|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ludzie skończcie pieprzyć, bo nikt żadnej wojny nie wywoła, ponieważ każda ze stron ma więcej do stracenia niż zyskania. Swoją drogą kolejny raz powtarzam, że największy szkodnik (nie M) aktualnie jest na "wakacjach" i szybko nie wyjdzie, a grupa mocniejszych wrażeń sama ma wewnętrzne problemy i również mają odmienne podejście do zaistniałej sytuacji.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ani Włodarski, ani Kwiecień na żadną wojnę nie będą szli, ewentualnie testem byłoby dla nich zachowanie po karach od pzpnu (race itp). Ale to melodia przyszłości. Drugiej wojny i bojkotu jak za Bednarza już nie będzie , chyba że w czarnym scenariuszu spadniemy do 4 ligi i kumaci przejmą władze. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Każdy widzi, że TS sobie nie poradził, a od przejęcia spółki zależy los Wisły. Co więcej, atmosfera i nepotyzm w spółce nakazują zastanowić się nad losem samego TS i potrzebą jego czyszczenia. Ale te porażki nie uzasadniają braku myślenia i wulgaryzmów/złośliwości. Kilka razy wszedłem na forum innych klubów, m.in. Cracovii. Ja tak rozmawiać nie chcę i proponuję wszystkim, aby wymagali od siebie czegoś więcej. Chcemy być lepsi? Jesteśmy? No, to rozmawiajmy jak ludzie, a nie rynsztok.
Dla mnie hitem jest ta wypowiedź z sąsiedniego tematu: Tak! Podziękujmy miastu, że zadusił Wisłę. Czekam jeszcze na zwolenników Stecherta, inwestora, któremu zły TS nie chciał oddać klubu. Cupiał wiedział co robi, że chciał Niemcom oddać Wisłę, ale kibole jak zwykle namącili... ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Bardzo dobrze ze miasto nie dalo, Sarapata myslala ze zrobi z Wisly zakladnika i sie przeliczyla po raz pincsetny. "Hit or miss" ona tak dlugo jak wyplynela jest tylko miss. Mam nadzieje ze jezeli ktos sie zdecyduje na ten drogi burdel to pojdzie droga angielska - raz a dobrze odetnie sie od lysych, karkow, rekinow etc. To co sie stanie z TS jakos srednio mnie intereseuje tak dlugo jak Marzenka / jakikolwiek inny delegat ze sportow walki bedzie tam prezesowac. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Ale ty jesteś agresywny że ho ho !!!
Agresja niczym z sekcji sportów walki !!!! ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2018
Offline |
|
Jak myślicie, czy pani prezes jeszcze dzwoni do Bragiela? Jeszcze chyba tylko on może wyrwać ją ze szponów drapieżnych miejscowych inwestorów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Możesz kolego rozwinąć myśl? Bo nie wiem czy ja jestem na tyle .......nięty i nie mam o życiu pojęcia, czy jedynym obowiązkiem jaki większość na tym forum ma to po powrocie do domu zjeść obiad, nad którym matka stała przy garach pół dnia, ewentualnie wieczorna kąpiel?
Gdzieś znalazł takie piękne zdjęcie PMS do profilu? ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Dzięki temu zdarzeniu szybciej kibice przekazali na oczy. Strach pomyśleć, jak mogłyby wyglądać nasze finanse, gdyby udało się TSowi utrzymać na stołkach dzięki rzucaniu piłkarzom ochłapów, bo to zaległości wobec nich popsuły Marzence plany, nie ma z czego im płacić, zaraz nie będzie piłkarzy (a tak by było, a długi dalej by były ukryte przed kibicami, zaś Marzanna by słodko pierdziała w mediach po raz kolejny, jak to w Wiśle jest wspaniale i że klub nie jest na sprzedaż) to i tematu nie dało się zamieść pod dywan. I bardzo dobrze, może ludzie wreszcie przejrzą na oczy, co się dzieje z klubem gdy za rządzenie bierze się banda dresów i nawet jeśli rozpoczniemy od czwartej ligi, to może ich kibice pogonią z tego klubu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dzięki temu zdarzeniu klub jest na skraju upadku.
Ja odnoszę wrażenie, że większość osób ma tutaj podejście do Wisły jak do nieswojej zabawki. Trochę jak do takiej postaci z telewizora. Albo im się historia spodoba, albo wyłączą telewizor, może i tej kreskówki nie być. Sarapata zawiodła, to jest oczywiste. Ale lepsza Wisła z Sarapatą niż brak Wisły. Tylko o to mi chodzi. Nie będę się już przekrzykiwał w sieci, bo to nie ma większego sensu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Klub jest na skraju upadku przez ciąg różnych wydarzeń, a nie tylko przez miasto. Inną sprawą jest umowa najmu, a raczej jej koszty ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.12.2018 o godz. 23:23.
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Na dobranoc tweet Zbymaka. Był (4 godziny temu)
Zbymak napisał(a):
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na niższych szczeblach o patologie jest łatwiej. Stracimy na pewno część kibiców sukcesu, wszystkich którzy przychodzili na 2 spotkania w sezonie . O ile znam mentalność " kumatych", to ostatnie ci ich interesuje to wynik sportowy i to w jakiej gramy lidze. I tak szczerze, to nikt inny jak TS odbudowywany klub w 4 lidze. |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
jakich znowu dresów?
![]() To już nie te lata tate, już nie ma dresów, fleków, lonsdejlów. A do Marzeny jak do Plichty, cięzko mieć pretensje.... E: jeden tu juz jakiś ananas pisał ze 4 lige zmieciemy juniorami. No ale dalej chyba nie odpisał jakimi juniorami i dlaczego... Nie wiem czy ludzie są oderwania od rzeczywistości, czy biorą ciężkie narkotyki ale jeśli klub by grał w IV lidze to kazda druzyna będzie spięta na mecz z Nami jak plandeka na żuku.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.12.2018 o godz. 09:13.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Jest jeszcze coś o czym chyba wszyscy zapomnieli. Żydownia może w każdej chwili odtworzyć rezerwy, które ostatnio grały w 4 lidze. Jeśli ten pajac probierz tam jeszcze będzie (a będzie, bo profesorek chyba nie zamierza go wywalić), to zrobi wszystko żeby nas nie wypuścić, a mogą nawet wygrać ligę i celowo przegrać baraż, żeby nas nie wypuścić i w kolejnym sezonie.. O upokorzeniu związanym z samą rywalizacją z rezerwą starozakonnych, to nawet szkoda pisać
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
To akurat teoria spiskowa. Profesorek ma nas gdzieś. Ponadto gdyby zreaktywowali rezerwy to one bez interwencji MZPN startowałyby w niższych klasach rozgrywkowych.
Tak ponadto my zostaniemy w ESA... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2017
Offline |
|
Ktoś tutaj już pisał, bodaj w kontekście magistratu, że paradoksalnie różne działania, które mogłyby wyjść na szkodę Wiśle, mogą jej pomóc. Pamiętam, że w odpowiedzi został wyśmiany, że zaraz będziemy dziękować Legii za to, że wyciągnęła Carlitosa za półdarmo.
Otóż, moim zdaniem, była to myśl bardzo trzeźwa i coraz bardziej widać, że jej autor może mieć rację. Jeśli to trzęsienie ziemi nie zniszczy nas doszczętnie, to pozwoli zrzucić z siebie wszystko, co było dla klubu toksyczne. Każda z tych rzeczy, które uderzyły w nas w ciągu ostatnich kilku miesięcy coraz bardziej przybliżała nas do dnia, kiedy potencjalnie wszystkie nasze problemy mogą się skończyć i po latach wyjdziemy na prostą. Co stałoby się, gdyby Legia rzuciła więcej pieniędzy, Majchrowski umorzył jakieś długi, albo nie wywróciłyby się te niezbyt etyczne źródła finansowania - jeśli takowe były - o których się plotkuje. Byłoby tak, jakbyśmy dostali podwójne espresso po tygodniu bezsenności z perspektywą kolejnego tygodnia pracy bez odpoczynku. To nie mogłoby funkcjonować, mając tego rodzaju wymówkę, pożyczkę chwilówkę, nasz nieudolny zarząd powoli pogarszałby stan klubowej kasy do momentu, kiedy wpływy nieodpowiednich osób jeszcze wzmocniłyby się, a długi sięgnęłyby takiej wysokości, że za rok, czy dwa nie byłoby już nikogo, kto mógłby to uratować. Ten kataklizm może odsunąć od władzy TS, odsunąć bandyterkę, przynieść nam dobrych, bogatych, zaangażowanych i stabilnych właścicieli, spłacić w końcu długi, zintegrować trenera i drużynę z kibicami, pomóc nam docenić to co mamy, a w perspektywie zakończyć stagnację, której końca przez kilka lat nie było widać. Po burzy słońce wychodzi zza chmur... Powód: Błąd w tekście
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 11.12.2018 o godz. 15:01.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() To wszystko też otworzyło nam klapki z oczu, co obecny zarząd wyprawiał i jak Marzenka lukrowała sytuację w mediach.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 11.12.2018 o godz. 15:30.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
takiego samego posta można by napisać w schyłkowym okresie TFu
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Skandalem jest to że rzadzi jeszcze Marzenka która dostała klub w niezłej sytuacji od Cupiała ( z kartami zawodników i kontraktami). Poprzednika nie liczw bo on nic nie zepsól. Cupiał umorzył kupe długu wzgledem tf a ona wszystko zaprzepasciła.
A drugą stroną najlepiej było by wymuwić umowe na stadion,ktory nie jest do końca oddany a Wisła ma taką kase płacić. Wiďać jak oni są niekąmpetetni. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2017
Offline |
|
Wydaje mi się, że porównanie schyłkowego okresu Telefoniki z końcówką (?) TSu jest niesłuszne. Po pierwsze, BC nie pozwalał sobie na to, co udało się zrobić różnym ludziom w klubie w czasach TS. Po drugie, Telefonika zawsze dawała nadzieję na to, że coś się z dnia na dzień zmieni i na konto klubu wpłynie duża kwota pieniędzy. Po trzecie, nie bałem się codziennie otwierać przeglądarki, w obawie, że dowiem się, że jakieś służby wyśledził coś, co nie powinno mieć miejsca. To są warunki w których klub gniłby, choćby jeszcze kolejne 3 lata miał jakoś pociągnąć w Ekstraklasie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
pozwalał, nie pozwalał, wszystko zmierzało po równi pochyłej i w odpowiednim momencie odciął się od strupa
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Kilkanascie milionów długów!! No po prostu w zajebistej sytuacji zostawił Cupiał Wisłę, przecież defacto już wtedy można było spokojnie Wisłę ogłosić bankrutem... Ty myślisz że kasa ze sprzedaży zawodników poszła na długi a nie na bieżące wydatki i kontrakty dla zawodników? No bo przecież TS spał na kasie i nią dosłownie sra żeby sobie móc pozwolić na coś takiego!!! Mogli za sprzedaż grajków spłacić przecież długi powiadasz, a kontrakty zawodnikom nie płacić bo po co... Brawo Ty! Spójrzmy prawdzie w oczy, Cupiał sobie zdawał sprawe w jak beznadziejnej sytuacji jest Wisła, i po prostu uciekł z tonącego statku oddawając Wisłę pierwszemu lepszemu chętnemu, nie sprawdziwszy go nawet.
Ostatnio edytowane przez Rience : 11.12.2018 o godz. 16:36.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|