The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje. Sprawdź też STS kod promocyjny.
Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2022, 21:45
ładna bramka
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.06.2022, 15:42
Dwa pierwsze mecze Wisły w 1. lidze pokaże Polsat Sport:

1. kolejka, 16 lipca, godz. 17:30 - Wisła vs Sandecja
2. kolejka, 22 lipca, godz. 20:30 - Resovia vs Wisła

Natomiast na tym kanale na YouTube: https://www.youtube.com/laczynaspilkatv publikowane będą skróty/ podsumowania meczów w 1. lidze, więc sobie możecie już zasubskrybować kanał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.06.2022, 21:39
oni co kolejke oglaszają co leci w otwartym , czy bedzie ramówka na całą runde ?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 22.06.2022, 22:48
Na razie wrzucili info o 2 najbliższych kolejkach: https://www.twitter.com/_1liga_/stat...0528899842048?

A gdybym miał stawiać, to pewnie na bieżąco planują (może niekoniecznie co kolejkę, ale w większym przedziale czasowym) który mecz trafi do otwartego Polsatu, ale wyjdzie w praniu..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.06.2022 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
pi0tr3k94
Member

Od: 02.2019

Stary 26.06.2022, 12:42
Dzisiaj o 19:30 na canal+ program z kulisami naszych meczów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.06.2022, 21:27
W Canal+ już wiedzą jak im poleci oglądalność więc będa pół roku jechac na naszym spadku, a następne pop roku jechac na naszym ewentualnym awansie.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.06.2022, 21:44
czekam, aż canal+ dołączy do grona winnych spadku, taka taktyka że będą się teraz grzać przez cały sezon na braku Wisły w ekstraklapie, a potem na awansie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2022, 08:30
Stracili klienta generującego jakieś 15% obrotu na ten produkt (ekstraklape). Ja się im zupełnie nie dziwię że próbują teraz wypuszczać materiały analizujące nasz spadek.

O Termalice i Łęcznej nic nie ma

Co więcej ja się nie zdziwię jeśli wysokość kolejnych umów medialnych (sponsorskich) zacznie być uzależniona od składu ekstraklasy. W końcu wszystko rozbija się o oglądalność.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 27.06.2022, 09:18
Cieszcie się, że grzeją nasz temat, podtrzymują nam tym samym medialność.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.06.2022, 10:04
mozna gdzieś obejrzeć online ten odcinek ?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.06.2022, 10:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Stracili klienta generującego jakieś 15% obrotu na ten produkt (ekstraklape). Ja się im zupełnie nie dziwię że próbują teraz wypuszczać materiały analizujące nasz spadek.

O Termalice i Łęcznej nic nie ma

Co więcej ja się nie zdziwię jeśli wysokość kolejnych umów medialnych (sponsorskich) zacznie być uzależniona od składu ekstraklasy. W końcu wszystko rozbija się o oglądalność.
Ba.Już słychać głosy o reformie ligi i stworzeniu czegoś na wzór MLS
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.06.2022, 14:22
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Cieszcie się, że grzeją nasz temat, podtrzymują nam tym samym medialność.
Patrząc że materiał okrasił tytułem "spadająca gwiazda - sezon 1" to już widzę jak przy okazji każdej kolejki będą jakieś retrospekcje.

Osobiście wolałbym co chwilę nie wracać wspomnieniami do tego przeklętego sezonu, ale co kto lubi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.06.2022, 19:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Patrząc że materiał okrasił tytułem "spadająca gwiazda - sezon 1" to już widzę jak przy okazji każdej kolejki będą jakieś retrospekcje.

Osobiście wolałbym co chwilę nie wracać wspomnieniami do tego przeklętego sezonu, ale co kto lubi.
Szczerze mówiąc nie sądze żeby wielu kibiców Wisły tym zatrzymali. Ja wymówiłem umowę z C+.
Niech Mielec kupuje abonamenty, albo sędziowie którzy nas kręcili zrobią zrzutę...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 27.06.2022, 21:28
+1 do wypowiadających C+, czekam tylko na koniec umowy...

W sumie, to może być interes życia dla p. Solorza, może by nam jakiś procent odpalił na klub za nowe umowy kibiców Wisły
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.06.2022, 22:00
No stało się coś niewyobrażalnego. Jeden klub z tej wielkiej trójki Lech-Legia-Wisłą, które generują największą oglądalnosc, frekwencje i zainteresowanie spadł z ligi. Takze za miesiąc będa mogli sobie na podstawie wypowiedzianych umów z C+ i zawartych z Polsatem, panowie z tych stacji zobaczyć jaka była skala migracji dla Wisły. Ciekawe w jakich tysiącach to pójdzie. A moją o tyle chujowo w C+, że wiele lig i tak już potracili wcześniej wiec na pewno dużo osób miało już tylko dla Wisły wykupiony pakiet.
młode pokolenie - stare przekonania
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.06.2022, 22:07
Ja niestety w Listopadzie przedłużyłem i połasiłem się na dwa lata :|
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.06.2022, 23:01
Chyba jesteście zbyt zaślepieni i zapominacie, że Widzew awansował.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.06.2022, 23:05
A co to ma do rzeczy?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.06.2022, 23:26
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No stało się coś niewyobrażalnego. Jeden klub z tej wielkiej trójki Lech-Legia-Wisłą, które generują największą oglądalnosc, frekwencje i zainteresowanie spadł z ligi. Takze za miesiąc będa mogli sobie na podstawie wypowiedzianych umów z C+ i zawartych z Polsatem, panowie z tych stacji zobaczyć jaka była skala migracji dla Wisły. Ciekawe w jakich tysiącach to pójdzie. A moją o tyle chujowo w C+, że wiele lig i tak już potracili wcześniej wiec na pewno dużo osób miało już tylko dla Wisły wykupiony pakiet.
No ja dokładnie tak miałem. Dwuletnia umowa dawno wygasła, w powodzie wymówienia spadek Wisły, niech wiedzą. Teraz tak - oglądanie tego gówna bez Wisły to za dużo nawet dla mnie, fanem filmów B klasowych z Nicolasem Cagem nie jestem, zresztą większość ich filmów jest B klasowa, ich polskie seriale to żenada, większość lig stracili - zostawiłem sobie Eleven...

Może Ekstraklasa weźmie za ryj kilku ograniczników z gwizdkiem jak główny sponsor dostanie po kieszeni.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 27.06.2022, 23:27
że Widzew podbije oglądalność. Tym niemniej, żeby mieć taką popularność w kraju jak Wisła, to musiałby powtórzyć wyczyny z lat 90'.

Tak czy inaczej nie wyobrażam sobie, że nie wrócimy za rok. Bo ten sezon jeszcze będzie grzane "jak wygląda ekstraklasa bez Wisły?", ale gdyby miało by to trwać dłużej, to już się ludzie przyzwyczają i zapomną.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.06.2022, 00:10
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
A co to ma do rzeczy?

No to, że spadek oglądalności zostanie zrekompensowany (tym bardziej, że nawet jeśli Widzew jest trochę mniej medialny niż my, to tą różnicę zrekompensuje to, że spadły z nami mające zerową medialność Łęczna i Nieciecza).

Zresztą co to za rozważania w ogóle? Co się ma niby stać, telewizje się dorzucą do naszych transferów, czy kupią nam mecze w I lidze?

Nie bądźmy śmieszni, skupmy się na walce o awans bo nic nam się nie nalezy tylko dlatego, ze jestesmy Wielką Wisłą.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 28.06.2022, 09:24
Tak, we wrześniu c+ pójdzie do ekstraklasy, żeby wielką potęgę czyli Wisłę wrzucili do eklapy bo im 30 użytkowników wypowiedziało umowę i spadło im kilkanaście tysięcy widzów.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.06.2022, 10:28
z tymi kilkanaście tysięcy to Cię poniosło, z tego co pamięam oglądalność meczów Wisły były w okolicach 110-140tys na mecz
Odpowiedz cytując
KOALIK
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.06.2022, 10:41
Przecież przypadek Wisły jest tak absurdalny i to można porównać do najbardziej nieprawdopodobnej sytuacji, która jednak się wydarzyła.

Takie kluby jak Wisła nie mogą spaść z Ekstraklasy i to tylko pokazuje, że w ostatnich miesiącach mieliśmy do czynienia z jedną wielką kompromitacją, największą w historii klubu.

Nikt nie poczuwa się do prawdziwej odpowiedzialności za spadek, a wyczyny braci Błaszczykowskich i ich wujka, naburmuszonego Tomka i marzącego o Marsie Jarka już na stałe zapisały się w historii klubu pod tytułem: ,,najbardziej negatywna sytuacja w historii" jako przeciwwaga do najlepszych momentów, a więc czasów dominacji z lat Wielkiej Wisły 1998-2011.

Swego czasu Juventus z innych powodów opuścił Serie A, ale wrócił, odbudował się, zdobył dziewięć tytułów z rzędu, zagrał dwa razy w finale LM.

Ostatnie lata w Ekstraklasie udowadniają, że stosunkowo niewielkim kosztem (Raków, wcześniej Piast) można odnosić sukcesy w lidze, stąd tym bardziej to pokazuje absurd w którym znalazła się Wisła.

Wisła miała potencjał na miejsca 6-8 bez większych trudności - ze względu na budżet płacowy, itp., a mimo to spadła.

Nie wyobrażam sobie, żeby Wisła w perspektywie dwóch - trzech lat nie wróciła do walki o najwyższe trofea w Ekstraklasie i do gry w europejskich pucharach. Należy się to z automatu.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.06.2022 o godz. 10:45.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 29.06.2022, 20:57
Cytat:
Te wszystkie aspekty przyczyniły się do rebrandingu identyfikacji wizualnej Wisły Kraków, a wprowadzane zmiany w oprawie graficznej klubu mogą potrwać nawet kilka miesięcy.
https://www.twitter.com/WislaKrakowS...14314643247105

A jeżeli klub napisał o rebrandingu i kilku miesiącach, to może wreszcie klub powróci do herbu Wisły, a herb Spółki Akcyjnej zostanie usunięty (?).. i kolejna wskazówka - przed chwilą z social mediów Wisły została usunięta grafika z herbem Spółki Akcyjnej.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 29.06.2022, 21:21
Wydaje się że ceny w porządku: https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...sezon-20222023

Choć pewnie wielu "kibiców" wolało by za darmo.
Odpowiedz cytując
M.Scofield
Junior Member

Od: 01.2019

Stary 29.06.2022, 22:05
Według mnie nie jest w porządku, że bilety na piknikowe sektory są jedynie 3zł tańsze w porównaniu do ekstraklasy a za karnet na szlagiery z odrą, chojniczanką czy puszczą trzeba zabulić niemal pół tysiąca złotych ale wiadomo, nie oczekujmy szacunku od zarządu który w kibicach widzi głównie rosnące koszty wynajmu stadionu czy jakieś dziwne wymagania o profesjonalne podejście
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 29.06.2022, 23:32
bilety/ karnety dla Arki: https://arka.gdynia.pl/index.php?typ=podstrona&id=15
dla ŁKSu: https://lkslodz.pl/bilety/cennik-kar...ilety-lkslodz/

Ceny zbliżone. Nie wiem, czego się spodziewaliście, serio.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.06.2022, 23:41
Dla mnie też te ceny są normalne.
Parę lat temu za mecz 3 ligi płaciłem ponad 20 zł.
W międzyczasie realna inflacja wyniosła pewnie z 40%.

Co to jest na dzisiejsze czasy 30-40 zł? Wejdę do spożywczego kupię parę drobiazgów i płacę 2x więcej. A w koszyku praktycznie pusto.
Bez przesady.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.06.2022, 23:44
wystarczy zrobić proste porównanie do Widzewa, którego potencjał kibicowski jest bardzo zbliżony do naszego, zaangażowanie finansowe i "romantyzm" porównywalny, tylko klasa rozgrywkowa i przeciwnicy inni:

https://widzew.com/web/bilety/cennik-biletow-i-karnetow

po prostu - kolejny plaszczak pod tytułem "dejcie, dejcie wincyj"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów