|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Przepraszam , troche obowiązków z nadchodzącymi Świętami Wielkiej Nocy , spowodowały że mam mniej czasu , więc pozwolę sobie założyć zbiorczo temat na dwie najbliższe kolejki
Nadchodząca kolejki* ![]() Aktualna tabela* ![]() ![]() *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek z okazji Świąt , poza Zdrowiem dla Was i Waszych bliskich , życzę nam wszystkim , aby jak najdłużej w tym kółeczku było TYLKO zielono !!! ![]() Alleluja ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 29.03.2023 o godz. 11:31.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jak chciałeś mieć z głowy ze względu na obowiązki trza było wrzucić dwa osobne tematy od ręki. Jestem przeciwny zbiorczym tematom meczowym.
Tabele to tylko fajny gadżet nie mający znaczenia w dyskusji. Każdy szanujący się kibic zna sytuację w tabeli. Odnośnie meczy, obawiam się, że nasza seria w końcu się skończy. Nie mamy aż takiej przewagi jakościowej, żeby słabszy dzień nie miał znaczenia. A w końcu nam się taki trafi, wynika to ze zwykłego rachunku prawdopodobieństwa. Cztery punkty w dwóch meczach brałbym na tą chwilę w ciemno. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Rachunek prawdopodobieństwa może być też taki, ze z ekipom, która jakościowo pasuje obecnie bardziej do ekstraklasy niż I ligi, wygrywamy wszystkie mecze od końca, co nie zmienia faktu, że możemy przegrać u siebie z Chrobrym a później wygrać wszystko do końca, lub przegrać z Ruchem a wszystko inne wygrać itd.
Zobaczymy co z tego będzie bo ekipa jest dobra, atmosfera dobra a apetyty duże i ciekawe czy/w którym meczu polegniemy. Arkę mamy za sobą, a ŁKS i Ruch zaczęły gubić punkty więc teoretycznie są teraz słabsi od nas = do ogrania. Z Chrobrym u siebie musimy sobie poradzić, Puszcza też obniżyła loty więc jest do zrobienia i takie najtrudniejsze mecze to powinny być z ŁKSem, Ruchem i Niecieczą. No ale na spokojnie, mecz po meczu trzeba wygrywać. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
CzerpiącyPiachu :
Nie powiedziałem najważniejszego, a chcę żeby to wybrzmiało. Ogromny szacunek, że w ogole ci się chce takie ładne tematy meczowe przygotować, podczas gdy większość ludzi (w tym ja) nawet pochwały nie napisze i od razu przechodzi do mniej lub bardziej merytorycznych sporów ![]() Piszę to, gdyż tak uważam, a mój poprzedni post miał dużo bardziej krytyczny wydźwięk niż zamierzałem. Miała to być jedynie sugestia. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.03.2023 o godz. 13:11.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie tłumacz się, o....... się należał za skopaną robotę.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mecz z cyklu "nie ma mowy o przegranej". Jeśli marzymy o awansie bezpośrednim, to takiego Chrobrego trzeba po prostu wdeptać w murawę. Kursy buka mówią wszystko.
1-3 Rodado, Fernandez x2 ![]() ![]() [28/47] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Chrobry Głogów można wykupić pod linkiem:
https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385 Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link). PS. Mecz w Polsacie Sport Extra (sobota, godz. 17:30) |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
(wideo) Trening piłkarzy Wisły przed meczem Wisła vs Chrobry:
https://www.youtube.com/watch?v=VaeHSWF7p3A |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Oby po tych 2 meczach było +6. Chroby ma gigantyczny problem ze strzelaniem goli. Więc mam nadzieję, że dostaną do "0". ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink
Cele Wisły na sezon (2022/23) 1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Raport żółtek przed Chrobrym. Od 2 kolejek nie dostaliśmy kartek ale kopiuję:
7 - K. Duda, 5 - I. Łasicki, B. Jaroch 4 - M. Młyński 3 - D. Szot, J. Colley, L. Fernández, V. Basha 2 - M. Żyro, B. Moltenis, D. Junca 1 - M. Biegański, J. Niewiadomski, W. Szywacz, M. Cissé, M. Villar, Tachi, I. Sapała ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Gdyby to była logika ekstraklasy to obawialbym się tego meczu. A tak w miarę wyczekuje ze spokojem. Oby tylko wyjść w komplecie. Lekko niepokojąca jest ostatnią nieobecność w treningu Igbekeme.
W 1 lidze klubu które są w dołku, mają spory problem aby z niego wychodzić. Widać to choćby po wykańczaniu sytuacji. To co w esa powoduje pewna bramkę, w 1 lidze uchodzi plazem. Dalej podtrzymuje wynik 3-0. Bardzo liczę że zaczniemy przekonuaco i pewnie wygrywać co jeszcze nas wzmocni. I co najważniejsze - skutecznie. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Konferencja prasowa.
https://youtu.be/Mkvsk7EQSK8 "Szpital": Plewka, Grucha pracują indywidualnie I. Sapała - po rezonansie, goi się ok P. Starzyński - rehabilitacja A. Uryga - pojawił się ból w kolanie ![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A oczekiwaniu na meczyk, pragnę przypomnieć, że Chrobry Głogów po raz ostatni na wyjeździe wygrał w październiku 2022 roku..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
"A. Uryga - pojawił się ból w kolanie"
Kiedy w końcu możemy temu inwalidzie rozwiązać kontrakt? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Chrobry bedzie jak Odra Opole i takiego meczu nalezy sie spodziewac nic innego
obrona Czestochowy + liczenie na jakąs kontre,teraz zespoły juz raczej nie mysla zeby grac z nami w piłke a przeszkadzac ,oby jutro szybko rozwiazac worek i strzelac ile sie da. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
znamy juz przewidywany skład ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Naszym największym atutem jest wreszcie równy plac. Na takim boisku wszyscy mogą nam skoczyć...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Sędzia liniowy biegający po stronie Jarocha to jakaś pomyłka. dwa razy chorągiewka w górę kiedy spalonego nie było.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Cytując klasyka: Jedzie walec, jedzie !!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ależ ładnie to wyglądało. Łezka się zakręciła, bo chwilami patrząc na spokój i całościowy przebieg spotkania, przypominały się czasy gdy 25 lat temu oglądało się Wisłę w TVN, a spodziewany wynik to 5-6:0. Tutaj jakiekolwiek sytuacje Chrobrego pochodziły z naszych błędów. Mamy jakość, ciągnąć dalej serie i w końcu jakieś odbicie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Powiem tylko:
1. Junca dziś jak profesor ! 2. Kacper Duda to parodysta. ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie będę dzisiaj oceniał gry zawodników, napiszę tylko, że z każdą kolejną kolejką coraz bardziej cieszę się z powrotu Kiko do Wisły.
![]() To posunięcie Królewskiego odmieniło wszystko, okazując się kapitalnym ruchem. Naprawdę niesamowite, że mimo bardzo trudnej sytuacji finansowej klubu, Kiko potrafił znaleźć i sprowadzić dobrych zawodników z Hiszpanii, z których niemal każdy stanowi wartość dodaną do tego zespołu. Fantastyczna robota. Z każdą kolejną kolejką zarazem nie mogę odżałować tego, jak wiele czasu straciliśmy i ile sportowo przegraliśmy stosując inną politykę sportową, w której priorytetem było stawianie na "młodych niezdolnych" i eksperymenty słowacko-czeskie. Przecież gdyby dwa lata temu zrobiono to, co teraz, jestem głęboko przekonany, że nie tylko nie byłoby żadnego spadku z Ekstraklasy, ale i może klub zacząłby znów walczyć o puchary, bo strategia sprowadzania Hiszpanów w polskich warunkach ma niesamowity potencjał. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czapki z głów przed zespołem.
Zwycięstwo nie zagrożone w żadnym momencie. Teraz czas na Puszczę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Oby tak dalej, mam nadzieję, że kolejne zwycięstwo w sobotę da nam jeszcze przyjemniejsze święta.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mnie chyba najbardziej podobał się moment po stracie bramki. Kiedyś była by kupa w majtach, a teraz nawałnica, żeby do przerwy strzelić trzeciego. I strzelili.
![]()
To dla nas jest porażki smak
To dla nas forma zła <klask klask> Najlepszych Wisła fanów ma Lecz najgorzej w piłkę gra <klask klask> |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
Jest to piekny materiał szkoleniowy dla Wuja, który powinien dostać teraz jakiś staż w Wiśle, podpatrzeć jak się pracuje z zespołem i zobaczyć jak się goli frajerów na boisku, z pewnością siebie, z entuzjazmem, robi się to co ma się zrobić, zamiast płakać i bać się bo przecież z każdym można przegrać. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Tak, to jest to coś co wreszcie mamy. To jest ważniejsze niż ten gol. Mentalność!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Widać było natarcie i dobre akcje. Widać było, że mamy wiarę. Widać było, że gramy w piłkę. Gdyby Wuja był na ławce to po 2 bramce byśmy się schowali na swojej połowie - a po straconej jednej byśmy się obsrali i stracili dwie kolejne. Bardzo przyjemnie się ogląda tą drużynę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie uważacie, że Kmiecik jako trener napastników odwala wspaniałą robotę?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|