|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Już pisałem, TS nawet w takim przypadku w pierwszej kolejności straci ziemię...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Myślisz, że to my sobie będziemy wybierali co ten komornik opieczętuje, zajmie, sprzeda? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Moim zadaniem nie było Was uspokajać, napisałem tylko, że obecnie znak jest bardziej bezpieczny w TS, niż w spółce, która w przypadku np. braku utrzymania w czerwcu może upaść. TS-owi to na tę chwilę nie grozi.
Ps. jeśli macie argumenty, że herb jednak bardziej bezpieczny będzie w SA, to chętnie je poznam.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.11.2019 o godz. 20:48.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
Znak tak na dobrą sprawe nigdzie nie jest bezpieczny. Jak kończą sie pieniądze (niezależnie gdzie czy w stowarzyszeniu czy spółce akcyjnej) to sie sprzedaje "godła rodowe". Uczy tego historia:
https://katowice.wyborcza.pl/katowic...cia-klubu.html |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
@serek.c2
Nie uważasz że to trochę brzmi, jak bronienie świętego graala albo komnaty bursztynowej? Ja wiem(chociaż Cię osobiście nie znam - pewnie z mojej winy) że chcesz dobrze ale odchodzimy trochę od sedna.Sama 'Biała Gwiazda' nie zagra a jestem przekonany że nikt konkretny nie siądzie do stołu z TS by ona zagrała. A z obecnymi (nie do końca) właścicielami, jest szansa że siądzie, tyle że muszą oni mieć pełnie władzy w piłkarskiej Wiśle, tak Herb, jak i Akademię. Mogę nawet odwrócić sytuację - jeśli boimy się upadku S.A to jak się nie bać upadku TS, gdzie ich podstawowy zarobek to ponoć Akademia i 'koszulki z Herbem', bo ja nie wiem kto te koszulki dziś kupuje, oprócz turystów?. Gdzie cały czas mam nadzieje że ta cisza ze strony TS to nie po to by lepiej się odgryźć SA, tylko po to by puścić w niepamięć ten słynny wywiad i sprawę rozwiązać tak by udało się osiągnąć kompromis. Jak się nie da to wszyscy leżą. ps. tzn Wisła jako klub leży bo pewnie i po stronie TS, jak i zdecydowanie po stronie S.A - sami ludzie sobie w życiu poradzą.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.11.2019 o godz. 21:44.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie wiem, może i tak brzmi, patrzę po prostu jak to wyglądało w innych klubach w przypadku utraty praw do herbu i się zwyczajnie tego obawiam. Jak pisałem - TS ma jakiś majątek, może go w krytycznym momencie próbować spieniężyć. SA w chwili obecnej nie ma nic, a dodatkowo - nawet przez potknięcie sportowe - może upaść.
Co do obecnie zarządzających - napiszę to kolejny raz - jestem przekonany, że to odpowiednie osoby. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ja nie mam nic do Jażdżyńskiego, nawet ścierpię ego Królewskiego, bo wiem, ze chce dobrze, ale wg mnie największym problemem na ten moment jest to, że w ich działaniach nie ma za grosz dobrze pojętej polityki.
W polityce nie wygrywa ten kto "ma rację", tylko ten kto jest skuteczny. Można toczyć beke z żydkow, ale oni, jak to żmijowe plemie, umieją doskonale zabezpieczyć swoje interesy, a my w tym momencie zachowujemy się jak typowi Polacy. Czyli mamy rację, ...., ze umrzemy, ale mamy rację! To trochę jak PO, które wyzywa wyborców PiS od debili i liczy na to, że w związku z tym ci wyborcy na nich zagłosują. I Jażdżyński niestety idzie ich drogą. Zero realpolitik, wyzywa wszystkich dookoła (w dodatku zatrudniając wybitnie nietrafionego jak na naszą polityczną sytuację korpoludka Obiedzińskiego), ma rację, ale co z tego wynika dla Wisły? Wisła SA potrzebuje pomocy z zewnątrz, ale jak ta pomoc ma nadejść, skoro wszystkich zwyzywaliśmy? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Czas przedstawić sprawy jasno i klarownie, a nie mydlić oczy. To co dzieje się w Krakowie za Majchrowskiego to jest patologia, PATOLOGIA. To jak klub był zarządzane za czasów pana Cupiała to kolejna patologia, na nieszczęście wszystkich, Cupiał nie umiał otoczyć się w klubie profesjonalnymi ludźmi. To co podkreślał Jażdżyński, za czasów Cupiała średni managerowie zostawili by klub w najgorszym wypadku na zero, a dobrzy na dużym plusie. A tymczasem potężne długi i matactwo. Wisła przez lata była dojną krową. Doili z każdej strony. Czas o tym mówić! Są ludzie, którzy jasno wiedzą jak wyjść z tego bagna. Należy stanąć za nimi murem. Czas na prawdziwe działania, a nie głaskanie się po... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Zwykły kibic "janusz" z rodzinnego jak ja, nie jestem w stanie sobie wyobrazić kolejnej sagi, kolejnych niepewności co będzie itd.
Mamy wielkie szczęście, że u sterów SA póki co są ludzie, którzy wiedzą co trzeba zrobić aby bez niewyobrażalnych pieniędzy, mitycznych inwestorów wyprowadzić spółkę na właściwe tory. Sposobem zarządzania przez ten rok wg mnie pokazali czego brakowało Wisełce przez poprzednie dekady... |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Trio na razie złotówki nie dołożyło do tego... Nie kwestionuję ich pracy, szacun. Przejmą teraz SA za darmo, a głupi kibice spłacą długi. 100% akcji za bezcen, bez żadnego wkładu własnego. Majstersztyk. Jak ktoś tego nie widzi, to jest debilem. Po to to było. Kto ma wymusić na nich nakłady w wysokości ich żądań od potencjalnych inwestorów?
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Przekręt stulecia!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Nie o to mi chodzi. Chciałbym jednak, aby postawili się na równi z "szukanymi" przez nich inwestorami. jeśli długi mają spłacić kibice, to niech Socios przejmie akcje Wisły w równowartości kwot wpłaconych przez kibiców. A trio niech nie pożycza kasy tylko ją wpłaci do spółki.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
I jak bys sobie wyobrazal takie "rzady" Socios
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Online |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kwiecień się nie podjął taki był burdel, inni wielcy również, zobaczyli co się dzieje, od razu się wycofali. Teraz po roku kiedy udało się w miarę to wszystko poukładać i sprowadzić do pionu nagle każdy chce wziąć spółkę? Nagle każdy jest mądry? Gdzie byli w grudniu tamtego roku ![]() Teraz konkretni ludzie stawiają sprawę jasno i klarownie, przez rok zrobili co mogli żeby Wisłe wyciągnąć z bagna, już nie siedzi w nim po uszy a po szyję, można lekko złapać oddech, ale w dalszym ciągu jest sytuacja kiepska i wg mnie należy tej Trójce dać kontynuować ratowanie klubu. Jak zagraniczny inwestor mógłby się zainteresować Wisłą w takiej kondycji? Bez jaj. Potrzeba pewnie kolejnego roku może dwóch żeby wyjść z bagna do pasa, a wtedy może ktoś się zacznie interesować, może dopiero jak z bagna wyjdziemy całkiem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A Ty coś dołożyłeś, czy tylko tak pier.dolisz o niczym? ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Przecież TS miałby mieć opcję pierwokupu w przypadku upadku SA więc o co w ogóle ta dyskusja?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Łatwo wydaje się cudze pieniądze.
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czemu na wieczne nieoddanie i czemu mityczne grunty, wyjaśnisz? Przecież jeśli się nie dogadają, to trzeba bedzi panów ratowników kiedyś spłacić, a faktem jest, że pożyczki są zabezpieczone hipoteką. W przypadku braku porozumienia TS będzie musiał się z tym zmierzyć. Jak chce to zrobić, nie wiem...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nikt nie przemierzył tego ile godzin pracowali 'charytatywnie', żeby różne sprawy odkręcać. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Każdy mądry po fakcie, każdy zrobiłby to lepiej, typowe.
Tak dla przypomnienia: https://twitter.com/wislakrakowsa/st...62845377372165 |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tu się z Tobą oczywiście zgadzam.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Online |
|
![]() ![]() Wedlug niektorych trio powinno dac te 4.5 miliona TSowi a nie pozyczac w ogole nie biorac pod uwage jak idiotyczny bylby to pomysl bo w zaden sposob nie zabezpieczyliby siebie ani SA przed ryzykiem ze pieniadze nie zostana dobrze wykorzystane |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Rok temu w grudniu nikt nie był taki cwany i mądry. Czwórka po analizie jaki jest burdel, podziękowała. Gdyby nie Trio, to nie byłoby czego zbierać. teraz każdy mądry.
Co do mitycznych gruntów, czemu TS z nich nie skorzystał rok temu jak Wisły już praktycznie nie było ![]() ![]() Należy się pełne poparcie Trójce, zostało trzymać kciuki, że w dalszym ciągu będą Wisłe wyciągać z tego bagna. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|