|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
tylko ja poprosze jakies twarde dane , na piśmie bo póki co jedynym potwierdzeniem tego sa jakieś mętne wywiady właścicieli , które sa potem kolportowane na forum w tkaich postach j/w ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Zapraszam do raportów finansowych publikowanych przez Wisłę. Klub z tego co pamiętam podawał jaka jest sytuacja finansowa. Padały konkretne liczby. Po za raportem za 2020. Jest też np taki artykuł gdzie również padają konkretne liczby. https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15535637
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Termalica zmienia trenera, cały plan taktyczny Guli w tym momencie legł w gruzach, raczej nie wyrobi się pod "nowego przeciwnika".
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Niech się już kończy, a następna runda niech zacznie się jak najpóźniej..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
W Termalice trenerem został trener bramkarzy
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Niech każdy weźmie białą chusteczkę, będzie doskonała okazja pokazać dobitnie naszą opinię o trenerze. Nawet wymęczona wygraną niczego w tej opinii nie powinna zmienić.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ja bym sugerował 11 chusteczek żółtych od koloru getrów dla kopaczy i jedną chustkę niewidkę dla prezesa zarządu. Pozycja trenera w naszej szatni po telenoweli z Hyballą nie istnieje. Winni tej sytuacji dalej udają idiotów.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Coraz mniej winię trenera.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
jak dla mnie to link do tekstu pseudodziennikarzola karcza , który wie tyle ile na naszym forum przeczyta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Natomiast "występy" takie jak z Wartą to skandal i niewiele zmieni że tego nie przegraliśmy. Z TBB liczą się tylko punkty, niech wcisną bramkę nawet dupa. Nie intereauje mnie jak. Jak ktoś nie ma zamiaru walczyć na boisku niech nawet nie wychodzi na murawę. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co więcej, mieliśmy co najmniej 3 sezony gorsze od obecnego, w tym dwa ostatnie. Opisałem to w statystycznym. Kod:
# zespół mecze punkty bramki średnia 14 Wisła 18 18 -12 1,00 15 Warta 18 15 -10 0,83 16 Górnik Ł 18 15 -18 0,83 17 Bruk-Bet 17 12 -9 0,71 18 Legia 16 12 -12 0,75 ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
Z samych danych za 2020 wynika natomiast, że spłata długu stanęła w miejscu i nie sądzę, żeby to miało się drastycznie zmienić w 2021 r., bo pandemia ciągle robi swoje, a ponadto jakoś nie odnotowałem nadmiernego entuzjazmu kibiców, który miałby się przełożyć na istotne zwiększenie przychodów z biletów/karnetów/gadżetów, z pozycji w lidze też wielkich fruktów nie będzie, więc po prostu nie było z czego znacząco zmniejszać długu. Raczej kolejny rok rolowania istniejącego długu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Czyli trio finansowo moze niewiele.. Jezeli finansowanie klubu chca oprzec glownie o wplywy od kibicow, przy dziadostwie sportowym.. cienko to widze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Nie wiem jak Warta grała przed meczem z Lechem, bo nie oglądałem. Ale mecz z Lechem uświadomił mi, że od patrzenia na Wisłę w starciu z Wartą będą krwawiły oczy i jeśli ktoś popełni błąd, będziemy to my. I stało się. Wczorajsze starcie ze Śląskiem tylko potwierdziło te obserwacje. Śląsk przez większość meczu nie radził sobie z atakiem pozycyjnym i wymieniał mnóstwo bezproduktywnych podań, a Warta kontrowała. Gdyby miała troszkę lepszych wykonawców, mogła strzelić spokojnie jeszcze 2-3 bramki.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przed meczem z Zagłębiem na pytanie Wójtowicza w którym umieścił frazę "walczymy o utrzymanie" Gula się tylko ironicznie uśmiechnął. Facetowi wydaje się że sama nazwa Wisła nie pozwala jej spaść z ligi. Jeszcze niech tak w Warszawie pomyślą a będziemy mieć klasyk ligi w 1 lidze. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
Nie wspominając już o tym, że do dziadostwa sportowego spokojnie wystarczy połowa obecnego budżetu płacowego. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
reasumując , czas już przestać powtarzać (zakłamaną) mantre "spłacamy długi" , czym usprawiedliwiana jest postępująca degrengolada sportowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Tego meczu nie można przegrać! Jeśli przegramy, to wszyscy do wyjebania łącznie z trenerem! Chętnie wyjebałbym jeszcze trio za absolutny brak polityki kadrowej, co sezon powielamy te same błędy związane z zatrudnianiem amatorów na ławce trenerskiej i piłkarzy tylko z nazwy...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.12.2021 o godz. 14:22.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
12 Zagłębie Lubin 12 14 13 Górnik Łęczna 12 13 14 Piast Gliwice 11 11 15 Bruk-Bet Termalica 12 10 16 Warta Poznań 12 9 17 Wisła Kraków 12 8 18 Legia Warszawa 12 6 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
7 ostatnich meczów:
9 pkt Łęczna 8 pkt Warta 5 pkt Termalika 5 pkt Zagłębie 4 pkt Wisła 3 pkt Legia Serio myślałem, że Łęczna i Warta spadną z hukiem, a one... najlepiej pktują spośród drużyn, które walczą o utrzymanie!
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.12.2021 o godz. 14:38.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
do tego należy dodać tragiczną statystykę strzelonych bramek po meczu z Lechią. 5 bramek w tym 4 strzelone przez obrońców. Napastnik lub pomocnik ostatnio bramkę (nie licząc derbów) strzelił w meczu z legia w sierpniu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Panowie, Legii spokojnie można nie wliczać w tę stawkę - oni zaczną na wiosnę punktować, chyba nie myślicie że są kandydatem do spadku.
W mojej ocenie z Termaliką trzeba wygrać, to jest obowiązek. Na boisku oczekuję walki o każdy milimetr kwadratowy. Obawiam się niestety, że Termalika się cofnie, odda nam piłkę, a my jak zwykle sami sobie wsadzimy. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Jesli mam strzelać to spłata idzie w miarę równomiernie, spowolniona przez pandemię, ale nie w jakiś tragiczny sposób. Ale do opublikowania wyników to jest czyste gdybanie. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Osobna kwestia zresztą, kto jest bardziej oderwany o rzeczywistości: Gula który .......i jak potłuczony na konferencjach i uważa że jest ponad tą ligę mimo nieustannych dotkliwych porażek czy trio które go zatrudniło żeby budował "krakowską piłkę" na bazie czechosłowackiego szrotu i średnio (delikatnie ujmując) uzdolnionych juniorów. Myślę że jednak to zarząd mocno odpłynął.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.12.2021 o godz. 16:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
14 Śląsk - 7 pkt 15 Wisła - 7 pkt 16 BBT - 5 pkt 17 Zagłębie - 5 pkt 18 Legia - 3 pkt Jak będziemy manipulować zakresem meczów to dostaniemy gów***ne wyniki. kolejne gów***e wyniki. Jak wziąłem 8 meczów zamiast 7 to sytuacja się diametralnie zmieniła.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 14.12.2021 o godz. 17:18.
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli dodamy do tego totalny brak ambicji, woli walki i ogólną ....owatość naszych piłkarzy - źle to wróży w kontekście walki na noże o utrzymanie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.12.2021 o godz. 19:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|