|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
A w temacie: pewnie, że Stal się nie położy i będzie chciała pokazać, że 6:0 to był wypadek. W aktualnym stanie naszej kadry - Brown Forbes i chyba każdy nasz napastnik jest bardziej chybił-trafił niż niegdyś Brożek, zadowoli mnie 1:0 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dodaj jeszcze, że D oczywiście miał rację
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jesteśmy na 11 miejscu tabeli, a nie dawno jeszcze na samym dole. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Kazdy wynik w sumie bedzie mial swoje plusy. Wygrana, na ktora licze i chce, da kluczowe trzy punkty. Remis da nam tylko jeden ale kazdy punkt jest na wage zlota patrzac gdzie jestesmy. Jezeli przegramy to bedzie oznaczac ze Stal przeskoczy Craxe w tabeli po przegranej w Gliwicach.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
przypisywanie punktow ze zdziesiatkowana wirusem Warta bez kompletu nawet na lawce rezerwowych z 2 bramkarzami skonczylo sie tragicznym meczem i porazka
![]()
STOP kompleKSom!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Dla mnie to będzie poważny sprawdzian Hyballi. Od kiedy stoczyliśmy się w przeciętność ogromną trudność sprawiają nam mecze z drużynami zdecydowanie słabszymi od nas. Wynika to z braku pomysłu rozgrania ataku pozycyjnego, gdy rywal broni się głęboko i ogranicza się głównie do przeszkadzania. Często traciliśmy z takim rywalami punkty, pomimo, że przypisywaliśmy je sobie przed meczem. Wystarczy wspomnieć mecz Sosnowcem sprzed dwóch lat. 3 dni po ograniu Legii 4-0 pojechaliśmy tam pewni siebie i przegraliśmy 3-4.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Slaby przyklad podales. Porazka 3:4 wskazuje nie na problem ze strzelaniem ale z bronieniem. I tam byla przyczyna porazki.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Interia o nieobecnych:
interia napisał(a):
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zastanawiam sie nad tm, jak mozna myśleć, ze przegrana ze Stala nie jest zła, bo pogrąża sąsiadkę.
Spadek Cracovii pozbawi nas derbów. W czasach, gdy nie walczymy o tytuły i puchary derby dodaja dodatkowego kolorytu i smaczku dla Wisły. Jak mozna chcieć się pozbawiać tej jazdy po pejsatych ![]() Ja zdecydowanie jestem za derbami. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
a ja za anihilacją tego żałosnego klubu którego sens istnienia (tzw. mit założycielski) to antywiślackość , marzy mi się wielka Wisła , na wzór Legii w Warszawie z małym lokalnym rywalem istniejącym zorganizowanie tylko w bezpośrednich okolicach swojego stadionu (Hutnik niczym Polonia) , oraz siatką klubów satelickich które jak przychodzi co do czego to sympatyzują z nami (Wieczysta, Wawel, Garbarnia jak te różne Ursusy, Leginovie itp)
no ale to temat nie na ten wątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Online |
|
Trzeba miec ostro najebane w glowie zeby wogole pomyslec o czyms takim ze jak stal wygra to zle nie bedzie bo moze cracovia spadnie.Komu wy wogole kibicujecie ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A my sobie tak o tym przy okazji piszemy. To wszystko żarty z "wielkiej Cracovii". Wyjmijcie kije z zadków. ps. przy okazji przypomnę, że większość na tym forum jakiś czas temu kibicowała Śląskowi w meczu przeciwko Wiśle na naszym terenie, żeby tylko eLka nie zdobyła mistrzostwa. Nie sądzę, że to było lepsze, mimo że ze Śląskiem "decyzyjni" mieli wtedy sztamę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
zwracam uwagę że ja osobiście nie napisałem że w tym meczu kibicuje Stali , a tylko odniosłem się do argumentacji że żydownia powinna sie utrzymac bo chcemy derbów
otóż ja wole żeby oni poszli sie jebać , a nie żeby były derby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Różnica między nami a pesjami jest taka , że gdyby byli na naszym miejscu kibicowaliby Stali. W tym meczu mamy walczyć za wszelką cenę o 3 pkt. żeby zapewnić sobie spokojną końcówkę sezony, a Stal niech udowodni w kolejnych meczach, że zasługuję na grę w ekstraklasie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
no ale przecież nie pojawił sie tu literalnie ani jeden głoś że ktoś kibicuje stali ?
Blixa podał tylko pozytyw ewentualnej porażki , ja odniosłem sie do argumetnu (imho ccjhujowego) Smoka o braku derbów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2005
Online |
|
Derby po za meczem z legia to jeden z większych zastrzyków gotówki w sezonie jak zabraknie takich meczy z historia w tej kulawej lidze to ludzie nawet raz na rok na stadion nie przyjdą "derby z hutnikiem to chyba jakiś żart" co nas jednoczy raz do roku na stadionie jak nie derby ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Czerepach patrzy w tej kwestii szerzej. W dłuższej perspektywie bez prawdziwego rywala bylibyśmy w stanie "zmonopolizować rynek kibicowski" (oczywiście, nadal będą ludzie, którzy z racji miejsca zamieszkania lub rodziny, będą kibicować Hutnikowi lub Cracovii, ale taki przykładowy student raczej nie będzie latał na I ligę, skoro obok ma Ekstraklasę) w naszym regionie, co przełoży się na większe wpływy z gadżetów i całej reszty meczów. Dodatkowo znacznie ułatwi nam to ściąganie utalentowanej młodzieży z regionu. Suma summarum lokalna hegemonia ma więcej plusów niż minusów. Przykład Legii jest tu, jak mi się zdaje, bardzo dobry. Chociaż oczywiście będzie brakować derbowej napinki. Z drugiej strony wolałem okres naszej dominacji w lidze, w którym Derby emocjonalnie nie miały dla mnie aż tak ogromnego znaczenia (więcej znaczyły mecze z Legią, bo stawką było z reguły coś namacalnego - przepraszam, ale jestem z takiego rocznika, że wychowałem się właśnie na tych spotkaniach). Wtedy niewiele w meczach z sąsiadka mieliśmy do udowodnienia - kto jest lepszy, było po prostu oczywiste ![]() Też potencjalne przeskoczenie przez Stał Cracovii w tabeli uważam za swego rodzaju nagrodę pocieszenia, aczkolwiek byłaby ona bardzo gorzka. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nie lubie tych chamow z mielca ,musimy ich rozjebac I TYLKO UKOCHANA WISLA KRAKOW!a parchy niech sie boja ,karma ich juz doszla
![]()
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Online |
|
Ostatnie spotkania Stali to porazka, remis, porazka, remis, porazka, zwyciestwo, powaznie mamy sie ich obwiac bo wygrali z rownie słabym Podbeskidziem? trzeba im drugi raz pokazac miejsce w szeregu
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
To co gra na razie Burliga, to jakiś nieprawdopodobny skandal.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Burliga to człowiek chaos.
Pierwszy do zmiany. Ale to, co gra Sadlok to, mimo pozornego zaangażowania, totalna gra na alibi, pozorowanie i niechlujstwo |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
coś mało tego press,dopiero po stracie gola zaczęło się tak jak powinno
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Utrzymanie juz w sumie zaklepane.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Przez większość meczu Wisła śmierdziała ekstraklasą- podanie na 3 metry? Za trudne. Utrzymanie piłki na połowie przeciwnika przez 10 sekund? Panie, tego nie trenowaliśmy. Któryś musiał mieć wczoraj imieniny. Nie zdziwie się, jak Burlidze zaraz COVID wyjdzie pozytywnie, gość był kompletnie niedysponowany. Podobnie zresztą jak Brown Forbes- udało mu się dziś coś oprócz bramki? Podał dziś celnie? Wygrał jakąś główke? Z 11 dobrze zagrał właściwie tylko Mawutor. Zukhow to jakość. Mam nadzieję, że Savić się odblokuje, widać było jakie ciśnienie z niego zeszło.
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
No jeżeli ktoś się spodziewał, że walcząca o życie Stal Ojrzyńskiego położy się na boisku i będzie czekała na wpie*dol, to chyba E-klasę ogląda od wczoraj. BARDZO cenne zwycięstwo i tyle. Na styl przyjdzie jeszcze czas (pewnie wraz z jakimiś wzmocnieniami).
Miłej niedzieli! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Cieszy wynik, na szczęście szczęśliwy wynik
![]() Cieszy, że tym zwycięstwem praktycznie zapewniliśmy sobie utrzymanie ![]() Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 21.03.2021 o godz. 20:35.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Do jakiejś 65 minuty typowa, ligowa rąbanka. Jak Stali odcięło prąd, to naszym zaczęło się grać dużo łatwiej. Burliga zdaje się chyba pierwszy do odstrzału w lecie, razem z Buchalikiem.
Mega ważne punkty w perspektywie zarówno utrzymania, jak i walki o jak najlepszy udział w torcie z praw TV. ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|