|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
na takiego zawodnika jak Roger z ligi Brazylijskiej to trzeba przeznaczyć co najmniej 500 tyś Euiro tak jak Legia zrobiła kilka lat temu.Jeśli sie nie myle to w Juventude ( wtedy była to 1 liga) wypatrzył go Mariusz Piekarski.Wiadomo że na zawodników z Flamengo,Gremio czy Palmeiras to nas nie stać ale w 2 lidze też można poszukać ciekawych graczy.
Spora część tych Brazylijczyków co była w Pogoni Szczecin gra teraz w 2 lidze Czeskiej. Na pewno jest to ciekawy kierunek poszukiwań i fajnie byłoby jakby Bednarz poszukał takiego kolesia jak Roger gdzieś w 1 lub 2 lidze Brazylijskiej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 22.06.2008 o godz. 13:03.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na właśnie taki obrót sprawy. Wiadomości z ostatnich tygodniu typu, że na transfery trzeba będzie jeszcze poczekać. Ostatnio jakieś przecieki od pracownika klubu, że Cupiał sypnął groszem. To nam daje większą wiarę, że bum transferowy Jacka Bednarza z nia na dzień jest bliższy
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
sądzicie, że to chodzi o Grzegorza Bronowickiego? Ja w to wątpię. Koleś w Legii zarabiał ok 150-200 tys euro na sezon. Ale i tak to było mu mało. W Crvenej ma kontrakt na poziomie 500-600 tys euro rocznie i to netto(!).
Swego czasu gdy odchodził to na stronie Legii było oficjalne info, za ile odszedł i ile ma zarabiać w Crvenej. Poza tym Bronowicki odchodząc z Legii, był na fali (świetne i dobre występy w kadrze)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 22.06.2008 o godz. 13:25.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To z jakiej paki niby Wisła wogóle oficjalnie wyrażała zainteresowanie ich najlepszym zawodnikiem (Dusan Basta)? Zarabiać to on tyle nie może bo bałkańskie klubu przy takich wypłatach zawodnikom już by dawno padły finansowo zwłaszcza, że wielkich sukcesów w Europie u Serbów już dawno nie widziałem. Z tego co ty podałeś to może zarobić dobry Polak w Bundeslidze. A i takie zarobki Wisła była chętna spełnić, gdy chodziło o Jacka Krzynówka. To o kogo w innym razie mogłoby chodzić? O Golańskiego? On jest już dawno poza naszym zasięgiem zwłaszcza że Benfica i Porto jeszcze nie powiedziały, że rezygnują z niego.
Ostatnio edytowane przez wojtole14 : 22.06.2008 o godz. 13:23.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
nie było mnie chwile, a tutaj juz Big Brono załatwiecie?
Czy was totalnie podupcyło? Przeciez on co najwyzej mogłby, choc nie wiem czy dały rade temu, sprzedawac kiełbaski Ja rozumiem ze słonce swieci i grzeje, ale że aż tak? Do mnie też dzwonił na poczatku tygodnia kolega z jednej z redakcji sportowych, i mowil o tym ze podobo mamy 4 mln E na transfery, ze Cupiał ma sypnąc groszem...ale zlewam to lekkim moczem, bo dopóki nie zobacze, to nie uwierze. Ale z Bronowickim to przesadziliscie, jak wam to moglo przejsc przez myśl .... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
nie wieże w te zarobk, mysle że max co może dawać crvena zvezda to 500 tyś euro na rok i to też nie dla obrońcy z Polski tylko dla największych gwiazd. Bronek ma tam max 300-350 tyś eurasów.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
bronowicki zarabia 535 tys euro... tak wynika z oficjalnych wiadomosci i zreszta sam przyznawal ze zarabia tyle euro co w Legii zlotych
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Ok nie mówie ze to niemożliwe - ale możesz to poprzeć faktami
![]() ![]() A tak w ogóle to takie czcze rozważania bo Bronowicki u nas na bank grać nie będzie, i dobrze że nie. Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez Brozinhio : 22.06.2008 o godz. 16:06.
|
|
![]() ![]() |
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
Na transfermarkt teraz nawet obniżyli cenę i Basta wg nich juz za 500tys Euro przeszedł do Udinese a nie za 600tys.
Co jest grane to już zupełnie nie rozumię? Może to wypożyczenie? A może on akurat skorzystał z websterowania? |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A ja czytałem kiedyś że 300 tyś euro. A Crvena Zvezda Belgrad ma budżet 12 mln euro. Steaua ok 20 mln więc napewno na zarobki na poziomie 500 tyś euro dla obrońcy ich nie stać. Tyle to mogą rzucić najlepszemu grajkowia nie Bronowickiemu czy Golańskiemu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
bananowy chłopiec
Offline |
|
My sprowadzamy kaleki Lobodzinskie za 400 tys. euro a 'zachod' gwiazdy za 500 tys. euro. Od razu widac kto umie robic biznesy a kto nie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Steua ma budżet ok 40mln euro, ale to zależy od chumoru jaki ma w danym sezonie Gigi Becali.
A wie ktoś cos..na temat Vaclava Sverkosa.. Gra w Baniku Ostrava, - to żaden potentat w lidze czeskiej, z budżetem tez nie najwyzszym, wiec może to byłaby ciekawa alternatywa do ataku. Sverkos gral juz w Borussi M-Gladbach i w buneslidze sie nie sprawdzi. W Wiśle by może sobie poradził.. A instynkt do strzelania bramek to on ma.. ![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
tak niedawno uslyszelismy od pewnego zrodla ze pan Cupial sypnał kasa na nowe transfery,jak narazie jest tylko gadanie nic wiecej,a mialo byc mniej gadania wiecej dzialania.a jak narazie jest zero dzialania,jeszcze troche takiej pracy pana Bednarza a powinien zostac zwolniony bo jak narazie dziala na niekorzysc kluby,nic nie robi tylko gada,CHCEMY TRANSFEROW I TO KILKU I PORZADNYCH!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
A ten Lukas Magera kosztował wg transfermarkt 1,8 mln Euro Politechnikę więc konkretną sumkę.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Wiesz gościu...mam dla Ciebie pewną radę. Stań w odległości około 15 metrów od najbliższej ściany, zamknij oczy, rozpędź się i przypierdziel głową o tę wybraną przez Ciebie ściane...może to coś pomoże, ale nie jestem pewien ![]() ![]() Poczekajmy...po co Jacek ma z kazdą informacją lecieć do mediów ![]() Jak pewnego dnia pojawi się info, ze Wisła podpisala kontrakty z 3 graczami, to będziesz Bednarza pod niebiosa wychwalał...Jezu..jak ja nie lubie takich chorągiewek....Są transfery - zajebisty, nie ma INFORMACJI o transferach - zwolnić...masakra ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Gdzie wy widzicie to gadanie? przestańcie gdybać i żyć tym co napisze fakt albo PS i będzie dobrze. Wstrzymajcie się z narzekaniem i rozliczaniem Bednarza do końca okienka transferowego a nie narzekajcie już teraz. A i jakbym mógł jeszcze prosić o definicję "porządnego transferu" - np. Niedzielan był porządnym transferem w momencie prezentacji, ale już przestał być takowym po kontuzji (którą oczywiście zaplanował z nim za wczasu Bednarz i inne złe siły działające na zgubę Wiśle). |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
Jeżeli mają nastąpić jakieś poważne transfery to muszą one sie odbyć do maks 2-3 tygodni i ja bym tyle proponował poczekać jeszcze, w sierpniu to chyba tylko możemy mówić o uzupełnieniach.
Jak Bednarz nie będzie wstanie w najbliższym czasie nikogo ściągnąć to albo jest za słaby albo nie ma kasy. a może już ma kogoś zaklepanego i czeka do pierwszego lipca , jakby to miał być ktoś z wolnego transferu wzięty ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jest taka ludowa prawda - nigdy nie ufaj rudemu bo fałszywy...nie ufaj też łysym, bo nie wiadomo czy wcześniej nie był rudy..
![]() Ja tej prawdy nie wierzę. Bednarz ma u mnie pełne poparcie. Cierpliwe czekam, az skończy się okienko, dopiero wtedy będzie można go oceniać. A tacy jak marcin pewnie są w nią zapatrzeni tak ślepo, ze nie widzą co się dookoła nich dzieje. A co do tematu - mam nadzieję, że ktoś z dwójki Bartczak - Lewczuk zasili nasze szeregi. Podobno decyzja Bartczaka ma być do wtroku. A Lewczuk nie miał dziś podjąć decyzji ![]() ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Król banicji
Od: 11.2002
Offline |
|
po co nam transfery skoro nikogo nie sprzedaliśmy jeszcze
![]() kadra jest wystarczająco silna! w końcu w poprzednim sezonie przegraliśmy tylko raz w lidze! ludzie 1 mecz przegrany na 30! po co nam wzmocnienia, mistrza i tak utrzymamy ![]() ![]()
OD LAT NIESŁUSZNIE KARANY, FORUM WIECZNIE ODDANY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wedlug mnie powinien po walczyc o Pawlowskiego,tym bardziej teraz jak Zaglebie zostalo zdegradowane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Gdybym był Bednażem kupiłbym Fojuta z Boltonu. Gość tam ma problemy z grą w pierwszym składzie a moim zdaniem jest to jeden z najzdolniejszych polskich środkowych obrońców jacy pojawili się w ostatnich 20 latach. Gość ma potencjał by grać naprawde na najwyższym poziomie. Oglądałem wiele meczów z jego udziałem i ma kapitalny odbiór piłki, jest twardy nieustępliwy świetnie gra głową. Dla mnie talent znacznie większy niż Kokos.
Byłem 4 miesiące w Niemczech, nie wiem co tak się podpalacie na tego Pawłowskiego, długo go nie widziałem a akcji. Tak bardzo się wyrobił? Jak go widziałem na jesien 2007 to wyglądał mi na takiego drugiego Smolarka, dobry technicznie, szybki aczkolwiek skrzydłowy z niego żaden. Bardziej taki co wie jak się znalezc w polu karnym. Chłopak był wątły i słaby fizycznie, brakowało mu też tego co miał w naszej lidze Łobo, ciągu na bramke i dobrej kiwki. Serio to jest taki talent że może u nas się sprawdzic? |
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
napastnika nam trzeba!!!mamy Brożka i nikogo więcej, chyba, że Niedzielan wróci do formy sprzed roku, a z tym może być różnie.
Ponadto trzeba ostatecznie sprzedać Gołego, Vargę i Baretto. Wszyscy trzej niespecjalnie chcą u nas grać, ponadto jak dla mnie Goły jest za slaby na Wisłę. Pozostałi dwaj - kto wie, ale jak mają płakać to trza ich sprzedać i zapomnieć o sprawie. |
|
![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Gdyby był Bednarzem nie kupowałbym żadnego polskiego piłkarza. Już lepiej wprowadzić do pierwszego składu kilku utalentowanych juniorów (jeśli tacy są). Marnowanie pieniędzy na nasz rodzimy ligowy towar bardzo kiepskiej jakości mija się z celem. Tylko dobrzy obcokrajowcy mogą podnieść poziom naszej drużyny. I nie mówcie, że nas na dobrych cudzoziemców nie stać bo to bzdura. To nie kwestia ogromnych pieniędzy tylko umiejętności menadżerskich i rozeznania na rynku transferowym.
Musimy sprowadzać zawodników z zewnątrz bo coś takiego jak polska myśl szkoleniowa nie istnieje. Młodzi polscy piłkarze muszą uczyć się futbolu od lepszych zagranicznych kolegów z drużyny. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Podobnie jak Arti, nie wiaze zadnych nadziei z zawodnikami powracajacymi z wypozyczen.
Nie dopatruje sie rowniez zbawiciela naszego ataku w osobie Niedzielana. Cos mi mowi, ze sensowniej bedzie zalozyc scenariusz, w ktorym ten pilkarz powroci do skladu, rozegra kilka spotkan, strzeli moze nawet jakas bramke, po czym zaczna sie jego roznorakie klopoty zdrowotne. Dlatego na miejscu Bednarza i Skorzy, nieustannie modlilbym sie o to, aby Brozkowi nie spadla forma, lub co gorsza, zeby nie wyeliminowal go jakis powazniejszy uraz, bo wowczas po naszym ataku zostana juz tylko wspomnienia. W tym miejscu wypada dodac, ze pozyskanie napastnika, czy nawet dwoch, byloby wskazane. Tak samo jak wskazane jest sprowadzenie rozgrywajacego, bo nie wiem czy drugi raz przejdzie nam taki numer, tzn. wygranie ligi z dwoma def.pomocnikami. Zieniu wcale nie musi na nowo blyszczec az tak mistrzowska forma, a wtedy przydalby sie ktos, kto ze srodka pola potrafil rzucac prostopadle pilki, a takze strzelac gole (Cantoro tego nie potrafi). Nie mam jednak przekonania do Garguly. Swoimi wystepami na przestrzeni ostatniego roku, rozczarowal chyba najbardziej z calego Belchatowa. Niemal tak samo jak Matusiak w Wisle. Ostatnio gdy Lobo masakrowal wszystkich swoja gra w Zaglebiu, Skorza twierdzil ze nic w tym zlego, a wrecz nawet dobrze, bo moze to ulatwic Wisle wyciagniecie tego pilkarza z jego klubu. Ciekawe, czy po tym co pokazal u nas Wojtek na wiosne, Skorza z taka sama filozofia zapatruje sie na transfer Lukasza ? Choc zdaje sobie sprawe, ze nie wszystko zalezne jest od Wisly, to na miejscu Bednarza, zalezaloby mi tez na tym, aby jak najszybciej wyjasnila sie przyszlosc Dudki, Kokoszki i Glowackiego, po to zeby wiadomo bylo, iloma nowymi stoperami warto sie zainteresowac - jednym, dwoma, czy moze nawet trzema w nieco dalszej perspektywie ? Wzmocnienia druzyny zaczalbym jednak od sprowadzenia prawoskrzydlowego, gdyz obecna obsada tej pozycji jawi sie jak dla mnie najmarniej od dawien dawna.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 23.06.2008 o godz. 13:00.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
A jednak nie do końca. |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
gdybym był Bednarzem, nie czytałbym tego tematu, a szczególnie ludzi zalogowanych w 2008 roku. Bez urazy, ale co z pokemoństwo...
Ja w Łysego wierze. Będą transfery, i to dobre, a nie przereklamowane nazwiska. ![]()
To dla nas jest porażki smak
To dla nas forma zła <klask klask> Najlepszych Wisła fanów ma Lecz najgorzej w piłkę gra <klask klask> |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Kolejna pozycja to drugi napastnik. Bardzo żałuję że Matusiak nie zapalił w tamtej rundzie bo tak ja jak i wielu z Nas myślało że to jest właśnie gość który wprowadzi równowagę do naszego ataku. Miałem nadzieję że będzie drugim Kuźbą z pamiętnego sezonu gdy nawet Franek nie miał szans na regularną grę. Jak skończył Matusiak widzieli wszyscy. Pytanie co dalej. Gdzie kupić zawodnika który jest silny fizycznie, potrafi zastawić piłkę i nie jest drewnem. W polskiej lidze próżno takiego szukać. Mam nadzieję że w tej materii Bednarz zaskoczy jakimś nazwiskiem z zagranicy bo Endrju Niedzielan jest zawodnikiem zbliżonym parametrami do Brożka i cudów od niego oczekiwać nie możemy. Na koniec. Dla mnie miejsce Dudki i Kokoszki jest za granicą. Pierwszy uważa się za świetnego zawodnika choć nie mógł wygrać rywalizacji na żadnej z 3 pozycji na której grał w Wiśle. Do tego nie chce grać już w Wiśle więc trzeba się go pozbyć jak najszybciej (oczywiście za godziwą cenę ale ja osobiście nie targował bym się jakoś wyjątkowo - to nie Żuraw ani Kuba Błaszczykowski). Z drugim jest problem innej matury. Chłopiec ma mentalność 15 latka i jeśli mama mu powie że jest najlepszy to tak będzie uważał. Zero pokory tylko niczym nie uzasadnione przekonanie że miejsce na placu należy mu się zawsze. Mam nadzieję że chłop dorośnie ale nie prognozuję że stanie się to jeszcze w barwach Wisełki. Porównanie mentalności Kokoszki i Boguskiego pokazuje jaka przepaść dzieli tych zawodników. Jeśli chodzi o nazwiska to Pawłowski i Garguła byliby idealni. Nie rezygnował bym tak łatwo z Vargi. Sobol musi mieć zmiennika!! Pozdrawiam ![]()
Żuraw my personal Jesus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
A ja nie wiem kiedy ta nasza prawa pomoc była taka dobra
![]() rok czasu z Błaszczykowskim - ok - ale to był zarazem najgorszy rok w historii telefoniki w Wiśle. Czasy Kalu grającego dotego dobrze to już odległa historia. A Łobodziński to po Pawle Brożku i Dudce najwyżej wyceniany Polski piłkarz. Dajcie mu popracować cały okres przygotowawczy i będziemy mieć najlepszego prawego pomocnika w lidze. Żeby tylko mu się chciało - bo jak dla mnie jedyną jego wadą, jest jak u Rogera skłonność do odstawiania nogi. A teraz analiza sytuacji kadrowej w Wiśle. Legenda. - pozycja w zespole; kolejność w składzie - ocena umiejętności bieżących/ potencjału gracza xxxxxx - wolne miejsce - proponowane kandydatury (uwzględniani jedynie piłkarze z ligi bądź przymierzani do Wisły. Ocena umiejętnosci/potencjału w skali 1-10. 1 - V liga, 3 - III liga, 5 - górna połowa tabeli II liga, 6 - dolna połowa tabeli 1 liga, 7 - dobry piłakrz 1 liga, 8 - piłkarz na warunki 1 ligi wybitny/ reprezentacja/Puchar UEFA, 9 - grupa LM/gwiazda Reprezentacji, 10 - Najwyższy poziom światowy. BR: 1. xxxxxx - Kowalewski (8,0/8,0), Malarz (7,5/7,5) 2. Pawełek - 6,5/7,0 3. xxxxxx - Fabiniak (6,5/8,0), Przyrowski (6,5/7,5), Tytoń (5,5/8,0) 4. Cebanu - 4,5/7,0 5. Jarosinski - 3,5/5,5 Odeszli : Juszczyk Na tą pozycję mamy jedynie Pawełka który na warunki ligowe jest ok (ale też nie najlepszy),a dużo lepszy już nie będzie, z Cebanu piłkarz dobry może być najszybciej za 3 sezony. 1. - potrzebny solidny bramkarz na poziomie europeiskim, któryposadził by Pawełka na ławkę, niestety poza Kowalewskim ciężko takiego znaleść. Mam nadzieję że do nas trafi. Jeśli nie trzeba będzie zastosować "wariant oszczędnościowy" ... 3. - ... czyli kupić zmiennika dla Pawełka. Musi być on jednak na tyle rozwojowy żeby w przyszłoci okazać się sporo lepszym od Pawełka. warto wyciągnąć Fabiniaka z zdegradowanego Widzewa. PO: 1. Baszczyński - 7,5/7,5 2. xxxxxxx - Basta (7,5/9,0), Bartczak (6,5/8,0), Rzeźniczak (6,5/8,5), Kuś (6,0/7,0), Lewczuk (4,5/6,0) Pozycja wygląda bardzo blado - starzejący się Baszczyński i tylko on.Bardzo lubię Baszcza i dalej prezentuje solidny poziom, ale pytanie tylko jak długo jeszcze,a nie ma nikogo kto mógłyb g na stałe zastąpić. Na szczęście transfery wydają się być w drodze... 2. - ... Wygląda na to ze dostaniemy Bartczaka, który wydaje się byc przyszłościowym wzmocnieniem, będąc jednocześnie przyzwoitym piłkarzem "na teraz", wiele wskazuje jednak ze rozmowy w sprawie Basty wciąż trwają, i choć wątpię w ich powodzenie, miłe jest że trwają tak długo ![]() ŚO: 1. Głowacki - 8,5/8,5 2. Cleber - 8,0/8,0 3. xxxxxx - Hernani (7,0/9,0), Jodłowiec (6,5/8,5), Fojut (6,0/8,5), Polczak (6,5/8,0) 4. Kokoszka - 6,5/9,0 5. Kowalski - 5,5/8,0 Na chwilę dzisiejszą sytuacja na środku defensywy nie wygląda źle, źle wyglądają doniesienia prasowe co do Głowackiego i Kokoszki. Wierzę że Głowę uda się zatrzymać, bo ani nie przeszkadza mu grać u nas do końca kariery, ani nie ma wygórowanych żądań, a nie możemy sobie pozwolić na stratę takiego piłkarza, bo po prostu podobnego możemy sie nie dochować. Cleber, mimo że nadal solidny wydaje mi sie że przyszły sezon będzie jego ostatnim w którym będzie wychodził w pierwszym składzie, wiek robi swoje. Na koniec casus Kokoszki - wierzę że dojdzie do porozumienia i skruchy piłkarza z którym wiąże wielkie nadzieje na przyszłość. Wydaje się być największym talentem wśród polskich obronców, więc nie możan go oddawać łatwą ręką. Jednocześnie przydało by się zadbań o rozwój Kowalskiego, bo może okazać się nie gorszym zawodnikiem od Głowackiego w przyszłości. 3. - Na tej pozycji potrzeba co najmniej 3 piłkarzy na równym poziomi by kontucja czy kartki jednego nie zniszczyła całej lini obronnej. Dlatego jeżeli sprzedamy Dudkę, a Kokoszka odejdzie, w wypadku kontucji czy kartek w el do LM bedzie musiał grac Kowalski, dlatego trzeba zatrzymać całą trójkę, i najlepiej dokupić jeszcze 1 zawodnika. Wielokrotnie pisałem już o Hernanim jako o idealnym kandydacie. Jeśli można urodzić się stoperem to on tą pozycje ma w genach. Jest wedłóg mnie najlepszym typem obrońcy nowoczesnego takim jak Lucio z Bayernu Alex z Chelsea , czy Ferdinand z MU. Wysoki szybki swietnie gra głową, bardzo dobry technicznie. Jeśli ma jakąś wadę to koncentracja, wynikająca po prostu z niskiej mobilizacji, jaka towarzyszy Koronie. U nas by sie rozwinął na pewno. Okrócz niego bardzo interesującym było by kupienie Jodłowca, czy Fojuta. Polczak jest w Craxsie więc to tylko czysta teoretyka. No i Alboleda który jest już poza zasięgiem a tez ma potencjał ponad tę ligę. LO: 1. Diaz - 6,5/8,0 2. xxxxxx - Wawrzyniak (6,5/8,0), Telichowski (6,5/7,5), Lisowski (6,0/7,0), Król (5,5/7,5), Uszalewski (5,0/7,0) 3. Piotr Brożek - 6,0/6,5 Odeszli - Dudka ![]() ![]() To pozycja an którą brakuje piłkarzy na całym świecie, a tym bardziej w polskiej lidze. Dlatego nawet przeciętny piłkarz na tej pozycji jest bardzo dobry, bo po prostu nie ma lepszych. Co więcej an naszym Polskim rynku brak silnych kandydatur. Przegraliśmy rok temu walkę o Wawrzyniaka, i mimo że pewnei połowa z was się z niego smieje (ja też) to jednak jest on wyróżniającym się młodym piłkarzem an tej pozycji. W naszym wypadku pozostało się modlić by Diaz rzeczywiście okazał się piłkarzem z duzym potencjałem. 2. - Wszystkie kandydatury są bardzo wątpliwe, ale to najlepsze co można sklecić z naszej ligi. Ale na świecie wcale nie jest lepiej. najlepszą sytuacje na tej pozycji ma ... Cracovia. Ma 3 młodych i utalentowanych lewych obrońców których tu nie wypisałem, bo nie iwdze możliwości takich transferów. Zresztą 2 z nich dopiero co tam przeszła. Więc jeszcze nei są na sprzedarz. Mowa o Tupalskim, Wasiluku i Uszalewskim. Pozostaje liczyć na Diaza bo Brożek to pomocnik a nie obrońca. ciąg dalszy przeglądu nastąpi... |
|
![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
A więc gdybym był Bednarzem Jackiem to ....
z pewnością zainteresowałnym się młodym Michałem Buczkiem z chorwackiej drużyny NK Kranjec.Ten chłopka ma talnet,w ostatnim sezonie w 15 meczach strzelił 9 bramek a do tego ma tylko 19 lat.Jedynym problemem jest to że aktualnie jest kontzujowany i jego forma jest wielką niewiadomą, aczkolwiek dzięki temu mamy w wsyścigu p Niuego jakiekolwiek szanse |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|