|
Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
pilnie Potrzebuje Stronki Z Noclegami W Zakopanym. Najlepiej Jakies Tanie I Fajne
![]() BOSTOŃSCY FANATYCY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Mam plany wybrać sie pod koniec sierpnia do Bułgarii, to już Bałkany, ale ceny jeszcze w miarę przystępne.
Może ktoś polecić gdzie dokładnie się udać (jaki rejon, hotel, transport itp.). ![]()
„skoro środek pirotechniczny jest bezpieczny dla gumowej tratwy bez ryzyka jej uszkodzenia, to jest też bezpieczny na betonowej trybunie, w rozsądnej odległości od grup kibiców”
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Proponuję wycieczkę samochodem (najlepiej 2-3 samochody) na Nordkapp, przez kraje bałtyckie i Finlandię (z jedną przejażdżką promem z Tallinna do Helsinek). Noclegi najlepiej na przemian w lesie i na campingu, lub dwa w lesie i jeden na campingu. Jest to 2000 km, można zrobić w 3 dni, a potem sobie spokojnie zjeżdżać na dół. Laponia jest zayebista. Jezeli ktoś ma więcej kasy, to z Hammerfestu na Spitsbergen jest samolot. Oczywiście najpiękniejsze widoki w Skandynawii są w południowej Norwegii, ale to już inna trasa.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
planuje wypad na Majorce we wrzesniu... prawdopodobnie na wlasna reke (choc biore pod uwage jakies biuro)... ktos kto byl czy moze polecic jakis hotel, fajne miejsca?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
W przyszly tydzien jade na 1/5 tygodnia do Niedzicy. I tu pytanie dla znawcow tamtych rejonow - co warto zwiedzic w okolicach ( chodzi o Polske jak i zarowno o strone Slowacka)
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
Zamek w samej Niedzicy i ruiny w Czorsztynie. Skansen w Kluszkowcach. W Kluszkowcach jets też fajny tor saneczkowy. Drewniany kościółek w Dębnie. Przekraczając granicę w Nidziecy zaraz jest Czerwony Klasztor. Na Słowacji też polecam Rużemberok, Poprad i Wysokie Tatry.
Tak w skrócie. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
No akurat w wiekszosci meijscach to bylem
![]() A jakies takie mniej znane a warte zobaczenia ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...atrach,1138897
Znam tego chłopaka... grozi mu amputacja obydwu nóg... ale jest szansa, że jedną uda się uratować... Ja pierdziele... dlaczego dobrych ludzi zawsze spotyka takie nieszczęscie?:( ![]() ![]() ![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
wybieram/y sie w te wakacje do MIELNA, slyszalem ze calkiem imprezowe miasteczko i dosc sympatycznie, moze ktos cos wiecej na ten temat?
i jeszcze druga sprawa jedziemy po kosztach i co proponujecie na nocleg ale bardziej komfortowego niz namiot czy przyczepa i mniejwiecej jakie koszty za dobe bez wyzywienia tak z wlasnego doswiadczenia pozdrawiam |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() Ważne! Jeśli jest was dużo trzeba rezerwować wcześniej bo w samolocie może nie być dużej ilości wolnych miejsc, więc weź to pod uwagę! Jeśli chodzi o All-Inslusive to w Egipcie rzadko spotykane...by go nie było ![]() Zależy jeszcze jaki Region Cię interesuje, bo i w Sharm i w Hurgadzie są plusy i minusy ![]() Biura, które mogę Ci polecić to z pewnością Exim, bo jeśli chodzi o Egipt to są w tym dobrzy. Ja trafiałem na rewelacyjnych rezydentów i wszystko było idealnie zorganizowane. Również mogę Ci polecić Sun&Fun, ponieważ o tym biurze też nie mogę złego słowa polecić. Na dodatek polecam Ci wycieczki, ale wtedy pisz pw, bo nie wiem jaki typ wycieczki może Was interesować : D ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
ogrodzieniec - skała
jaką trasę polecicie .... w obie strony ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
wiecie moze gdzie w Europie jest lazurowe morze, a plaze (nie tak jak w chorwacji) sa piaszczyste?
dodam ze szukam spokojnego miejsca gdzie nie ma wielu turystow. moze byc nawet jakas wyspa, na ktora trudno sie dostac ![]()
Ostatnio edytowane przez max TS : 11.07.2008 o godz. 20:26.
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
the end
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
może ta wysepka
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Fuerteventura i jej plaże http://www.fuerteventura-alternativ.de/en/Beaches/ w Bułgarii to akurat dużo ludzi jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Prosiłbym i potrzebowalbym opini, sugestii i wszystkich możliwych informacji na temat wyjazdu do duńskiego LEGOLANDU.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
którędy najlepiej dojechac na Chorwacje
![]() ![]() ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja jechałem przez Cieszyn, Czechy, Austrię i Słowenią. Droga jak najbardziej bezpieczna.
![]()
the end
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Jakie miejscowości polecacie na Słowacji? Był ktoś w Nowej Wsi Spiskiej, Vrbov, Smiżany, Vernar, Keżmarok (Słowacki Raj)?
Ostatnio edytowane przez Awe : 16.07.2008 o godz. 13:09.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
BTW. Wybiera sie ktoś do Łeby na początku sierpnia? ![]()
the end
|
|
![]() ![]() ![]() |
Schodowicze'05
Od: 12.2002
Offline |
|
Dokładnie rok temu byłem w Łebie ze znajomymi, 2 pokoje wynajęliśmy jeszcze w Krakowie korzystając z internetu, jest tam ich pełno i różne ceny od 30zl od osoby do 50 za prywatne kwatery.
Kluby a raczej dyskoteki są usytuowane przy głównej ulicy/promenadzie, a my non stop łaziliśmy do zajebistej dyskoteki w sumie 100 metrów od plaży, a nazywała się Gród Wiktorii, do tego wszędzie mnóstwo knajp z piwem, żarciem oraz pełno fast food'ów z kebabmi itp Ceny: piwo taniej niż w Krakowie po knajpach, żarcie w restauracjach było na tym samym poziomie mniej więcej. Będąc w Łebie warto wybrać się na wycieczkę na latarnie Stilo oraz na ruchome wydomy. ![]()
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
We wrześniu jadę autem przez Rumunię i Bułgarię do Stambułu. Czy ktoś przeżył przejazd samochodem przez granicę z Turcją i widział sam Stambuł? Jakieś wskazówki mile widziane.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Schodowicze'05
Od: 12.2002
Offline |
|
kumpel właśnie wrócił z Bułgarii samochodem mówi, że jazda przez Rumunię to katorga, kierowcy robią co chcą, wolna amerykanka wracając z Bułgarii specjalnie nadrobił 200km żeby jechać przez Serbię ![]()
walcze z alkoholizmem: pije wiecej zeby inni mieli mniej
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przede wszystkim droga praktycznie do Bukaresztu przebiega w terenach górskich, jest kręta a co za tym idzie męcząca - oczywiście w nagrodę ciekawe widoki ![]() ![]()
the end
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Był ktoś na Krymie? Jakie ceny, baza turystyczna i wrażenia? Warto jechać?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Południowa Francja - Langwedocja - Valras-Plage był ktoś? Jadę tam w sierpniu co warto wiedzieć o tej okolicy?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
rodzice niedawno wrócili z Odessy, z senatorium
dojazd 24h pociągiem dało się przeżyć jedzenie dramat - zupełnie inna kultura jedzenia niż w PL - np na śniadanie makaron/kasza, podobnie obiad/kolacja, zupy constans - barszcz ukraiński, chleba się raczej nie jada architektura wspaniała, choć ja oceniam tylko po zdjęciach zakwaterowanie ok, choć jeśli trafisz na nieodnowiony hotel to może być spory problem, nie polecam biura turystycznego Joanna z Wrocławia organizującego wyjazdy w tamte strony - na miejscu 0 pomocy od rezydenta, który tłumaczył, że rezydentem nie jest, a jest jedynie osobą tłumaczącą po angielsku się nie dogadasz, po rusku owszem, ruskich wszędzie pełno wożą się jak angole po Krakowie na plażach na peryferiach syf, w głównej dzielnicy turystycznej tłok (leżak obok leżaka) choć jest bardziej czysto ceny - ogólnie nieco taniej niż w Polsce, za wyjątkiem alkoholu i papierosów - raj cenowy ![]() z opowiadań i ze zdjęć uważam, że mimo wszystko miejsce warte odwiedzenia poleci ktoś jakieś miejsca noclegowe w przystępnych cenach w okolicach Liptowskiego Mikulasza na Słowacji? był ktoś na Korfu?
Ostatnio edytowane przez Denver : 30.07.2008 o godz. 12:17.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Biuro Turystyki HUT-PLUS
jakie macie zdanie na temat tego biura ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
mam do was-obieżyświatów pytanie.czy bywający w takim mieście na słowacji które nazywa się kieżmark mogą mi powiedzieć czy gdzieś w okolicach rynku znajduje sie jakiś pomnik na którym stoi czołg?a druga sprawa potrzebuję dowiedzieć się o numer komórki obywatela tego kraju,wiecie jak tego dokonać?
![]()
dziękuję za uwagę
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zna ktoś może jakąś fajną i niedrogą miejscówkę w Pradze? Zależy mi na czymś w centrum miasta. Może być np mieszkanie dla kilku osób, albo jakiś dobrej klasy hostel.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|