The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje. Sprawdź też STS kod promocyjny.
Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2022, 12:34. [XXIII kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków, 25-02-2022, 20:30

(kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

Aktualna tabela:

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

Zapraszam do dyskusji

Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 23.02.2022, 12:44
Starcie ślepego z głuchym, derby tuzów zarządzania od strony sportowej. Legia wzmocniona brakiem kilku opierdalaczy jak Johansson czy Slisz. Oni z napastnikiem w którego muszą trafić w głowę, nasza ekipa bez napastnika. Legia z jedynym piłkarzem ofensywnym na godnym poziomie (Josue), my bez takiego a w dodatku z dziurą w środku pomocy. Biała Gwiazda z niezłym srodkiem obrony, wojskowi z obroną robioną na łapu-capu w tym meczu. My z dobrym młodym bramkarzem, warszawianie w bramce mają niepewnego Misztę albo nowego Austriaka.

Mi wychodzi 0:0 po parodii futbolu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2022, 12:47
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Starcie ślepego z głuchym, derby tuzów zarządzania od strony sportowej. Legia wzmocniona brakiem kilku opierdalaczy jak Johansson czy Slisz. Oni z napastnikiem w którego muszą trafić w głowę, my bez napastnika. Legia z jedynym piłkarzem ofensywnym na godnym poziomie (Josue), my bez takiego a w dodatku z dziurą w środku pomocy. Biała Gwiazda z niezłym srodkiem obrony, wojskowi z obroną robioną na łapu-capu w tym meczu. My z dobrym młodym bramkarzem, warszawianie w bramce mają albo niepewnego Misztę albo nowego Austriaka.

Mi wychodzi 0:0 po parodii futbolu.
Myślę że parodię futbolu mamy jak w banku bez względu na wynik - oglądałem ich popis z Termaliką, 0:0 to był jedyny możliwy wynik w tamtym meczu.
Liczę na minimum remis, bo kto ma u nas gola strzelić?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.02.2022, 12:51
Legia najsłabsza w XXI wieku vs Wisła najsłabsza w XXI wieku

Legia bez napastnika i bramkarza vs Wisła bez napastnika ale z bramkarzem

Pierwszy taki mecz w historii obydwu drużyn, z wieloma podtekstami, toksyczną i napiętą atmosferą, z zapowiadanym rekordem oglądalności w Canal+, zwycięży ekipa, która wykaże się twardszą psychiką, która może pozytywnie wpłynąć na dalszy rozwój sytuacji w lidze, choc remisem jedni i drudzy nie pogardzą.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.02.2022, 12:52
Pora na przełamanie?
Legia idzie w górę tabeli?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2022, 12:59
Ponieważ naszym jedynym atutem jest w miarę ogarnięta obrona i bramkarz - sensowne wydaje się.defensywne ustawienie, liczenie na brak baboli i łut szczęścia z przodu.
Nie wiem tylko jak u nas będzie z formą fizyczną, bo jednak różnica 48h w naszej lidze może zrobić swoje.
Czy taki Cisse będzie w stanie - nomen omen - pocisnąć z przodu w kontrach? Savic i Hanousek podobnie?

Jak dla mnie remis byłby super wynikiem, na który nie liczę.
Legia w końcu musi się przełamać i zacząć iść delikatnie w górę.

Obstawiam 1:0 dla L po golu Pekharta (podwójne przełamanie).
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.02.2022, 13:24
W jakiejś audycji Weszło usłyszałem, że w piątek może dojść do jakiejś akcji kibiców, więc piłkarze Legii będą grać pod mega presją.
Jeśli chodzi o formę fizyczną, to myślę, że pomoc będzie mocno przemeblowana, do odstrzału jest Młyński i Kuveljic. Tu już nie ma miejsca na zaklinanie rzeczywistości i mówienie jakim to dobrym piłkarzem jest Skvarka. Muszą zagrać najlepsi i wycisnąć z wątroby ile się da. Legia jest spokojnie do ogrania, mają doła chyba jeszcze większego niż my.

[26/42]
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.02.2022, 14:58
Patryko napisał(a):Wyświetl post
W jakiejś audycji Weszło usłyszałem, że w piątek może dojść do jakiejś akcji kibiców, więc piłkarze Legii będą grać pod mega presją.
Jeśli chodzi o formę fizyczną, to myślę, że pomoc będzie mocno przemeblowana, do odstrzału jest Młyński i Kuveljic. Tu już nie ma miejsca na zaklinanie rzeczywistości i mówienie jakim to dobrym piłkarzem jest Skvarka. Muszą zagrać najlepsi i wycisnąć z wątroby ile się da. Legia jest spokojnie do ogrania, mają doła chyba jeszcze większego niż my.
Kluczowe może być jak podziała na pilkarzy Legii groźba kolejnej "rozmowy motywacyjnej", czy ich uskrzydli czy spęta im nogi.
Bardzo ważne to nie stracić szybko gola - z każdą bezowocną minutą ciśnienie w piłkarzach i kibicach Legii będzie rosło. Jest szansa na grę w przewadze albo nawet walkower.

Taktyka - autobus i dzida na Cisse. Nie liczę że coś strzeli, ale że złapią na nim kilka kartek i wolnych, że ich dodatkowo sfrustruje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2022 o godz. 15:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.02.2022, 15:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kluczowe może być jak podziała na pilkarzy Legii groźba kolejnej "rozmowy motywacyjnej", czy ich uskrzydli czy spęta im nogi.
Sądzę, że mogą to mieć gdzieś. Póki co poprzednia "rozmowa motywacyjna" doprowadziła do tego, że:
- piłkarze wcale nie zaczęli lepiej grać,
- dwaj piłkarze mogli dużo łatwiej niż normalnie odejść do lepszego klubu.
Same zalety
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.02.2022, 15:45
Ciekawe, czy nasze orły stresują się tym meczem, jak my.

Patryko napisał(a):Wyświetl post
W jakiejś audycji Weszło usłyszałem, że w piątek może dojść do jakiejś akcji kibiców, więc piłkarze Legii będą grać pod mega presją
Myślę, że im to raczej zaszkodzi niż pomoże. Uważam, że na chuligaństwo i bandyterkę nie ma miejsca, ale tym razem przymknę oko na wyjątek
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 23.02.2022, 13:38
drugi raz tak słabej legii nie trafimy. dodatkowo przeciwko sobie będą mieli trybuny. Oby naszym nie spętało to jaj i wygrali. Zwycięstwo w tym meczu pozwoli złapać oddech przed kolejnymi meczami no i zepchniemy Legię w otchłań. Nie wiem jaki skład wyczaruje trener Brzęczek ale Młyński i Gruszkowski na prawej stronie może skończyć się katastrofą. Cisse na lewej i niech kręci ile wlezie,jakieś żółtko, jakaś czerwień dla przeciwnika. kto z przodu? Chyba Ondrasek, póki co wydaje się mniej drewniany niż Kliment.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 23.02.2022, 13:41
Optymalny skład na Legie : Biegański - Gruszkowski, Colley, Frydrych, Hanousek - Cisse, Skvarka,Fazlagic,Savic,Hugi - Ondrasek , z ławki Fernandez i Starzyński, ewentualnie żukow w 1 za skvarke jak wuja by chciał bardziej defensywnie zacząć
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.02.2022, 13:56
Hugi za Młyńskiego i Żukow za Kuveljicia i to chyba wszystko co możemy zmienić w pierwszej 11. I niech się dzieje wola niebios.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 23.02.2022, 13:59
Mecz ten może dać trochę tlenu i oddechu przed kolejnymi kolejkami albo Legii albo Wiśle w przypadku zwycięstwa jednych lub drugich. Dlatego stawiam na remis po marnym widowisku , nogach jak z waty zawodników obu drużyn i festiwalu bluzg na Mioduskiego z trybun.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 23.02.2022, 15:05
Wierzę , że Brzęczek z Sobolem wykaże się cwaniactwem na jaki Guli nie byłoby stać.

Oprócz nastawienia psychicznego trzeba od pierwszej minuty prowokować każdego zawodnika Legii na boisku.
Skupiłbym się szczególnie na Joshue , który lubi się zagotować. Dodałbym jeszcze wchodzenie Momo i Savica jak najczęściej w pojedynki 1 na 1 z Wieteską.

W walce o utrzymanie wszystkie chwyty dozwolone. Pytanie czy nasi nie są za grzeczni na takie granie.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
AS82
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.02.2022, 15:09
Tylko młotek w nodze Kuveljića może nas uratować
wódka, parówki,chrzan i żarówki
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 23.02.2022, 15:28
Mnie nie ździwiłoby gdyby na prawej obronie miast bardzo słabego w tej rundzie Gruszkowskiego, niepewnego i bylejakiego Szota zagrał Serafin Szota.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.02.2022, 15:32
Najważniejsze wywieźć punkt(y) z Warszawy.

Dla pokrzepienia serc materiał z Weszło "dlaczego Legia spadnie":
https://youtu.be/GMLk-HPQ7ws
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink

Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować
2. ... w marcu - to ekstremalnie trudne, ale warto spróbować
3. ... w kwietniu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.02.2022, 15:34
myśle że przegrany tego meczu spada z ligi

i nie chodzi tu juz o matematyczne jakieś szanse bo wiadomo ze to tylko 3pkt ale że tak powiem całokształt
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.02.2022, 15:41
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
myśle że przegrany tego meczu spada z ligi

i nie chodzi tu juz o matematyczne jakieś szanse bo wiadomo ze to tylko 3pkt ale że tak powiem całokształt
Chyba trochę za wcześnie na takie teksty.
W tej kolejce poza meczem Legia-My są jeszcze:
Craxa-BBT
Jaga-Warta
Śląsk-Zagłębie

Poza Craxą i Jagą wszystkie zespoły "walczą o spadek". Dodatkowo jeśli Jaga przegra to też się jej ciepło zrobi.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink

Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować
2. ... w marcu - to ekstremalnie trudne, ale warto spróbować
3. ... w kwietniu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.02.2022, 15:44
ale ty piszesz o punktach i matematyce , a ja o całokształcie

uważam że w piatęk ktoś komuś wbije tzw gwóźdź do trumny
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.02.2022, 17:08
Byle nie przegrać... realnie to w dupsko i kolejny nerwowy wyjazd na Lechię, licząc na cud.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 23.02.2022, 17:20
Wiadomo, że Legia będzie gryźć trawę, ale jednocześnie może im wizja napierdalających chuliganów sparalizować nogi.

Jedno wiadomo - w tym meczu będzie pełno emocji...

A typując wynik: Zaczeliśmy od 0:2, później 0:1 i 0:0, więc czas w w końcu na 1:0 dla nas
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 23.02.2022, 17:53
a jak przegrają to wtedy nasi chuligani z nimi pogadają i pokażą co to motywacja i gra z białą gwiazdą na sercu
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.02.2022, 18:07
przewiduje potyczke na kto głośniej "... grać ... k...a mać" !!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 23.02.2022, 18:10
to mecz z gatunku tych gdzie niczym w latach 90tych , pod względem stricte sportowym sytuacja na trybunach może być ciekawsza niż na boisku
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.02.2022, 22:10
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to mecz z gatunku tych gdzie niczym w latach 90tych , pod względem stricte sportowym sytuacja na trybunach może być ciekawsza niż na boisku
Obie drużyny grają futbol specjalnej troski. Jak nie przymierzając Orlen Płock w latach 90-tych (chyba wtedy się tak nazywali).
Co może być ciekawego w pudłującym Klimencie albo Wietesce łapiącym czerwo? Proza ligi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2022, 22:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Obie drużyny grają futbol specjalnej troski. Jak nie przymierzając Orlen Płock w latach 90-tych (chyba wtedy się tak nazywali).
Co może być ciekawego w pudłującym Klimencie albo Wietesce łapiącym czerwo? Proza ligi.

Petrochemia Płock. Orlenu wtedy jeszcze nie było
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.02.2022, 22:26
Jestem zdania, że jeśli będzie bramkowy remis to każdej z tych dwóch drużyn należy przyznać po 3 punkty. Z funduszu rehabilitacji niepełnosprawnych.
Ktoś jest za?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.02.2022, 22:35
@Framat

Przy obecnej formie obu drużyn, za strzelenie bramki w tym meczu nagrodą powinna być dzika karta na Ekstraklasę w przyszłym sezonie....

[26/42]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów