|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Temat statystyczny nie powinien być zaśmiecany, a my rozmawiamy o utrzymaniu w tematach o transferach, trenerach, meczach. Może przydałby się osobny.
Trela napisał, że Stal ma 14 zawodników do grania. Szkoda, że 9 pkt. więcej od nas. Wisła, Legia, Termalica albo Wisła, Łęczna, Termalica. Tak to wygląda na dziś. W walce o utrzymanie ważna jest psychika, a nam nie udało się wczoraj i za chwilę dostaniemy parę gongów pod rząd. Trzeba zrobić wszystko, żeby zagrać na 0 z tyłu. Jeśli mamy się utrzymać w najbliższej serii 4 meczów dobrze byłoby zdobyć 4 pkt. - 3 z Legią, 1 z kimś z czołówki.
Ostatnio edytowane przez czaro : 22.02.2022 o godz. 10:11.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Nie kupienie prawdziwego napastnika na już będzie równoznaczne z sygnałem, że zarząd jest pogodzony ze spadkiem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Do utrzymania potrzeba jeszcze 15-16 pkt.
Zakładając w najbliższych 4 meczach 0-1 pkt, pozostaje 8 spotkań, gdzie trzeba ugrać 15 pkt. Piast, Górnik, Płock, Jaga, Warta - dom Śląsk, Radomiak, Cracovia - wyjazd. Czy to jest możliwe? - tak. Czy to jest realne? - patrząc na obecną kadrę i formę - raczej nie. Moja osobista ocena - prawdopodobieństwo spadku to 90 %. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
0 lub 1 pkt. w Warszawie oznacza już pewny spadek. 3 pkt daje nadzieję , że w najbliższych kolejkach dół tabeli nam nie odjedzie.
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jeżeli nastąpi spadek, to tzw. trio z Jakubem na czele wraz z Socios i klakierami będzie uznane za grabarzy Wisły.
To oni w całości odpowiadają za wszelkie rzeczy. Za burdel transferowy i za wiele innych skandalicznych rzeczy, które w ostatnich trzech latach miały miejsce. Wiadomo jak jest i jak było - można było tylko wielbić trio, zero krytyki. Kto miał rację? Niestety ja. Już bardzo dawno temu pisałem, że to nie tędy droga, ale wtedy urażony był urażonym.To liczyło się, a nie Wisła. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
@Koalik - Socios grabarzem Wisły? Co Ty .......isz?!
@ciastek88: porażka w Warszawie, której podobnie jak @tommiyacht jestem pewny, matematycznie niewiele zmienia w walce o otrzymanie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Były ogromne długi, trupy wypadające z każdej szafy, szuflady, kredensu, Misiek z Sharksami i SKWK w zarządzie klubu, znikoma liczba sponsorów chcących pomoc klubowi, kwoty 50 tysięcy złotych pozyskiwanych ze sprzedaży najlepszych piłkarzy Wisły, które i tak nie trafiały do budżetu klubu..
i.. Wisła Kraków nie spadła z Ekstraklasy. To teraz miałaby spaść? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Z tym Socios to ogarnijcie się ludzie, naprawdę. Wspierają klub jak mogą, a jeszcze po nich będziecie jechać.
Co do piłkarzy i naszego miejsca - to moim zdaniem zdecydowanie za późno zrobiona zmiana trenera i tu się robi cały problem. 2-3 kolejki temu jeszcze mielibysmy i zapas czasu i większy komfort na efekt nowej miotły. Teraz trochę obudziliśmy się z ręką w nocniku - kilka dni do końca okienka, transfery wyglądają średnio, napastnika konkretnego brak, błysku Yeboah brak, Ashrafa brak, Plewka kontuzja etc. I zaczyna się wariactwo i panika. Problemem jest terminarz i fakt, że ten cały wspaniały efekt "nowej miotły", który powinien dać teraz największy efekt, starczył nam na 30 minut biegania z Łęczną u siebie, a w drugiej połowie jeszcze mogliśmy dostać w pałę, gdybysmy grali z choć trochę lepszym zespołem. I znowu trochę kontrolę straciliśmy. To jest niepokojące i wcale bym tak obrony nie wychwalał pod niebiosa, bo z Łęczną,z całym szacunkiem to sprawdzian nie był żaden. Druga sprawa to pytanie czy ten cały zlepek obieżyświatów w klubie się zepnie, a nie wyjebane bo i tak nas nie będzie w klubie po sezonie..
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 22.02.2022 o godz. 11:08.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
spadały i powracały takie drużyny jak Lechia, Górnik Zabrze, Śląsk, Pogoń i wiele innych... nawet jak spadniemy, to nie ma co się odwracać od klubu, tylko przeciwnie - sprawić, abyśmy jak najszybciej wrócili gdzie trzeba.Będzie ciężko, ale to jeszcze nie koniec świata.
Pomyślcie, co by się z sekcją piłkarską stało, gdyby nas zdegradowali o 5 lig w dół, zanim Trio, Socios, Leśniodorski z ekipą i wiele innych osób nas nie wyciągneli za uszy. W porównaniu z tym, co było na przełomie 2018/2019, 1 liga to jest nic... Co nie zmienia faktu, że mam nadzieję, że piłkarze wzniosą się na wyżyny, a klub sypnie kasę na 2 porządne ofensywne transfery i może uda się uratować ekstraklasę |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Cytat:
Zwróćcie sobie uwagę na Młyńskiego, który wykonał dosłownie 2 sprinty w pierwszej połowie i około 30 minuty praktycznie odcięło mu prąd. Wiecznie spóźniony, podpierający się rękami, brakowało tylko, żeby zaliczył pobliskie tuje. W końcówce drugiej połowy jakbyśmy mieli parę do końca, prawdopodobnie wcisnęlibyśmy w końcu tę piłkę do bramki. No, ale krakowska piłka była najważniejsza w planie na sezon i teraz płacimy frycowe. Trio spartoliło sprawę koncertowo.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 22.02.2022 o godz. 11:17.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Proponuję zakazać słowa Gula na tym forum, tak samo jak ....a.
Co on robił robił podczas obozu?! ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Pomijając Orlen (ale też tylko częściowo - bo tutaj też są powiązania) i LVBet to pozostali sponsorzy są de facto również kibicami Wisły. Socios, Nowak-Mosty, Życzkowski, Prodim, Cass ... Podobnie Jażdżyński i Królewski, nie wspominając o Kubie. Byle to mądrze spiąć organizacyjnie (choć tutaj Zarząd robi zasadniczo dobrą robotę) a przede wszystkim poprawić politykę.sportową. Bo właśnie przez totalny chaos w tej materii spadniemy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To nie problem z obozem, tylko efekt systematycznego, systemowego osłabiania drużyny. 2 razy nie udało nam się spaść. Trzecie podejście do budowania drużyny w stylu sialalala w końcu chyba przyniesie efekty.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Człowieku, nie ....... tego samego na każdy temat. Chodzi o to czemu nie mają siły na więcej niż 30 minut, to dlaczego nasze transfery to memy pi razy oko wiemy.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
Zauważcie, że każde przyjście nowego trenera kończyło się zakończeniem współpracy z trenerem przygotowania fizycznego - każdy jeden trener przywoził ze sobą swojego magika od tych spraw. Może by zacząć od tego, żeby zatrudnić na tym stanowisku FACHOWCA z wynikami, który będzie nietykalny bez względu na roszady na pozycji trenera pierwszej drużyny?
![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
tak Trio bedzie grabarzem Wisly jesli spadniemy i nie bedzie zadnej wymowki, ich spoznione decyzje - po raz kolejny zreszta - i cala odpowiedzialnosc idzie na nich
![]()
STOP kompleKSom!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jak się nad tym zastanowić trudno nawet o jakiekolwiek sensowne porównanie ich formy do czegokolwiek z przeszłości. Jak zapewne doskonale wiesz Savić i Kuveljić (skupiam się na pomocnikach) są tu najdłużej i nie grali zbyt często w pełnym wymiarze czasu. Cisse dopiero przyjechał i trudno obwiniać o jego formę kogokolwiek. Młyński być może nie jest w ogóle w stanie zapierniczać na takiej intensywności, jakiej się od niego wymaga. Fazlagić na pewno nigdy jeszcze nie miał do czynienia z takimi wyzwaniami atletycznymi jak w ekstraklasie. Fernandes wysiadł z samolotu po półrocznej przerwie. Można tak wymieniać bez końca. Ogólnie nie było dobrze, ale w przerwie zimowej zamiast się delikatnie wzmocnić, osłabiliśmy drużynę i masz tego efekty. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
pora wyjasnic wreszcie temat naszych finansów po ewentualnym spadku
za czasów wsh/wczesnego trio , jednoznacznie mowiono ze spadek = likwidacja teraz podobno dlugi ogarniete czy to znaczy ze oficjalnie mozna zakompunikowac ze ligowy byt w 1 lidze jakby co jest zapewniony ? tertium non datur... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie wiem po jaki ch.. ten temat ,ale oczywiście o wszystkim można pisać.
Np. walka o 15 ,14 ,its miejsce. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Dużyny sposóród których zostanie wyłoniona szczęsliwa trójka: Śląsk, Lubin, Warta,my , Łęczna, Legia i BBT. Biorąc pod uwagę zaległy mecz mamy 0 lub 1 punkt przewagi nad strefą spadkową, a zarazem 3,5 lub 6 nad ostatnim miejscem. Jesteśmy jedyną drużyna w lidze która po przerwie nie zdobyła gola. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Moim zdaniem sytuacja Śląska jest mocno "niedoceniana" przez wszystkich patrzących na tabelę i typujących drużyny do spadku. Jeśli we Wrocku szybko się nie ogarną, to dołączą do grona "walczących o spadek".
U nas każdy mecz na wagę złota. Wszyscy rywale w walce o utrzymanie zaczęli punktować, więc i my musimy. Tylko tyle i aż tyle. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ale dupcycie z tym spadkiem.
Was chyba ucieszyłoby móc powiedzieć: a nie mówiłem? Wstyd. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie wiem czy nawet te 15 punktów wystarczy do utrzymania. Już teraz Warta, TBB, czy Łęczna nie oddają punktów za darmo. Najsłabiej w lidze wygląda: TBB Wisła Śląsk I póki co to są faworyci do spadku. Łęczna ogarnela, Warta się ogarnęła, Legia się ogarnie. Do Śląska wraca Exposito więc się też mogą ogarnąć. Jeśli w najbliższych 4 meczach nie wywalczymy co najmniej 4-5 punktów to najzwyczajniej w świecie tylko cud będzie mógł nas uratować. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Na jesieni słaba końcówka. Zimą miał być reset, budowa. Z Rakowem wkalkulowany porażka, więc jeszcze wszystko gra, mamy wieloletnie plany, nikt nie bierze pod uwagę walki o utrzymanie. Ze Stalą motywacji starczyło na pięć minut i wtopa. I dosłownie w kilka dni znaleźliśmy się nad przepaścią. Cholernie szkoda tego meczu z Łęczną. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No szkoda, sam Savić powinien zejśc z golem i dwoma asystami (do Cisse i Hugi). Z drugiej strony, ja wciąż nie rozumiem, jak mamy strzelać gole grając bez napastnika - nie można oczekiwać, że obrońcy i pomocnicy będą zapierdalać, bronić, podawać i strzelać cały czas.
Może by się pogodzili z Forbsem, któremu teraz płacą za nic nie robienie. Na pewno wolałbym jego, nie trenującego od dwóch tygodni, niż Ondraska/Klimenta w Warszawie... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Po zmianie trenera, taktyki i składu jeden punkt z Łęczną nie jest wielką niespodzianką. Nie ma komu strzelać goli, Gula lał na SFG ciepłym moczem, a do tego są źle przygotowani. Teraz spokojne utrzymanie nie wchodzi już w grę, w każdym meczu grają o życie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2022 o godz. 17:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Zmieńcie temat na żale do końca rundy. I najlepiej faktycznie wylewać je tylko tu.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink
Cele Wisły na sezon (2022/23) 1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|