|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 24,63% |
osłabi |
82 | 61,19% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
19 | 14,18% |
Głosujących: 134. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
Janekx ma dobre źródła, ale czasami źle interpretuje fakty. Pewnie się dowiedział, że Boguś zostaje na ławce i pochopnie uznał, że to oznacza interwencję zarządu. U niego warto jedynie zwracać na nazwiska, które podaje, a opinie i inne rzeczy traktować z przymrużeniem oka.
Co do potencjalnych ruchów kadrowych to jeden z kibiców to sensownie rozpisał: http://weszlo.com/Trybuna/wisla-krakow-przeglad-kadry/ Co do Mitrovicia to w wywiadzie pomeczowym przyznał, że toczą się rozmowy: Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
No, chyba, że faktycznie będziemy grać w pucharach i się dogadają z Carlitosem na kolejne dwa lata ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
ja i parę innych osób z forum
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
między innymi ja
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zmieniają sie trenerzy,zgody,pilkarze ,a Rafał ciagle ten sam
![]() To fakt to taki typ czlowieka ,sumienny,nie podskakuje,zawsze pomoże,jest lubiany a dodatkowo jako pilkarz to przed kontuzją był super grajek ,szkoda ze prostak Borysiuk mu to tak zepsuł.I to jeszcze taki łącznik z tamtą Wisłą ktorej nikt nie mogł podskoczyć nawet do majtek,bo Glowa i Brozek to juz melodia przeszlosci.Szanujmy tego goscia,bo takich coraz mniej. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Cytat:
Nawet więcej, więcej takich gości już u nas nie ma i prędko nie będzie. Nie po tym, ale po następnym sezonie (o ile żaden z nich nie odejdzie) zostaniemy z Sadlokiem, Bartkowskim i Wojtkowskim. O którym będzie można powiedzieć, że utożsamia się z Wisłą? Sadlok jest na najlepszej drodze do tego, być może Bartkowski jeśli utrzyma poziom sportowy i zostanie z nami na dłużej, Wojtkowski to raczej gracz na którym chcemy zarobić. Tyle. No chyba, że Bartosz jednak wskoczy na poziom solidnego ligowca. Ja się cieszę, że jeszcze przez rok Boguski będzie łącznikiem między starami czasami, a obecną kadrą. To była dobra decyzja zarządu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Otóz to.Mysle tak samo.Wisła to zawsze był Glowa ,Brozek ,Mały czy wlasnie Boguś.To byli ludzie ktorzy autentycznie walczyli za Wisłe.Zaden inny klub nie mial tak charakternych pilkarzy.
Tez sie ciesze ,ile razy widzę Bogusia mam te wspaniale sezony Mistrzowskie,fety ,puchary przed oczami i tamtą Wisłę.Wisłę ktorą chce sie pamietać.Niech gra u nas jak najdłuzej.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 10.05.2018 o godz. 20:58.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Opcja ignoruj i nie musisz czytac takich rzeczy. To nawet szkoda komentować.
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Patryk troche mnie zawiódł, liczyłem, że być może zbliży się do Brożka czy Głowackiego, ale ... niestety, nie potrafił sportowo udowodnić, że zależy mu na tym klubie, a nie tylko na samym sobie.
Ze względów bardziej sentymentalnych ciesze sie, ze Boguski zostanie z nami na kolejny rok.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.05.2018 o godz. 23:05.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
O co chodzi z borysiukiem bo nie pamiętam? 🤔
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Serio?... :O Boguski był czołową postacią Wisły, wręcz czarował techniką (serio) i zaczął być regularnie powoływany do kadry (stanęło na 6 występach i 3 bramkach) aż tu nagle bestialski faul Borysiuka rozwalił kolano Bogusia i ten wypadł na wiele miesięcy. Po powrocie miał jakiś uraz psychiczny, bo tak mu spadła forma, że schodził nawet w przerwie, a świadom złej gry nie rozmawiał nawet z dziennikarzami. Jak już wracał do formy to zderzył się z Małym na treningu i znowu się rozsypał wypadając na kolejne miesiące. Po powrocie już zawsze był cieniem zawodnika sprzed kontuzji, nie pozostał ślad po tamtej technice i dryblingu, jedynie czasami zmysł do kombinacyjnej gry i fart pod bramką. Gdyby nie Borysiuk to mógłby zrobić karierę w lepszej lidze i w reprezentacji, a tak stał się średnim ligowym grajkiem z przebłyskami i został z nami na lata. Ale grunt, że nastukał u nas ponad 300 meczów, ponad 60 bramek, jeszcze więcej asyst i świętował 3 mistrzostwa Polski
![]() A Borysiuk to ch*j skończony: Cytat:
https://youtu.be/oISWTJ3-7VM
Ostatnio edytowane przez Hives4 : 11.05.2018 o godz. 00:55.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A warto dodać kto nie pamieta ,jaką Wisła toczyła walkę o jego powrót z GKS Bełchatów,z, ktorym to wraz z m.in Łukaszem Gargułą ,Rafał mogł zdobyć MP (byli bardzo blisko ,przegrali pod koniec z Zaglebiem Lubin).On był wtedy chyba tam w zyciowej formie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 11.05.2018 o godz. 02:48.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Online |
|
Boguski czołową postacią Wisły ? Może 10 lat temu miał fajne momenty... Nie można słabej formy zwalać wyłącznie na kontuzję, bo nie po takich urazach piłkarze dochodzą do świetnej dyspozycji... Ktoś tu sobie chyba jaja robi bo inaczej tego nazwać nie można... raczej solidny ligowiec i to by było na tyle.
![]()
In Hyballa we trust.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Druga bramka w tym zestawieniu to gol niejakiego BoguCkiego. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W czasach gdy Boguski gral w kadrze miałby miejsce w 1 składzie w każdym klubie ekstraklasy. Rafal stracił przez kontuzje 2 lata piłkarskiego życia. Głównie przez komplikacje i blokadę psychiczną. Jeden pilkarz wyjdzie z kontuzji, inny nie i sport też zna takie przypadki. |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja raczej znam wersje że przyszedł do nas z Łomży, potrenowal miesiąc i poszedł do Bełchatowa. Fakt że odpalił w wieku 23 lat. |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Zgadza się - Lenczyk wystawiał go na lewym skrzydle, a pamiętam jaki był problem ze skróceniem wypożyczenia po rundzie wiosennej (wypożyczony był na rok w styczniu 2007, było to drugie wypożyczenie).
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Mało kto pamięta, ale Rafał był bardzo niezadowolony z tego, że musiał do wrócić z Bełchatowa. Sytuacja miała miejsce w 2007 roku, kiedy my zajęliśmy feralne 8 miejsce, a GKS był wicemistrzem. Rafał myślał, że zmienia zespół na słabszy
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Sprawdziłem i wychodzi na to, że rundę. Ale runda to nie jest długo, masz rację, źle zapamiętałem. To długo może zapadło mi w pamięć dlatego, że długi czas minął od podpisania Boguskiego do momentu, gdy zaczął funkcjonować w Wiśle jako zawodnik pierwszego składu. Wypożyczaliśmy go przecież do Łomży i Bełchatowa, to drugie wypożyczenie przedłużaliśmy, a on sam nie chciał wracać.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Panowie, z całym szacunkiem do wszystkich, dajcie spokój BOGUSKIEMU.
Dla mnie jest Wiślakiem z krwi, był tutaj gdy były fety mistrzowskie i był gdy 6 msc hajsu nie było. Nie jest wybitny ale X trenerów stawiało na niego. Nigdy nie narzeka nie pluje nie kombinuje. Jest skromny. Sam z niego szydziłem i śmiałem się ale ku*** dyskusję o nim mnie irytują. Ma 300 meczów ok 50 bramek i 50 asyst. Za rok go nie będzie ale osobiście mam ogromny szacunek teraz i tyle. Dobrego weekendu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Boguski nie musiał się odblokować, tylko ktoś go musiał nauczyć gry w piłkę na ekstraklasowym poziomie.
Jak grał u nas w rezerwach, to potrafił zarówno zaskoczyć bardzo nieszablonowym zagraniem, jak i zrobić klopsa takiego, że nasi juniorzy by się pod ziemię ze wstydu zapadli. To był od początku talent, ale baaardzo nieoszlifowany. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pamiętam jak w któryms wywiadzie mówił że długo to on poprostu roznosił kolegów na podwórkach czy boiskach szkolnych. Do szkółki z trenerem poszedł jak miał 13-14 lat !!! w dzisiejszych czasach chyba nierealne, żeby zawodnik tak późno zaczynający treningi pod okiem wykwalifikowanych trenerów doszedł do Ekstraklapy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
|