|
Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Dobry wieczór. Nie jestem miejscowym, a Kraków znam bardzo słabo ponieważ w życiu byłem maksymalnie 5 razy. Pytanie me jest następujące, jak najłatwiej i najszybciej dojechać z dworca PKP pod stadion Wisły? A więc gdzie wsiąść, gdzie wysiąść i ile trwa droga z dworca pod stadion. Drugie moje pytanie jest takowe czy w obecnym stanie stadion już możliwość jakiegokolwiek wejścia na trybunę? Aby zobaczyć jak obecnie wygląda stadion. Przepraszam za tak swego rodzaju banalne pytania, jednak nigdy nie byłem na stadionie, ani w jego obrębie stąd moje pytanie. Z góry dziękuje komuś życzliwemu kto pomoże. Pozdrawiam.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z dworca to nawet na nogach możesz się przejść.
Na trybunę nie wejdziesz,ale możesz wejść do Strefy Kibica i stamtąd zobaczyć wnętrze stadionu i przy okazji wyrobić sobie kartę kibica ![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Albo wsiadasz w tramwaj linii 15. Myślę, że koło 10 minut pojedziesz (do przystanku Cracovia albo następnego - potem spacerek przez park Jordana, bo ul. Reymana zamknięta chyba nadal)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Kliku-klik. A przy poruszaniu się komunikacją miejską polecam niezawodną stronę - cyk.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
Najszybciej tramwajem nr 15 przystanek na przeciwko Galeri Krakowskiej na ulicy Lubicz wysiadasz pod stadionem (pod sektorem G) jesli nie pozostaja ci tramwaje 4,14,20 z tego samego przystanku nimi jedziesz do przystanku "Biprostal"(4 przystanek od rynku) i nastepnie idziesz ulica Kijowska Czarnowiejska i Miechoowska dochodzisz do Reymonta(od strony trybuny C)
![]() |
|
![]() ![]() |
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Równie dobrze,mozesz dojechać do mostu grunwaldzkiego i tam wsiadasz w tramwaj nr 18 i dojezdzasz na Reymana ,albo wysiadasz jeden przystanek przed pętla i spacerek przez park Jordana
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jeszcze 12 spod Galerii Krakowskiej, wysiadasz na przystanku "Reymana" i potem przy plocie jest scieżka, przechodzisz przez park i jesteś
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
sory ze po czasie ale strasznie rozsmieszył mnie ten post...he he z dworca do MOSTU GRUNWALDZKIEGO a potem w 18 ,mysle ze ta odpowiedz to zart
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
@ węgorz2 masz racje,nie doczytałem pierwszego posta dokładnie stad moja pomyłka
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
dajcie spokój z dojazdem z dworca, toż na nogach bliziutko, Rynek po skosie i do Alej, obojętne czy Krupniczą, czy pod Muzeum Narodowe, to piękny spacer .
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
dokładnie, zapytaj kogoś na ulicy gdzie kupisz mape krakowa albo sam sie rozejrzyj i według mapy sobie spokojnie na Reymonta dojdziesz...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Bliziutko na nogach? Ludzie co wy gadacie
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
co to jest 30 min na nogach ? Może jeśli się mieszka w Krakowie i się widzi to miasto codziennie to tak, ale ja jadę pociągiem 200 km na mecz, potem na nogach na stadion, po drodze coś zjeść i tych min. 30 min się nie czuje. A droga z dworca na stadion jest łatwa. A już nie mówię jak ktoś na meczu jest raz, dwa w roku, wtedy naprawdę szkoda opuścić drogę przez rynek w Krakowie.
Ostatnio edytowane przez jabadabaryba : 12.02.2011 o godz. 11:53.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
X-Ray
Na stadion pojedz tramwajem zeby nie bladzic. Natomiast wracajac polecam zrobic spacer, spokojnie ze swiadomoscia ze zaliczyles najwazniejszy punkt dnia mozesz sprobowac poznac okolice stadionu oraz centrum, przy nastepnej wizycie bedziesz czul sie pewniej ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Mam pytanie w jaki sposób można wejśc na Sektor G od przystanku Reymana? Czy w ten sposob co po bilety? Proszę o konkretne odpowiedzi(jśli nie masz dla mnie odpowiedzi NIE PiSZ)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Sektor G masz na przeciwko przystanku Reymana. Wysiadasz i widzisz sektor G.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ok Dziękuje za odpowiedź, za brak napinki, koniec tematu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
A ja mam takie pytanie, czy gdzieś w okolicach hali jest miejsce by zostawić(przypiąć) rower w miare bezpiecznie?
Tyle razy się tam było ale nigdy na to nie zwracałem uwagi. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Kolo wydziału Fizyki i akademika Alfa są wyznaczone miejsca.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Bliżej nie ma?Za halą nic nie będzie?
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
Wydział Fizyki (na przeciwko starego wejścia na C) masz tam specjalne klatki na rowery Klucz u portiera.
PS Zdecydowanie Klub, miasto i MPK powinni zrobić specjalną linię autobusową z przystankiem przy Reymonta i Al. 3 maja w dniu meczu. Dodatkowo dorzucić 3 składy tramwajowe nr 15 po zakończeniu meczu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Super dziękuje za informacje
|
|
![]() ![]() |
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Witam mam pytanie z jakiego dworca w Krakowie najszybciej mozna sie dostac na R22
![]() ![]()
ŚLĄSK WISŁA LECHIA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
A pomyśleć, że jak kilka miechów temu poruszany był tu temat wpisywania w akcji MPK sugestii, żeby zrobić autobus, który jechałby ulicą Reymonta (ewentualnie zmienić trasę innych) i miał przystanek TS Wisła, to część najmądrzejszych użytkowników forum kwestionowała zasadność wytyczania takiej linii, bo przecież niedaleko jest Czarnowiejska i tam można wysiąść. Nie brali tylko pod uwagę tego, że żeby stamtąd dojść do Wisły trzeba przejść ul. Miechowską, ewentualnie wiedzieć gdzie przejść przez furtkę i potem dalej przez tereny AGH na Wisłę. Rzeczywiście, Europa pełną gębą. Ale lepiej przecież jest ponarzekać zamiast spróbować zrobić coś z korzyścią dla Wisły. To tak tytułem lekkiego OT, bo wtedy ten temat nie byłby w zasadzie potrzebny.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
A ty z Krakowa jesteś? Bo ja sobie nie wyobrażam autobusu na Reymonta szczególnie popołudniami!!
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
A wyobrażałeś, albo wyobrażasz sobie autobus na Płaszowskiej przed przebudową, albo na kompletnie rozkopanej Bobrzyńskiego (w sumie przed rozkopanie Bobrzyńskiego i tak był tam kocioł, nie mówiąc o Nowohuckiej)? Pewnie nie, ale jednak tam jeżdżą. Wystarczyłaby odrobina dobrej woli. Przecież róg Piastowska/ Reymonta ma dookoła siebie, że tak powiem, trawniki. Jeśli rzeczywiście miałby się tam nie mieścić autobus, to wystarczyłoby poszerzyć jezdnię i voila. Korki też nie powinny być problemem, bo przecież nie przez taki ścisk autobusy kursują na co dzień (jak choćby ta Płaszowska, gdzie kiedyś był kocioł straszny, a czasami, żeby było weselej, na ulicę wyjeżdżał chłop dorożką
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|