|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Spotkanie o Superpuchar Ekstraklasy pomiędzy Wisłą Kraków a Legią Warszawa zostanie rozegrane na boisku w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Mecz zaplanowano na 20 lipca (niedziela), godz. 20:00. kszo.ostrowiec.pl
Ostatnio edytowane przez redman : 24.06.2008 o godz. 13:44.
![]()
PDW
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
no to powiem tak miejsce moze nie idealne ale przynajmniej pojemność stadionu większa od Bełchatowa. Ale plus także ze nie daleko. I godzina dobra
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Hmmm, a co z meczem z Liverpoolem 19 ?
Nie wypadałoby wyjść słabym składem przeciwko Angliką bo przecież miało być to przetarcie przed LM, a Superpucharu też nie ma co olewać? Chyba jednak coś jest nie tak. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Miejsce znów nienajlepsze ale to już przynajmiej nie Bełchatów.
Mam nadzieje, że uda sie przesunąć mecz z Liverpoolem tak żeby w obu meczach zagrał najmocniejszy skład. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Na zdrowy rozsądek.
Gdybyś był na miejscu Skorży, wolał byś wybrać sparing z jedną z najlepszych drużyn w Europie, przed bardzo waznymi meczami pucharowymi, czy mecz z Legią o pietruszkę? Edit: Hahha, przesunąc mecz z Liverpoolem.... ![]() Problem polskiej ligi to brakpieniędzy, a więc też klasowych piłkarzy zza granicy, od ktorych młodzież by się uczyła i podnosiła swoje parametry. Jak mamy wejść w Europe, skoro poziom polskiej ligi jest jaki jest, że grając w słabej formie wypracowywujemy 17 pkt przewagi? Władze Wisły naprawdę zaimponowały mi tym planem przygotowawczym i nawet jak wszystkie mecze przegramy da naszej drużynie bezcenne przetarcie z Europejską piłką jak i doświadczenie!!! Dla mnie w Superpucharze to moga grać Wisła II
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.06.2008 o godz. 14:44.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Mówisz, że mecz z Legią o pietruszke... już widze te płacze i lamenty jak Skorża wystawił by drugi skład i Legia by wygrała. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
CHŁOPIE!!!!!
CO TY PISZESZ!!!!Ty jeszcze chcesz wymusić inny termin? Azjaci itp płacą grube miliony, by ściągnać jakąs dobrą drużynę do siebie, a tu gardzą bo jest jakiś mecz z Legią..... ![]() No ****a tego chyba jeszcze nie było.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.06.2008 o godz. 14:53.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
hmm... a 19 ponoć gramy sparing z FC Pool - to do Ostrowca wysyłamy Młodą Ekstraklasę ?
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie chce wymuszać innego terminu. Oczywiście fajnie sie stało, że mamy możliwość grania z Liverpoolem, ale nie robienia tego kosztem superpucharu. Skoro te wszystkie polskie puchary to takie gówno to czemu wszyscy najeżdżają na pzpn, że organizuje mecze np. w Bełchatowie? Przecież można wystawić w nich rezerwy i grać na boisku treningowym. Niby chcemy żeby było tak jak w Angli, żeby wszystkie rozgrywki miały renomę, a ty chcesz w superpucharze wystawić 2 skład żeby rozegrać sparing pierwszą jedenastką. Z całym szacunkiem dla Liverpoolu, ale nie sądze by na nas sie jakoś motywowali i grali swoim podstawowym składem. Jednym sparingiem nie nabierze się doświadczenia, które pozwoli awansować do LM.
Azjaci itp płacą grube miliony, by ściągnać jakąs dobrą drużynę do siebie, a tu gardzą bo jest jakiś mecz z Legią..... ![]()
- skoro chcą żeby taki Liverpool przeleciał pół świata zagrać sparing z żółtkami to kase muszą zapłacić. - pieniądze i tak się zwrócą z drogich biletów, bo żeby zobaczyć taką drużyne chętnych nie braknie. - Liverpool nie przylatuje do Polski, tylko to my mamy dotrzeć na ich zgrupowanie, także wszystko jest robione pod nich.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 24.06.2008 o godz. 15:07.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wolę jak na Liverpool wyjdą w podstawowej jedenastce, jakoś nie przekonałoby mnie wystawienie takiego Gołosia czy Kmiecika na Gerrarda. Lepszy wstyd na krajowym podwórku niż na oczach całej Europy. Patrząc z drugiej strony można zagrać dwoma innymi składami po 45min, ciekawi mnie tylko czy piłkarzy zdążyliby wrócić i zagrać na jakimś poziomie.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Lamenty to będą jak zmarnujemy szansę na zajebisty sparing. Swoją drogą trzeba być nie lada zjebem, żeby ustalać mecz o Super-Puchar na środek okresu przygotowawczego. Jak poziom tej ligi ma iść w górę?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Na początku nalezy sobie zadać pytanie.... Co to w ogóle jest Super Puchar Polski!!Wydaje mi się, że pucharem trochę mniej prestiżowym niż Champions League. Przypominam, że celem nadżednym Wisły jest własnie awans do tego pucharu a mistrzostwo Polski to tylko krok do tego sukcesu. Po to nasi piłkarze zapierdalają przez 30 kolejek by rozegrać 4 najważniejsze mecze w roku.Jak się nie uda to trudno, pozostaje walka u grupę UEFA.Ale najpierw trzeba zrobić wszystko co możliwę, by przygotowac jak najlepiej drużynę.Los chciał, że przyjdzie nam się zmierzyć z drużyną która jest jedną z najlepszych w historii: Za (wikipedia) * Puchar Europy (5) * 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 * Puchar UEFA (3) * 1973, 1976, 2001 * Superpuchar Europy (3) * 1977, 2001, 2005 * Mistrzostwo Anglii (18) * 1901, 1906, 1922, 1923, 1947, 1964, 1966, 1973, 1976,1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1988, 1990 * Puchar Anglii (7) * 1965, 1974, 1986, 1989, 1992, 2001, 2006 * Puchar Ligi Angielskiej (7) * 1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003 * Superpuchar Anglii (15) * 1964, 1965, 1966, 1974, 1976, 1977, 1979, 1980, 1982,1986, 1988, 1989, 1990, 2001, 2006 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jeśli nie bedzie kolidowało a raczej nie bo z tego co pamiętam ostatnimi latami liga startowała na przełomie lipca i sierpnia to Superpuchar na 27 lipca, prawdopodobnie tydzień przed ligą którą można zacząc spokojnie wekendem 1/2/3 sierpnia, w końcu w 2009 żadnego euro nie ma
A my mamy super sparing; i dobre przetarcie przed 2 rundą el. LM, a cała Polska przedsmak ligi ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się, dyskusja bezcelowa bo nikt zdania nie zmieni. Wszystkie moje poglądy przedstawiłem w postach powyżej. Poprostu głupotą dla mnie jest rezygnowanie z powiększenia liczby zdobytych pucharów.
Tyle odemnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
jesli nie dadza przesunac Superpucharu to nasi z niego zrezygnuja tak jak rok temu Groclin....
![]() Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie, Wierność, Dzisiaj Wrogu, Wczoraj Bracie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Jak Wisła była w USA na Chicago Trophy to też były lamenty a w końcu przełożyli 1 kolejke. I coś z niego skorzystaliśmy.Tylko czy będą chcieć zrobić to po raz drugi
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Mecz z Lechem w środę o 20:00 u nas ... Jak myślicie i jakie dajecie szanse Wiuse po tym co pokazli w Bytomiu
![]() Ja osobiście mysle że lech bedize zmęczony juz troszke i bedize remis 0:0 ale=bo lech nam włąduje z 3:0 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
ja jestem optymista, 1:0 dla nas
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Po tym co pokazali w Bytomiu to realistycznie patrząc dostaniemy z 2,3 do zera.... Tyle zdrowy rozsądek ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Widze że sami optymiści sie dzisiaj odezwali
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
z Amiką będzie inna motywacja i w tym jest szansa. bo inaczej będzie źle...
|
|
![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Na pewno powinnismy wyjsc ustawienienm 3-5-2 z marcelo cleberem i glowackim bo nasi boczni obroncy nic nie wniosa do gry.. na skrzydlach powinni zagrac zienczuk z maleckim a w srodku sobol cwielong i.. cantoro. z przodu boguski z brozkiem i powinnismy zniwelowac ich optyczna przewage w srodku pola
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
mimo całkiem przyzwoitej gry w 2 połowie w Bytomiu to na Lecha to może byc zbyt mało.Lech pewnie rzuci sie do ataku i bedzie można ich skontrowac.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.02.2009 o godz. 12:16.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
nie mozna absolutnie zlekcewazyc pucharu w tym sezonie bo moze to byc jedyna szansa na gre w pucharach dla nas. wierze, ze bedzie dobrze, bo skorza juz zdobywal puchar polski z groclinem i amica, wiec czas, by zdobyl go z wisla. mysle, ze dla lecha priorytetem jest teraz mistrz, wiec nie spodziewam sie pierwszej 11 u nas. licze na 2:0 przy reymonta
![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
co do meczu jak nasi zagrają z takim zębem, zaangażowaniem i poświęceniem jak w Bytomiu to nie ma się czego bać w....... murowany ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Mysle ze nasi zepną sie na Amke...
Ale czy to wystarczy ![]() W kazdym razie my robmy swoje a oni swoje ,zobaczymy jak b edzie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
no i po Pucharze!!!!Brozio kontuzja to juz nie bedzie nikogo do strzelania :(oj kiepsko zaczyna sie wiosnna dla nas:(
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
bez paniki Zagra Boguski z Ćwielongiem. dobra para
|
|
![]() ![]() |
|