|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Heh, znow sie zaczyna, obrona Stolarczyka...... Brak słów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
A gdzie napisałem, że go bronię? Twierdzę, że zmiana trenera nic nie da z obecną kadrą. Jest słabsza niż w poprzednich sezonach.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Jestes pewien? ze nic nie da? Nikt tego nie moze byc pewien. A moze warto sprobowac a nie czekac az spadniemy? Tak, bo taki Raków ma mocniejszą kadrę. Taki ŁKS również. Arka także.... wszyscy.... no po prostu szok. Tu nie ma chemii na linii zawodnicy- trener jak było za Sobolewskiego i tu jest przyczyna, a nie słabej kadry
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Tak jak napisałem kadra jest słabsza niż sezon temu. Sam sobie odpowiedź na pytanie czy lepszy jest Kolar czy Dybowicz, czy lepszy Pietrzak czy Niepsuj, czy lepszy był Arsenić czy lepszy jest Klemenz?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Zaraz ale czy to nie Stolar akceptował takie tuzy jak Janicki, Niepsuj, chuca czy Brazylijczyk z Realu? Stolar chciał jednego z najbardziej utalentowanych obrońców młodego pokolenia, to go dostał( a teraz nawet nie bierze go do szerokiej kadry) chciał Wasyla który zarabia bardzo duże pieniądze jak na nasze warunki? Dostał go. Więc bez jaj .
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
"W mojej ocenie zespół dzisiaj nie wykreował klarownych sytuacji, ale po takim rezultacie, jaki padł w Warszawie, jest to naturalne" - Maciej Stolarczyk
Tzn. Że co? Dobrze że dostaliśmy tylko 1:0 ? Z Rakowem... Póki czas, póki możemy zostać w tej "eksraklasie" trzeba zaangażować kogoś kto się zna na trenowania piłkarzy... I jest poważny bo Stolar zaczyna kpić, blaznować i gada herezje ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ps. Abstrahując od tego że malo mnie obchodzi czy ktoś z.klubu przeczyta ten post, to nie od dzisiaj wiadomo że ludzie z klubu wchodzą na forum. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Dawno już się nie wypowiadam na tym forum, czasem napisze jak jest jakiś kryzys.. W tej sytuacji nie wiem co napisać, nie podoba mi się styl gry Wisły o ile to można nazwać stylem, to jest podawanie na swojej połowie cały mecz, a jak już za bardzo podejdzie Przeciwnik to albo głupia strata albo wypiee dolenie piłki do przodu i strata..pytanie czy to wina trenera czy tych patalachòw. Za Stolarczyka nasza drużyna sezon temu potrafiła dobrze grać i miała swój styl (więc myślę, że stolar może jednak coś umie). Z drugiej strony mam do niego żal i do innych osób w Wiśle, że od je ba Li szopke W lecie z transferami,nasciagali szrotu i teraz grają sobie jakies wynalazki niechciane w innych klubach i młodzi piłkarze. TYLKO CI MŁODZI PIŁKARZE JAK SZOT, PAWŁOWSKI, BUKSA, ZDYBOWICZ NIE DADZĄ NAM UTRZYMANIA. Nie można na młodych pilkarzach budować gry. Oni nie znają jeszcze ekstraklasy być może nie radzą sobie z taką presją, a być może są jeszcze zaslabi. Trzeba było za te pieniądze nasciagac obcokrajowców takich jak za Kiko i 3 by nie wypaliło, 3 by od kopa weszło do składu i by było więcej pożytku jak z tych polskich zaciągòw. Klemenz, Janicki, Niepsuj to nie jest poziom eklasy, Zdybowicz, Drzazga, Pawłowski też. Pytanie czemu też przed sezonem wypożyczylismy Plewke, jak dla mnie dużo lepiej grał od takiego choćby Pawłowskiego. Więc to są największe grzechy Stolarczyka taka kadra, nie ten styl bo wydaje mi się, że jakby miał kim grać to by to jakoś szło..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Pisałem to poście pod meczem z Rakowem. 15 latkowie mają nam honor ratować... to pokazuje jaką drużynę teraz mamy...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Wiem że kruchutko z kasą ale ..... z całym szacunkiem dla Stolarczyka - z nim na ławce ugramy 0 punktów do końca roku a to już całkowicie pogrzebie możliwości utrzymania.
I tak jesteśmy już jedną nogą nad przepaścią a drugą na skórce od banana - ale dopóki jest szansa trzeba walczyć! Materiał ludzki jaki jest taki jest ale mimo wszystko nowy trener tchnie w nich jakiegoś nowego ducha - Stolarczyk już tego nie zrobi. Zmiana trenera jak najszybciej - bo mecz z Arką już w sobotę. Ze Stolarczykiem na ławce zwycięstwo Arki jest więcej niż pewne. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
chcialbym, ale jakos ciezko mi wierzyć ze :
a) za Macka przyjdzie jakikolwiek trener inny niz Mario Jop b) jesli MS nie rozwiaze obustronnie to bez sensu placic odszkodowanie w sytuacji gdy my nie mamy kasy, lepiej ta kase na nowego trenera przeznaczyc na kontrakt 1 sensownego pilkarza. c) jesli przyjdzie nawet Mourinho, jakos ciezko mi uwierzyc ze nagle Drzazga rozegra swoj trzeci dobry mecz w zyciu. Ci pilkarze ktorych mamy, sa, ....a mac w dupe jabana, slabi jak siki pająka. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Stolarczyk jeśli sam nie odejdzie klub go nie zwolni bo tzreba by mu płacić nadal kasę - taka sytuacja byłą już przerabiana. Nie stać klubu na to.
Z Arka obawiam się ze zagrają na zwolnienie trenera i zwyciestwa nie będzie, co najwyżej remis po słabym meczu. Kibice Arki będą czy mają zakaz wyjazdowy jakiś? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Albo będą sensowne transfery albo nie widzę szans na utrzymanie. ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Dlaczego by piłkarze mieli grać na zwolnienie trenera, skoro i tak jak na razie wiadomo, że zarząd nie chce trenera zwalniać i nie ma na to pieniędzy? A w sytuacji piłkarzy niczego to nie zmieni?
Sugerujecie, że piłkarze mają w sobie więcej miłości i przywiązania do Wisły niż Stolarczyk? I że z tej miłości chcą teraz żeby zatrudniono Kovacsa? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Stolarczyk, który nie podał się do dymisji po Warszawie stał się niestety dla mnie człowiekiem bez honoru. To, że nie zrobił tego po wczorajszym meczu tylko to potwierdza.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Transfery są możliwe dopiero w przerwie "zimowej".
Jeżeli do tego momentu nie ugramy 5-6 punktów to nie będzie już sensu ich robić. Z resztą przy 11-12 punktach przed Bożym Narodzeniem to i trio naszych ratowników da sobie spokój, zażądają po prostu zwrotu pożyczki. A wtedy można gasić światło. Jeżeli jesteśmy w beznadziejnej sytuacji - a jesteśmy - to pozostaje liczyć na tzw. efekt nowej miotły. Taktyka na udo. Ale gorzej na pewno nie będzie. Zawodnicy indywidualnie są słabi - ale jako drużyna mogliby być lepsi. Przy Stolarczyku nie będą. Już nie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Moim skromnym zdaniem to ostatnie mecze obnażają słabość naszej kadry i jej braki indywidualne, a nie słabość warsztatu Stolarczyka.
Zgadzam się (znowu!) z wolfym: Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Po kilku ostatnich meczach na forum domagano się cofnięcia, zamurowania bramki i próby utrzymania zera z tyłu.
Dokładnie to zrobił Stolarczyk. O co macie do niego pretensje? Tak poważniej to dla mnie wczorajszą taktyką, "sprzedaniem" swojej filozofii Stolarczyk pogrążył się totalnie. Końcówka pokazała, że Raków był słabiutki i jakbyśmy od początku postanowili grać na 2-3 a nie na 0-0 to mogliśmy stamtąd wyciągnąć punkty. Tak to nie ma ani punktów, ani stylu, ani jakiegokolwiek odbudowania mentalnego. Myślę, że oczywistym jest, że Stolarczyk po Arce poleci, pytanie tylko kto za niego. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...lo,nId,3318530
Do wyżej - a kto miał strzelić te trzy bramki? Zdybowicz, Drzazga, Wojtkowski, Savicević, Boguski? Ile oni mają w sumie strzelonych bramek w tym sezonie? Dwie? Jedną? I nagle z Rakowem strzelą trzy? Jest bardzo źle, nam już nikt nie został do ofensywnej gry.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.11.2019 o godz. 09:59.
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
powiedz mi kto ściągnął Pawłowskiego, Niepsuja, Janickiego, Szote ? przecież są to autorskie pomysły naszego trenera ! jesli do tego dodamy Silve i Chuce to mamy obraz jaki mamy kto odpowiada za przygotowanie fizyczne ? w każdym meczu przebiegamy mniej km od drużyny przeciwnej !! czego oczekuje od druzyny która przegrała 07 ? że wyjdzie na pełnej kur.. na spotkanie.. efekt ? Nasi z rakowem po 1 połowie: 0 celnych strzałów 0 strzałów !! baa ! przez cały mecz oddali 2 strzały - 1 celny jakiś farfocel w 91 minucie 0 rzutów rożnych.. kto ich tak zmotywował jak nie Stolarczyk ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
sevenheaven - w odróżnieniu od Ciebie nie traktuję sypiania z facetami jako wyrazu sympatii. Odnieś się do meritum - kim gramy i jakiego trenera możemy zakontraktować.
![]()
D.O.A.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Nie wiem jak można mieć jakieś pretensje konkretnie do Stolarczyka po wczorajszym meczu. Do dyspozycji miał zerową siłę ofensywną. Jedyne co mógł zrobić to ustawić drużynę defensywnie i liczyć na szczęście. Połowa planu pewnie posypała się na rozgrzewce, kiedy kontuzji doznał Basha. Nie wyobrażam sobie co trener mógł zrobić, żeby ten mecz wyglądał w naszym wykonaniu lepiej. Wynik był do przewidzenia. Prawie udało się dowieźć 0:0 grając asekuracyjnie i bez zbędnego kombinowania (czego wielu tutaj się otwarcie domagało). Wciąż przez niektórych przemawiają głównie emocje.
Jesteśmy w czarnej dupie i prawdopodobnie zostaniemy w niej aż do wiosny. Wzmocnienia kadry to jedyna nadzieja. Nie zmiana trenera. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Mówiąc o "sprzedaniu" mam na myśli bardziej "efekt długoterminowy". Jeżeli trener przestaje wierzyć w siebie, swoją taktykę i zawodników to jest to już ostatnio prosta przed zwolnieniem. Bo jak niby ma zaszczepić wiarę w zawodników? W zeszłej rundzie też było źle, na grę nie dało się patrzeć aż przyszedł szalony mecz w Kielcach i odpaliło. Jakbyśmy tam też grali na 0-0 to kto wie jakby się to skończyło. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Nic nie odpali dopóki będziemy tak potwornie osłabieni.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zamiast mieć zmiennika dla Bashy (Stolarczyk chyba liczył na Boguskiego), mamy Serafina Szotę, Wasyla i Chukę, których trener nie widzi w składzie. Praca trenera to nie tylko poprowadzenie treningu i wybór najlepszej 11. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
D.O.A.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Wzielismy zawodników chujowy, bo tylko na takich było nas stać oczywiscie. Tyle ze to były polecenie i zaklepanie przez trenera. Mogli te 5 tys euro wydac na jakiegoś zagranicznego...no ale nikog nie znali, wiec brani byli pod uwage tylko ci ktorych Stolar mial w telefonie (koloryzowane ![]() Ale ogolnie tka to wyglada, jak chcemy szukac pilkaryz od razu właczamy filtr :Znani przez MS (bo nie mamy zadnych innych drog pozyskiwania graczy niz znajomi i FF.....) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Bo budżet - powtórzę to po raz kolejny - mamy na poziomie 9-12. miejsca w Ekstraklasie. Mniej więcej taki jak przed sezonem mistrzowskim miał Piast Gliwice. Serio. Arki, Rakowa, ŁKS-u czy Korony nie stać na Janickiego czy Chukę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Cycu : 05.11.2019 o godz. 10:58.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
A u nas? Wzięli Serafina Szotę, mimo że Stolarczyk nigdy nie cenił jego umiejętności. Wzięto też Chukę, którego akurat zaproponował agent, gdy na początku obecnego sezonu gra się nie układała i zaczęło się palić w dupach. Dlatego właśnie nie jestem fanem naszego obecnego prezesa i jego decyzji w kwestiach sportowych. Widzę tu raczej zabawę klubem piłkarskim jak Football Managerem, a nie profesjonalny pion sportowy. |
|||
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|