. Ja do socios się nie zapiszę, tak samo jak nie pójdę na mecz dopóki TS rządzi Wisłą. Dla mnie TS = wpływy SKWK. Nie wiem czy ma dla Ciebie znaczenie argument "i mam znajomych co myslą tak samo", ale zakłamywanie rzeczywistości tu nic nie da. Brak transparentności klubu a dokładnie zarządu ma ogromny wpływ na wszytkie inicjatywy związane ze sportową działalnością klubu Wisła Kraków, także na socios. Zadam inne pytanie. Czy gdyby nie SKWK i dziąłania TS w socios byłoby więcej członków? |
|
![]() ![]() ![]() |
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
.............
Powód: a bo tak
Ostatnio edytowane przez Snow : 30.12.2018 o godz. 14:42.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Jako, że szambo wybiło to podzielę się z Wami informacją którą dostałem zaraz po fiasku rozmów od ludzi blisko związanych z panem Ziętkiem.
Ziętek od dłuższego czasu planował przejąć Wisłę i to z jego inicjatywy przyłączono do kupna pana Kwietnia. Przede wszystkim to Ziętek chciał pozbyć się gangsterki z trybun, ale był to też warunek inwestora z Nowego Sącza(FF) który wykładał 4 mln. Ziętek na to poszedł i wszystko zmierzało w dobrym kierunku, aż do momentu negocjacji. Nagle okazało się, że Sarapata chciała dodatkowego miliona za sprzedaż Wisły! na początku nie było mowy o czymś takim, poza symboliczną złotówką i spłatą długów. Co ciekawe, był na negocjacjach facet z NH który przejął schedę po miśku, widziano tą osobę pierwszy raz właśnie wtedy. Totalna patologia wyszła na negocjacjach. Widząc to wszystko Ziętek i spółka zrezygnowali z przejęcia Wisły. Niestety to się trochę pokrywa z tym o czym pisze Jadczak, którego nie darze sympatią... |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
![]() Ktoś potwierdzi?! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Cytat:
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jakiegoś przygłupa z tt chcesz potwierdzać ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Potwierdzam, potwierdzam też trzy pierwsze transfery: Kluivert, Tristan, Mazilu.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|