|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
dalej twierdze, że można byłoby zrobić zrzutkę na kontrakt dla Nawałki, wydaje mi się, że tyle osób ma już dośc Stolarczyka i cheć ratowania ekstraklasy.. że kilka dni i byśmy uzbierali
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Gdzie znajdziemy motywacje w przygotowaniach zimowych jak zawalimy reszte jesieni ? ![]()
alejasienieznam
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Jak spadniemy to nie będziemy mieć żadnych długów.
Jedynym minusem będzie to, że zaczniemy od 4 ligi. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wiem dlatego to juz bija ostanie dzwony.
![]()
alejasienieznam
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Dlatego nie wiem na co czekamy.
W skrajnym wypadku wolałbym tymczasowego trenera Jopa i podziękowanie Stolarczykowi. Bo przecież do trwa już czwarty miesiąc (!), gdzie z meczu na mecz jest gorzej. Z najsłabszymi drużynami w lidze nie jesteśmy w stanie nawiązać walki. Z drużynami, które coś grają - zostajemy zdominowani i ośmieszeni. Na co liczy zarząd? Nie pojmuje. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Szczerze mówiąc, to nie wierzę, że wszyscy chcą zwolnienia Stolarczyka.
Wyniki są owszem słabe, ale to nie Stolarczyk zmaścił wczoraj dwie setki Brożka, nie on nie nadążał w obronie. Zawodnicy wiedzą, co mają grać, tylko za bardzo im nie wychodzi. Podejrzewam, że i tak wyjdziemy na prostą. Potrzeba spokoju i wzmocnień. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
On jest odpowiedzialny za przygotowanie zawodnikow ktorzy sa wolni w obronie
![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Aha.
Czyli jak jutro przyjdzie nowy trener to już będą przygotowani? |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2015
Offline |
|
Kvrwa do wszystkich naiwnych obrońców wf-sty Stolarczyka. Zostało do rozegrania 22 kolejki do końca sezonu, żeby mieć pewne utrzymanie należy wygrać z nich 11!!! Jakim to oto sposobem chłop który przejebał ostatnich 8 spotkań tego dokona?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
@Lemoniadowy Joe:
Może nie wyraziłem się jasno: jestem ABSOLUTNIE za zmianą Stolara, tylko mam świadomość sytuacji w jakiej się znajdujemy. Jeśli nie mamy na karę za zerwanie + na kontrakt dla nowego (a wygląda, że nie mamy) to nawet 100% pewność spadku pod kierunkiem naszego treneiro nic tu nie zmieni! Przecież nikt normalny nie przyjdzie ogarnąć tego bajzlu za jakieś grosze. Co wg Ciebie (i innych domagających się natychmiastowego zwolnienia) ma zrobić Prezes/Zarząd? Przestać płacić kopaczom i dać kasę jakiemuś dobremu (przeciętnego/słabego chyba akurat mamy?) trenerowi z wyrobionym nazwiskiem? Podpisać kontrakt z nowym trenerem a potem mu nie płacić? Zamienić Stolara na kogokolwiek z naszego sztabu? Też mnie ch... strzela jak patrzę na naszą grę od początku roku, ale nerwowe ruchy nas na pewno nie uratują. Może jako kibice (uprzedzając, jestem członkiem Socios, dokładam się do Wisły co miesiąc na miarę możliwości) powinniśmy jakoś próbować wpłynąć na Stolara, żeby się poddał do dymisji? Wtedy IMHO będzie można czegoś wymagać od Zarządu w tym temacie ... Na ten moment ma niestety ważną umowę a tam jest NAJPRAWDOPODOBNIEJ wpisana ABSURDALNIE WYSOKA w stosunku do wyników kwota, która mu się NIESTETY należy jak psu buda ... Niestety panowie i panie, jesteśmy w totalnej d....ie zarówno sportowo, organizacyjnie jak i finansowo. Od początku roku spłaciliśmy kilkanaście milionów, ale zostało do spłaty znacznie więcej. Pozostało nam liczyć na jakiś cud (może Buksa odpali i pójdzie za rozsądne pieniądze? Może Wojtkowski zacznie coś dawać drużynie na miarę talentu?) Nie widzę żadnych profitów z wylewania frustracji (UZASADNIONEJ!!!) na naszych kopaczach, trenerze, decydentach ... Tak na prawdę jedynym kapitałem jaki ma w tej chwili Wisła to kibice: - stadion nie jest nasz - baza treningowa jest wynajmowana - jak się okazało, NIE MAMY NAWET PRAW DO MARKI WISŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - grajków na sprzedaż na horyzoncie na ten moment nie widać Zwalanie całej winy z obecną sytuację na nieudolność trenera chyba jednak jest trochę przesadzone? Jeśli Brożek nie zepsuł by dzisiaj wszystkiego co mógł (2 setki, zepsute "ostatnie podania") to uznalibyśmy, że wszystko idzie w dobrym kierunku i trzeba dać czas trenerowi? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ale że tym jeszcze nikt nie grał :
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niech więc któryś z "fachowców" zrobi tu porządną analizę tego, co proponuje zawodnikom Stolarczyk dysponując takim materiałem, jaki jest obecnie w pierwszej drużynie.
Niech któryś z "fachowców" wskaże konkretne błędy taktyczne, jakie są autorstwa Stolarczyka i wykaże, że z takim trenerem to i pierwszy skład Manchesteru (obojętnie którego) przegrałby tyle meczów z rzędu. Jeśli się nie da, to dajcie mu pracować dopóki zarząd widzi, że porażki nie są wyłączną jego winą. Mamy słaby skład, niezgranych w wyniku częstych absencji, piłkarzy, część z nich już dawno powinna oglądać mecze z kanapy przez tv, a części sporo brakuje do poziomu ekstraklasy |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Dowcipnis
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Stolarczyk: Chcę zarazić piłkarzy bezwzględnością. Nie lubię podejścia "przeanalizujemy porażkę i wyciągniemy wnioski"
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
- ściągamy jeszcze więcej szrotu, dzięki super znajomościom treneiro - Janicki/Niepsuj - (klemenz, też ale tragedii nie ma) - płacimy 90k miesięcznie emerytowi Wasylowi za siedzenie na dupie I gówno mnie obchodzą teksty, skoro Stolar nie wystawia "x", "y", 'z" to oni na pewno gorzej wyglądają na treningach. Np widząc naszego czarnucha w meczu z craxą widać było, że gość ma dynamikę na porządnym poziomie i kierując go odpowiednio można coś z niego wykrzesać. A co robimy? gramy Wojtkowskim który kółeczka ma opanowane do perfekcji, kluczowe podanie zawsze na 100% i nigdy nie gra samolunie. Gramy emerytami, Brożkiem - który na 9startów 10 razy się potknie i nie wygra żadnego pojedynku biegowego/główkowego. Stać nas na Wasyla? Podobno mamy jakieś środki na transfery zimowe? Wywalmy w końcu tego pozoranta i niech zatrudnią kogoś z 1-2 ligi, komu się chce, a jak nie to niech nawet trenuje Jop-samobój z Kmiecikiem, , każdy może być teraz "defibrylatorem" i dać jakiś impuls który sprawi, że wykrzesamy z siebie 110-120%. W tej chwili leżymy trupem i przegrywamy wszystko jak leci
Ostatnio edytowane przez ramzes190 : 10.11.2019 o godz. 22:47.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Spokojnie, mamy czas.
Wisła jest już tylko o jedną porażkę od wyrównania osiągnięcia ŁKS (osiem kolejnych spotkań ligowych) a swego czasu Zawiszy Bydgoszcz (2014). Poprzednią ekipą z jeszcze okazalszą passą przegranych była zaś Jagiellonia Białystok. Duma Podlasia oddała bowiem rywalom komplet punktów w dziewięciu kolejkach na koniec sezonu 2007/2008 (podobnie jak Pogoń Szczecin w sezonie 2006/2007 i 2002/2003) Ale spokojnie, do rekordu XXI wieku, który w sezonie 2002/2003 ustanowił KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, jeszcze daleko. KSZO przegrało wówczas 23 z 30 ligowych spotkań w tym aż 15 z rzędu! Pomarańczowi-czarni przegrali wszystkie mecze między 16. a 30. kolejką... ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Miga dzisiaj napisał, że zwolnienie Stolarczyka, o ile ten nie zrzekłby się części pieniędzy, kosztowałoby klub około 400 tysięcy złotych i sondowano nazwisko Artura Skowronka.
Zobaczymy, ale ze Stolarem naprawdę nic więcej nie osiągniemy, to już jest jego maksium z tą drużyną i każdy następny mecz z nim w roli szkoleniowca to będzie stracony dla nas czas. W klubie też to muszą w końcu zrozumieć, nawet jak Stolarczyk jest kolegą Błaszczykowskiego to trzeba w życiu czasami podejmować trudne decyzje.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 10.11.2019 o godz. 23:24.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Problem polega na tym, że Stolarczyk raczej nigdy i nigdzie więcej nie zarobi więc może jest to jego ostatnia dobrze płatna praca i w tak znanym klubie więc pewnie dlatego mu ciężko się od stołka oderwać.
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wiec byc moze to prawda -to wyjasnia, dlatego Blaszczykowski go jeszcze nie zwolnil ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
Problem polega też na tym, że Stolar Stolarem, ale w dzisiejszej piłce za przygotowanie zespołu pod każdym względem odpowiada cały sztab. A że sztab to sami koledzy, to efekt jest jaki jest.
Być może jak zmieni się szef, to towarzystwo się ogarnie, ale niestety spodziewam się, że trzeba pogonić wszystkich i zastąpić ich kimś innym, by rzeczywiście miało to sens. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Sobol wiedzial kogo zabrac do Plocka a kogo zostawic. Zmiany byly w wakacje w sztabie
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14337373 To by sie ukladalo w logiczna calosc. Zamienilismy sie w sztabkie z Plockiem to wskoczylismy na ich miejsce. ![]()
Prawica ogłupia
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Przecież oni grają taka sama pyte jak cały dół tabeli (poza nami, my gramy w swojej lidze) tylko ciągną na wrzutkach Furmana, mają najwyższy dodatni stosunek zdobytych pkt wzgledem goli oczekiwanych Lada moment wrócą na swoje miejsce czyli okolice 10 pozycji ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
-,,Łubu dubu! Łubu dubu !
jestem trener tego klubu ! Wypie...laj ! - krzyczy wielu. Ooo! Nic z tego przyjacielu! To nie koniec mojej misji, więc nie oddam się dymisji! Walczę z moją trudną dolą póki mnie nie wypie..olą. Takie w Polsce są zwyczaje, że się stołka nie oddaje. Twardo siedzieć przy korycie to jest sposób na przeżycie. Jak tłumaczę kryzys owy ? Tak mi przyszło to do głowy: przez Sobola "amputację" utraciłem grawitację. A że nie jestem Guardiolą kroki me się tak pier..lą ! Na nic moje dobre chęci, z gówna bicza nie ukręci ! Nie będzie Ramos z Niepsuja, na to przecież nie ma ch.ja ! " |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Nie ma co szukać kwadratowych jaj.Z tych tabelek z przebiegiem jasno wynika gdzie jest główny problem.Jak tak człowiek przypomni sobie te mecze to w każdym w którym Wisła zrobiła ponad 110 km jakos to jeszcze wygladało.Ktos tam kiedyś mówił że 113-115 km to powinna być norma.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
Prawica ogłupia
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Gdzieś czytałem, że można wziąć byłego trenera Stali Mielec. Gość ogarniał sprawę w Stali, ma mega ciśnienie na Ekstraklasę bo chce coś w życiu osiągnąć.
Czy dobrze myślę, że takiemu gościowi nie powinno przeszkadzać to co dzieję się w Wiśle? Ważne, że ktoś dał mu szanse, jak gość jest dobry to będzie zapierdziałał bo to szansa dla niego. Potrafi ktoś jakoś sensownie go zrecenzować, jest lepszy od Stolarczyka? Jest realne, że chciałby u nas pracować? Czy jednak ma taki potencjał, że czeka na telefon z lepszych klubów? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Gdyby nie patowa sytuacja z finansami i faktem, że płacimy kilku trenerom - witalibyśmy Skowronka może nawet jutro
![]() Fakty są takie, że nasze trio nie jest specami od piłki, niestety mieli prawo zjebać transfery w lecie i tak zrobili, z pomocą Stolarczyka. Na transfery w zimie, ani na zmianę trenera mamony już nie ma, wiec niestety jest to bardzo bolesna pomyłka. Pytanie, czy czekając kolejne kolejki na odmianę, nie zjebiemy się prosto do 1 ligi z tym Panem. I czy jest w ogole inne wyjscie niż czekanie na zmianę gry, jak funduszy w klubie po prostu nie ma ? Obidziński to podobno cud, gość którego musimy nosić na rękach, bo cytując go "normalnie pracuje na kotrakcie za 500 euro na dzien". Więc niech szanowny Pan topowy menedżer wykaże się teraz swoimi ponadprzeciętnymi umiejętnościami.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 11.11.2019 o godz. 11:26.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
A ile on dostał pieniędzy na te transfery?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
To trzeba się odwoływać do honoru Stolarczyka i niech rozwiązuje kontrakt za porozumieniem stron, zrzekając się odszkodowania. Trzeba chyba być zerem, trzymając się stołka w takiej sytuacji.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Jezeli ktos nie widzi ,ze to wina Stolarczyka,to jest ślepy. Z Arką widać było ,ze niektórzy zawodnicy naprawde chcieli ,ale ne mogli bo Im brakowało... W tym momencie nie ma zespołu sa tylko inwidualnosci jak Brozek,Kuba Wojtkowski Sadlok ,ale do tego zaliczyły zjazd formy przez brak odpowiednich treningów. Mój kumpel jeździ czasami ogladnąc treningi i mówi ,ze polegaja na klepaniu piłki Ty do mnie ja do Ciebie. To przekłada się na grę w meczach,szczególnie z tył jak pamietna akcja antyfutbolowa w meczu z Lechem... Brak jakiejkolwiek taktyki,wszystko jest dziełem przypadku,dlatego tak łatwo tracimy gole i tak słabo jest w ofensywie. Do tego brak odpowiedniej motywacji dla zespołu,reakcji przy linii,stoi z włożonymi rękoma w kieszeniach z tępym spojrzeniem wyrażającym ogólną niewiedzę.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 11.11.2019 o godz. 12:32.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|