|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 25,00% |
osłabi |
86 | 59,72% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 15,28% |
Głosujących: 144. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Sytuacja jest dramatyczna - ale zawodnicy klasowi będą walić do nas drzwiami i oknami? Transfery wyglądają dramatycznie, ale ile razy już wyglądały klasowo a i tak nikt nie odpalił? Nikt z nas nie wiedział nowych zawodników w grze, ale przecież to CV samo wychodzi na boisko. Mamy długi, ale mamy szastać pieniędzmi na prawo i lewo? Kadra jest za szeroka, ale jak będą musieli grać juniorzy to winny Pasieczny i trio? Brakuje nam charakteru, ale naszym największym problemem jest transfer boiskowego wojownika? I na końcu: niby kibicujemy Wisle, ale przyjemniej jest jej dowalić, niż pochwalić. Ja się obecnymi transferami nie zachwycam, ale może lepiej się pozytywnie zaskoczyć, a co najważniejsze: wstrzymać się z jednoznaczna ocena? |
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Online |
|
Ale może do poziomu Buchalika za kilka lat dzięki ciężkiej pracy dobije ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A dla mnie skuteczniejszą metodą i zarazem najtańszą zarazem jest selekcjonowanie piłkarzy (nawet wśród szrotu), a nie zabawa w szrotolotek i palenie pieniędzy. Co do oceny kadry to nie będę w to brnąć, bo mamy odmienne zdania. Najważniejsze, że Uryga to dobry transfer, bo był kapitanem w Płocku. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Zmieńcie nazwę tematu na "Kącik frustratów"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tak, tak, transfer 34 letniego piłkarza o którym nie wiadomo czy piłkarsko może cokolwiek dać. Jak pokazał przykład Wasilewskiego u nas - jeśli zawodnik jest już poza grą to jego wpływ na szatnię nie jest szczególnie duży. Trudno żeby Cię upominał ktoś kto już prawie nie gra bo jest za słaby. Także - dyskusyjny transfer.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
To pokaz mi równolatka w e-sie lepszego od niego bo nie widzę .Moze ten z Radomiaka ale jest starszy więc Biegański ma jakieś półtora roku gry a wtedy będzie dużo lepszy od niego
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ondrasek ma 33 lata (ledwo skończone), był przez cały rok pod gra (47 spotkań 8bramek/2 asysty/ 2100 minut od września 2020 + kilka spotkań w kadrze Czech, więc nie wiem czemu ma aż tak odcinać kupony jak się niektórym wydaje. Póki co zresztą ma do pobicia kosmiczny wynik swoich rywali (2 bramki na rundę). Nie wiem jak zaj****** mamy napastników, że gardzimy nawet Ondraskiem. |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Dla mnie lepszym bramkarzem młodego pokolenia jest tylko Strączek ale on chyba idzie do Francji. Zresztą, to mnie w ogóle nie dziwi.
Niemczycki się dobrze zapowiadał, ale coś chyba jest nie tak, że stracił miejsce za Probierza jeszcze. Nie wiem jak u Zielińskiego. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
No ja pierdziele jak my mamy według niektórych problem z bramkarzami to nie wiem gdzie go nie ma. Może jeszcze się przy.......ą do pani Jadzi sprzątaczki że używa różowych rękawiczek
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
No i w sumie o to chodzi że do dwóch słabych napastników chyba dokładamy trzeciego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2022 o godz. 11:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez pomeran : 17.01.2022 o godz. 11:42.
|
|||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak mi wpadło do głowy tylko po przeczytaniu kilku ostatnich stron.No co by nie mówić temat aż kipi frustracją.a ty wnioski o dłużnikach na jakiej podstawie wyciągnąłeś?
W ogóle ten portal powinien być takim oficjalnym portalem gdzie dyrektorzy sportowi i właściciele klubów mogli bo czerpać wiedzę i weryfikować zawodników.Wystarczy rzucić nazwisko i po pięciu minutach grono ekspertów wie czy mamy do czynienia z kozakiem czy ze zwykłą łamagą,szrotem i tym podobne.Piłkarz z Afryki?Jaki problem,jedno zdjęcie i wiadomo czy nie ma "przebitych numerów". |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Dobrze Wolfy, że uwzględniłeś w wypowiedzi słowo "chyba". To już sporo, bo rzeczywiście po prostu nie wiemy.
Żurawski po powrocie nie grał nic. Frankowski do 40 ładował gole seryjnie. Jeszcze raz - transfer Ondraska to akurat argument przeciw budowaniu wieży Babel (facet mówi po polsku, jest zintegrowany, wrósł w klub i miasto). To nie jest losowy zawodnik ze "szrotolotka". Gość może się sprawdzić, może się nie sprawdzić..spoko. Ja myślę że bedzie lepiej niż wielu myśli, ale ktoś może zakładać odwrotnie. Natomiast ponownie - mówienie tutaj o kompromitacji, hańbie, że "Trio won!", że "wy.ebac Pasiecznego!", że "dziady" ... Dobrze że są na forum jeszcze ludzie zrównoważeni |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() A co do weryfikacji to mieliśmy przecież trenera, który po stylu wchodzenia po schodach potrafił ocenić grajka. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Co to są stosunkowo nieduże nakłady? Ile to pieniędzy i jak się ma do realiów na rynku oraz naszego budżetu? Czy Żukow w ogóle chce przedłużyć umowę z nami i na jakich warunkach? Czy jesteśmy w stanie znaleźć i sprowadzić kogoś lepszego od Szoty czy Plewki? Itd, itp. Pytanie mnożą się jak króliki, a gołe stwierdzenia sprowadzają się do niczego nie wnoszących formułek, że należy budować dobrze, a wszyscy powinni być szczęśliwi. Tak powinno być, istotnie. Tylko trzeba to jeszcze jakoś przenieść na realia i konkrety. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Od razu widać długofalowe plany. Jeden transfer z kontraktem na pół roku, drugie wypożyczenie na półtora bez opcji pierwokupu. Pasowałoby jeszcze sprowadzić kogoś, kto mówi tylko po np. holendersku, albo jakiegoś araba (aj, zapomniałem, że jest Aschraf
![]()
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 17.01.2022 o godz. 12:26.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
A na końcu i tak będą grali Szota i Frydrych.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Nie do konca rozumiem wypozyczenie na poltora roku 19 latka, bez mozliwosci jego kupna.
Wyglada to tak, ze jest jakis deal na gebe z dyrektorem sportowym VFB. Tylko on dzis jest dyrektorem a za poltora roku byc nie musi. Moze sie skonczyc tak, ze gosc pokopie u nas poltora roku, jak Yaw wyrobi sobie marke i wroci do klubu macierzystego, a my nic z tego nie bedziemy mieli. CHYBA, ze jest klauzula ze dostaniemy procent od nastepnego transfery Cissoko. Wtedy ma to sens. Ja wiem, ze potrzebujemy wiatru na skrzydlach. Ale potrzebujemy tez pieniedzy. Mam nadzieje, ze Pasieczny o tym pamieta, a nie robi transfery na tu i teraz. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Czyli to jednak nie ja żyję w Marixie, a jeśli nawet to nie jestem sam. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Tak już najzupełniej serio, bez robienia sobie jaj, to akurat okienko zimowe z zasady służy bieżącemu łataniu dziur według naglących potrzeb, a nie długofalowej wizji budowania drużyny.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|