|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ładna bramka
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Dwa pierwsze mecze Wisły w 1. lidze pokaże Polsat Sport:
1. kolejka, 16 lipca, godz. 17:30 - Wisła vs Sandecja 2. kolejka, 22 lipca, godz. 20:30 - Resovia vs Wisła Natomiast na tym kanale na YouTube: https://www.youtube.com/laczynaspilkatv publikowane będą skróty/ podsumowania meczów w 1. lidze, więc sobie możecie już zasubskrybować kanał. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
oni co kolejke oglaszają co leci w otwartym , czy bedzie ramówka na całą runde ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Na razie wrzucili info o 2 najbliższych kolejkach: https://www.twitter.com/_1liga_/stat...0528899842048?
A gdybym miał stawiać, to pewnie na bieżąco planują (może niekoniecznie co kolejkę, ale w większym przedziale czasowym) który mecz trafi do otwartego Polsatu, ale wyjdzie w praniu..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.06.2022 o godz. 22:53.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Dzisiaj o 19:30 na canal+ program z kulisami naszych meczów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
W Canal+ już wiedzą jak im poleci oglądalność więc będa pół roku jechac na naszym spadku, a następne pop roku jechac na naszym ewentualnym awansie.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
czekam, aż canal+ dołączy do grona winnych spadku, taka taktyka że będą się teraz grzać przez cały sezon na braku Wisły w ekstraklapie, a potem na awansie
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Stracili klienta generującego jakieś 15% obrotu na ten produkt (ekstraklape). Ja się im zupełnie nie dziwię że próbują teraz wypuszczać materiały analizujące nasz spadek.
O Termalice i Łęcznej nic nie ma ![]() Co więcej ja się nie zdziwię jeśli wysokość kolejnych umów medialnych (sponsorskich) zacznie być uzależniona od składu ekstraklasy. W końcu wszystko rozbija się o oglądalność. |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Cieszcie się, że grzeją nasz temat, podtrzymują nam tym samym medialność.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
mozna gdzieś obejrzeć online ten odcinek ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Patrząc że materiał okrasił tytułem "spadająca gwiazda - sezon 1" to już widzę jak przy okazji każdej kolejki będą jakieś retrospekcje.
Osobiście wolałbym co chwilę nie wracać wspomnieniami do tego przeklętego sezonu, ale co kto lubi. |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niech Mielec kupuje abonamenty, albo sędziowie którzy nas kręcili zrobią zrzutę... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
+1 do wypowiadających C+, czekam tylko na koniec umowy...
W sumie, to może być interes życia dla p. Solorza, może by nam jakiś procent odpalił na klub za nowe umowy kibiców Wisły ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
No stało się coś niewyobrażalnego. Jeden klub z tej wielkiej trójki Lech-Legia-Wisłą, które generują największą oglądalnosc, frekwencje i zainteresowanie spadł z ligi. Takze za miesiąc będa mogli sobie na podstawie wypowiedzianych umów z C+ i zawartych z Polsatem, panowie z tych stacji zobaczyć jaka była skala migracji dla Wisły. Ciekawe w jakich tysiącach to pójdzie. A moją o tyle chujowo w C+, że wiele lig i tak już potracili wcześniej wiec na pewno dużo osób miało już tylko dla Wisły wykupiony pakiet.
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ja niestety w Listopadzie przedłużyłem i połasiłem się na dwa lata :|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Chyba jesteście zbyt zaślepieni i zapominacie, że Widzew awansował.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Online |
|
A co to ma do rzeczy?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Może Ekstraklasa weźmie za ryj kilku ograniczników z gwizdkiem jak główny sponsor dostanie po kieszeni. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
że Widzew podbije oglądalność. Tym niemniej, żeby mieć taką popularność w kraju jak Wisła, to musiałby powtórzyć wyczyny z lat 90'.
Tak czy inaczej nie wyobrażam sobie, że nie wrócimy za rok. Bo ten sezon jeszcze będzie grzane "jak wygląda ekstraklasa bez Wisły?", ale gdyby miało by to trwać dłużej, to już się ludzie przyzwyczają i zapomną. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
No to, że spadek oglądalności zostanie zrekompensowany (tym bardziej, że nawet jeśli Widzew jest trochę mniej medialny niż my, to tą różnicę zrekompensuje to, że spadły z nami mające zerową medialność Łęczna i Nieciecza). Zresztą co to za rozważania w ogóle? Co się ma niby stać, telewizje się dorzucą do naszych transferów, czy kupią nam mecze w I lidze? Nie bądźmy śmieszni, skupmy się na walce o awans bo nic nam się nie nalezy tylko dlatego, ze jestesmy Wielką Wisłą. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
Tak, we wrześniu c+ pójdzie do ekstraklasy, żeby wielką potęgę czyli Wisłę wrzucili do eklapy bo im 30 użytkowników wypowiedziało umowę i spadło im kilkanaście tysięcy widzów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
z tymi kilkanaście tysięcy to Cię poniosło, z tego co pamięam oglądalność meczów Wisły były w okolicach 110-140tys na mecz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Przecież przypadek Wisły jest tak absurdalny i to można porównać do najbardziej nieprawdopodobnej sytuacji, która jednak się wydarzyła.
Takie kluby jak Wisła nie mogą spaść z Ekstraklasy i to tylko pokazuje, że w ostatnich miesiącach mieliśmy do czynienia z jedną wielką kompromitacją, największą w historii klubu. Nikt nie poczuwa się do prawdziwej odpowiedzialności za spadek, a wyczyny braci Błaszczykowskich i ich wujka, naburmuszonego Tomka i marzącego o Marsie Jarka już na stałe zapisały się w historii klubu pod tytułem: ,,najbardziej negatywna sytuacja w historii" jako przeciwwaga do najlepszych momentów, a więc czasów dominacji z lat Wielkiej Wisły 1998-2011. Swego czasu Juventus z innych powodów opuścił Serie A, ale wrócił, odbudował się, zdobył dziewięć tytułów z rzędu, zagrał dwa razy w finale LM. Ostatnie lata w Ekstraklasie udowadniają, że stosunkowo niewielkim kosztem (Raków, wcześniej Piast) można odnosić sukcesy w lidze, stąd tym bardziej to pokazuje absurd w którym znalazła się Wisła. Wisła miała potencjał na miejsca 6-8 bez większych trudności - ze względu na budżet płacowy, itp., a mimo to spadła. Nie wyobrażam sobie, żeby Wisła w perspektywie dwóch - trzech lat nie wróciła do walki o najwyższe trofea w Ekstraklasie i do gry w europejskich pucharach. Należy się to z automatu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.06.2022 o godz. 10:45.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
A jeżeli klub napisał o rebrandingu i kilku miesiącach, to może wreszcie klub powróci do herbu Wisły, a herb Spółki Akcyjnej zostanie usunięty (?).. i kolejna wskazówka - przed chwilą z social mediów Wisły została usunięta grafika z herbem Spółki Akcyjnej. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wydaje się że ceny w porządku: https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...sezon-20222023
Choć pewnie wielu "kibiców" wolało by za darmo. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Według mnie nie jest w porządku, że bilety na piknikowe sektory są jedynie 3zł tańsze w porównaniu do ekstraklasy a za karnet na szlagiery z odrą, chojniczanką czy puszczą trzeba zabulić niemal pół tysiąca złotych ale wiadomo, nie oczekujmy szacunku od zarządu który w kibicach widzi głównie rosnące koszty wynajmu stadionu czy jakieś dziwne wymagania o profesjonalne podejście
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
bilety/ karnety dla Arki: https://arka.gdynia.pl/index.php?typ=podstrona&id=15
dla ŁKSu: https://lkslodz.pl/bilety/cennik-kar...ilety-lkslodz/ Ceny zbliżone. Nie wiem, czego się spodziewaliście, serio. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Dla mnie też te ceny są normalne.
Parę lat temu za mecz 3 ligi płaciłem ponad 20 zł. W międzyczasie realna inflacja wyniosła pewnie z 40%. Co to jest na dzisiejsze czasy 30-40 zł? Wejdę do spożywczego kupię parę drobiazgów i płacę 2x więcej. A w koszyku praktycznie pusto. Bez przesady. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
wystarczy zrobić proste porównanie do Widzewa, którego potencjał kibicowski jest bardzo zbliżony do naszego, zaangażowanie finansowe i "romantyzm" porównywalny, tylko klasa rozgrywkowa i przeciwnicy inni:
https://widzew.com/web/bilety/cennik-biletow-i-karnetow po prostu - kolejny plaszczak pod tytułem "dejcie, dejcie wincyj" |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|