|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
Jednak nie bardzo wiem, dlaczego oszusci z TS tak naiwnie mieliby uwierzyć w dobre intencje szemranych typow. Moim zdaniem raczej dobrze wiedzieli na co sie pisza i albo obie strony chcialy oszukać sie wzajemnie, albo po prostu to mial byc mocno przekręcony deal. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Nie ma co spekulować skoro nie wiadomo jak wygląda umowa. Skoro nikt nie zna treści umowy, to nie da się odpowiedzieć na większość pytań. Co gorsza, patrząc na słynne oświadczenia, 4 stycznia nic się nie wyjaśni i dalej będzie gówno wiadomo. Pytanie czy w ogóle ktoś w Wiśle ma w tej chwili dostęp do umowy i na jej podstawie może zasięgnąć opinii ogarnietego prawnika, czy nawet tego nie ma, bo umowa wyparowała razem z Marzeną i wesołą trójką komediantów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Pytanie do Filipskiego.
Jesteś blisko gangu olsena, przynajmniej tak wynika z twoich wypowiedzi, dlatego mam pytanie do Ciebie. Jaki jest sens tej akcji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Jak czytam Jadczaka na weszło to powiem tak. Powinniśmy go po nogach całować. To się w głowie nie mieści. Jest szansa na odzyskanie i uratowanie klubu który został zgnojony. Człowiek który kiedyś rzucił nożem podczas największych sukcesów okazał się tym który doprowadzi klub do rozpadu. Jemu się należy oprawa " DZIĘKUJEMY ZA ZNISZCZENIE" Nikt normalny tego nie kupi. Ja już chcę IV ligi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jezeli ten tragment umowy ujawniony przez Jadczaka jest prawdziwy to zawiera blad gramatyczny.
Mowie to dlatego ze nie wiem czy ktos to czytal i analizowal itd.. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Rience : 01.01.2019 o godz. 22:47.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
A co do tego jabczak którym tak niektórzy się podniecają co to on nie zrobił. Jabczak to taki menel dziennikarstwa jak stanowski, wie tyle na ile mu pozwalają stąd ten dostęp do Umowy. Nie zdziwię się jak ten przekręt ma drugie dno ale dla takiego jabczak to już zbyt skomplikowane. Ludzie nie dajcie robić z siebie kretynów. Tym całym łajnem powinien zająć się prokurator. A co do przyszłości Wisły jeśli upadnie to 4 liga jej już nieodrodzi. Teraz jest czas wyrwać klub z rąk przestępców 4 liga niczego nie oczyścić.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Podsumowując...
1. Umowa 29 XII z powodu braku przekazania potwierdzenia przelewu stała się nieważna. 2. Akcje są znów własnością TSu (nie mają postaci fizycznej więc nie mogły zostać wywiezione etc), ale nie wiemy czy mając kontrolę nad SA od 22 do 29 panowie "inwestorzy" nie wykręcili za ich pomocą jakiegoś numeru - kredyt etc. 3. W umowie były zapisy obligujące TS co najmniej do przekazania "wszystkich danych koniecznych do przelewu" i zapewne też inne. 4. TS konsultuje się z prawnikami, nie wydaje oświadczenia, że SA jest znów TSu, gra na czas... 5. To niestety (albo stety) prowadzi do konkluzji, że "inwestorzy" maja na TS jakiegoś haka, np Marzena nie wywiązała się częściowo ze swoich zobowiązań. I inwestorzy mogą iść z TSem do sądu, procesować się o to, że zwyczajnie nie mogli spełnić warunków umowy bo np. (mój domysł) nie mieli wszystkich numerów kont. 6a. Wariant Filpskiego czyli inwestorzy wymuszają coś na TSie, spłacają zawodników, zyjemy choć z Pietrowskim u steru ![]() 6b. TS w piątek ogłasza, że akcje są ich, Szwed idzie do sądu - jesteśmy w d... nikt klubu bez jasnej sytuacji własnościowej nie kupi, upadamy. 6c. TS w piątek ogłasza, że akcje są ich, Szwed nie idzie do sądu bo okazuje się, że np Marzena jednak nie zjeba.a obowiązków sprzedającego i Szwed może nam skoczyć. Ale tu raczej też musiałby się stać cud, żeby znaleźć inwestora i żeby taki Arsenic etc nie rozwiazał kontraktu. Jak rozwiąże to jest upadłość i 4 liga. Nieciekawie ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Pogódźcie się wreszcie z faktem, że to Jadczak miał i ma rację. I nie jest tak, że gość nienawidzi Wisły. Gość nienawidzi patoli i gangsterów, którzy sterują tym klubelm. Wyłożył wszystko jak na tacy, niestety skleja się to w całość i nie ma czego zbierać. Stwierdzam to z najgłębszym smutkiem. Nokaut. Deal with it.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Co słychać u Sarapaty? Wiadomo czy jest w kontakcie z klubem? A może już dawno na emigracji
![]() ![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|||
![]() Juz to tutaj pisalem - nikt nie moze miec pretensji do kibicow (do ciebie,do mnie,do kogokolwiek),ze ktos ich oszukiwal. Przynajmniej przez jakas chwile. Ale nie tu lezy problem,jak zwykle udajesz,ze masz klopoty z czytaniem ze zrozumieniem,a moze masz je w ogole ? Tak mi sie wydaje od pierwszych wymian uprzejmosci z Toba ![]() Oczywiscie,ze pisalem o podjeciu przez Sarapaty ryzykownej gry,ale chodzilo o trasnfer Carlitosa,Moj Ty Intelekcie z Soci(j)os. ![]() Natomiast Twoje zdania Cie kompromituja,Misiu. I odnosza sie do tego,z jakim lekcewazeniem i pogarda traktujesz innych (jak ja czy Stanowski)ktorzy mimo braku danych,cos tam napisza zgodnie z rozsadkiem. Tyle w temacie,Geniuszu z Soci(j)os. Jest KOLOSALNA roznica,kiedy ktos pisze,ze ktos ma kredyt zaufania,lub popiera jakas osobe co do konkretnej sprawy - a kiedy inna osoba pisze,ze "nie pisz bzdur jak Stanowski, ze w dlugim terminie mial razje z Wisla". Jest TOTALNA roznica,kiedy ktos nie popiera zbiorek pieniedzy,bo ma wrazenie,ze pieniadze sa zle wydawane (bez wiedzy o przekretach) - a z kims,kto obrzuca go inwektywami i pisze,ze to nie czas i nie miejsce na zakompleksiona ![]() Czyl pozwol nam to zrozumiec - i zawsze podkreslajac,ze dochodza Cie strzepki informacji rzucasz sie na pomoc naszemu klubowi,ktory ja,ze strzepkow informacji,krytykuje za rzozrzutnosc ? I wiesz,ze nawalili,ale krytyke jeszcze wtedy nazywasz "pluciem" ? Bo napisalem,ze Sarapata realizuje jaki plan,ale nawet nie wiesz,o czym pisalem,bo tego nie zrozumiales i nie chcialo Ci sie przeczytac innych postow ? I sie tym szczycisz ? ![]() ![]() Chlopie,miejze litosc,bo jutro musze przejechac troche kilometrow z rana na narty i naprawde rozbawiasz mnie do lez. To zaden atak na Ciebie - to pokaz bzdur,jakie wypisujesz,a pozniej zalosnie ich bronisz. Najbardziej zabawne sa teksty typu "piszesz banaly,nie piszesz konkretow tylko frazesy,ogolniki". Chlopcze (z rozumu masz z 15 lat) - problem w tym,ze te frazesy i ogolniki dla Ciebie to dalej substancja nie do zrozumienia. To wlasnie przez takich jak Ty z cyklu "wicie rozumicie,pitolicie,partia z nami,a kto nie znami,ten przeciwko nam", to ten klub jest gdzie jest. Bo gdzie byly przekrety to byly przekrety,a gdzie krotkowzrocznosc i niekompetencja (co cytuje w innym miejscu tego forum) to jako jeden z pierwszych punktowalem to bezlitosnie. Zabawne jest to,ze w jednym miejscu przyznajesz sie do "strzepkow wiedzy" i oskarzasz innych o budowanie "frazesow" i zarazem na tej podstawie chcesz konkretow ? Chlopcze,popros kogos starszego lub madrzejszego,to Ci wytlumaczy,co to jest logika. Wtedy mozemy sie umowic na jakies potyczki,do tego czasu moge zostac nosaczem (coz za wysublimowana obraza) czy czym tam innym mnie nazwiesz. Ale jak nie pokazesz jakich badan IQ,ze masz chociaz 1 punkt powyzej 80 - to ignor. Pokazanie Twoich wymiocin umsylowych jest pokazem dla innych na forum - niczym wiecej. Ze cala idea Soci(j)os z takimi jak Ty zaprowadzi w to samo miejsce albo bedzie jeszcze gorzej. Skoro walisz powiedzonkami,to najlepiej moj stosunek do Soci(j)os z takimi jak Ty : "Lepiej z madrym zgubic,niz z glupim znalezc" I na koniec : Przeciez wiadomo,dlaczego mnie hejtowales przy najblizszej nadazajacej sie okazji. pamietasz nasze pierwsze spotkanie na forum ? Odswieze ci pamiec,bo warto. Wynika tu z tego,ze nawet ze strzepkow tego,co widziales i oczym wiesz,nie potrafiles wyciagnac wlasciwych wnioskow. No,Bozia Ci w rozumie nie wynagrodzila,fakt. Taka mialem bodaj pierwsza wymiana uprzejmosci z Socjopata Lucjuszem (pozniej,uwierzcie,nie darowal mi nigdzie ![]()
Na co Lucjopacie odpowiedzialem :
Ale moja skromna osobe nazywales zakompleksiencem ![]() Wiesz co ? Nie chce mi sie poswiecac dla Ciebie wiecej czasu,juz poswieconego i tak szkoda juz poswieconego. Tak jak reszcie - ignor. P.S. Ach,jeszcze jedno. Naprawde trzeba byc szczegolnie zaawansowanym umyslowo,zeby uzywac argumentu,ze ktos nie pisal czegos o Ly Vannie czy przelewie z wyrachowania ![]() ![]() Jakby szukal jakiegos inteligentnego powiedzenia,to mu podpowiem : "milczenie jest zlotem". Powód: Sa literowki,ale nie chce mi sie poprawiac :)
Ostatnio edytowane przez wyar : 01.01.2019 o godz. 23:24.
![]()
You'll never know...
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
To sobie przeczytaj i powiedz mi co TVN robił od 2015? https://www.onet.pl/?utm_source=spor...31b623&utm_v=2 ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To akurat nie podważa wiarygodności tego skanu. Błędy językowe zdarzają się w umowach, zwłaszcza umowach pisanych po angielsku przez polskich prawników. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Jadczaka możemy sobie lubić albo możemy go sobie nie lubić. Niestety tak czy inaczej musimy mu przyznać rację. Smutne to i prawdziwe. Nie wiem co wiedział a gdzie spekulował ale nie ma to najmniejszego znaczenia ponieważ w 90% trafił. Każdy kto był choć odrobinę bliżej klubu wiedział że "się dzieje". Osobiście wiedziałem że jest "grubo" ale nie sądziłem że aż i że tak prymitywnie. Pomijając moralny wymiar ( chociaż akurat w przypadku tego środowiska to chyba za daleko się posunąłem ) to gdzie był rozsądek? Zarzynanie potencjalnej kury znoszącej złote jajka - noż k... mać ! Z drugiej strony doszukiwanie się logiki i umiaru w tak szacownym gronie to chyba spore nadużycie....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Po tym jak napisałeś, że mam kłopot czytania ze zrozumieniem, a sam wybełkotałeś jakieś dziwaczne wnioski z przytoczonego przykładu Carlitosa również nie chcę tracić więcej czasu, bo dwa cytaty z pięciu Twoich wypowiedzi zaprezentowałem (a jak przyszłość pokazała , nie miały nic wspólnego z tym co obecnie się dzieje).
Możesz snuć różne plany zarządzania i pouczać wszystkich, ale tak jak cytowałem... eunuch i... Wole angażować się w akcje typu socios (pisanie socjos potwierdza to jakim jesteś zapatrzonym w siebie ignorantem, który liczy się tylko ze sobą) niż siedzieć przed monitorem i klepać g.warte (zweryfikowane obecnie) frazesy o złej strategii w negocjacjach. Tak, więc patrz biernie, atakuj kiedy będzie wysyp informacji, udawaj dyplomatę, a na końcu manipuluj, przepowiadaj przyszłość typu: Kowalski umrze, jak każdy wie, że na każdego czycha śmierć ![]() Szerokiej drogi! PS: Z tego usprawiedliwiania się i pokazywania "gwiazd" forum w poprzednich postach wynikało tak jakbym niewiadomo co pisał, niewiadomo jak bronił zarządu mimo, iż pisałem o ich błędach i byłem tego świadomy - ty natomiast tak to sprytnie ubrałeś i zmanipulowałeś, że wyszło na to, iż członkowie socios to bandyci popierający Marzenę i całą świtę wsh...jest zupełnie ODWROTNIE.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.01.2019 o godz. 23:20.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Co do wątków które on porusza w swoich materiałach, to owe wątki w dużej mierze pojawiały już pare lat temu na łamach Dziennika Polskiego. Taki to super dziennikarz he he. Syndrom sztokholmski, tak to dobre określenie na miłość niektórych kibiców do tego redaktora.
Ostatnio edytowane przez Rience : 01.01.2019 o godz. 23:24.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Ciekawi mnie ten fragment z tekstu z Weszło:
Cytat:
Aha, Panowie Wyar, Lucjusz Wielki i każdy inny, który ma zamiar wypominać komuś posty z czasów, gdy Tyranozaur próbował podrapać się po zadku: NIC NAS TO NIE INTERESUJE, IDŹCIE SIĘ KŁÓCIĆ NA PRIVA. Naprawdę, to nie miejsce i czas na obrzucanie się publicznie błotem. Dziękuję. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Tak, pisano o tym wcześniej ale jakoś przechodziło to bez echa. Było tak bardziej zabawnie ( "ale mamy ekipę hahaha") niż strasznie a kolejni ludzie ze stadionu odchodzili... Pokaż mi jeżeli mogę prosić rażące błędy/przekłamania w tym co się właśnie pokazało na weszło. Dopóki będziemy bronić choćby 5 % patologii która obsiadła Wisłę z każdej strony nie wygrzebiemy się z tego gówna nigdy. Nie, nie mam żadnego syndromu - Jadczak jako dziennikarz jest mi obojętny a wręcz patrząc przez pryzmat jego związku z TVN jestem mu raczej niechętny. Tym bardziej boli mnie, że właśnie ktoś taki był potrzebny żeby opisać i nagłośnić to bagno. Wolałbym kogoś kto to robi dla dobra Wisły a nie dla swojej sławy. Niestety z takiego a nie innego powodu widocznie musiał to być on. Owszem bardzo zależy mi na Wiśle ale w wieku 42 lat człowiek ma trochę inną hierarchię wartości. Nie zmienia to faktu, że chciałbym pójść na stadion ze swoim 7 letnim synem i nie tłumaczyć mu co to jest PDW i dlaczego w pewnym sensie z tym się identyfikuję skoro tam jestem. Pewnie dlatego mimo, że od 25 lat opuściłem może z 10 meczów domowych na stadion chodzę aktualnie sam....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 01.01.2019 o godz. 23:34.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]()
You'll never know...
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Cóż za logika.
Jadczak pisze to samo co piszą inni = zgapia od innych, co to za dziennikarz Jadczak pisze coś czego inni nie piszą = zmyśla, co to za dziennikarz. Kurtyna.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 01.01.2019 o godz. 23:38.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
rience idź już stąd, bo nikt tych żałosnych opowiastek o gangsterach o gołębich sercach nie kupuje. Jeśli w środowisku są ludzie którzy byli przeciwni temu co się wyprawiało i nie zareagowali to są tak samo odpowiedzialni jak twój "tatuś misiek" ![]()
Wisła T
Wisła S Wisła Wisła Nasz TS |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Rience : 01.01.2019 o godz. 23:47.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2018
Offline |
|
![]() Czyżby to środek transportu dla Piggy przybył do Krakowa? Druga Jagna z Chłopów? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 01.01.2019 o godz. 23:53.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|