|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 24,09% |
osłabi |
82 | 59,85% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 16,06% |
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
kacpaw91
No to mnie rozbawiłeś po co Ty tu piszesz .. kolejny dłuuuugi post o niczym …. - „Dostał nie dostał” , owszem dostał po co głupiutko kłamać, ekipa ta wcześniej za Smudy wygrywała z Interem 1-0, a później grała jeszcze lepiej i nie była budowana w pół roku niemal od zera. - Porównywanie porażek w lidze o których za 2 lata nikt nie będzie pamiętał z kompromitacjami w pucharach, o której do dziś pamięta cała piłkarska Polska, to już szczyt nonsensów. - rozumiem że jesteś księgowym Wisły i znasz dokładnie wszystkie dane , pogratulować. Ja ich nie znam i nikt mi nie powie że lepiej jest odpaść z Levadią niż grać wiosną ze Standardem. - Genkow był kontuzjowany jesienią i grał Biton czyżbyś o tym nie widział ! ![]() ![]() - zarówno Meliksona jak i Genkowa sprzedać można więc po co zakłamujesz rzeczywistość. Powtórzę , za politykę doraźności odpowiada właściciel i naiwnością jest tego nie dostrzegać. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||||||
Ano, odpowiada, odpowiada. Tyczy się to każdego naszego dyrektora sportowego bez wyjątku. W tym jednym się zgadzamy.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 20.06.2012 o godz. 02:19.
|
||||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Czyli nie wiesz co to grzeczność, bo bez przerwy je komentujesz.
- Owszem dostał Kasperczak ekipę po Smudzie z kluczowymi piłkarzami (już o tym pisałem, ileż można to samo w kółko .., Stan zaś miał zbudować drużynę niemal od zera w pół roku), wystarczy porównać kadrę i czołowe jej postacie. więc jak sugerujesz inną możliwość to piszesz nieprawdę z premedytacją. - Piszesz: „ Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski”, no sorry ale to demagogia i całkowita bzdura. Levadie będziemy pamiętać całe lata, a mecze z Podbeskidziem w PP są w historii Wisły ważne jak zeszłoroczny śnieg …Sprawdź sobie z kim odpadała Wisła w PP w poprzednich latach.. niemal nikt tego dziś nie pamięta. Levadię można tylko porównywać z meczami w LE . - Co do finansów to uwzględniają one sprawę Mandziary czy nie uwzględniają ..i tak można bez końca. . Powtórzę, nie uwierzę że po najlepszym sezonie w pucharach od 9 lat mamy finansową zapaść i że lepiej było jak odpadaliśmy z Levadią, bo wówczas piłkarze też nie grali za czapkę gruszek. - Jovanovic jest młody i jego ocena teraz jest przedwczesna , również jego skreślanie. Napisałeś wcześniej, że Melikson nie pokazał nic od roku, podobnie jak Genkow, problem w tym że byli jesienią kontuzjowani, a wiosną i tak należeli do najlepszych w drużynie. Rozumiem że błyszczał Garguła, bo jest od Bednarza ..znowu to samo ..ileż można .. Wypominanie Bednarzowi np.. Garguły jest właściwe, choćby Ja mogę to robić bo uważałem że jest to piłkarz przereklamowany i to nie ten rozmiar kapelusza aby grać w Wiśle Kraków (choć życzyłem sobie aby mnie mile zaskoczył), to samo dotyczy innych wymienionych „sukcesów” Bednarza ..broń sobie J.B., ale gość nie ma żadnego immunitetu i zasługuje za nieudaczna politykę transferową na krytykę, słowem im szybciej wyleci z Wisły tym lepiej dla niej. - Zakłamujesz rzeczywistość, bo Melikson kosztował 700 tyś, Genkow 500 tyś, (np. „genialny” Jacuś kupił dla Wisły Jirsaka za 750 tysięcy i po 5 latach , bye i tyle , a pożytek sportowy bardzo symboliczny, lepiej aby nie wydawał już takiej kasy), a ich wartość rynkowa dziś jest w sposób naturalny zaniżona. Nie wiem ile możemy zarobić na każdym z nich, ale cieszę że to nie Ty będziesz dokonywał tych transferów, bo takich piłkarzy , co znowu powtórzę, sprzedaje się po udanych sezonach, a nie po tych gorszych, to ile jest teraz wart np. Małecki !?, …a ile Garguła może, że do niego wrócę .., bo ..Jirsaka już sprzedać nie możemy ..to rzecz jasna pisze juz dla żartu bo na poważnie fanów J.B. brać nie wypada. W sumie może lepiej że zbyt wielkiej kasy wydawać sie teraz nie będzie, mniejsze szkody dla Wisły. _______ Co do przyszłości to byle przetrwać rundę jesienna w czołówce tabeli i ..nowa rewolucja Sz. Pana Cupiała w Wiśle, może tym razem z jakąś długofalową strategią.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.06.2012 o godz. 03:46.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
||
Nie zauważyłeś ze od paru tygodni piszesz to samo. Twoi adwersarze także.
Nie obraź się ale ty masz fobię Bednarza. Według mnie on się zna na zarządzaniu klubem nieco lepiej niż my wszyscy na forum, nawet TY. Jeśli ja niepokoje się o Wisłę to dlatego że podejrzewam iż Bednarz jest efektem złej sytuacji w klubie (zwłaszcza finansowej) a nie przyczyną. Sam zresztą w niektórych postach to przyznajesz a piszesz w każdym poście jakby ci kiełbasę z bigosu wyjadł albo jeszcze co gorsze.
Ale i tak wracamy do meritum: aktualnych "możliwości" Wisły.
Nie to żebym straszył ... ale na to na razie wygląda. Więc jeśli " przetrwamy rundę jesienna w czołówce tabeli" aktualny układ zadomowi się na dłużej. Tak czy siak tej czołówce na jesieni kibicować będziemy razem :-O !!! Jest to dla mnie zaskoczeniem w kontekście dna i dziadostwa o którym ciągle piszesz.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.06.2012 o godz. 08:19.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Jest zatrważająca tendencja co do poziomu jaki prezentuje to forum, ten temat. Jest z nim zupełnie tak jak z grą Wisły: ile razy myślę że gorzej już być nie może, tyle razy jestem negatywnie zaskoczony.
Na jaką cholerę potrzebne są wam te wycieczki osobiste? Tęsknie za czasami kiedy można tu było prowadzić merytoryczną dyskusję. W tym momencie 90% postów w tych samych 90% dotyczy refleksji na temat stanu umysłu innego użytkownika. Nie sądziłem że kiedyś to powiem, ale więcej ciekawych tresci do poczytania jest w temacie o transferowym science-fiction... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
1. Masz racje.
2. Poczułem się winny - usunąłem 1 post !!! 2. Sorki ale ... nie wyłamałeś się .....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.06.2012 o godz. 08:25.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||||||
Czepiasz się słówek, ale niech Ci będzie: "nie będę komentował [jakości merytorycznej twoich postów]". Zresztą widziałeś fragment do którego się to stwierdzenie odnosiło. Lepiej?
Kod:
2. Wisła Kraków 9 3-0-3 8-13
Straciłem ochotę na odpowiadanie na twoje posty na tym forum... Proszę Cię o konkrety (liczby), a uzyskuję rozprawkę. Do tego ciągle pomijasz pewne niewygodne dla sukcesów minionej ekipy fakty oraz te, w których Bednarz postąpił "OK". Do tego równolegle zarzucasz mi kłamstwo (cytuję: "zakłamujesz rzeczywistość") ![]()
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 20.06.2012 o godz. 09:09.
|
||||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Marko Suler będzie drugim po Marku Saganowskim nowym zawodnikiem Legii pozyskanym w letnim okienku transferowym - donosi portal Sportske.net. Reprezentant Słowenii zdecydował się przyjąć ofertę stołecznego klubu. Piłkarzem poważnie zainteresowane były Partizan Belgrad oraz Wisła Kraków.
To tyle w temacie Sulera. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
No ale przyznaj - amunicja Wam się de facto skończyła, wiec zaczęła się walka o każdy milimetr ziemi, o każdy argument, rozkładanie zdania na czynniki pierwsze, po to by podważyć zawarta tam logikę.
Tak czy siak, duch1989 ma trochę racji w tym co pisze - temat jest deko martwy a każdy z Was tutaj dyskutujących nie zamierza zmienić zdania w które głęboko wierzy. Osobiście miło mi się Was czyta, choć przyznaje - ostano ciężko mi dotrwać do końca większości postów i przerywam w połowie. Ot stwierdzam ze te argumenty już znam. Lepiej powiedzcie co sądzicie o naszym nowym bramkarzu. Cytat:
Cytat:
To dobrze czy źle że ściągamy takiego 'Kuszczaka' z rezerw Milanu? Edit: Dorzuce jeszcze drabinkę testów, za główną: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.06.2012 o godz. 09:17.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli chodzi o bramkarzy to jest to na tyle specyficzna pozycja, że wielu przez kilka lat nie zagra zbyt wielu spotkań. Jednak potem zmieniają klub i grają nieźle. Miśkiewicz sprawia lepsze wrażenie od Jovanicia. Być może po jakimś czasie powalczy z Pareiką. A być może okaże się, że zajmie tylko miejsce Kurty i po dwóch latach odejdzie. Nie mniej po tamtych skrótach ze sparingów wiąże z nim nadzieje. Teraz pora na środkowego pomocnika (oprócz Chrapka) oraz na lewego obrońcę. Chociaż ktoś będzie pewnie sprowadzony skoro nie przedłużono kontraktu Skołorzyńskiemu, który tam może grać, a był teraz wypożyczony do Niecieczy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Z logicznego punktu widzenie - w pierwszej kolejności klub powinien poinformować o przedłużeniu umowy z podstawowym bramkarzem, kwestia Miśkiewicza z całym szacunkiem dla tego chłopaka to mały pikuś. 25 czerwca Wisła zaczyna treningi, raptem za 5 dni a my praktycznie poza powrotem Głowackiego, który sam się pchał do niego nie pozyskaliśmy nikogo znaczącego. Wszyscy do tej pory zawodnicy łącznie z Sikorskim przychodzą do nas bez sum odstępnego i przynajmniej w dwóch wypadkach szansa, że wypalą Ci zawodnicy jest bliska zeru i każe wątpić w budowanie perspektywicznej i stabilnej pod względem kadrowym drużyny.
Bednarz pomachał szabelką, po lansował się w mediach i robi transfery na miarę drużyny występującej w I lidze polskiej. Sytuacja jest o tyle komiczna, że zarówno Sobolewskiemu jak i Estończykowi umowy kończą się 30 czerwca dlatego jeżeli dotychczas jest cisza to jeszcze nie raz Bednarz nas zaskoczy vide Cupiał żeby była jasność bo on wszystko klepie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
Wisła nie była nim zainteresowana co potwierdził Bednarz oraz sam zawodnik. Piłkarz wygląda na solidnego w stylu gry na stoperze przypomina mi Diaza jednak w naszej sytuacji ściąganie kolejnego stopera jest irracjonalne. Zbyt wiele pozycji wymaga wzmocnienia abyśmy mogli sobie pozwolić na taki luksus.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.06.2012 o godz. 09:41.
|
|
![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Trudno wydawać opinię o piłkarzu, który siedział po wyjeździe z Polski na ławkach klubów z Serie C i D w przerwach zbierając pomidory na plantacjach. Jeżeli klub nie przedłuży umowy z Pareiko - choć uważam, że chyba aż na tyle nieodpowiedzialnych ludzi w Wiśle nie ma to będzie katastrofa.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
Cytat:
|
|
![]() |
Senior Member
Offline |
|
Westersyl, weź proszę pod uwagę iż kontrakt Miśkiewicza to nacisk na Sergieja - mamy alternatywę i nie może podbić warunków kontraktu i musi się zgodzić na to co proponujemy. Po coś ten nacisk i alternatywa jest, skoro kontraktu jeszcze brak. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
No i Suler w Legii. Szkoda. Nie patrzę na ilość środkowych obrońców, bo liczy się jakość a nie ilość.
U na cieniutko na razie. Muszę się zgodzić z Merkurym, że wzmocnienia....pardon....transfery przeprowadzone do tej pory (bądź będące w toku vide Sikorski) są na miarę dołu tabeli (oprócz Głowy). Quioto- zupełnie nie wiemy czego się spodziewać po gościu. Niby coś strzelił w sparingach a mimo to trener podobno długo się wahał. Więc po co brać gościa do którego trener Probierz nie ma przekonania? Miśkewicz- to jestem prędzej w stanie zrozumieć, może powalczy o miejsce na ławce i za rok, dwa cos z niego będzie. Natomiast Sikorski - 25 lat i sezon bez gola za nim. W najlepszym wieku dla piłkarza on tak dołuje...niezrozumiały transfer. Jak to znajomy wczoraj powiedział - łapanka jak w ŁKS-ie. Aż tak radykalnie bym tego nie określił ale dobrze tez nie jest. Nie wiem czy widzieliscie ile kosztuje Traore z Lechii - mianowicie ...200 tys. euro. Do roboty Jacku! Taka okazja się nie powtórzy! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Do tej pory te ruchy kadrowe można nazwać uzupełnianiem miejsc na ławce rezerwowej poza Głowackim, z tym, że w jego przypadku wiedząc jak gra się w Ekstraklasie to mur beton, że kontuzje będą na porządku dziennym.
Genkov jest kontuzjowany, Quioto dopiero pod koniec sierpnia ewentualnie dołączy do Wisły no i w ataku kolejny as Sikorski aż strach się bać ofensywy Wisły Kraków. Traore trafi do Legii znając życie, zresztą nie zdziwcie się, że zamiast wzmocnień to od 25 czerwca będziemy testować kogo popadnie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Tak jak mówiłem wcześniej. Wisła z obecnym składem będzie się nadawać na miejsce adekwatne w ubiegłym sezonie
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W Tarnowie widziałem cały mecz testowanego Snopka, który naprawdę bronił poprawnie ... skoro zdecydowano się na Miskiewicza to mniemam że Miskiewicz był lepszy (a przecież trochę zaufania do sztabu szkoleniowego Wisły muszę mieć ...). Tak więc ten transfer nie jest błędem. Oczywiście nie znam strony finansowej. Cały czas zakładam że Probierz będzie miał 2 lata na budowanie nowej drużyny .... Chciałbym napisać jeszcze coś o Quioto, którego ktoś tu powyżej określił jako faceta z zerową szansą na dobrego piłkarza. Widziałem go cały mecz i w skrótach sparingów i na pewno nie da się powiedzieć że to beztalencie. (Podziwiam łatwość z jaka niektórzy ferują takie wyroki). Nie pisze tak tylko dlatego że jest szybki i ma dobry start do piłki - podobało mi się jak balansował na linii spalonego .. ma pojecie o taktyce. Oczywiście III ligowa Unia nie jest odpowiednia do wydawania opinii bardzo optymistycznej (zwłaszcza że jego pudło na pusta bramkę przegrywa tylko z pudłem Sikorskiego z GKS0em) ![]()
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.06.2012 o godz. 10:48.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Powiem tak - Miśkiewicza wielokrotnie widział (jeszcze przed wyjazdem do Milanu) mój dobry znajomy. Jest to do tej pory czynny bramkarz i równocześnie trener. Gdy kilka lat temu przeczytał, że Miśkiewicza bierze Milan to był pełen podziwu dla... osoby, która mu to załatwiła. Miał o nim w najlepszym wypadku średnią opinię. Mam nadzieję, że coś się w tym Milanie nauczył.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
![]() |
Senior Member
Offline |
|
młody chłopak z Kmity, mający imponujące warunki fizyczne, jedzie do Milanu, tam się nie sprawdza, wypożyczony zostaje do '.. Chievo, ... Rok później ... do czwarto ligowego Crociati Noceto, skąd ponownie zostaje wypożyczony, .. do FC Südtirol-Alto Adige, grającego we włoskiej trzeciej lidze. ' Nie chce grac nadal w III włoskiej lidze, wraca do Polski, robi dobre wrażenie na testach i dostaje 2-letni kontrakt. Edit: Ktoś wie kto jest jego manago? Edit2: szprotson - dzięki, poprawiłem,
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.06.2012 o godz. 12:11.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
nie wiem czy pisanie o nim per talent to nie jest nadużycie, dokładnie juz nie pamiętam jak to bylo ale Miskiewicz miał przetrzeć szlak dla innych transferów. Do Milanu poszedł jako początek współpracy pomiedzy agencja włochów z Zabierzowa czy jakoś tak, ogolnie to chyba wzięli go dlatego ze był młody + miał imponujące warunki fizyczne.
![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Miejmy nadzieję, że się tam podszkolił i zadziwi nas swoimi interwencjami. Osobiście, życzę mu super formy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Edit: Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia. Jak ktoś che grać, bo to lubi lub che się rozwijać, to idzie tam gdzie ma pewne miejsce w składzie (tu: III liga włoska). Nasuwa się pytanie: dlaczego Miśkiewicz wolał siedzenie na ławie/grę w ME?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.06.2012 o godz. 12:17.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
oczywiście kibicujemy Miskiewiczowi by stał sie ostoją Wisły Kraków na laaaata.
Skoro kredy zaufania dostawali tacy pilkarze jak Branco czy Boukhari to czemu nie misiek ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|