|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Starcie ślepego z głuchym, derby tuzów zarządzania od strony sportowej. Legia wzmocniona brakiem kilku opierdalaczy jak Johansson czy Slisz. Oni z napastnikiem w którego muszą trafić w głowę, nasza ekipa bez napastnika. Legia z jedynym piłkarzem ofensywnym na godnym poziomie (Josue), my bez takiego a w dodatku z dziurą w środku pomocy. Biała Gwiazda z niezłym srodkiem obrony, wojskowi z obroną robioną na łapu-capu w tym meczu. My z dobrym młodym bramkarzem, warszawianie w bramce mają niepewnego Misztę albo nowego Austriaka.
Mi wychodzi 0:0 po parodii futbolu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Liczę na minimum remis, bo kto ma u nas gola strzelić? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Legia najsłabsza w XXI wieku vs Wisła najsłabsza w XXI wieku
Legia bez napastnika i bramkarza vs Wisła bez napastnika ale z bramkarzem Pierwszy taki mecz w historii obydwu drużyn, z wieloma podtekstami, toksyczną i napiętą atmosferą, z zapowiadanym rekordem oglądalności w Canal+, zwycięży ekipa, która wykaże się twardszą psychiką, która może pozytywnie wpłynąć na dalszy rozwój sytuacji w lidze, choc remisem jedni i drudzy nie pogardzą. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Pora na przełamanie?
Legia idzie w górę tabeli? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Ponieważ naszym jedynym atutem jest w miarę ogarnięta obrona i bramkarz - sensowne wydaje się.defensywne ustawienie, liczenie na brak baboli i łut szczęścia z przodu.
Nie wiem tylko jak u nas będzie z formą fizyczną, bo jednak różnica 48h w naszej lidze może zrobić swoje. Czy taki Cisse będzie w stanie - nomen omen - pocisnąć z przodu w kontrach? Savic i Hanousek podobnie? Jak dla mnie remis byłby super wynikiem, na który nie liczę. Legia w końcu musi się przełamać i zacząć iść delikatnie w górę. Obstawiam 1:0 dla L po golu Pekharta (podwójne przełamanie). |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
W jakiejś audycji Weszło usłyszałem, że w piątek może dojść do jakiejś akcji kibiców, więc piłkarze Legii będą grać pod mega presją.
Jeśli chodzi o formę fizyczną, to myślę, że pomoc będzie mocno przemeblowana, do odstrzału jest Młyński i Kuveljic. Tu już nie ma miejsca na zaklinanie rzeczywistości i mówienie jakim to dobrym piłkarzem jest Skvarka. Muszą zagrać najlepsi i wycisnąć z wątroby ile się da. Legia jest spokojnie do ogrania, mają doła chyba jeszcze większego niż my. ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Bardzo ważne to nie stracić szybko gola - z każdą bezowocną minutą ciśnienie w piłkarzach i kibicach Legii będzie rosło. Jest szansa na grę w przewadze albo nawet walkower. Taktyka - autobus i dzida na Cisse. Nie liczę że coś strzeli, ale że złapią na nim kilka kartek i wolnych, że ich dodatkowo sfrustruje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2022 o godz. 15:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
- piłkarze wcale nie zaczęli lepiej grać, - dwaj piłkarze mogli dużo łatwiej niż normalnie odejść do lepszego klubu. Same zalety ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ciekawe, czy nasze orły stresują się tym meczem, jak my.
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
drugi raz tak słabej legii nie trafimy. dodatkowo przeciwko sobie będą mieli trybuny. Oby naszym nie spętało to jaj i wygrali. Zwycięstwo w tym meczu pozwoli złapać oddech przed kolejnymi meczami no i zepchniemy Legię w otchłań. Nie wiem jaki skład wyczaruje trener Brzęczek ale Młyński i Gruszkowski na prawej stronie może skończyć się katastrofą. Cisse na lewej i niech kręci ile wlezie,jakieś żółtko, jakaś czerwień dla przeciwnika. kto z przodu? Chyba Ondrasek, póki co wydaje się mniej drewniany niż Kliment.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Optymalny skład na Legie : Biegański - Gruszkowski, Colley, Frydrych, Hanousek - Cisse, Skvarka,Fazlagic,Savic,Hugi - Ondrasek , z ławki Fernandez i Starzyński, ewentualnie żukow w 1 za skvarke jak wuja by chciał bardziej defensywnie zacząć
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Hugi za Młyńskiego i Żukow za Kuveljicia i to chyba wszystko co możemy zmienić w pierwszej 11. I niech się dzieje wola niebios.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Mecz ten może dać trochę tlenu i oddechu przed kolejnymi kolejkami albo Legii albo Wiśle w przypadku zwycięstwa jednych lub drugich. Dlatego stawiam na remis po marnym widowisku , nogach jak z waty zawodników obu drużyn i festiwalu bluzg na Mioduskiego z trybun.
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Wierzę , że Brzęczek z Sobolem wykaże się cwaniactwem na jaki Guli nie byłoby stać.
Oprócz nastawienia psychicznego trzeba od pierwszej minuty prowokować każdego zawodnika Legii na boisku. Skupiłbym się szczególnie na Joshue , który lubi się zagotować. Dodałbym jeszcze wchodzenie Momo i Savica jak najczęściej w pojedynki 1 na 1 z Wieteską. W walce o utrzymanie wszystkie chwyty dozwolone. Pytanie czy nasi nie są za grzeczni na takie granie. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Tylko młotek w nodze Kuveljića może nas uratować
![]() ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Mnie nie ździwiłoby gdyby na prawej obronie miast bardzo słabego w tej rundzie Gruszkowskiego, niepewnego i bylejakiego Szota zagrał Serafin Szota.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Najważniejsze wywieźć punkt(y) z Warszawy.
Dla pokrzepienia serc materiał z Weszło "dlaczego Legia spadnie": https://youtu.be/GMLk-HPQ7ws ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink
Cele Wisły na sezon (2022/23) 1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
myśle że przegrany tego meczu spada z ligi
i nie chodzi tu juz o matematyczne jakieś szanse bo wiadomo ze to tylko 3pkt ale że tak powiem całokształt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
W tej kolejce poza meczem Legia-My są jeszcze: Craxa-BBT Jaga-Warta Śląsk-Zagłębie Poza Craxą i Jagą wszystkie zespoły "walczą o spadek". Dodatkowo jeśli Jaga przegra to też się jej ciepło zrobi. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink
Cele Wisły na sezon (2022/23) 1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
ale ty piszesz o punktach i matematyce , a ja o całokształcie
uważam że w piatęk ktoś komuś wbije tzw gwóźdź do trumny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Byle nie przegrać... realnie to w dupsko i kolejny nerwowy wyjazd na Lechię, licząc na cud.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wiadomo, że Legia będzie gryźć trawę, ale jednocześnie może im wizja napierdalających chuliganów sparalizować nogi.
Jedno wiadomo - w tym meczu będzie pełno emocji... A typując wynik: Zaczeliśmy od 0:2, później 0:1 i 0:0, więc czas w w końcu na 1:0 dla nas ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
a jak przegrają to wtedy nasi chuligani z nimi pogadają i pokażą co to motywacja i gra z białą gwiazdą na sercu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
przewiduje potyczke na kto głośniej "... grać ... k...a mać" !!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
to mecz z gatunku tych gdzie niczym w latach 90tych , pod względem stricte sportowym sytuacja na trybunach może być ciekawsza niż na boisku
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Co może być ciekawego w pudłującym Klimencie albo Wietesce łapiącym czerwo? Proza ligi. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Petrochemia Płock. Orlenu wtedy jeszcze nie było ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jestem zdania, że jeśli będzie bramkowy remis to każdej z tych dwóch drużyn należy przyznać po 3 punkty. Z funduszu rehabilitacji niepełnosprawnych.
Ktoś jest za? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
@Framat
Przy obecnej formie obu drużyn, za strzelenie bramki w tym meczu nagrodą powinna być dzika karta na Ekstraklasę w przyszłym sezonie.... ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|