|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Przy czym boiska w Niecieczy w porównaniu z Niepołomicami to Wembley tylko nikomu się odśnieżać nie chciało.No i tam to chyba była decyzja obu drużyn żeby nie grać a że było zimno to i sędziemu się odechciało.A tu wicie rozumiecie,nie po to ryli to boisko meczem rezerw i trenowaniem w tygodniu żeby mecz przekładać.Poza tym proboszcz mszę przełożył....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Wiadomo, że byłby walkower (ale też wcale nie jestem pewien, jeśliby się zrobiła afera). Przynajmniej byłaby rozróba na cały kraj zrobiona. Teraz poszedł w świat sygnał, że najlepszy sposób na wygranie meczu z lepsza drużyną to po prostu zniszczenie murawy. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Stulecie obchodzi się tylko raz, a murawę pewnie i tak planowali zmienić po sezonie, teraz mają nawet lepszą kartę przetargową, żeby kasę z miasta wyciągnąć.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Właśnie miałem napisać że wioska zapłaci...
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Burmistrz Niepołomic to ich były piłkarz, więc w klubie to tam na pewno śpią spokojnie. Niemniej 1 liga to i tak jak na taką wioskę az za dużo. Zresztą dość fartownie się uratowali przed spadkiem w poprzednim sezonie.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ho, ho, Hiszpanie powinni też umieć sobie radzić w gnojowniku! Ha, frajerzy, poznali rodzimą pomysłowość. A potem przychodzą puchary, mecze Reprezentacji i konsternacja: czemu nas tak leją. Nie chciało mi się słuchać dalej tego .......enia. PZPN, OZPNy, działacze klubowi i dziennikarze sportowi to jeden wspólny chlew. Mnie przegrane Wisły tak nie bolą - był czas przywyknąć. Za to coś takiego co odwalają w Niepołomicach sprawia że krew człowieka zalewa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.04.2023 o godz. 13:46.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
redaktor Karcz uchodził za mądrego gościa....................
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przepraszam - Knura. Niechcący chłopa oczerniłem.
Poprawione. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
20 lat temu stawaliśmy na głowie żeby rozegrać pucharowy mecz na zmarzniętym boisku.Namioty, piasek cuda na kiju byle tylko jakoś to wyglądało.20 lat minęło a inny gospodarz zawodów robi wszystko by murawę zjebać i zagrać w "dwa ognie" na ryżowym polu |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
I wtedy to był nasz wstyd, a teraz niektórzy działacze i trenerzy tak bewstydnie działają przy wsparciu klakierów majaczących o "sprycie" i braku reakcji ludzi odpowiedzialnych za pilnowanie norm (obserwatorzy, sędziowie, Komisja Licencyjna).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.04.2023 o godz. 13:49.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
kto wie czy gdybyśmy zagrali na normalnym boisku to My a nie Lazio gralibyśmy dalej
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tam to przede wszystkim Wisła mocno celowała z formą w mecz w pierwotnym terminie. Stan murawy na rewanż zresztą nie był dużo lepszy. Zmrożone boisko i tak jest jednak lepsze niż błotniste (imo).
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Zapraszanie Knury w ogóle mija się z celem. Od takiego Karcza zawsze można się czegoś dowiedzieć a ten powtarza tylko oklepane slogany i powtarza po innych to samo tylko inaczej. Karcz, Trela spoko, Wojtowicz też tylko on wieczny pesymizm
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Od Karcza to sie dowiesz tego co na forum tutaj przeczytał
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Senior Member
Offline |
|
Według mnie Karcz woli pewnych rzeczy nie mówić niż powiedzieć za dużo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Karcz wie dużo, bo z dziennikarzy ma chyba najlepsze układy w klubie, tyle że jak coś chlapnie, to źródełko informacji wyschnie.
![]() ![]() [28/47] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Wydaje mi się że wiele nie ujawnia bo nie chce zaszkodzić klubowi, mówi pewnie dopiero jak już jest coś pewne. I nie widziałem żeby ktoś na forum pisał chocby że Plewka miał dobrą ofertę z Wieczystej a Colley z Astany (to takie pierwsze co mi się przypomniało w temacie transferów)
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
A zdajecie sobie sprawę, że te "wieśnioki", "cwele" i "pastuchy" z Niepołomic i innych okolicznych miejscowości robią Wam/nam kilkanaście/dziesiąt procent frekwencji na meczach? Można przyczepić się do Puszczy, boiska, sędziego, ale od Bogu ducha winnych mieszkańców to może warto by się odstosunkować. Zresztą widać to było na meczu jak wielu z tych "pastuchów" na trybunie głównej założyło wiślackie barwy i przyszło kibicować Białej Gwieździe. Nie zniżajmy się wypowiedziami do poziomu bezzębnej zza miedzy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
@Perun, racja, dałbym Ci lajka, gdyby się dało.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink
Cele Wisły na sezon (2022/23) 1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2019
Online |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Pomijając to - krytyka spadła na klub, jego działaczy, sędziego i obserwatora, ew. PZPN za dopuszczenie gnojownika jako boiska. Kibiców nikt się raczej nie czepiał, przynajmniej ja nie widziałem, a że działacze i sztab Puszczy to mentalnie pastuchy etc. - nikt im nie kazał takiego cyrku odwalać. Niech to potraktują jako naukę na przyszłość, zwłaszcza że sprawa medialnie jeszcze się rozgrywa (vide komentarz Polsatu, artykuły i wypowiedź Biegańskiego po meczu ze Stalą) i przez pewien czas lepiej żeby unikali mediów. Hejt nie wziął się z powietrza, zdrowo przegięli i stali się symbolem patologii rodzimej piłki. Za jakiś czas ktoś bardziej medialny przejmie to zaszczytne trofeum (pewnie Śląsk Wrocław), ale na razie muszą zacisnąć zęby. Zasłużyli. Na przyszłość niech nie próbują być za sprytni bo im nie wychodzi. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |