|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Nie jestem pewny ale wydaje mi sie ze Zieniu tez mial 17.
![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Z tego co się orientuję to od tego sezonu za PJS w Ekstraklasie nie ma żadnej kasy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Media podają, że Socios ma głosować ws. przeznaczenia 300 tys. zł. na kontrakt dla Wasilewskiego. Jako, że już on gra u nas 1.5 roku to w końcu zapytam. Skąd w ogóle wziął się fenomen tego piłkarza, że tak wszyscy go tu chcą? A już w ogóle nie rozumiem jak czytam niektóre komentarze w których niektórzy z niego robią Wiślaka. Przecież to gość który karierę zaczynał w innym krakowskim klubie, tak więc myślę, że jego sympatię kibicowskie są gdzie indziej.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Bardziej chodzi mi o różne komentarze, pewnie nawet niektóre posty na forum bym znalazł nt. zachwytu nad tym piłkarzem, a już artykuł z LoveKraków w którym jest napisane, że spełnił marzenie na temat gry w Wiśle... dla mnie bardzo naciągane. Wasilewski w porównaniu do Brożka, Głowackiego, Boguskiego, Sobolewskiego itp. to nawet podjazdu nie ma jeśli chodzi o zasługi dla klubu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
dla klubu nie , ale jeśli chodzi o zasługi , powiedzmy dla polskiego futbolu , to nakrywa czapką wszystkich tych panów razem do kupy , więc warto taka postać w klubie zatrzymać
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
W czasach gry zagranicą był nieraz widziany na meczach Wisły, więc jakąś sympatią musiał nas darzyć cały czas. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
z tego co kojarzę to jego żona/dziewczyna jest wielka fanką Wisły i Wasyl zawsze chciał w końcu zagrać w Wiśle, może ona go tak nakręciła
![]() jeśli mam być szczery to patrząć na względy sportowe wolałbym tą kasę przeznaczyć na kogoś innego.. wg mnie spokojnie znaleźlibyśmy kogoś lepszego na taki kontrakt, wolałbym nawet żeby Hoyo grał zamiast niego.. z drugiej strony Wasyl do autorytet dla młodych, duch szatni i olbrzymie doświadczenie.. dlatego bym go jednak podpisał ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Po tych wszystkich problemach każdemu co został należy się szacunek.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Taka postać jest bardzo potrzebna. Dla mnie najlepiej by było go zostawić ale pod warunkiem, że po skończeniu kontraktu ma zostać w klubie (włączyć go do sztabu, czy jako trener)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Chciałbym Wasilewskiego w kolejnym sezonie, ale zdecydowanie wolał bym by bardziej postarano się o Bashe.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
A może basha podjął już decyzję i ta kasa tego nie zmieni.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wg mnie jeśli mamy wydawać pieniądze zebrane przez Socios to właśnie poprzez inwestycje czyli jeśli kontrakt to dla młodego zdolnego, na którym klub może zarobić. Damy radę bez Wasyla jeśli nas na niego nie stać.
Na kontrakt dla Wasyla klub powinien poszukać sponsora jak w przypadku Peszko. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
A może tą inwestycją jest Wasyl ? Dzięki jego podejściu wielu młodych może zrobić progres. Co jest jakiś wywiad z naszym młodym zawodnikiem to mówią, jak imponuje im Wasyl. Ciężki temat, ale jeśli Stolarczyk go chce to wierzę, że Wasyl jest po prostu potrzebny.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Prócz Wisły jest jakies 15 klubów które będa takich chciały, z czego 10 płaci lepiej. Więc jeśli potem mamy tą kase dać na jakiegoś Bonina czy inne resztki ze stołu - Wasyl graj z Nami ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Powinni grać Ci na których możemy zarobić, to powinno być podstawowe kryterium doboru zawodników do pierwszej 11 w tym momencie. Oczywiście przy zachowaniu poziomu sportowego. Jak inaczej chcecie spłacić wielomilionowe długi które mamy ?
Na Wasylu nic nie zarobimy, prezentuje średni poziom sportowy, jedyna jego wartość dodana to marketing oraz wpływ na szatnię. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie zapominaj, że "młody zdolny" widząc szatnię, a w niej Wasyla czy Błaszczykowskiego, chętnie tu przyjdzie się od nich uczyć. Chętniej, niż gdzie indziej.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
Nie można układać jedenastki z młodych, bo oni sami niczego się nie nauczą a Wisła spadnie z ligi. To tak nie działa. Można dodać jednego-dwóch zdolnych młodych zawodników do dobrze funkcjonującej drużyny, inaczej będzie to wyglądało jak nasz mecz z Arką. A tam przecież byli jeszcze Brożek, Wasyl i Boguski, można było ze trzech młodych wstawić... Inna rzecz że młodych to my musimy sobie wychować, od zera - na innych nas nie stać. To co oglądacie - Plewka, Hoyo, Grabowski, Śliwa to początek tego procesu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.05.2019 o godz. 10:14.
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jego asysta przy drugim golu dla Arki była oszałamiająca. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Był po kontuzji, ale mniejsza o to. Jak nie on to ktoś doświadczony z kartą na ręku, tylko kto?
![]()
D.O.A.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Może trochę nieprecyzyjnie z tymi młodymi napisałem, miałem na myśli graczy, których możemy jeszcze sprzedać z zyskiem, czyli max 27-28 lat. Myślę że optymalnie jeśli chodzi o stoperów powinno być 4, dwóch w miarę młodych do max 24 lat i dwóch nieco bardziej doświadczonych. Oczywiście jeden wiarus jak Wasyl z taką wartością marketingową oraz wpływem na szatnię jest jak najbardziej mile widziany w tej czwórce, ale imo nie za kasę Socios.
Jeśli klubu na niego nie stać trzeba znaleźć kogoś tańszego bo sportowo forma dość średnia. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wasyl miał być symbolem, mocno tłumaczył to wczoraj Królewski na tt. Wg mnie jednak temat został ze złej strony podjęty.
Głosuję na tak, jednak ze względu na zaufanie do władz Wisły, niż do pełnego poparcia tej decyzji. Czyny mówią za nich. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ale widac cos sie zmienilo ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Panowie, radze przystopować z tym "graniem młodymi bo zarobimy". My się musimy najpierw w tej lidze utrzymać. A będzie to bardzo trudne jeżeli odejdzie Wasyl, Basha i Pietrzak.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
no jak to, przecież już tylu młodych sprzedaliśmy na których zarobiliśmy...
zaraz, moment.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tak, zmieniło się. Czasem muszą grać młodzi na kredyt - bo na nich jest szansa coś zarobić. Tak jak robią w Amice czy Pogoni. Bez tego nie wyjdziemy nigdy z zaklętego kręgu starych długów.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
No to kto tam gra na kredyt?
![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|