|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Może chciał chłopak odsapnąć żeby znowu przyjaciele z boiska na jakiegoś babola go nie wjebali?
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ten dzień to jest istna tragikomedia i na murawie i na stadionie.kolejki do wejść , katering który się skończył przy e15 i nie było nic. był otwarty jeden na całą długa trybunę .czy ja się doczekam czasów że na stadionie wisly godnie chociaż zamowic herbatę wode dla dziecka czy k u r wa cokolwiek?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dziś nie było totalnie nic , żadnego zalążka gry , pomysłu , o taktyce nawet nie wspominam , pełen chaos za co odpowiada nasz trener-mem.
1. Ofensywa nie istnieje, Starzyński nie dotknął dziśchyba piłki przez 60 minut gry, Żyro to jest cień piłkarza, Fernandez nie jest w stanie nic zrobićjak grają na niego 40 metrowe podania górą..Że ten Ondrasek sie musiał połamac w meczu o nic z Wartąech... 2. Środek pola dwa drzewa: Balta - Fazlagić, ten drugi jest chyba nawet za słaby na 1 lige, 500 tys euro ![]() 3.Mehremić to tykająca bomba, jak Colley nie odejdzie to ława czym prędzej ! 4. Biegański nas dziś ratował ,ale on serio nie ma siły dokopać piłki do linii środkowej ? ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Zna się ktoś na tej I lidze? Wszystkie mecze są takie czy może są jakieś drużyny które czasem w piłkę grają?
Pytam bo już ze 30 lat nie oglądałem całego meczu w tej lidze. Ani na żywo ani w tv. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Czternaście lat temu Wisła wygrała w meczu rewanżowym, ale zawsze z Barceloną. Z tą Barceloną, która następnie wygrała wszystko co można wygrać (Liga Mistrzów, Mistrzostwo, Puchar i Superpuchar Hiszpanii, Superpuchar Europy i Klubowe Mistrzostwo Świata).
Nikt później tego nie powtórzył. W tamtej Wiśle wtedy mógł grać Lewandowski. Ten Lewandowski, który będzie grał w Barcelonie l to jest już praktycznie pewne. Dzisiaj też był pierwszy mecz Wisły w nowych rozgrywkach. Nie w Lidze Mistrzów, tylko w niższej lidze. Coście z Wisły uczynili... Powierzenie Wiśle braciom Błaszczykowskim, Tomkowi i Jarkowi było ogromnym błędem. Chwilowa euforia zamieniła się w rozpacz, w długotrwały kryzys zakończony spadkiem. Wisła w przeciwieństwie do innych klubów została zniszczona jedynie przez środowiska wewnętrzne. Brawo! Brawo trio! Brawo TS! Brawo Socios! Brawo środowiska kibicowskie! Tu żaden Filipiak czy inny tego typu nie musiał być potrzebny. Sami zniszczyliście. Jak nie przez rządy przestępców w latach 16-18, to teraz przez rządy wiecznie urażonych memów i figurantów. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Kumpel poszedł po piwka 10 minut przed meczem, wrócił w 20 minucie meczu, bo uwaga... zabrakło gazu do nalewania piwa. Także catering spisał się na medal brawo.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak ktoś zacznie grać w piłkę to nie będziemy wiedzieli co się dzieje, a tak to jest szansa, że jakieś punkty uciułamy. Niewielka, bo niewielka, ale jednak.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
Byłem, widziałem, s.......iłem do domu spać.
Dramat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jak przegramy to się schlamy, jak przegramy też się schlamy, jak zremisujemy to się najebiemy!
Zmodyfikowane pod Wuja. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Bylismy tragiczni.
Napastnik niczego tu nie zmieni. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
1. Nie mamy napastnika, który gwarantuje gole
2. Nie mamy skrzydłowych 3. Fazlagicia nie da się zwolnić, Fazlagicia â jak mówił kiedyś o Smudzie Janek Tomaszewski â trzeba wypier... dyscyplinarnie 4. Mamy jeszcze 33 finały do rozegrania 5. Z Brzęczkiem nie można obchodzić się z w I lidze jak z Gulą w tamtym sezonie w ekstraklasie, że może w następnym meczu zaskoczy. Jeśli w pierwszych 5 meczach nie będzie 12 punktów, Brzęczka należy zwolnić 6. Ile meczów musi jeszcze rozegrać Starzyński, żeby coś pokazał na skrzydle? 7. Czy zakontraktowanie Doriana Gądka oznacza, że może odejść Biegański? Bo po co nam trzech bramkarzy, jeśli nie mamy ani jednego napastnika 8. Wrzucanie serpentyn jest fajne przed meczem, ale nie napier...alenie nimi w trakcie, gdy drużyna coś tam zaczęła grać 9. Bramki na stadion trzeba otwierać wcześniej niż godzinę przed meczem 10. Szacun za prawie 16 tysięcy ludzi na I lidze ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Dorian Frątczak
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
Jeden Dorian, i drugi Dorian, chodziło o tego, o którym Ty piszesz
![]() ![]() ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ale pier.. I ile osób przyjdzie na stadion powiedzmy 1,5 h przed meczem? 1%?
Ja przyszedłem na D24 17:10 i wszedłem w 5 minut więc nie wiem, może to problem przepustowości bramke, ale otwieranie ich wcześniej nic nie da. Żeby coś pokazać na skrzydle to trzeba mieć choć za grosz szybkości i dynamiki, ewentualnie dobrą technikę połączoną z dobrymi warunkami fizycznymi. Odpowiedz sobie co ma Starzyńśki. Ten Pereira to przy nim Messi.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 16.07.2022 o godz. 23:10.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jeśli ktoś to z trio czyta to chciałbym Wam tylko powiedzieć, że cała organizacją meczu w Waszym wykonaniu napluliscie znowu na ryj całej wislackiej społeczności. To jest brak szacunku wobec nas kibiców, którzy dotujemy ten klub i go ratujemy od paru lat.. żeby nie można było wejść na stadion z małymi dziećmi nie stojąc w wielkich kolejkach , a potem po wejściu kolejna kolejka do punktu gastronomiczne go, ktory zaraz był zamknięty i nie było wody (ba nie tylko wody nic nie było) jestem ciekaw jak wy te swoje firmy prowadzicie , bo jesteście dla mnie totalnie już niewiarygodni w żadnym temacie. To smutne ale za rządów szarksow i marzenki wszystko było bardziej profesjonalnie zarządzane jeśli chodzi o otoczkę meczową.. marnujecie potencjał tego klubu , a jest on jak widać po frekwencji niezmiennie dosyć spory
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jakby dzisiaj Kasia spytała jaka powinna być cena karnetów to co byście powiedzieli? Chcecie Wisły w ekstraklasie?
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
na ekstraklasowa zydownie sa od 99pln (przy najmniej na billboardach tak jest napisane)
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niby 1 liga, a nasz poziom dalej ekstraklasowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zamiast Kasi to by się Roxa przydała dla wszystkich, choć wsumie to nie my ruchamy a jesteśmy ruchani
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Na własnym stadionie jesteśmy gorsi od bandy drwali. Przez cały mecz pół składnej akcji. Obrona sadzi babole, że szok. Ja wiem, że po 1 meczu nie powinno się wyciągać wniosków, ale inaugaracja bardzo niepokojaca.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Tego wszystkiego można było się spodziewać. To konsekwentna kontynuacja pracy naszych budowniczych. Kunszt transferowy najwyższych lotów. Brzęczka bym się nie czepiał, jak nie czepiałem się poprzedników. Piłkarze, których sprowadzamy są w stanie utopić każdego trenera. Do nich również nie mam żalu, w końcu nie ich wina, że Wisła stała się zakładem pracy chronionej. Na szczęście wybrałem koncert Rammstaina.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Poszliśmy w tym meczu w złym kierunku pod tym względem, że przyjęliśmy warunki Sandecji.
Oni chcieli walczyć, my na to przystaliśmy i zrobiliśmy to, czego większość forum zawsze rząda. Walczyliśmy. Zabrakło gry w piłkę. Zabrakło jakości w środku pola (graliśmy praktycznie z pominięciem pomocy do momentu wejścia Bashy na boisko). Zabrakło dokładności, za mało było gry z klepy. Gdy akcja dobrze się zapowiadała szło podanie do przeciwnika, albo ten co miał piłkę decydował się na 6 kontaktów z piłką, kółeczko i wycofanie piłki. Zabrakło też co oczywiste napastnika, ale nie brak napastnika był główną bolączką. My po prostu walczyliśmy zamiast grać w piłkę. Z takim sposobem gry, czyli determinacja + walka to maks co możemy wycisnąć to baraże. I to przy dobrych wiatrach. Obstawiam średnią 1,5 pkt w meczu lub w okolicy. Chyba, że w końcu zaczniemy grać w piłkę nożną. Tyle, że nic na to nie wskazuje. Oczywiście można usprawiedliwiać : - całkiem nowa jedenastka, bardzo dużo zmian w drużynie - presja trybun i pierwszego meczu - mega spięta Sandecja - przemotywowana drużyna, która skupiła się na walce Pytanie czy coś się zmieni i zaczniemy grać w piłkę. Jeśli postawimy na walkę to raz się przegra, raz wygra, raz zremisuje i środek tabeli stanie się faktem. Oczywiście remis na otwarcie to nie katastrofa, wystarczy następny wygrać i mamy średnią 2pts / mecz (praktycznie gwarantującą awans). Czasu jest dużo. Pytanie jak ta drużyna się będzie rozwijać (i czy w ogóle będzie).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 17.07.2022 o godz. 00:39.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ja tam się go nie czepiam. Chciał pograć w piłkę a tu go rzucili do innej dyscypliny sportu.
Zastanawiałem się czy on bardziej jest zaskoczony jakością partnerów z jakimi musi grać czy ligą w której wylądował. Przecież te jego bieganie pod bramkarza z 30 razy to była absurdalna strata czasu i energii. Jakby się wycofał ma środkowa linie i próbował rozegrać ma skrzydła to byłby z tego większy pożytek Jakieś plastry piłkarzy Sandecji, obronca z numerem 5 któremu było blizej występów w MMA niż graniu w piłkę. To sędziowanie gwizdane praktycznie każde dotknięcie rywala czy czyste wybicie. No i w końcu właśnie kibice którzy postanowili zatrzymać nasze ataki w 84 minucie. A już pierwszy strzał na bramkę (w ogóle, nie tylko celny) w 40 minucie wyglądało jakbyśmy sobie dali ciche przyzwolenie - "pokopiemy sobie i zobaczymy o co w tej lidze chodzi". Organizacyjnie i sportowo po tym meczu się czułem jak po 0-3, a nie 0-0. Niby musi być lepiej, niby poznamy ligę i coś zaczniemy strzelać (bo musimy), ale naprawdę liczył że to będzie przyjemniejszy sezon i z mniejszym ładunkiem negatywnej energii, a tu mieliśmy sezon 2021/2022 bis. Uważam że jesli z Resovia nie zagramy o niebo lepiej i nie zgarneimy 3 punktów to na meczu z Arka będzie max 7 tysięcy. Przynajmniej ci co przyjdą wejdą na czas i może catering ich obsłuży na poziomie. Same plusy. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak mnie naszło jeszcze. O co chodzi z naszą lewa obrona? Przyszedl jakiś Niewiadomski i słyszałem głosy, że przychodzi do pierwszego składu i ludzie byli z tego ruchu zadowoleni. A tu gość nawet chyba w sparingach nie grał, a gra parodysta Wachowiak.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Wachowiak masakra. Jednego dobrego zagrania nie miał.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|