|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 22,76% |
osłabi |
78 | 63,41% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
17 | 13,82% |
Głosujących: 123. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
<żal> szlag mnie trafia, jak widzę grę Maka w Lechii i pomyślę, że w Wiśle nie dostał szansy, a dostaje ją taki Cywka.. </żal>
![]() |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
I to niech posluzy za idealne podsumowanie. Zawsze czegos ....a brakuje do szczescia.
![]()
.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Prawo pierwokupu inaczej działa, zawodnik raczej nie ma nic do gadania, gdyż warunki ustala się wcześniej.
No chyba, że nasi "prawnicy" tego też nie umieją dopilnować : ) |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
No fajna prowokacja
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
Ja u Was nie widzę problemu ze składem a z taktyką, ustawieniem, poruszaniem się, szybkością, dynamiką, zmianami tempa itd... czyli wszystko to, czym powinni zajmować się trenerzy w czasie przygotowań.
Skład wystarczający by kilka zespołów które udają że grają prześcignąć w tabeli. Jednostajna i przewidywalna gra, do tego w drugiej połowie już było widać że część zawodników oddycha rękawami. Ktoś to konkretnie s.......ił i jeśli dolne rejony tabeli nie opadną z sił to będzie u Was gorąco. Na dzień dzisiejszy to Balashov potrafi tylko biegać, coś w stylu naszego Manu. Ondrasek moim zdaniem wypali i strzeli 6-7 bramek. Pietrzak - Nie mam zdania. Bardziej plus niż minus. Małecki - Nadaje się na 1 ligę, jedyne co robi to zabiera miejsce na boisku jakiemuś juniorowi. Wolski na plus, ale to było do przewidzenia. Co do prowokacji to Wolski się odbuduje ( o ile znowu mu pięta nie .......nie ) i albo go wykupicie albo znowu pojedzie w świat. Temat Legii to dla niego temat skończony, kibicem L jednak zostanie ![]() ![]()
Against Modern Football
![]() ![]() http://www.zolnierzewykleci.pl/ - Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wolski w tej akcji indywidualnej, w której skoczyła mu piłka, pokazał jak to ma wyglądać jeśli chodzi o dynamikę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Online |
|
Nie przypadkiem mówiło się, że Wolski przepadł zagranicą nie ze względów sportowych, tylko problemów z psychiką. W jeden mecz pokazał tylko niekonwencjonalnych zagrań z pierwszej piłki ile pozostali nie pokazali od stycznia. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Raczej dopóki trenerem jest Czerczesow nie znajdzie się dla niego miejsce w Legii. Nie wiem czy wytrzymałby obóz przygotowawczy
![]() Inna sprawa, że te zakulisowe animozje o których donosi prasa, jeżeli są prawdzie to są zupełnie niepotrzebne. Jeżeli nas nawet nie stać na Cierzniaka, to może mamy w składzie zawodników którzy Wam by się przyda. Taki Łukasz Broź jest obecnie 3-ci na swojej pozycji, a spokojnie może grać na lewej obronie i prawej. Podejrzewam, że lepiej niż Pietrzak (wnioskuje po wczorajszym meczu), a daje naprawdę sporo jakości. Masłowskiego Wam nie proponuję, co bym nie był posądzony o prowokację ;-) Jeszcze odnośnie wczorajszego meczu w kontekście Wolskiego, zauważyliście ile razy 'poprawiał' innych zawodników - pokazując gdzie mają się ustawić ? Polecam się temu przyjrzeć, to zgroza że gość który dopiero przyszedł i gra 1 mecz, a ma 23 lata to robi.... Wnioski niech każdy wyciągnie sam.
Ostatnio edytowane przez kws : 28.02.2016 o godz. 12:10.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
5 sytuacji 100% to my nie mieliśmy w całej rundzie wiosennej, więc nie brak skuteczności jest naszym problemem. Ale pewnie więcej czasu spędzasz na oglądaniu meczów Legii więc nic dziwnego. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Nie zabronię ci. Śmiej się. Do woli. Zobaczymy ktoś się będzie śmiał na końcu. Dla mnie koniec tematu. PS. Jeżeli sądzisz, że "polskiego Bayernu" nie było stać na Cierzniaka, a nie po prostu uważali, że po co przepłacać za bramkarza, którego będa mieli za pół roku za darmo to jesteś naiwny. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
Kiedy to wszystko się aż tak rozjechało...? My dzisiaj zmierzamy do I ligi a krawaty uruchomiły właśnie system, że zamawiasz żarcie na konkretne miejsce i nie musisz ruszać dupy z meczu. Dla pikników mistrzostwo i kolejne zwiększenie przychodów klubu....
Czy u nas tak nie można było ![]() Nie wiem dokąd to zmierza.... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2015
Offline |
|
Przypomina mi się (dla większość to prehistoria) podobny sezon w naszym wykonaniu, także przystępowaliśmy do niego z ujemnymi punktami (za popis z krawatami 0-6), był to sezon 1993/94. Jak się zakończył tamten sezon dla nas? Można zgadywać...
Powiem tak, na ekstraklasie świat się nie kończy przynajmniej w teorii, bo u Nas to może być różnie. Mam nadzieje, bo ona umiera ponoć ostatnia, że nie będzie Nam dane oglądać Wisły w pierwszej lidze. ![]()
ZAWSZE WIERNE ZACHODNIE PODKARPACIE
WISŁA FC CHICAGO |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zatrudnienie Pawłowskiego kompletnie nie pasuje do idei uratowania piłkarskiej Wisły.
Nie dziwię się więc głosicielom teorii spiskowych przekonującym, że w klubie od dawna są ludzie, którzy takimi posunięciami świadomie chcą doprowadzić do tego, by nic z powyższego nie wyszło, a Cupiał ostatecznie Wisłę skreślił i poddał się. Postępowanie klubowych sterników nie mieści się bowiem w kategoriach racjonalnego i logicznego wyjaśnienia.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.02.2016 o godz. 17:58.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak Cupial Wisle skreslil przelewajac na klubowa kase ponad 6 mln i finansujac transfer Brleka, za ktorego zaplacilismy okolo 400 tys. euro. Tak macie racje, Cupial gasi swiatlo......... zastanowcie sie troche. Dni Pawlowskiego sa policzone.
|
|
![]() ![]() ![]() |
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Ja myślałem, że Kapka i spółka już dawno policzyli nie tylko dni ale też punkty jeden na dziewięć. Na co oni czekają? Kur..wa najgorsze jest to, że pewnie przyjdzie kolejny parodysta.. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak uważam, że są policzone bo Cupiał nie zmienił się z dnia na dzień i już pewnie go korci żeby wyje...... Pawłowskiego.
Najgorsze jest to, że miałem rację i słusznie upierałem się przy Moskalu, człowiek miał przeciętną kadrę, jednego napastnika, jednego skrzydłowego a mimo to jego Wisła miała styl, wystarczyło dać mu kilku lepszych wykonawców a on już poukładałby ten zespół, a teraz nie ma niczego ani stylu, ani sytuacji, ani pomysłu, ani biegania, ani jakoś specjalnej walki i gryzienia trawy, zespół jest w rozsypce. Nigdy nie byłem za tym żeby zwalniać trenerów po kilku spotkaniach, obstawałem żeby Moskal popracował do końca kontraktu, mógł się wykazać w dłuższej perspektywie, natomiast teraz mam wrażenie, że każdy kolejny mecz przy obecnym szkoleniowcu jest tylko pogarszaniem naszej sytuacji i pogłębianiem kryzysu. Oby się mylił i mecz w Kielcach rozpoczął marsz w górę tabeli, marsz o którym słyszymy już od miesiąca. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie podzielam opinii jakoby Moskal był dobrym trenerem. To też był słaby szkoleniowiec, który nie miał wyników i nie rozwijał zespołu. To że na tle Pawłowskiego wygląda niczym Simeone, powyższego nie zmienia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Off top: nie napierdzielajcie na kibiców z Ł3 na naszym forum tylko dlatego że kibicują komu kibicują. Czasem trzeźwe spojrzenie na tą samą sprawę pozbawione emocji pozwala na wyciąganie ceikawych wniosków |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Jak nie miał kim grac to co chlop ma zrobic? przychodzi teraz taki Pawłowski i popatrz ile pilkarzy dostaje.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Skoro Moskal, który po odejściu Stilicia oraz poi braku poważnych transferów podobno nie miał zadowalających wyników (tylko czego można było się spodziewać) i nie rozwijał zespołu, to jak nazwać okres Maaskanta?
Dostał bardzo poważne pieniądze jak na nasze ligowe warunki, dostał wagon piłkarzy, a po roku okazało się, że ta drużyna nie radzi sobie w ponoć to słabej i amatorskiej Ekstraklasie, a jakość graczy w porównaniu do poniesionych kosztów jest fatalne (miejsce po przegranych derbach). Późniejsza ,,kariera" Maaskanta świadczy o tym dobitnie. Smudzie (zwłaszcza) i Moskalowi można dużo wypomnieć, tylko oni zastali sytuację bardzo ciężką z winy w głównej mierze wyżej wymienionego poprzednika (oraz trzeba dodać Valckxa, Basałaja i ich znajomych menedżerów, którzy wydoili Wisłę na poważne pieniądze), który zarabiał 40 tys. euro miesięcznie, a sobie nie radził w ponoć to słabej i amatorskiej Ekstraklasie. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|