|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Tak, fuzja z MKS CRACOVIA SA
![]() A poważnie, nie ma takiej prawnej możliwości. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
nie sprawdzałem, ale kiedyś ukrócili tego typu procedery, więc nie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
4.3.1.9 Licencja nie podlega przeniesieniu na inny podmiot. https://www.pzpn.pl/public/system/fi...%202017%20.pdf |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
ok, dzięki za jasną odpowiedź. To jesteśmy w dupie, witaj IV ligo.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Nie po zawirowaniach z Amicą Poznań i Polonią nie można handlować licencją.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
!!RIVER!! chyba jedyna jeszcze szansa to dzisiejsze rozmowy Wisłockiego, Leśnego i Królewskiego (?) z potencjalnym inwestorem. I chyba jest to szansa OSTATNIA. Wóz albo przewóz, albo oczyszczenie albo IV liga. To się już musi wyjaśnić w ciągu kilku dni.
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...a-policji.html |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Każdy kto choć przez jakąkolwiek sekundę pomyśli że Sarapata i/lub Dukat nie do końca sobie zdawali sprawę z tego jakie konsekwencje ich mogą spotkać po prostu nie mają pojęcia o życiu.
Nic nie jest w stanie usprawiedliwić ich czynów przez okres ponad 2 lat. Tym bardziej argumenty zastraszeń i tym podobnych są po prostu śmieszne. Sprawowali Oni nadzór nad Spółką Akcyjną - z wszelkimi tego konsekwencjami prawnymi. W przypadku łamania prawa to Oni odpowiadają bezpośrednio, nawet jeżeli ta świta liczyła dużo więcej osób sterujących z tylnego siedzenia. ![]()
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn Najlepszy mecz na którym byłem: 14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede Najlepszy wyjazd na którym byłem: 18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Online |
|
czekają do jutra podobno na rozmowę z Leśniodorskim
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
@Pele77
Ja również nie oceniam nikogo na podstawie doniesień medialnych ani akcji policji bądź prokuratury Jednak informacje Wisłockiego dotyczące wypłaty wynagrodzenia Zarządu w kwocie 910 tys zł za 2018 rok jest dla mnie jakimś ....a skandalem - w zeszłym roku było ponad 700 tys zł - teraz wynagradzali się jeszcze lepiej albo Dukat za rezygnację dostał półroczną odprawę, o czym zapomniał powiedzieć..... Ciekawe za co Sarapata miała Komornika na 60 tys zł ![]() ![]() ![]() ![]() prokuratura wszczęła śledztwo w związku z umową sprzedaży klubu przebierańcom - Sarapata i koledzy przede wszystkim popełnili masakryczny błąd wydając akcje spółki skośnookiemu bez spełnienia warunków umowy sprzedaży ...... to jest po prostu masakra i za to przede wszystkim powinna beknąć Sarapata, bo to będzie najłatwiej jej udwodnić ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Bardzo dużą szansę zaprzepaszczono jak ts przejmował Wiśłe. Przy odrobinie wkładu własnego jakimś pomyślę na klub można było uzdrowić to wszystko i być samowystarczalnym ale nawet chyba nigdy nie podjęto takiego działania wszystko było z dnia na dzień. Jedyne co zrobiono to w nie jasnych okolicznościach zakładano firmy na mężów kochanki a później pobierano duża kasę.nikt na początku nie próbował ułożyć relacji z miastem proponuję stadionu może dogadać się z nimi i spróbować poszukać sponsora na r22. Można to było zrobić w taki sposób jak legia miała z pepsi że właścicielem stadionu de facto jest warszawa ale kasę za nazwę pobierała legia. Poukładać szkolenie młodzieży zrobić podwaliny pod budowę akademii. Wziąść na siebie w większym wymiarze stadion może więcej płacić ale organizować tam np koncerty wydarzenia. Ten klub jest chyba najbardziej rozpoznawalny w Polsce wspólnie z legią. Amica się nie liczy. Skwk zamiast robić akcje dla kibiców zachęcać do przechodzenia kibiców na stadion czym dokonać klubowe finanse, pobierał z pustej kasy ostatnie pieniądze a później jakieś głupie screeny wkleja. Naprawdę wisła mogła być na początku średniakiem ale jakby postawiła na swoją młodzież do tego perspekttwiczni gracze z zagranicy młodzi mogliśmy dobrze wychodzić na tym. Wszystko to nie miało znaczenia ważne było tu i teraz żeby pobrać, pobrać i nic więcej
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Są 2 opcje. Albo Sarapata będzie koronnym, albo frajerką 10- lecia xD
![]()
Tylko Wisła!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2003
Online |
|
Zaznaczam jednak, że nie mam zielonego pojęcia jak to wyglądało w rzeczywistości. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Organizacja wesela na Zanzibarze z transportem dla gości tania nie jest...
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ki,nId,2772584 ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Kochani, proszę was bardzo..
Żadnego usprawiedliwienia dla Sarapaty i Dukata...żadnego Zaraz zacznie się praktycznie wybielanie, że to biedni uciśnieni..że ofiary gangsterów..no może Dukat faktycznie be, ale Sarapata to w sumie chciała dobrze, tylko ją zastraszyli, kazali wykradać pieniądze z Wisły i zabierali od niej każdy grosz jak alfons od prostytutki.. Mówimy o dorosłej, inteligentnej, wykształconej PRAWNICZCE, dodatkowo osobie publicznej, mającej dostęp do mediów, dziennikarzy, nawet świata władzy.. Myślicie, że gdyby choćby zająknęła się takiemu Stanowskiemu czy Jadczakowi, że jest np szantażowana, to nie byłoby zaraz tornada w mediach? Ona była na salonach, wywiady w C+, spotkania w PZPN, gale itp..wyższe sfery.. Gdyby była uczciwa i w dobrym momencie dobrze to rozegrała, zostałaby bohaterem pierwszych stron gazet, pod ścisłą ochroną służb..reflektory na siebie 24h na dobe..kogoś takiego nikt by nie tknął.. Ale ona nie była żadną ofiarą. Jeżeli ktoś kradł samemu i był częścią zorganizowanej grupy przestepczej, zakosztował luksusów, to nie chce się oderwać od koryta. Nawet kiedy koryto już wysychało, to świnskim ryjem trzeba jeszcze wyssac resztki i zabezpieczyć sie na przyszlosc, a potem uciec. Proszę, nie brońcie jej |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Jak czytam o tym szantazowaniu Szmatarapy to smiac mi sie chce. Za chwile bedziemy tutaj czytac ze Zielak szantazowal Miska. Najwyzej mogli by jej samochod spalic ale podejzewam ze nawet tego by jej nie zrobili. Przyczyna jest bardzo prosta, ona byla za bardzo publiczna osobe na taka rozgrywke. Cokolwiek by jej zrobili media od razy by o tym spiewaly co by jeszcze bardziej zainteresowalo policje. Jezeli oni mieli jakiegos haka na nia to bardziej w tym sensie ze mieli dowody na jej przestepstwo ktore mogliby wykorzystac przeciwko niej. Do poki nie popelnila zadnego przestepstwa bez problemu mogla sie ulotnic. Ze swojego doswiadczenia Misiek dobrze wiedzial ze ta osoba bedzie idealnym prezesem bo z natury jest tchorzem bez kregoslupa ktorego bez problemu bedzie mozna kontrolowac.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Online |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Po pierwsze to Sarapata została prezesem nie przez przypadek. To nie osoba z zewnątrz, która nie wiedziała z kim robi interesy.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
A po drugie?
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
![]() |
|