The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje. Sprawdź też STS kod promocyjny.
Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2023, 09:28. 25 + 26 kolejka, Wisła vs Chrobry + Niepołomice, 1 i 8 kwiertnia 17:30
Przepraszam , troche obowiązków z nadchodzącymi Świętami Wielkiej Nocy , spowodowały że mam mniej czasu , więc pozwolę sobie założyć zbiorczo temat na dwie najbliższe kolejki

Nadchodząca kolejki*

Aktualna tabela*

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek

z okazji Świąt , poza Zdrowiem dla Was i Waszych bliskich , życzę nam wszystkim , aby jak najdłużej w tym kółeczku było TYLKO zielono !!!

Alleluja

Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 29.03.2023 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.03.2023, 10:08
Jak chciałeś mieć z głowy ze względu na obowiązki trza było wrzucić dwa osobne tematy od ręki. Jestem przeciwny zbiorczym tematom meczowym.
Tabele to tylko fajny gadżet nie mający znaczenia w dyskusji. Każdy szanujący się kibic zna sytuację w tabeli.

Odnośnie meczy, obawiam się, że nasza seria w końcu się skończy. Nie mamy aż takiej przewagi jakościowej, żeby słabszy dzień nie miał znaczenia. A w końcu nam się taki trafi, wynika to ze zwykłego rachunku prawdopodobieństwa. Cztery punkty w dwóch meczach brałbym na tą chwilę w ciemno.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.03.2023, 10:23
Rachunek prawdopodobieństwa może być też taki, ze z ekipom, która jakościowo pasuje obecnie bardziej do ekstraklasy niż I ligi, wygrywamy wszystkie mecze od końca, co nie zmienia faktu, że możemy przegrać u siebie z Chrobrym a później wygrać wszystko do końca, lub przegrać z Ruchem a wszystko inne wygrać itd.

Zobaczymy co z tego będzie bo ekipa jest dobra, atmosfera dobra a apetyty duże i ciekawe czy/w którym meczu polegniemy. Arkę mamy za sobą, a ŁKS i Ruch zaczęły gubić punkty więc teoretycznie są teraz słabsi od nas = do ogrania.
Z Chrobrym u siebie musimy sobie poradzić, Puszcza też obniżyła loty więc jest do zrobienia i takie najtrudniejsze mecze to powinny być z ŁKSem, Ruchem i Niecieczą.

No ale na spokojnie, mecz po meczu trzeba wygrywać.
młode pokolenie - stare przekonania
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 29.03.2023, 11:30
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jak chciałeś mieć z głowy ze względu na obowiązki trza było wrzucić dwa osobne tematy od ręki. Jestem przeciwny zbiorczym tematom meczowym.
Tabele to tylko fajny gadżet nie mający znaczenia w dyskusji. Każdy szanujący się kibic zna sytuację w tabeli.

Odnośnie meczy, obawiam się, że nasza seria w końcu się skończy. Nie mamy aż takiej przewagi jakościowej, żeby słabszy dzień nie miał znaczenia. A w końcu nam się taki trafi, wynika to ze zwykłego rachunku prawdopodobieństwa. Cztery punkty w dwóch meczach brałbym na tą chwilę w ciemno.
słuszna uwaga , na przyszłość sie zastosuje , dzieki
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 29.03.2023, 13:05
CzerpiącyPiachu :
Nie powiedziałem najważniejszego, a chcę żeby to wybrzmiało. Ogromny szacunek, że w ogole ci się chce takie ładne tematy meczowe przygotować, podczas gdy większość ludzi (w tym ja) nawet pochwały nie napisze i od razu przechodzi do mniej lub bardziej merytorycznych sporów .

Piszę to, gdyż tak uważam, a mój poprzedni post miał dużo bardziej krytyczny wydźwięk niż zamierzałem. Miała to być jedynie sugestia. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.03.2023 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.03.2023, 13:11
Nie tłumacz się, o....... się należał za skopaną robotę.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.03.2023, 14:47
Mecz z cyklu "nie ma mowy o przegranej". Jeśli marzymy o awansie bezpośrednim, to takiego Chrobrego trzeba po prostu wdeptać w murawę. Kursy buka mówią wszystko.

1-3 Rodado, Fernandez x2

[28/47]
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.03.2023, 16:13
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Chrobry Głogów można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport Extra (sobota, godz. 17:30)
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 29.03.2023, 16:33
(wideo) Trening piłkarzy Wisły przed meczem Wisła vs Chrobry:

https://www.youtube.com/watch?v=VaeHSWF7p3A
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.03.2023, 21:33
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
...

z okazji Świąt , poza Zdrowiem dla Was i Waszych bliskich , życzę nam wszystkim , aby jak najdłużej w tym kółeczku było TYLKO zielono !!!

Alleluja

Dzięki Czerepachu.
Oby po tych 2 meczach było +6.

Patryko napisał(a):Wyświetl post
Mecz z cyklu "nie ma mowy o przegranej". Jeśli marzymy o awansie bezpośrednim, to takiego Chrobrego trzeba po prostu wdeptać w murawę. Kursy buka mówią wszystko.

1-3 Rodado, Fernandez x2
Chroby ma gigantyczny problem ze strzelaniem goli. Więc mam nadzieję, że dostaną do "0".
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink

Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować
2. ... w marcu - to ekstremalnie trudne, ale warto spróbować
3. ... w kwietniu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.03.2023, 22:25
Raport żółtek przed Chrobrym. Od 2 kolejek nie dostaliśmy kartek ale kopiuję:

7 - K. Duda,
5 - I. Łasicki, B. Jaroch
4 - M. Młyński
3 - D. Szot, J. Colley, L. Fernández, V. Basha
2 - M. Żyro, B. Moltenis, D. Junca
1 - M. Biegański, J. Niewiadomski, W. Szywacz, M. Cissé, M. Villar, Tachi, I. Sapała
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink

1. awansować
3. ... w kwietniu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.03.2023, 23:20
Gdyby to była logika ekstraklasy to obawialbym się tego meczu. A tak w miarę wyczekuje ze spokojem. Oby tylko wyjść w komplecie. Lekko niepokojąca jest ostatnią nieobecność w treningu Igbekeme.

W 1 lidze klubu które są w dołku, mają spory problem aby z niego wychodzić. Widać to choćby po wykańczaniu sytuacji. To co w esa powoduje pewna bramkę, w 1 lidze uchodzi plazem.

Dalej podtrzymuje wynik 3-0. Bardzo liczę że zaczniemy przekonuaco i pewnie wygrywać co jeszcze nas wzmocni. I co najważniejsze - skutecznie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 31.03.2023, 21:42
Konferencja prasowa.
https://youtu.be/Mkvsk7EQSK8
"Szpital":
Plewka, Grucha pracują indywidualnie
I. Sapała - po rezonansie, goi się ok
P. Starzyński - rehabilitacja
A. Uryga - pojawił się ból w kolanie

1. awansować
3. ... w kwietniu
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 31.03.2023, 22:32
A oczekiwaniu na meczyk, pragnę przypomnieć, że Chrobry Głogów po raz ostatni na wyjeździe wygrał w październiku 2022 roku..
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 31.03.2023, 22:43
"A. Uryga - pojawił się ból w kolanie"

Kiedy w końcu możemy temu inwalidzie rozwiązać kontrakt?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.03.2023, 22:43
Chrobry bedzie jak Odra Opole i takiego meczu nalezy sie spodziewac nic innego

obrona Czestochowy + liczenie na jakąs kontre,teraz zespoły juz raczej nie mysla zeby grac z nami w piłke a przeszkadzac ,oby jutro szybko rozwiazac worek i strzelac ile sie da.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.04.2023, 16:09
znamy juz przewidywany skład ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.04.2023, 17:26
Naszym największym atutem jest wreszcie równy plac. Na takim boisku wszyscy mogą nam skoczyć...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.04.2023, 17:40
Sędzia liniowy biegający po stronie Jarocha to jakaś pomyłka. dwa razy chorągiewka w górę kiedy spalonego nie było.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
santiago_1986
Member

Od: 07.2009

Stary 01.04.2023, 18:32
Cytując klasyka: Jedzie walec, jedzie !!!
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.04.2023, 18:36
Ależ ładnie to wyglądało. Łezka się zakręciła, bo chwilami patrząc na spokój i całościowy przebieg spotkania, przypominały się czasy gdy 25 lat temu oglądało się Wisłę w TVN, a spodziewany wynik to 5-6:0. Tutaj jakiekolwiek sytuacje Chrobrego pochodziły z naszych błędów. Mamy jakość, ciągnąć dalej serie i w końcu jakieś odbicie
Odpowiedz cytując
AS82
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.04.2023, 18:39
Powiem tylko:
1. Junca dziś jak profesor !
2. Kacper Duda to parodysta.
wódka, parówki,chrzan i żarówki
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2023, 18:50
Nie będę dzisiaj oceniał gry zawodników, napiszę tylko, że z każdą kolejną kolejką coraz bardziej cieszę się z powrotu Kiko do Wisły.

To posunięcie Królewskiego odmieniło wszystko, okazując się kapitalnym ruchem. Naprawdę niesamowite, że mimo bardzo trudnej sytuacji finansowej klubu, Kiko potrafił znaleźć i sprowadzić dobrych zawodników z Hiszpanii, z których niemal każdy stanowi wartość dodaną do tego zespołu.

Fantastyczna robota.

Z każdą kolejną kolejką zarazem nie mogę odżałować tego, jak wiele czasu straciliśmy i ile sportowo przegraliśmy stosując inną politykę sportową, w której priorytetem było stawianie na "młodych niezdolnych" i eksperymenty słowacko-czeskie. Przecież gdyby dwa lata temu zrobiono to, co teraz, jestem głęboko przekonany, że nie tylko nie byłoby żadnego spadku z Ekstraklasy, ale i może klub zacząłby znów walczyć o puchary, bo strategia sprowadzania Hiszpanów w polskich warunkach ma niesamowity potencjał.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 01.04.2023, 19:11
Czapki z głów przed zespołem.

Zwycięstwo nie zagrożone w żadnym momencie.

Teraz czas na Puszczę.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.04.2023, 19:13
Oby tak dalej, mam nadzieję, że kolejne zwycięstwo w sobotę da nam jeszcze przyjemniejsze święta.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.04.2023, 19:18
Mnie chyba najbardziej podobał się moment po stracie bramki. Kiedyś była by kupa w majtach, a teraz nawałnica, żeby do przerwy strzelić trzeciego. I strzelili.
To dla nas jest porażki smak
To dla nas forma zła
<klask klask>

Najlepszych Wisła fanów ma
Lecz najgorzej w piłkę gra
<klask klask>
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.04.2023, 19:37
Cytat:
Fantastyczna robota.
Fantastyczną pracę to wykonywał trener Brzęczek, tutaj możemy mówić co najwyżej o dobrej pracy.

Jest to piekny materiał szkoleniowy dla Wuja, który powinien dostać teraz jakiś staż w Wiśle, podpatrzeć jak się pracuje z zespołem i zobaczyć jak się goli frajerów na boisku, z pewnością siebie, z entuzjazmem, robi się to co ma się zrobić, zamiast płakać i bać się bo przecież z każdym można przegrać.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.04.2023, 19:51
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Mnie chyba najbardziej podobał się moment po stracie bramki. Kiedyś była by kupa w majtach, a teraz nawałnica, żeby do przerwy strzelić trzeciego. I strzelili.
Tak, to jest to coś co wreszcie mamy. To jest ważniejsze niż ten gol. Mentalność!
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 01.04.2023, 19:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Fantastyczną pracę to wykonywał trener Brzęczek, tutaj możemy mówić co najwyżej o dobrej pracy.

Jest to piekny materiał szkoleniowy dla Wuja, który powinien dostać teraz jakiś staż w Wiśle, podpatrzeć jak się pracuje z zespołem i zobaczyć jak się goli frajerów na boisku, z pewnością siebie, z entuzjazmem, robi się to co ma się zrobić, zamiast płakać i bać się bo przecież z każdym można przegrać.
Dokładnie. Dzisiaj nie miałem żadnych obaw, że nie wygramy.
Widać było natarcie i dobre akcje.
Widać było, że mamy wiarę.
Widać było, że gramy w piłkę.

Gdyby Wuja był na ławce to po 2 bramce byśmy się schowali na swojej połowie - a po straconej jednej byśmy się obsrali i stracili dwie kolejne.

Bardzo przyjemnie się ogląda tą drużynę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.04.2023, 20:01
Nie uważacie, że Kmiecik jako trener napastników odwala wspaniałą robotę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów