|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
![]() 33 kolejka : ![]() Jako że wyjeżdżam za chwile i do kompa dostęp będę miał dopiero w maju, a wychodzę z założenia, że z dwojga złego, lepiej żeby temat meczowy pojawił się za wcześnie niż wcale, to jestem zmuszony na odstępstwo od zasady "połowy odległości" i zakładam go już dzisiaj. Z oczywistych względów nie wrzucam statystyk , bo jeszcze trwa poprzednia kolejka. Swoja drogą zgadzam się z pp Mamrotem i Probierzem , że takie zagęszczenie meczów w decydującej fazie sezonu to po prostu absurd , ZWŁASZCZA w naszej sytuacji kadrowej:
zapraszam do dyskusji ![]() ![]() |
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jeśli dojdzie Vukan i Basha to można liczyć po cichu na remis, jednak drużyna poza tym że przetrzebiona kontuzjami wygląda fatalnie fizycznie.
Natomiast Śląsk to obecnie drużyna... najgorsza w lidze. Wielu życzy im spadku widzac co wyprawiają na boisku. Bodajże od 8 spotkań nie strzelili bramki z gry. Ja im tego nie życzę, aczkolwiek jak się mają przełamać to nie w spotkaniu z nami. Jakikolwiek punkty w tym meczu prawdopodobnie dadza nam już utrzymanie . |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Wróci Vukan i może Plewka
Jak dla mnie pewna 2, kurs na Śląsk póki co 2,5 warto korzystac ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Online |
|
dawac juz ten nastepny oklep, spokojnie ze 3:0 dla slaska
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
2:1 dla Wisły
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
dlaczego oklep? Śląsk gra najgorszą piłkę w lidze. Z Savicevicem lub Bashą w środku pola jesteśmy w stanie spokojnie sobie z nimi poradzić.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli zagramy jak z Płockiem to jest szansa na punkty. Tym bardziej że Śląskiem. |
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mecz z Płockiem zajebał Burliga. Tylko i wyłącznie . W pełnej jedenastce na boisku wygralibyśmy spokojnie. Ze Śląskiem spokojna głowa i grać swoje. WKS-owi będą się gotowały głowy.Bo oni muszą a my możemy.
Remis nawet da nam dużo. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Remis będzie oznaczał, że na 4 kolejki przed końcem sezonu utrzymamy przewagę 11 pkt nad strefą spadkową. To już praktycznie da nam utrzymanie. Natomiast w przypadku przegranej zacznie się powoli robić troszkę duszno...
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Ja tam uważam, że mecz z Płockiem to nam sędzia zawalił, a nie Burliga.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Serek sędzia .... to wiadomo ale Bury? Tak doświadczony zawodnik a przyjął piłkę jak paralityk.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Co do śląska, to podobno grają jeszcze większa pytę od tych kalek z Sosnowca.
Ale różnica jest taka, że mają jednak graczy, którzy potencjał mają sporo większy. I jak faktycznie się ogarną i widmo spadku zajrzało im w oczy, to może być różnie. Remis max wyciągniemy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Niech spadają i niech Chrapek do nas wraca.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Chrapek ostatnio przedłużył o rok kontrakt ze Śląskiem więc raczej do nas nie wróci.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Różne może mieć zapisy w kontrakcie w przypadku spadku.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zła wiadomość:
https://twitter.com/WojtowiczG/statu...29853089304576 Grzegorz Wójtowicz (PAP) napisał(a):
Nie ma co płakać. W poprzedniej kolejce potrzeba było 2 punktów, teraz jednego, a za chwilę nie będzie to miało znaczenia.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 26.04.2019 o godz. 13:04.
![]()
Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować |
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Basha z Vukanem wyszli dziś na trening. Trzeba za nich trzymać kciuki.
Wtedy skład widziałbym taki: Lis - Pietrzak,Palcic,Hoyo,Grabowski- Boguski, Vukan, Basha, Slomka- Drzazga, Kolar Peszce i Brożkowi mocno odcina tlen, może pora aby weszli z ławki na podmeczonego przeciwnika? |
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
i Peszek i Brożek na pod męczonego przeciwnika jak znalazł. tylko może zamiast Boguskiego na skrzydło dać młodego szybkiego np Kumaha?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Plan był dobry tylko nie udało się utrzymać korzystnego wyniku. Z Vukanem i Bashą będzie łatwiej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wszystko się zgadza, pytanie jak wyglądają obaj Panowie bo 2 dni regeneracji to może być dla nich za mało. Brożek już od 35 minuty wyglądał co raz gorzej, Peszko po przerwie był już tłem.
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
tak w sumie to mnie zastanawia jedno
PO CO? wy oglądacie jak gra Ślask i Michał? Wiecie co odpierdala we Wrocławiu czy chcecie go dlatgeo ze kiedyś grał w Wiśle? A Śląsk raczej nie spadnie, z Nami mają mecz o 9 punktów, wczoraj mieli mocne rozmowy (zresztą, dziś w sumie też) wychowawcze. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Brożek i Peszko dopóki mieli siły absorbowali obronę Zagłębia bardzo mocno, nie jest przypadkiem że ich obrońca dostał wędkę po pół godziny gry. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Dla slaska to idealny mecz i przeciwnik na przelamanie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Z innej beczki TOP 10 frekwnecji w tym sezonie. Wskoczyl wczorajszy mecz Lechia-Legia a wypadl mecz WIsla-Lech
![]() ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dajcie Pany meczową osiemnastkę
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Z całym szacunkiem dla Michała Chrapka, ale to jest piłkarz na dolną połówkę ekstraklasy. Moim zdaniem to nie byłoby żadne wzmocnienie, ewentualnie uzupełnienie przy kontuzjach / kartkach. Ale też nie jakieś super jakości. Niech zostanie we Wrocławiu. Życzę mu szczęścia.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
A ja przekornie uważam, że Michał by się u nas odbudował. To jest dobry piłkarz, a Śląsk to jest antydrużyna, podobnie jak Lech. Już nie raz tacy zawodnicy w Wiśle wracali na swoje tory i podejrzewam że pod okiem Stolara czy Sobola Michał zaczął by pracować A nie lecieć w kule. Inna kwestia, że jego powrót to abstrakcja z punktu widzenia finansowego i tego, że przedłużył mu się ostatnio o rok kontrakt.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Też bym go u nas widział,Stolar go na nogi postawi
Jedyne co to on w Śląsku ponad 40 tys na miesiąc kasuje, u nas tyle nikt nie ma
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 28.04.2019 o godz. 13:22.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|