The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Reklama
Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje
Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#61
Stary 01.01.2012, 23:42
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie zniknęło nam to samo, u mnie brak jest Polsatów itp, a WISLAZWE nie ma np TVP Kraków.
Napisałeś że MUX3, Polsat i inne to jest MUX2. Poza tym samo nic nie znika. Trzeba poszukać to się znajdzie jeśli nie było zmian w antenie itp. DVB-T nadaje i ma się dobrze w Krakowie. Wystarczy poszukać
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#62
Stary 02.01.2012, 00:06
Racja, błąd z mojej strony. Mi wcieło Mux 2. No samo nic nie znika a jednak. U siebie podejrzewam że Pace od C+ coś nie trawi się ze zmianami jakie emitel puścił na początku grudnia. Czekam na nowy soft do dekodera ale na razie nic nie słychać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
AXEL75
Member
 
Od: 03.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#63
Stary 02.01.2012, 23:52
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Ja dvb-t mam podłączone przez dekoder Pace od cyfry, na początku wszystko było ok, 18 kanałów hulało, w grudniu po wyszukaniu kanałów zniknął Mux3 i do dziś go nie mam.

Czyli niby podobnie, tyle że u ciebie zanikł mux 2 u mnie mux 3.
Nie wiem czy wiesz ale w połowie miesiąca grudnia mux3 z Wisła /Skrzyczne został przemianowany na mux1. Jeśli odbierasz takie stacje jak Eska.polo tv, TTv itd to znaczy że właśnie z tego nadajnika odbierałes i jest ok. Jak napisałem, mux 3 z Chorągwicy nadaje z niewielką moca nadawczą i moga być problemy z jego odbiorem, nie każdy odbiornik sobie z nim poradzi (w głównym stopniu zależy od czułości głowicy dvb-t i instalacji antenowej).
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member
 
Od: 05.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#64
Stary 05.01.2012, 21:54
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Jak jakis program dochodzi to trzeba od nowa wyszukiwać programy i te które mielismy jakby zostały zresetowane ?
Edit: i jak sie wyszukuje ponownie to trzeba jakąś częstotliwość czy po prostu "wyszukaj" ?
podbijam
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#65
Stary 05.01.2012, 21:57
Zgadza się. przynajmniej w wiekszości odbiorników trzeba zrobić ponowne wyszukiwanie. Ale wyszukiwanie cyfrowych programów trwa ok 2 min a nie tak jak analogi kilkanaście
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła
 
 
Od: 11.2002

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#66
Stary 05.01.2012, 22:13
Polecacie jakis program, zeby moc na laptopie ogladac dvb-t ? (laptopa ma zbudowany tuner itd)
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#67
Stary 07.01.2012, 17:47
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się. przynajmniej w wiekszości odbiorników trzeba zrobić ponowne wyszukiwanie. Ale wyszukiwanie cyfrowych programów trwa ok 2 min a nie tak jak analogi kilkanaście
ale jak juz wyszukalem to ostatnio POLONIA doszla mi sama tak jak by sam wyszukal sobie tv
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#68
Stary 16.01.2012, 10:48
mozecie napisac gdzie odbieracie poza KRAKOWEM (OKOLICE) tv dtv i na jakich antenach(ze wzmacniaczem czy bez itp)
według EMITELA powinna byc objeta POLSKA w 95% powierzchni ...cos mi sie to nie widzi
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#69
Stary 16.01.2012, 17:26
95% ale tylko MUX2 (polsta,tvn...) Poza tym w dużej częsci trzeba mieć odpowiednie instalacje antenowo-kablowe
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member
 
Od: 09.2010
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#70
Stary 26.01.2012, 12:25
Temat może nie do końca ten ale nie jako powiązany. Mam do was takie pytanie. Jaką telewizje satelitaarną polecacie pod względem kosztów,oferty? ( poza N-ka z która właśnie zakończyłem wspólpracę) Co powiecie o cyfrze? A może coś innego? Proszę o pomoc
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#71
Stary 26.01.2012, 12:58
Dobre pytanie, ale najpierw napisz co lubisz oglądać, jakie kanały musisz mieć, a na jakie nawet nie spojrzysz...

Chociaż nie, jeśli chodzi o ofertę, to chyba najbardziej bogata jest tu:
www.jambox.pl

o ile jesteś w zasięgu.
Odpowiedz cytując
BieżanówStary
Member
 
Od: 09.2010
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#72
Stary 26.01.2012, 13:25
Ogólna opinia jaką udało mi się zebrać to np że za te same kanały podstawowe w cyfrowym polsacie zapłacę mniej niż np . w Cyfrze. Pomijam kwestie obsługi i traktowania klienta. Jednak zależy mi na naszej ekstraklasie. I teraz podstawowe pytanie czy warto "dopłacać" na ten cel , bo poza nim nie mam konkretnych wymagań , interesuje mnie podstawowy pakiet kanałów.
P.S. z tego co widzę na JAMBOXA sie nie załapuje.
Ostatnio edytowane przez BieżanówStary : 26.01.2012 o godz. 13:35.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#73
Stary 26.01.2012, 18:41
ja proponuje znaleśc druga osobe i wziąść cyfre z multiromem full pakiet bedziecie mieli a koszty na dwoje drugi dekoder za 1 ZETA
Odpowiedz cytując
usiu
Schodowicze'05
 
 
Od: 12.2002
Skąd: madafaka rozmywaka

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#74
Stary 26.01.2012, 19:14
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
ja proponuje znaleśc druga osobe i wziąść cyfre z multiromem full pakiet bedziecie mieli a koszty na dwoje drugi dekoder za 1 ZETA
taa ciekawe, przy multiroomie trzeba moduł dodatkowy co 6 godzin oglądania zbliżać na kilka sekund do modułu głównego ...

dobre rady zawsze w cenie
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
Odpowiedz cytując
Abel2505
Junior Member
 
 
Od: 01.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#75
Stary 26.01.2012, 19:30
Ja mam multiroom w cyfrze i nic nie muszę co 6 godzin zbliżać. Jak kupiłeś na giełdzie jakieś lewe dziadostwo to miłego zbliżania życzę.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member
 
 
Od: 05.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#76
Stary 26.01.2012, 19:50
usiu napisał(a):Wyświetl post
taa ciekawe, przy multiroomie trzeba moduł dodatkowy co 6 godzin oglądania zbliżać na kilka sekund do modułu głównego ...

dobre rady zawsze w cenie
Od jakiegoś czasu dostaje się dwie karty które nie trzeba zbliżać jak kiedyś co 6 godzin
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#77
Stary 26.01.2012, 20:30
usiu napisał(a):Wyświetl post
taa ciekawe, przy multiroomie trzeba moduł dodatkowy co 6 godzin oglądania zbliżać na kilka sekund do modułu głównego ...

dobre rady zawsze w cenie
coś nie tak ,ja dostalem druga karte i drugi dekoder za 1 zł ,ojciec ma jedna a ja druga na dwoch koncach KRAKOWA mam abonament 153 zł na pół to jest taki full i dostałem tv 3d lg
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#78
Stary 26.01.2012, 21:40
Dla mnie, jeśli masz z kim się podzielić Cyfra jest nie do pobicia na dzień dzisiejszy.

Dodatkowa możliwość splittera w domu to kolejny plus.

Sensowny pakiet w obowiązującej promocji to Canal+optimum, HD optimum promo, multiroom, multi. Po podwyżce będzie to 144 zł msc w promocji 3x0. Czyli średnio miesiąc 115 zł, podzielić na 2 jak znajdziesz wspólnika .... 57,5 zł za full opcje.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#79
Stary 25.02.2012, 20:21
POLSAT robi reorganizacje kanałów sportowych,POLSAT SPORT EXTRA bedzie emitował LIGE POLSKĄ ,ponoc bedzie to niebawem w jakosci HD,w maju zakonczy dzialalnosc kanal POLSAT FUTBOL jest to spowodowane utrata praw do LIGI EUROPEJSKIEJ ,przejmują ja połaczone siły CYFRY i N .
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member
 
Od: 05.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#80
Stary 25.02.2012, 20:26
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
POLSAT robi reorganizacje kanałów sportowych,POLSAT SPORT EXTRA bedzie emitował LIGE POLSKĄ ,ponoc bedzie to niebawem w jakosci HD,w maju zakonczy dzialalnosc kanal POLSAT FUTBOL jest to spowodowane utrata praw do LIGI EUROPEJSKIEJ ,przejmują ja połaczone siły CYFRY i N .
Troche nie w temacie
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member
 
Od: 05.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#81
Stary 25.02.2012, 20:34
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
JaK NIE MASZ NIC CIEKAWEGO DO DODANIA TO NIE PISZ
A czy napisanie o planach Polsatu w temacie o telewizji cyfrowej jest pisaniem na temat ?
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#82
Stary 25.02.2012, 20:40
platformy cyfrowe moga byc alternatywa do telewizji naziemnej ,nie potrzebuja telewizorow mpeg4 ani dekoderów bo maja swoje ,wiec rozwazamy od kilku postow co sie oplaca kupic jakie kto robi ruchy aby przyciagnac abonentów za to twoje wpisy nie wnosza nic do tematu
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member
 
Od: 10.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#83
Stary 25.02.2012, 23:32
kurde
podłączyłem dziś telewizor do anteny na dachu bloku i odbiera mi tylko 1,2, TVP Info KRK i KAT Polonie Kulture i Historie ktoś coś poradzi co zrobić żeby odbierać wszystkie kanały ? zakup anteny pokojowej ze wzmacniaczem ?
dodam że mieszkam w Krakowie, Mistrzejowice
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member
 
Od: 03.2008
Skąd: Kraków(Nowy Kleparz)

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#84
Stary 26.02.2012, 00:59
g_o_l_d_i napisał(a):Wyświetl post
kurde
podłączyłem dziś telewizor do anteny na dachu bloku i odbiera mi tylko 1,2, TVP Info KRK i KAT Polonie Kulture i Historie ktoś coś poradzi co zrobić żeby odbierać wszystkie kanały ? zakup anteny pokojowej ze wzmacniaczem ?
dodam że mieszkam w Krakowie, Mistrzejowice
To nic nie da a dawałeś wyszukiwanie programów? bo chyba automatycznie wykryło ci tylko jeden Multiplex. Włącz wyszukiwanie powinno ci wtedy wykryć wszystko
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member
 
Od: 10.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#85
Stary 26.02.2012, 02:46
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
To nic nie da a dawałeś wyszukiwanie programów? bo chyba automatycznie wykryło ci tylko jeden Multiplex. Włącz wyszukiwanie powinno ci wtedy wykryć wszystko
wyszukiwałem i to 2 razy ale dalej tak samo
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
kozi
Junior Member
 
 
Od: 06.2011
Skąd: Mników

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#86
Stary 26.02.2012, 07:42
Przeskanuj kanały
MUX3 48
MUX2 64
możesz ew. jeszcze kanał
MUX1 62 on leci z Wisły ale jest możliwość odbioru w Krakowie.
Odpowiedz cytując
g_o_l_d_i
Member
 
Od: 10.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#87
Stary 02.03.2012, 11:47
Ni ch..a nie znajduje
jakie załozenie mam - proste
WALCZYĆ I WYGRYWAĆ !!!!
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member
 
Od: 09.2006
Skąd: "Dzielnica V" Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#88
Stary 09.03.2012, 23:17
Witam Panowie, nie znam się zupełnie na antenach i tym podobnych, dlatego chciałbym w miarę możliwości zasięgnąć waszej rady w tej kwestii. Mianowicie mam telewizor (a raczej monitor z tunerem TV, wejściem antenowym i "dekoderem cyfrowym") i chciałbym kupić do tego jakąś antenę pokojową. Znalazłem coś takiego: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...i-hurt/3961454 . Byłbym wdzięczny o Waszą opinie co myślicie o tym sprzęcie. Z góry dzięki
Ostatnio edytowane przez Amptiq : 09.03.2012 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member
 
Od: 10.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#89
Stary 09.03.2012, 23:37
Tak wszędzie krzyczą ze potrzeba tylko TV z mp4 lub dekoder, a ja mam pytanie skąd idzie sygnał? Z jakiej anteny czy z czego?
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#90
Stary 10.03.2012, 14:11
z anteny idzie sygnał np: koszykowej lub kierunkowej ze wzmacniaczem lub bez wszystko w zaleznosci od odleglosci od nadajnika itp...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:59.