The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje. Sprawdź też STS kod promocyjny.
Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2020, 07:47
nero napisał(a):Wyświetl post
Jesteście obiektywni z tym wielkim talentem Buksy?
W meczu z Koroną chyba, ani razu nie pokazał jaj i nie wziął na siebie jakiegoś dryblingu, odpowiedzialności.
Nie wiem czy mi się tak wydaje, ale gość biega strasznie powoli, nawet nie jest wstanie szybko ruszyć do piłki.
Mam wrażenie jakby nie koordynował swoich ruchów, nawet jak biegnie to tak jakby nogi biegną, a całe ciało robi coś innego.
Moim zdaniem gole to nie wszystko, spoko strzelił 3 gole, ale pokazał coś poza tym?

http://weszlo.com/2020/02/23/debiut-...dl-obiecujaco/

Zaraz się okaże że Bukse bardziej cenią poza Wisla niż w samej Wisle

Zgadzam się że poza golem nie był dla drużyny tak przydatny jak Turgeman czy Brozek, ale gość ma ciągle tylko 17 lat, skończone miesiąc temu i czego od niego oczekujesz? Wszystko co robi robi już ponad oczekiwania.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 25.02.2020, 08:58
Zamiast się cieszyć że mamy takiego Buksę ,to płacz i narzekania. On, Hoyo- Kowalski Wojtkowski to nasza przyszłość dajmy im czas aby się pokazali.
Na marginesie- ktoś bliżej klubu może napisze kto z młodych CLJ i młodsi rokuje najlepiej? Przewijali się Wydra Warczak Pischinger Szywaacz, kto jeszcze?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.02.2020, 09:49
Pisałem jakiś czas temu o tym, by niepotrzebnie nie pompować balonika pt. Olek Buksa. Chłopak ma niewątpliwie bardzo duży talent i szansę na to by stać się klasowym zawodnikiem, być może nawet kiedyś reprezentantem Polski. Póki co jednak ogrom przed nim ciężkiej pracy, zarówno nad umiejętnościami czysto piłkarskimi jak również motoryką. Ma jednak to szczęście, że może rozwijać się u boku takich starych wyg jak Kuba, Wasyl czy chociażby Paweł. A i chyba Skowronek wydaje się dobrym trenerem dla rozwoju młodych zawodników, nie tylko Buksy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.02.2020, 10:36
W meczu z Koroną chyba, ani razu nie pokazał jaj i nie wziął na siebie jakiegoś dryblingu, odpowiedzialności.
Nie wiem czy mi się tak wydaje, ale gość biega strasznie powoli, nawet nie jest wstanie szybko ruszyć do piłki.
Mam wrażenie jakby nie koordynował swoich ruchów, nawet jak biegnie to tak jakby nogi biegną, a całe ciało robi coś innego.
Moim zdaniem gole to nie wszystko, spoko strzelił 3 gole, ale pokazał coś poza tym?
Ależ oczywiście, że Buksa w tym meczu pokazał nie tylko umiejętność znajdowania się w polu karnym, ale także umiejętność przyjęcia i podania piłki pod presją i to nie wcale do tyłu, ale do przodu napędzając w ten sposób akcje.
Pokazał, ze dużo widzi i potrafi wybierać najkorzystniejsze ofensywne rozwiązania nie narażając jednocześnie drużyny na zagrożenie utratą gola prze ewentualnym przechwycie przez rywala.
Tylko przez bardzo szybką, śliską murawę nie doszedł do kilku piłek podanych nieumiejętnie (najczęściej przez Kubę).
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2020, 11:02
czy w związku z kontuzją Turgemana szukamy jeszcze napastnika?

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 25.02.2020, 11:13
Cytat:
czy w związku z kontuzją Turgemana szukamy jeszcze napastnika?

To było pierwsze pytanie zadane Skowronkowi na konferencji, gdy wspomniało kontuzji Alona.

Nie, nie szukamy. Kadra jest zamknięta.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2020, 11:43
Nie, nie szukamy. Kadra jest zamknięta.[/QUOTE]

No to jesteśmy w czarnej dupie. z Jednym Buksą za daleko nie zajedziemy:(

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.02.2020, 11:47
Jest Brozio i Tupta, jakoś damy radę.
Bardziej martwią braki w obronie.
Powód: obrona
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 25.02.2020 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2020, 13:04
Turgeman jeśli wróci na rundę finałowa to będzie dobrze.
Najważniejsze żeby Brozek się nie rozsypał, bo Buksa nie bedzie grał od dechy do dechy wszystkiego.
Tupta po tym co widziałem w sparingu i w niedzielę wygląda na gościa który dużo ogarnia. A na pewno więcej niż Zbydowicz na jesień, a i od Drzazgi wydaje być się lepszym technicznie zawodnikiem. Reasumując: damy radę bez nowego napastnika.

Damy radę, byle by nam się nie wykraczyl Basha,Zukov, Kuba, Sadlok. Reszta do zastąpienia z mniejszym lub większym powodzeniem.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.02.2020, 14:52
Klątwa napastników jak niegdyś klątwa bramkarzy my to jednak mamy pecha
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.02.2020, 19:47
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Klątwa napastników jak niegdyś klątwa bramkarzy my to jednak mamy pecha
Klątwa może nie, ale pech spory. Drzazga, Brożek, Tugerman. Do tego Buksa też często kontuzjowany.

No ale po to jest też Tupta. Wszyscy się miejmy nadzieję nie posypią.

W Wiśle zdobywanie bramek rozkłada się na większą ilość piłkarzy, ważne żeby z przodu był ktoś w miarę rozgarnięty. Jedynie Brożek w formie gwarantuje regularne strzelanie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.02.2020 o godz. 20:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2020, 20:30
Ale to Buksa ma najlepszą średnia , gol co 73 minuty
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 25.02.2020, 21:05
SZEFUŃCIU CZYTAJ UWAŻNIE FORUM I ZOABCZ W TEMACIE Z korona CO NAPSIAŁEM...

Zgadzam sie, ze jest mega wolny i malo zwrotny, zwrotnosci nie poprawi z wiekiem, wrecz przeciwnie , bedzie "klocem" na maire Jacka M. czy Nalepy.

Tylko janusze z definicja jaraja sie nim tak samo jak piatkiem, ludzie bez pojecia , bez oczu, bez wyczucia...chorągiewki.

heh nie wiem czy trolujesz mnie czy miales gdzies podsluch na stadionie, ale dokladnie to sam z kumpel twierdzilismy odnosnie jego ruchow cieszy, ze nie tylko ja to zauwazylem...

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Aby wywołać dyskusje wrzuce coś na szybko (jutro napisze wiecej).

Zszedł Buksa i zaczela sie gra w 2 polowie, ktora była bardzo fajna - spokojni 2,3 bramki mozna było dołożyć.

Po 15 minutach mowie do kumpla: patrz on nie ma siły biegac... i co? 80 minuta i skurcze.

Wali mnie, ze ma 10 czy tam 16 lat, oceniam goscia z polskiej ligi czyli: szybkosc i zwrotnośc Jacka Matyja.

Buksa dorośnie, zmężnieje, pare kilo przybierze i będzie czołgiem na miare Nalepy za czasów gry u nas, czy Stawarczyka Piotra...

Oczywiście trza oddać, że ma instynkt i strzał. Sporo piłek przeszło obok niego, gdyż nie potrafił się pozbierac. czy dołożyć susa. Póki co najbardziej odpowiedni okres gry dla niego to : od 70 minuty.

Reasumując: SPRZEDAJMY go jak najszybciej, póki są frajerzy typu nabijacze piany czy pompowacze balonika - sprzedajmy póki frajer chce się nabrac i wyłożyć jakiś hajs :] Frajer typu Milan kupujący piątka.

No to chyba tyle.

Teraz niech chorągiewki się produkują. :]

PS:

EL CAPITANO KUBA - dla mnie wzór człowieka, mój idol - kocham go.

aNouc napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tej spieprzonej okazji przez niego na 2 gola w meczu z Korona. To trzeba wykorzystać. Takie bramki idą w świat
Akurat o to nie mam pretensji, wrecz nawet doceniam, ze doczłapał do tej piłki, on juz sił nie mial po 15 minutach, tak wiec ta akcja w koncowce na dobieg to i tak dobrze, zaraz po tym skurcz, zero preteensji z mojej strony.

EDIT:

uj mnie strzela z tymi kontuzjami, po 2 kolejkach: hebert, potem z lubinem Bury, a teraz miedzy meczami Turgeman FUCK !!! Szkoda chlopa bo dal calkeim niezle dwa wystepy, cholernie bylem ciekawe co pokarze dalej :./ Los nei jest łaskawy ehhhh Na Brożka nie liczę ze wzgledow zdrowotnych :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 25.02.2020 o godz. 21:16.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.02.2020, 21:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ale to Buksa ma najlepszą średnia , gol co 73 minuty
I jeśli ją utrzyma to przegoni Koronę Kielce.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.02.2020, 14:40
Strasznie szkoda Burligi, w ogóle nam w tym roku nie pomoże.

Wszyscy chwalą po ostatnim meczu Niepsuja, ale ja w niego niestety nie wierzę. Boki obrony to chyba w tej chwili nasze najsłabsze ogniwa. Po dawnym Sadloku od bardzo dawna nie ma już śladu.

I jeszcze spostrzeżenie: w długim okresie bardzo sprawdził się Buchalik. Bramkarz bardzo przez kibiców niedoceniany, ale który robi swoją robotę i można na nim polegać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.02.2020, 15:10
Ale bylo gdzies oficjalnie napisane, co sie stalo z Burliga? Jak dluga bedzie przerwa w grze?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.02.2020, 15:42
Aleksander Buksa, wielki talent Wisły Kraków: Moim celem jest gra na najwyższym światowym poziomie

"...Do kiedy masz umowę z Wisłą i zamierzasz ją przedłużyć?
- Kontrakt jest ważny do stycznia przyszłego roku i prowadzone są rozmowy w sprawie ewentualnego przedłużenia."

https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...xfQp-25W3.html
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.02.2020, 11:44
Co jest z Brożkiem? Jest szansa żeby się wykurował na derby?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.02.2020, 12:37
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Ale bylo gdzies oficjalnie napisane, co sie stalo z Burliga? Jak dluga bedzie przerwa w grze?
Nie widzę. Gdzieś mi mignęło tu na forum albo na tt u kibiców, że wysypał się na ładnych parę meczów. Jeśli to nieprawda, to tym lepiej. Pozdrawiam.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.02.2020, 12:42
czaro napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę. Gdzieś mi mignęło tu na forum albo na tt u kibiców, że wysypał się na ładnych parę meczów. Jeśli to nieprawda, to tym lepiej. Pozdrawiam.
P. Obidziński w wywiadzie dla Interii powiedział, że Burliga będzie szybciej gotowy do gry niż pierwotnie przewidywano.

To oznacza, że z Płockiem i w Derbach pewnie nie będzie do dyspozycji Skowronka, ale w kolejny weekend już może byłby do gry (a Niepsuj przecież jest 1 żk. od absencji).
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.02.2020, 14:41
Ok., to pół biedy, chociaż szkoda, że nie będzie go w derbach. Przydałby się. Jeżeli dobrze się orientuję, to z nim jest też tak, że potrzebuje chwili, żeby do siebie dojść, bo nie jest bogiem kondycji.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 04.03.2020, 10:52
Wasilewski w kampanii dla krakowskiego schroniska.

https://www.youtube.com/watch?v=J4ie...ature=emb_logo

Bardzo fajnie, że nasz klub współpracuje mocno z KTOZ-em, ludzie tam dobrą robotę robią.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.03.2020, 20:56
1. Chodzi ktoś na treningi ? wie ktoś co się dzieje z Chuca ? pod koniec rundy grał coraz lepiej, w sparingach jeden z lepszych, strzelał gole.. a teraz nie gra nawet ani 1 minuty.. wydaje mi się, że Skowronek nie może się z nim dogadać, aż się prosiło, żeby Maka zmienić...

2. Żukov powinien dostać kontrakt na 10 lat ! i solidną podwyżkę, ten facet to skarb i wg mnie w top3 najlepszych graczy ligi

3. Ciekawe co z Wojtkowskim ? nie zdziwie się jak po sezonie wyląduje w Lechu
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2020, 22:41
Czy ktos wie co sie dzieje z Pawlem ? Byly jakies komunikaty ?
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.03.2020, 08:32
Paweł Brożek (przeciążenie mięśnia przywodziciela uda) - z TT @kontuzjowany.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
falat
Member

Od: 06.2005

Stary 15.03.2020, 11:34
Tutaj znalazłem o kwarantannie Kaisa:

https://igol.pl/kais-al-ani-to-stan-...swiat-rozmowa/
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 17.03.2020, 11:35
https://www.instagram.com/p/B9zPSy_j...on_share_sheet
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 17.03.2020, 12:06
Technikę ma niewątpliwie. Szkoda tylko ze przez 2 i pół roku nie pokazał wiele, a teraz gdy mu sie kontrakt kończy i odejdzie za darmo to pokazuje dużo
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2020, 13:05
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Technikę ma niewątpliwie. Szkoda tylko ze przez 2 i pół roku nie pokazał wiele, a teraz gdy mu sie kontrakt kończy i odejdzie za darmo to pokazuje dużo
to mniej więcej tak samo jak kolega z twojego awatara, nie?
Nie żebym miał coś przeciw Zdenkowi, ale fakty są jakie są
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 17.03.2020, 14:39
Zdenek miał kontuzje,a nie pajacował...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź