|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Btw. Mam nadzieję, że z Maćkiem się jakoś po ludzku dogadają, a nie skończy się na spłacaniu całości kontraktu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
O ile to prawda to wielka szkoda, że żegnamy się ze Stolarczykiem... ale z drugiej strony bardzo dobra decyzja, że naszym kolejnym trenerem będzie akurat Artur Skowronek. Patrząc na to realnie: lepiej wybrać po prostu w tym momencie się nie dało.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Zakładając, że ten news się potwierdzi.
Stolarczyka szkoda, zgadzam się. Ale jeszcze bardziej szkoda byłoby Wisły, która by z nim najprawdopodobniej spadła. Niestety, trener Stolarczyk dał nam wiele radości, ale na końcu coś się zacięło i nic nie wskazywało, że się odetnie. Klub jest w takiej sytuacji, w jakiej jest, trzeba było się ratować. W innej sytuacji fajnym pomysłem byłoby zaproponować Stolarczykowi funkcję dyrektora sportowego, ale jego jedynym pomysłem dotychczas było sprowadzanie rezerw z Pogoni, w której (ku rozpaczy kibiców Pogoni) pracował właśnie jako dyrektor sportowy. Chyba nie tędy droga. Z drugiej strony lepszy rydz, niż nic. Nie znam trenera Skowronka, chociaż o nim słyszałem. Wybraliśmy trochę kota w worku, tyle że medialnego kota. Mam nadzieję, że to wypali. edit: Teraz zacząłem czytać, że ten Skowronek ma na jednym portalu dobrą prasę, ale to nieuzasadnione i że trenerem jest słabym. Czy ktoś sensowny może się wypowiedzieć?
Ostatnio edytowane przez czaro : 14.11.2019 o godz. 00:55.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 14.11.2019 o godz. 01:03.
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W sumie chyba dobra decyzja, mam nadzieję że rozsądnie podjęta przez ludzi znających sytuację w szatni. Niestety ostatnio wyglądało to mocno beznadziejnie, bez większych perspektyw na poprawę. Nowy trener będzie miał dwa tygodnie, może oprócz efektu nowej miotły coś poprawi w taktyce, ustawieniu drużyny. Stolarczyka mimo wszystko trzeba docenić za poprzedni sezon.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Online |
|
i powodzenia Panie Arturze ! ps osoby które pisały teksty typu Stolarczyk wypierdalaj , zakładając że są 20+ , a patrząc po datach rejestracji to raczej są 30+ ... żenada Panowie jakaś kultura zobowiązuje... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Stolarczyk trzy razy lepił drużynę od nowa. Zaczynał od "zamieszania" ze stadionem oraz focha Carlitosa. Potem śmiech Pana Hartlinga i zawał Vanna Ly. Dwa razy mu się udało, trzeci raz już nie.
Moim zdaniem decyzja konieczna, nawet troszkę za późno. Brzmi to może nieco absurdalnie, wyniki tego nie pokazują ale generalnie pracę Stolara oceniam na plus. Powodzenia w dalszej karierze! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
A mnie jest szkoda Stolarczyka.
Trenerem wybitnym może on faktycznie nie jest, ale w takich warunkach, jakie mu zaproponowano w Wiśle i tak osiągnął wyniki ponad stan. Śmiem przypuszczać, że z takim składem (niby na papierze niezłym, ale na najważniejszych pozycjach zbyt szklanym, czy zbyt wiekowym) to i Mourinho zostałby zwolniony. Obyśmy niedługo nie żałowali tej decyzji. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Wielka szkoda, że tak to się potoczyło, ale każdy widział, że "pewna formuła się wyczerpała".
Mam nadzieję, że Maciek nabierze pokory, bo wydaje mi się, że to jej mu zabrakło i przyznania "Mój pomysł na grę nie działa, trzeba znaleźć coś innego". On z uporem maniaka trzymał się swoich schematów, które doprowadziły nas do miejsca, w którym jesteśmy. "Stary" Panie trenerze, dzięki za wszystko i powodzenia na dalszej ścieżce kariery. "Nowy" Panie trenerze - powodzenia. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Dziękujemy za pozytywne emocje w jakże trudnym zeszlym sezonie
Aczkolwiek decyzja podjeta przynajmniej 4 kolejki za pozno ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dzięki Stolar za 4:0 z Legią, za 2-krotny w....... pasiastej, za 5:2 z Lechem i Lechią oraz 6:2 z Koroną. To były super mecze!
![]() Powodzenia na nowej drodze życia, oby bez fochów na Wisłę, bo ludzie z BIAŁĄ GWIAZDĄ w sercu są nam dalej potrzebni. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Powodzenia Stolar - mimo gównianych ostatnio wyników, dla mnie będziesz zawsze pozytywną postacią. Dzięki za wcześniejsze wyniki. Lanie jakie zafundowałeś kilka razy innym rywalom, gdy klub zmagał się z rybimi złodziejami, to było coś wielkiego...! Powodzenia
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Dzięki Stolar, trzymaj się! Nie chce być chamski, ale jak odszedł Sobol to trener stracił solidne wparcie i wszystko jebło. Przed odejściem Sobola wszystko wyglądało jeszcze jako tako, po odejściu Sobola nagle taka seria porażek i w tak hujowym stylu, piłkarze słaniali się po boisku bez ładu i składu. Przypadek? Wątpię.
![]()
In Hyballa we trust.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ciekawe, kto z obecnego sztabu zostanie. Jestem bardzo ciekaw, jak potoczy się dalsza kariera trenerska Mariusza Jopa - jak dla mnie mocno niedoceniana postać.
Stolar - dzięki za wszystko, powodzenia! ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Gdzieś czytałem,że odchodzi z całym sztabem.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Bardziej mnie martwi fakt, że Stolarowi pewnie będziemy płacić do końca kontraktu. Został zwolniony z obowiązków, a nie rozwiązał umowę. Oby to nie był gwóźdź do finansowej trumny Wisły.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Stolar dzięki za dobre chwile i te złe miej honor jeszcze i nie bierz pensji
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jak podaja "zostal zwolniony z obowiazkow" czyli przyspawany.
Czy odpusci chociaz troche ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Maciek podrecznikowo spie....lil przygotowanie do sezonu , taktyke gry ( w zasadzie zawsze mial tylko jedna) maczajac tez palce w menadzerce przylozyl sie do sprowadzenia latem szrotu , nie chcianego w zadnym innym klubie , do tego zostawil klub osmieszony pilkarsko na cala Polske i na ostatnim miejscu w tabeli , zdobywajac w 15 meczach az 11 ( !!!!!!!!) punktow - ( gdyby nie przypadkowe dolozenie nogi w ciemno przez Chuke to byloby 8 !!!!! za cala runde) ....pomimo jego zaslug za tamten sezon - to za to co bylo teraz i za to osmieszenie Wisly , gdyby mial jaja to powinien sam zaproponowac zerwanie umowy - bez koniecznosci placenia mu kontraktu ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Ja w przeciwieństwie co do niektórych tutaj ucieszyłem się z takiego wyboru i wierzę w Skowronka, na pewno doświadczenie ma większe od Stolarczyka i to według mnie zaprocentuje w obecnej sytuacji w jakiej znalazł się nasz zespół.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
To że go zatrudniono było już szokiem(zaledwie 14 spotkań, gdzie prowadził jakiś zespół). Trzeba mu podziękować za fajną rundę jesienną zeszłego sezonu. Wtedy zapewniliśmy sobie utrzymanie i wyglądało to dobrze. Potem była słaba runda wiosenna, a teraz tragiczna jesienna. Mam nadzieję, że też podziękowaliśmy kilku osobom ze sztabu.
Życzę mu powodzenia, ale pewnie już nie na stanowisku szkoleniowca. Raczej wątpliwe, że ktoś blisko 50-letniego trenera(z tak niewielkim doświadczeniem) zatrudni. Liczę, że w niedługim czasie zostanie ujawnione na jakich zasadach rozstanie. Media podają, że zwolnienie, więc nie było to ugodowe(sam Stolarczyk podobno zaskoczony). Pytanie za ile miesięcy będziemy musieli mu płacić. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
For_fun
Oczywiście że ktoś go zatrudni. I wiek nie ma nic do rzeczy. Patrz chociażby kto wskoczył na miejsce Skowronka w Stali. Zostało mu 8 miesięcy kontraktu więc też nie przesadzajmy, nie ma dramatu. Raczej w tym czasie znajdzie nowy klub. |
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Dzięki Stolar! Powodzenia i do zobaczenia!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
Dziękuję Trenerze za wszystkie piękne chwile z zeszłego sezonu. Do zobaczenia w lepszych czasach (mam nadzieję)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Troche emocje opadły po kolejnym dramatycznym meczu... Mój pierwszy post od tygodnia:
osoby, która pisały "Stolar wyp.." są godne naplucia na pysk. Oczywiście byłem zwolennikiem, jego odejścia już/dopiero po meczu z Rakowem, gdzie nie potrafiliśmy wprowadzić piłki do gry. Cały czas tłumaczyłem sobie ciężką sytuacją kadrową, ALE ona od 2 spotkań poprawiała się i nei było już tak, że mieliśmy 5-6 braków. Od dawna uważałem, że Stolar nie wyciągnie drużyny z tego dołka, nie da implusu i tak się stało. Stolarowi szacunek za to, że trwał z nami w ciężkich chwilach rok temu i został dalej. Szacunek i dziękuję. Do końca wierzył w wyjście z dołka. Nowemu trenerowi powodzenia - mam nadzieję, że to będzie ten IMPULS! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Szkoda, że tak wyszło. Naprawdę szkoda. Będę do Stolarczyka czuł wielki sentyment.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Szacun ze nie odszedles z Imazem Kortem czy innymi! Trzymam kciuki by Cie szybko ktos zatrudnil
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Dla Stolara szacun za to co zrobił. Co rundę budował od nowa. To tak jakby co rundę zaczynał pracę w nowym klubie. Kilku piłkarzy odbudowal. Może przez to niektórzy pomyśleli, że jest cudo twórcą?
Ważny wywiad. Okazuje się, że panowie w zarządzie jednak coś ogarniaja. https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ni,nId,3334678 |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|