|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 24,09% |
osłabi |
82 | 59,85% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 16,06% |
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...hlight=Bednarz
Wg Bednarza nie zerowy.Czekamy na konkrety Płatne transfery czy zawodnicy z kartą na ręku? Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Bo rok temu był jego pierwszy sezon w seniorskiej piłce? Bo 3 miesiace temu skonczyl 20 lat? Nie każdy jest Eriksenem i jest gwiazdą w wieku 18 lat. Zluzuj poślady, bo chłopak naprawdę prezentuje się dobrze i przy naszej polityce transferowej (kasa niet!) oraz naszym obecnym środku pola ze starym Sobolem (nawet nie wiadomo czy przedłuży kontrakt), Wilkiem, który grę do przodu zna tylko z telewizji i gwiazdeczką Maorem z muchami w dupie chłopak naprawdę może nam pomóc.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Chrapek i Brud powinni zostać i rządzić środkiem. Zwłaszcza Chrapek. I tego piłkarza widziałbym w przyszłym sezonie w środku linii od pierwszej minuty. Należy odważnie postawić na młodych piłkarzy. Trzeba jednak dodać, że środek jest mimo to tragiczny i ta pozycja wymaga wzmocnienia. Bo Wilk jest bardzo słaby i powinniśmy kogoś innego jako defensywnego zawodnika sprowadzić.
E: Co warto podkreślić, Chrapek jest tani w utrzymaniu, ale dla niego potrzeba do środka zawodnika, który dobrze by go asekurował. Sobolewski to nie te lata, może częściej siedzieć u lekarza i się rehabilitować. Może warto byłoby z niego zrezygnować a sprowadzić kogoś innego? Tylko pojawi się kolejny problem - bo ten ktoś inny w wykonaniu Bednarza to będzie szrot do potęgi. Poza tym - większość tak krytykuje Valcxa za wypożyczenia, bo były "słabe". Teraz jak Bednarz będzie kontraktował piłkarzy na lata, którzy okażą się niewypałami, to dopiero będzie problem.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 24.06.2012 o godz. 13:05.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() Widziałeś go kiedyś na żywo ? Miałeś okazję grać z nim lub przeciwko niemu ![]() ![]() A ty turlaj tego dropsa dalej, zobaczymy kto się będzie śmiał po sezonie ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Oczywiście liczę ze jakąs szansę Michał w tej rundzie dostanie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() Cóż za oszałamiająca rekomendacja! Chrapek jest dobry, bo kiedyś forumowicz Fialo z nim grał i ów go olśnił! Wow! I dlatego, że dotychczas zaliczył ledwie jeden sezon w seniorach, więc nie mógł nic więcej osiągnąć niż osiągnął! Bomba! Drugi Messi normalnie, na 100%! Aż dziw, że jeszcze żaden porządny klub go nie zauważył! Ważne, że Fialo, empirycznie go widział! To jest to! To forum z każdym dniem jest coraz lepsze! Albo niektórzy coraz więcej piją. Tak czy owak, świetna rozrywka. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Tak to jest, jak chłopaczek z kibicowskiego przyjdzie do sportowego.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A ja tam zgadzam się z fialo.widywałem Chrapka w meczach ME i na tle reszty młodych zawodników( a nie kolegów z os. co naprawde robi różnice
![]() Pozdrawiam spiętych ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jakieś podstawy ku temu ? Ja go w akcji nie widziałem na tyle, żeby ocenić, ale czekam niecierpliwie co pokaże. ![]()
.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mimo, że znawcy już go skreślają to ja akurat na niego liczę. Jeżeli dobrze oceniłem jego grę to mam wrażenie to taki typowy środkowy pomocnik, którego nam brakowało ostatnio. Taki który potrafi i w defensywie piłkę odebrać i coś rozegrać. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
![]() Nie życzę Chrapkowi źle. Ale nie można robić z niego nie wiadomo jak wielką gwiazdę i wzmocnienie. To nie jest żaden drugi Mesii czy nawet tylko Melikson. Jeśli na takich zawodnikach jak Chrapek ma się opierać Wisła w przyszłym sezonie, jestem pełen obaw.
![]()
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 24.06.2012 o godz. 19:36.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
||
michu-k napisał(a):
![]() ![]() Pocieszam się tylko, że takie osobniki jak Wy mogą zaistnieć tylko w rzeczywistości wirtualnej, no ale cóż Internet daje szerokie możliwości. A fakt, że koleżka michu-k, wyzywający poważnych userów od pisuarów się tu jeszcze uchował jest co najmniej zastanawiający. Mam nadzieję, że będę miał okazję po sezonie przypomnieć tą falę pseudoironicznych komentarzy ekspertoli ![]() Hmmm.. jeszcze jedna sprawa. Jakbyś mógł tylko powiedz mi (może być priv) gdzie go widziałeś w akcji. Bo wybacz, ale po historii, którą się nam tutaj wszystkim podzieliłeś (cytując klasyka - przed milionami słuchaczy) - dla przypomnienia chodziło o to, że Po Prostu Wiślak dowiedział się, że Bednarz wywalił 4z6 skautów po... telefonie do sekretariatu klubu - jesteś troszeczkę mało wiarygodny jak dla mnie ![]()
Ostatnio edytowane przez fialo : 24.06.2012 o godz. 19:51.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
||
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Nie chce przez to powiedzieć że opinia Fialo o Chrapku jest jakimś wyznacznikiem. Ja o chłopaku wiem niewiele. Widziałem go jedynie w 2 czy 3 meczach ME i jakieś strzępy z I ligii. Ale muszę powiedzieć że chłopak sprawiał bardzo pozytywne wrażenie. Kompletnie też nie rozumiem argumentu że Chrapek nic nie osiągnął. On dopiero co skończył 20 lat. W poprzednim sezonie był wypożyczony do I ligi i radził sobie bardzo dobrze. Zanotował bodajże 3 gole i 9 asyst. Jak by było info że Wisła interesuję się jakimś 20 latkiem z I ligii który ma takie statystyki to by była inna rozmowa. A jak by się okazało że ostatecznie poszedł np. do Górnika to by niektórzy wypłakiwali oczy, że drugiego Lewandowskiego czy innego Inieste na sprzed nosa zgarnęli. Chrapek powinien dostać szansę. Wtedy się okaże czy z tej mąki będzie chleb albo chociaż kajzerka. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2006
Offline |
||
Chrapek nie musi mieć umijętności na niewiadomo jakim poziomie, aby w obecnej sytuacji klubu i poziomie naszej ligi być zawodnikiem na którego można liczyć. Szczególnie, że jego wiek pozwala z optymizmem patrzyć na jego przyszłe możliwości. ![]()
W życiu piękne są tyko chwile
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Swego czasu Rafał Boguski król strzelców trzeciego poziomu rozgrywek trafił do Wisły. Pierwszy sezon słaby, ale kolejny na wypożyczeniu w GKS już niezły.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 24.06.2012 o godz. 20:13.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Przykład Dinama Zagrzeb najlepiej pokazuje, że da się zarabiać na młodych chłopakach - nawet kilkadziesiąt milionów euro w ciągu paru lat (Modrić, Corluka, Lovren, Mandżukić, Eduardo, Vukojević + kilku innych). Kolejni czekają w kolejce (Badelj, Vrsaljko, Kovacić). Tylko trzeba najpierw stworzyć szkółkę, zaplecze i ciężko pracować przez kilka lat, aby były sukcesy. U nas w Polsce od piętnastu lat (odkąd interesuje się piłką) praktycznie nic na lepsze się nie zmieniło. Lepiej siedzieć w klimatyzowanym gabinecie i brać piłkarzy z filmików internetowych, czy od znajomych menedżerów. Oczywiście dostając za to nagrodę. Lub też nic nie robić w tej sprawie jak PZPN. Po każdej porażce reprezentacji w ostatnich latach słyszałem, że trzeba szkolić. Minęło dziesięć lat od Korei i nie ma nic. Niemcy po klęsce na EURO 2000 zamiast gadać, wzięli się do roboty i po kilku latach mają kilkunastu świetnych piłkarzy, którzy jeszcze nie osiągnęli apogeum, a już są warci kilkanaście/kilkadziesiąt milionów euro.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 24.06.2012 o godz. 20:18.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Spokojnie panowie... Tu nie chodzi o Chrapka ....
Jest na forum dość duża i aktywna grupa kibiców Wisły, którzy nie napiszą o dzisiejszej sytuacji Wisły NIC dobrego. Wszystko co jest teraz to syf i dziadostwo. I to jest powód skreślenia Chrapka z kuriozalnego powodu "braku sukcesów" .. Żeby była jasność nie znam talentu Chrapka ..... więc trudno mi napisać dzisiaj czy ten talent jest .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 24.06.2012 o godz. 20:28.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio nawet przykład Legii to pokazuje. Wolski trafił do Legii w wieku 16 lat, więc o jakiej akademii tu się mówi. Dobry skauting i dobry trener juniorów starszych, czy drużyny Młodej Ekstraklasy już nam wiele da. Ewentualna akademia jeszcze bardziej wspomogłaby ten rozwój. Jednak tutaj ocenia się nasz skauting poprzez liczbę zatrudnionych skautów, a nie ich jakość.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A co do jakości naszych skautów - Zdzisek Kapka - i wszysto jasne... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Dodałbym do tego wszystkiego jeszcze:
- poziom wychowania fizycznego naszej młodzieży - żenujący. WF przedmiot trzecioplanowy . - tryb spędzania wolnego czasu przez młodych - komp. tv, - a podwórka (boiska) puste. Skąd talenty mają się brać ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 24.06.2012 o godz. 21:36.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
![]() Więcej spokoju Panowie. Brud to powinien rządzić środkiem (może) w Garbarni. Chrapka nie widziałem. Za to apeluję o minuty na boisku dla Urygi jeśli będzie zdrowy. |
|
![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Co do Chrapka, to któryś z Wiślaków (nie-Polaków) wypowiadał sie, że Chrapek ma największy talent z ME. Jeśli okaże się słaby, to można całą ME rozwiązać
![]() btw; wie ktoś jak ze zdrowiem u Urygi? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
A Uryga to przypadkiem nie przebywa na testach w Bytovii Bytów ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ten fakt też mnie niepokoi. Jednak sądzę, że Guedes nie skorzysta z tej oferty. Podobno ma trenować ciągle z pierwszą drużyną. Pozostali to nie wiem. Najlepiej byłoby podpisać jakąś umowę partnerską z na przykład jakąś holenderską drużyną. To też niweluje brak szkolenia. Jednak ciągle mówię o niwelowaniu, niestety... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|||||
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A gdzie to ktoś napisał? |
|||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kontekst mojej wypowiedzi był inny. Niektórzy może skreślają Bruda, a ja nie - Jest miejsce dla Bruda i Chrapka w drużynie, ale nie dla obu w pierwszym składzie. Młodzież musi mieć możliwość rozwoju. Chrapek złapie doświadczenie, nabierze piłkarskiej ogłady i może coś z tego będzie. Najśmieszniejsze jest jednak to, że prawdopodobnie przegraliśmy walkę o Nowaka z Górnikiem Zabrze - kolejna porażka Pana Bednarza. Najgorsze jest teraz to, że my nie wiemy tak naprawdę, gdzie ten klub w chwili obecnej zmierza. Za Basałaja to była pewna wizja - obecnie na pierwszym miejscu jest bilans zysków i strat, a kwestia transferów to jakby jakaś tajemnica, której lepiej nie odsłaniać. Nie wiemy nic - jakich piłkarzy szukamy, jaka jest długofalowa wizja rozwoju klubu(o ile jest, w co śmiem wątpić)
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 24.06.2012 o godz. 21:44.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |