|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Na to pytanie już odpowiedziałem, po raz kolejny w ciągu X lat. Na treningach i w rezerwach ma udowodnić. Jakoś Buksie czy Hoyo się udało, a wcześniej Małeckiemu, Stolarskiemu, Chrapkowi, Brożkom...
Gra w pierwszym składzie to nie jest akcja charytatywna, tylko przywilej dla najlepszych. A wy od lat odwracacie kolejność, że niby każdy ma dostać szansę zawalić mecz bo inaczej to jest jawna niesprawiedliwość. W sporcie nie ma sprawiedliwości społecznej, zawodowa piłka to nie akcja afirmacyjna, jesteś za słaby - nie grasz. ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Moim zdaniem jest mozliwość zestawieia kilku par stoperów bez Janickiego i każda z tych opcji będzie lepsza, albo niech chociaż okaże się, że niekoniecznie. Oto przykłady: Sadlok - Klemenz; Wasyl-Klemenz; Burliga-Klemenz; Hoyo-Klemenz; Szota-Klemenz; Sadlok-Wasyl; Burliga-Wasyl, Szota- Wasyl...... itd |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Chyba najlepsza możliwa jedenastka na dzień dzisiejszy:
Buchalik Burliga Sadlok Klemenz Niepsuj Błaszczykowski Basha Savicevic Mak Wojtkowski Brożek Myślę, że będzie pierwsza wygrana od dawien dawna na przekór wszystkim! Postawię 100 zł na 2 i myślę, że wpadnie 500 stówek ![]()
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 21.11.2019 o godz. 11:06.
![]()
In Hyballa we trust.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Nawet porażka ale po średnim z naszej stronie meczu będzie czymś z czego będę zadowolony.
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Ja tez przypuszczam porazke. Najwazniejsze by nasza gra ulegla poprawie a to pozwoli patrzec z optymizmem na runde wiosenna.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Prawie na pewno będzie to jednak mecz którego nie będzie się dało oglądać na trzeźwo. ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Janicki notuje wprost fatalna jesień, jak wyliczono zawalił najwięcej bramek że wszystkich graczy polskiej ekstraklasy.
Jednocześnie większość tych błędów to błędy w ustawieniu, nonszalancji, braku zaangażowania czy chłodnej głowy. Widać to było w meczu z Rakowem gdy zaczął trochę myśleć na boisku i wyglądało to lepiej. Jednocześnie alternatyw dla niego jest niewiele. Jest Szota o którym wiemy że często jeździ na kadrę i ma talent. Zawalił fatalnie bramkę w PP, jednak o tym nie wie trener Skowronek. Jednocześnie ten sam trener jeszcze się nie "sparzył" wystawiając bardziej doświadczonych Wasyla, Janickiego i Klemenza więc nie spoesiewalbym się występu Szoty zbyt szybko. Tym bardziej że teraz zamiast pracy w klubie z był na reprezentacji. Realnie, chłopak dostanie szansę ale raczej na wiosnę, chyba że Janicki szybko "przekona trenera" że nie warto na niego stawiać. |
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Ja bym chętnie zobaczył taki skład Buchalik Burliga Klemenz Hojo Sadlok Wojtkowski Basha Chuca ( Savicevicz) Kuba Brożek Buksa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Zgadzam się z przed mówca. Janicki jest najgorszym obrońca w całej ESA. Klemenz uważam jest dobry tylko ma słabego partnera... Wasyl w poprzednim sezonie a w tym też jest cieniem samego siebie. Hojo i Szota mogą sprawić że w końcu nie będziemy tracić bramek. Ja bym z tej dwójki wybierał do partnera Klemenza
Powód: Zgadzam się z Panem karherop
Ostatnio edytowane przez UcheJ : 21.11.2019 o godz. 17:06.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
" Dopóki Szota nie zagra jednego dobrego meczu w ekstraklasie radzę przestać o nim truć. Uprzedzając pytanie - zagra kiedy wystawi go trener, nie kibice, dla których najlepsi piłkarze są zawsze na ławce, bo ich jeszcze na oczy nie widzieli. " Nie twierdzę że jest znakomity, twierdze że przeczysz sam sobie. Powód: 123
Ostatnio edytowane przez siara : 21.11.2019 o godz. 18:23.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
1) Kibice powinni przestać pitolić o zawodniku którego większość na oczy nie widziała. To nie dotyczy tylko Szoty, akurat on jest teraz na tapecie, jakiś czas temu było trucie czemu Chuka gra tak mało, wcześniej Grabowski miał nas zbawić, no i Kumah był straszliwie prześladowany wg. niektórych. 2) Zawodnik jeśli zacznie grać to dlatego, bo trener uznał że zasługuje i swoim wejściem nie osłabi szans na zwycięstwo (albo ze składu wypadną wszystkie alternatywy - patrz Grabowski i Pawłowski). Koronny argument to "no przecież nie będzie gorszy od X". Tylko niestety zwykle okazuje się że jest. Jeszcze prościej: Pierwsze zdanie to opis głupich zachowań kibiców którym wydaje się że życie to Futbol Manager, drugie to zwrócenie uwagi kiedy normalnie zawodnik zmienia innego w wyjściowym składzie. Jeżeli nadal nie rozumiesz to nie jestem w stanie Ci pomóc.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.11.2019 o godz. 03:07.
![]()
D.O.A.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Idąc Twoją logiką: oblewasz egzamin na prawo jazdy i rzucasz tekstem "jak mam udowodnić że umiem jeździć skoro nie chcecie mnie wpuścić na drogi?!". Problem w tym że Ty już zostałeś zweryfikowany negatywnie, bo nie potrafiłeś przeskoczyć pierwszej, najłatwiejszej przeszkody... Profesjonalny sport to nie akcja afirmacyjna. Szota chce grać, to niech postawą w rezerwach i na treningach przekona trenera że tak, warto na niego postawić bo jest szansa że zagra lepiej. Jeśli Janicki jest dla niego barierą nie do przejścia to niech lepiej zacznie ogarniać kurs instruktora fitness albo obsługi wózka widłowego i ja piszę to całkiem serio, bo niedługo wyląduje w pierwszej lidze, na każde U będzie za stary - to się zdarza. Jak na razie dostał kopa w dupę w Zagłębiu (mimo przepisu o młodzieżowcu), trafił do najbiedniejszego klubu z gównianymi stoperami, tam utknął w czwartoligowych rezerwach poza jednym (dzięki m.in. jego postawie) meczem w Pucharze Polski gdzie się doszczętnie skompromitował, tak że nawet Królewski i reszta go zapamiętali. A akurat Stolarczyk młodym dawał grać zawsze, w tym sezonie zaliczyli sporo minut: Zdybowicz, Buksa, Pawłowski, Grabowski, Kumah, Szot, w tamtym to nawet nie chce mi się wymieniać... Jest nowy trener, chociaż ja w Stolarczyka prześladującego biednego Szota nie wierzę, ale niech się wykaże na treningu, niech go przekona. Za U20 nikt mu składu nie da, bo to nie ten poziom.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.11.2019 o godz. 12:55.
![]()
D.O.A.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
Dziś remis.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Dzisiaj ostrożnie obstawiam, tj. 0 : 2 lub 0 : 3. Ogólnie w najbliższych 2 spotkaniach 1 pkt uznam za sukces. Na cuda nie ma co liczyć w tak krótkim czasie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
liczylem troszke na efekt nowej miotły , ale poza Janickim to tylko kosmetyka i pudrowanie trupa .... szkoda ....oby stal sie cud
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
Gość ich widział przez 2 tygodnie. Widocznie grają Ci, którzy na treningach wyglądają najlepiej.
Ma wystawić w swoim 1 meczu juniorów, czy Szotę, który nawet z Błękitnymi nie umiał grać ? Każdy chcę wygranej, ale nie krytykujmy wszystkich przed, tylko po. Śląsk też bez Łabojko i Brozia dziś. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
remis bedzie cudem
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
Niestety parodii ciąg dalszy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Skład praktycznie taki sam, sfg dalej Sadlok także jednak Stolar odbierał optymalny skład. Brak tiki taki w obronie więc nie chociaż tyle, ale te długie piłki też nam nie przynoszą korzyści. Nadal sporo niedokladnosci i strat. W ofensywie też bieda. Zobaczymy co w drugiej połowie, ale nie zanosi się na cud.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Nie staramy się rozgrywać i gramy na aferę do przodu dla mnie to skok jakościowy wielki.
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
A i dorzucę, że gol stracony znowu po sfg i błąd w kryciu Janicki ego. Wasyl nie zdołał zaasekurowac i wszystko po staremu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Jesteśmy na dnie na każdej płaszczyźnie. Na boisku znowu dno. Na trybunach nadal pozdrawiamy śmieci.
Niech to się już skończy. Zasługujemy na upadek z twarzą. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jak nie będzie zima minimum 4 konkretnych transferow to spadamy
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
tak beznadziejnej druzyny nie widzialem w extraklasie osd 15 lat ....dzieki Stolar , dzieki medialne TRIO , szkoda KUBY ....mam nadzieje ze parcie na szklo celebrytow sie binarnie , kwantowo itp ... skonczy
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|