|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 24,09% |
osłabi |
82 | 59,85% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 16,06% |
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Tak, jego drużyna wywalczyła mistrzostwo Polski oraz wyszła z grupy LE. Jednak nie dlatego, że była to mądrze budowana silna drużyna, ale dlatego, że miała słabych rywali w lidze i dużo szczęścia. Ludzie, wyszliśmy z grupy z bilansem bramek 8:13! Ba, z każdą z drużyn mieliśmy gorszy bilans meczów bezpośrednich! I to jest argument za naszą potęgą i geniuszu budowniczego ![]() Stan nie wiedział rzekomo kto to Michał Chrapek. No, ale kto to Nunez, grający na drugim końcu świata niewyróżniający się pomocnik, wiedział. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
||||||
![]() ![]() Jeśli uważasz że wszystkie profesjonalne kluby stawiają na obcokrajowców to gratuluje ... Poprawa szkolenia ....... ![]() Wymiana słabszych zawodników na coraz lepszych ...... nie osłabiaj ... jeden Melikson za 2 lata no i oczywiście twój idol Jaliens .... dla mnie największa porażka transferowa ostatnich 2 lat. Reasumując: ja potrzebuję "udowodnienia"
Piłkarze z charakterem powinni grać do końca: - bo są premie (kasa), - bo można znaleźć po sezonie lepszy klub - bo ambicjonalnie można udowodnić że Bednarz się myli - bo jest coś takiego jak rzetelne podchodzenie do obowiązków (a czym wspominasz przypadkowo)
- Za kadencji Bednarza były 2 MP
kilku ? ...... wymień dwóch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - to dlaczego jest tak źle z kasą
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.06.2012 o godz. 20:31.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
PS. Nic tylko dodać, Polska dla Polaków, Ziemia dla ziemniaków ![]()
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.06.2012 o godz. 20:06.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
Wisła - Twente 2:4 Wisła - Fulham 2:4 Wisła - Odense 3:4 Wisła - Standard 1:1 Wyjście w grupy to był cudowny zbieg okoliczności, który nigdy wcześniej się nie wydarzył. Nigdy jeszcze nie wyszła z grupy drużyna mająca negatywny bilans ze wszystkimi rywalami... A kasa...? Tak marna, że połowa poważnych klubów nie chce grać w tak gównianych rozgrywkach... No i Cracovia, która pognębiła Wisłę jesienią... W lizusostwie przebiłeś milosza. Gratuluję.
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.06.2012 o godz. 20:16.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() W Wiśle potrzebni są dobrzy piłkarze (za określone pieniądze) , a nie zagraniczni czy polscy Ze zdania, które cytowałem ( kolegi Po prostu Wiślak ) wynikało, że profesjonalny klub stawia na zagranicznych piłkarzy - to taka sama bzdura jak stawianie na zawodników krajowych. Nie wiem czy da się jaśniej ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.06.2012 o godz. 20:40.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Rzecz dotyczy proporcji , a nie banałów o tym że powinni być "dobrzy", jasne że dobrzy, tyle że więcej dobrych zawodników jest poza Polską, niż w naszym kraju i to też banał, ale widać przez niektórych nie do pojęcia.
Czołowe kluby w zachodnich ligach stawiają na piłkarzy zagranicznych (choć rzecz jasna nie bez obecności i rodaków), bo to im daje wyższą jakość (bo tych lepszych jest większy wybór niż rodaków), a to że piszesz ten sam zbędny tekst raz drugi to mnie nie dziwi, bo jaka forma taka i treść. PS. Wystarczy popatrzyć na kadry wspomnianych czołowych klubów w Anglii czy we Włoszech, czy Cypru, czy ....a z resztą szkoda czasu , na polemikę z ludźmi którzy nie rozumieją że otwieranie sie na zachód w tym na takich ludzi jak Valckx to jedyna droga rozwoju dla Wisły. ____________ PS. O ! wiecznie zakompleksiony therchis znowu cos piszę o mnie , ten biedak żyć beze mnie nie może, no żal mi człowieka, który jak zwykle bredzi na forum...
Tyle że już wiosną Wisła spuściła Cracovię do ligi I i tu rozumiem , że działa mechanizm wyparcia … tolerancyjne to forum Wisły nawet dla jej zadeklarowanych wrogów.
Ostatnio edytowane przez milosz : 01.06.2012 o godz. 21:09.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Panowie nie denerwujcie się tak bardzo. W Wiśle nie było i nie ma polityki sportowej, bo Cupiał nie lubi polityki i za jakiekolwiek słowa nawet, a nie ruchy polityczne - usuwa każdego z klubu i to nawet sprzątaczkę, a nie tylko rzecznika prasowego...................
![]() ![]() Chodziły słuchy, że w tym roku widziano na jednym z meczów europejskich, Cupiała z Kitą w jednej loży VIP. Chodziły słuchy, że Cupiał się wkurzył na frekwencję oraz mistrzowskie narzekania i postanowił Wisłę ostudzić i nie tylko, ku uciesze wiernych kilku tysięcy kibiców, nienawidzących wraz z polskimi piłkarzami oraz polską myślą piłkarską, kilkudziesięciu tysięcy "piknikowych" kibiców Wisły oraz ich zagranicznych idoli. No i ta tęsknota za celami Wisły pradawnej, w pogoni za kurnikową atmosferą, wielkich miast polskich i ich maluczkich klubów piłkarskich. Obecne transfery będą na miarę kibiców, tych obecnych i nieobecnych na stadionie i tylko mistrzowska maniera Cupiała, może jeszcze raz go zmusić do zweryfikowania swoich postanowień oraz działań, a wtedy prezes "handyman Jacek" zniknie na zawsze już, i kto wie, może nawet boiska treningowe Cupiał wybuduje, jeśli mu inny cudotwórca rodzimy, zwrot kasy udokumentuje ![]() Jak na razie nihil novi sub jova - "z prochu powstałeś i w proch się obrócisz" w czasie z woli Boga wybranego ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 02.06.2012 o godz. 21:24.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|||
Jeżeli tu w Polsce musimy walczyć od lat z PMS i jednocześnie liczymy na dobrych polskich młodych piłkarzy to od razu musimy założyć że takie perełki jak Błaszczykowski będą się zdarzać raz na kilka lat. Ale cóż, łatwiej wierzyć w Bednarza... i Cupiała... I jak tu dyskutować z gościem, który twierdzi że: Cytat:
Cytat:
![]()
c.d.n.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
http://pl.wikipedia.org/wiki/Juventus_F.C. - Juventus Turyn 17/25 osób w kadrze to Włosi w Wiśle 10/25 w tym: Kurto, Pułka, Szewczyk, Uryga, Brud, Boguski czyli goście którzy w zespole pokazywali się symbolicznie. Masz racje szkoda czasu na dyskusję z tobą. Pa
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.06.2012 o godz. 21:36.
![]()
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
PS. Tak i owszem "raz drugi" to moja licentia poetica i mam do niej prawo. Po raz drugi zaś napisałeś niemal ten sam tekst i dobrze że za moją radą jeden zbędny jednak usunąłeś, choć do usunięcia były pewnie oba. PS. Pa dziewczynko, bo tak interpretuje twoje Pa ... ![]()
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.06.2012 o godz. 01:16.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
||||||||||||||||
Cytat:
Valckxa nikt nie musi wywyższać. Fakty robią to wystarczająco mocno. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zatrudnianie nowych szkoleniowców do grup młodzieżowych ma służyć poprawie szkolenia, a nie odwrotnie. Melikson, Pareiko, Genkow, Iliev nie przychodzili do Wisły w miejsce jeszcze lepszych piłkarzy na swoich pozycjach. I to przy całym szacunku dla Pawła Brożka. Cytat:
Cytat:
![]() Przecież wszyscy widzieliśmy jak. I weź sobie przeczytaj obojętnie jaką książkę z psychologii sportu, to zrozumiesz. A jak nie zrozumiesz, to zastanów się odrobine, dlaczego na całym świecie w analogicznych sytuacjach nikt nie postępuje tak jak Bednarz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Po prostu Wiślak - piękny post
![]() Ah poprosiłbym też o listę klubów które nie korzystają z usług obcokrajowców. Bo kurcze ja mam w głowie tylko Bilbao. A i chodzi mi o kluby europejskie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Bilbao korzysta z obcokrajowców. Wystarczy, że mają korzenie baskijskie (przykładowo Amorebieta jest Wenezuelczykiem). Nikt nie rezygnuje z obcokrajowców, bo myślenie, że istnieje odgórna różnica w zaangażowaniu, ze względu na narodowość, jest zwyczajnie naiwna.
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Co do mistrzostwa zdobytego głównie przez Stana taka ciekawostka. Który z naszych zawodników miał najwięcej strzelonych bramek w tamtym sezonie? Kto miał wtedy najwięcej asyst?
To tak w ramach ciekawostki. Polityka Stana mimo iż nie do końca wypaliła zapewne długofalowo przyniosłaby efekt sportowy. Na pewno siatka scoutów, czy pomysł na szkolenie młodzieży to wielki plus Valckxa. Do tego transfer takiego np. Jaliensa choć fatalny w skutkach pokazał, że z Holendrem u steru możemy sięgać po zawodników o niezłej renomie nawet w skali europejskiej. Problemem było jednak nakręcenie się na Ligę Mistrzów. Przypuszczam, że gdybyśmy spokojnie krok po kroku budowali zespół to może odpadlibyśmy z Litexem, ale za to w przeciągu 3 lat byśmy w tej upragnionej Lidze Mistrzów zagrali. Zapewne gdybyśmy jakimś cudem ograli APOEL to mistrzostwo świętowalibyśmy najdalej na początku kwietnia. Niemniej, czy zagranie va banque mając w ręku góra parę 3 jest mądre? Z Valckxem u steru mieliśmy naprawdę niezłe perspektywy i trochę szkoda, że zmarnowaliśmy szansę. Patrząc jednak na to co osiągnęliśmy trudno stawiać mu pomniki. Mistrzostwo, jak miał powiedzieć Smuda, możemy zdobyć z zespołem połowę tańszym. Bez problemu osiągał to Bednarz. Jeżeli chodzi o europejskie puchary to już mało kto pamięta, że dość szczęśliwie wygraliśmy z Litexem. Wyjście z grupy w LE to raczej zasługa ogromnego szczęścia. Możemy mówić, że wygraliśmy z każdym, ale jak przypomnimy sobie okoliczności wygranej z Fulham, czy z Twente to już tak różowo nie jest. Konkludując z Valckxem na pewno mieliśmy perspektywy, ale rezultaty niestety spektakularne nie są. Jeszcze słowo o Bednarzu. On tu tylko sprząta. Krytykujmy go za kompromitowanie klubu testami ogórków (którzy wyglądają na takich, co bigos prosto z gara zjadają - mój ulubiony cytat), ale mówienie, że poza Marcelo same wtopy to przesada. Taki Kirm na początku sprawiał dobre wrażenie, dopiero z czasem obniżył loty. Na Diazie mimo iż jest strasznym ogórkiem trochę zarobiliśmy. Garguła co prawda nie błyszczał, ale łatkę reprezentanta miał (nawet na EURO był). Singlar był niezły. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wisła - Twente 2:4 Wisła - Fulham 2:4 Wisła - Odense 3:4 ----- Wisła - Standard 1:1 No cóż... Jak widać nie ważne jak kiepska gra a kto punkty liczy ![]() Np. w siatkówce (trwa Liga Światowa) jest teraz jeszcze bardziej posrane bo drużna może wygrać wszystkie mecze w grupie no i tej grupy nie wygrać... Żeby zobrazować... bilans 12-0 może się okazać gorszy od 8-4 (czyli 8 zwycięstw i 4 porażki...) Wracając do piłki to między innymi rozgrywki Ligi Europejskiej są takie gówniane bo wymyślili grupy. Byłby stary dobry system pucharowy to rozgrywki byłyby znacznie ciekawsze. Na szczęście za niedługo je zlikwidują i bardzo dobrze bo mało kto gra tam na poważnie. Nawet Wisła olała pierwszy mecz z Duńczykami po całości. Legia olała mecz w Izraelu mają pewny awans i olewając jakieś tam punkty do rankingu. I tyle tych meczy się tłucze tak bez sensu... Edit: Tak, z Litexem to był fuks. Jakby zamiast po poprzeczkach ładowali dokładniej to byłby klasyczny wyjazdowy wynik Wisły na wyjeździe czyli coś w okolicach 4:1. Dziwny mecz bo Wisła tam nie istniała na boisku przez 80% spotkania. A to, że był to fuks najlepiej obrazuje odpadnięcie z rezerwami Standardu Liege - znacznie słabszą drużyną od Litexu (przynajmniej w tamtym momencie). Co do ignora to nie ma sensu... Tyle ludzi cię cytuje, i próbuje prostować twoje brednie, że nawet z ignorem prawie wszystko czytam więc wyłączyłem...
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.06.2012 o godz. 00:07.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ech to deprecjonowanie wyników Wisły za 2011 jest takie żałosne, tak z Litexem to fuks niebywały w dwumeczu 5-2 czyli TRZEMA bramkami no fuksa mieliśmy że hej ! Co do zwycięstw innych to zawsze były jakieś okoliczności , to malkontenctwo jest jednak bardziej komiczne niż żałosne.
No i to "nakręcanie się na LM", taaak to wina Valckx'a, ![]() __________ Ejże, thechris a ignor, trzymaj sie go i . ..nie zawracaj mi głowy swoimi tekstami ...napisałeś bzdurę że :" w zasadzie z nikim nie wygraliśmy", otóż wygraliśmy i nic na to nie poradzisz, chyba że sobie zmienisz regulamin rozgrywek i będziesz liczył bardziej bramki a nie punkty, ciekawe co jeszcze wymyślisz na tym forum aby dowalić Wiśle Kraków, w kwestii LE ...zgłoś reklamacje ...że wyszliśmy z grupy ![]() __________ Co do LE to pożyteczna szansa na konfrontacje z lepszymi dla nas i nam podobnych klubów i to dodatkowa kasa, co nie jest bez znaczenia.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.06.2012 o godz. 00:04.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie miałeś przypadkiem już nie karmić trolla? Trzymaj się tego postanowienia. Jeżeli nie możesz się jednak powstrzymać i musisz mi odpowiedzieć to przynajmniej czytaj ze zrozumieniem moje posty.
Swoją drogą proponuje obejrzeć nasz wyjazdowy mecz z Litexem. Jest dostępny chociażby na ipli. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To po co mnie teraz indagujesz, widziałem oba mecze z Litexem, otóż liczy sie dwumecz, a tu Wisła wygrała ...5-2 i nic z tym nie zrobisz
![]() Ech ta nieszczęsna przypadłość wiecznego narzekania, nawet jakby Wisła wygrała z rywalem w pucharach oba mecze po 3-0 to i tak byłoby, że fuksem. Jedynie co pociesza że to narzekactwo nie jest jeszcze obligatoryjne dla wszystkich. PS. Swoją drogą to dość ciekawe, wątek jakby martwy, a tyle emocji.
Ostatnio edytowane przez milosz : 02.06.2012 o godz. 01:03.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Towarzysz Generał ale kto się napalił na LM i to już? Właściciel klubu.. przecież odkąd przyszedł Maaskant była mowa że w ciągu 2 lat ma być MP i walka o LM. Robertowi od razu udało się zrobić to pierwsze więc góra się napompowała na LM, ale jednocześnie przycięli kasę i teraz mamy tego skutki..
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czy ja napisałem, że Stan się napalił?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
W piłce liczy się wynik, a nie styl. Można grać pięknie i dostać bęcki, a można grać piach i wygrać. Prosta zasada. Co kogo obchodzi styl meczu w Łoweczu? Wygrali wyjazdowe spotkanie na trudnym terenie, a tu i tak pretensje. Chyba ludzie nigdy w piłkę nie graliście.
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Miałem już z tobą nie polemizować bo masz klapki na oczach ołtarzyki w domu ze zdjęciami Valxca i Jaliensa ale po raz 5 muszę napisać to co myśłę bo przekręcasz to co ja piszę totalnie.
1. sprawa obcokrajowców: Z tego co napisałeś to "profesjonalne kluby stawiają na obcokrajowców" - uważam że to bzdura. Kryterium zatrudnienia zawodnika nie może być jego "zagraniczność" . Profesjonalne kluby stawiają na poziom sportowy w relacji do ceny. Jest wiele profesjonalnych klubów które mają wyważone proporcje mniej więcej 50/50 (ja gdzieś wyżej podałem przykład mistrza Włoch gdzie proporcje są nawet na korzyść Włochów). Argument że zagranicznych piłkarzy jest więcej niż krajowych powala logiką (nie ironizuje) no i oczywiście w kraju typu Cypr gdzie kopie niewielu żeby stworzyć silną drużynę na skalę europejską muszą bazować na rynku globalnym. Porównywanie możliwości zakupowych (kasy) w klubach typu Chelsee i Real Madryt z Wisłą też jest nieporozumieniem Podam ci kilka argumentów które wg mnie powinny działać na korzyść zatrudniania w Wiśle większej ilości Polaków 1. Większe przywiązanie do klubu i miejsca zamieszkania (banalne ale przekłada się nawet finansowo) 2. Większe możliwości zbadania gościa przed zakupem (mimo że nie jest to co kiedyś) 3. Możliwość wyłapania talentu wcześniej niż byłoby to możliwe np w Holandii ( co też ma wymiar finansowy) 4. Kilka drużyn ligii miało proporcje odwrotne niż Wisła i jakoś wynikiem się obroniły. Nie piszę nawet o Ruchu ale popatrz na Legię, która w pucharach osiągnęła to co my. Ja mając swoje archaiczne poglądy co do tego ilu Polaków powinno grać w Wiśle, nie protestowałem za Maskanta że w drużynie gra 1-2 Polaków bo wierzyłem że inni są lepsi i że wynik jest sprawą nadrzędną. Gdyby to zadziałało nie może poglądy bym nieco zmienił. 2. Wynik Zaklinasz rzeczywistość ... Dobry wynik uzyskaliśmy tylko w pucharach a nasza ocena byłaby w tej materii inna gdyby nie bramka w 91 minucie gdzieś tam daleko od nas .... W lidze wynik był żenujący .. a jeszcze bardziej żenująca była gra. Ty z przyjemnością patrzyłeś na Wisłę na jesieni ![]() Piszesz że wypowiedzi przewietrzenia szatni zdemotywowały profesjonalistów, podałem ci kilka argumentów na to że profesjonalista grałby dalej. I nie pisałem o miłości do klubu bo w przypadku aktualnych graczy nie ma to sensu . Oczywiście do tego się nie odniosłeś lecz jak to zadufany mentor odesłałeś nas maluczkich do literatury specjalistycznej, której jak sądzę nie widziałeś na oczy. 3. Szkolenie
![]() Jeszcze raz pytam gdzie jest profesjonalna szkółka młodzieży ? Czy coś w tej materii Walxc powalczył ? (Swoją drogą następców też trzeba o to pytać codziennie) 4. Skauting Pytałem o "świetnych piłkarzy" a ty podajesz nazwiska, Melikson, Pareiko, Genkow, Iliev. Zdrowy Melikson OK. Ale pozostali ..sorki mam inne wyobrażenia co do świetnych piłkarzy i na tym poprzestańmy. Efekty osławionej siatki skautingowej sa dla ciebie rzeczywiście dużo lepsze niż w przypadku poprzedników ? 5. Wiedza i dowody...
6. Podsumowanie Myślę że Walxc jest profesjonalistą, ale nawet takim gościom nie zawsze się udaje. Może miał za mało czasu ale w Wiśle zawsze tak było że wtopa w lidze kończyła się zmianą warty. Zgadzam się że Cupiał niecierpliwy człowiek jest ale jakoś brak mi wiary że to można zmienić. (kilka razy słyszałem o 3 latach spokojnego trenowania ..) Jakleś wzorce myślę że zostały podpatrzone i trzeba je przyjąć. Ta drużyna po półtora roku budowania grała bez stylu, nieatrakcyjnie i chociaż będziesz pisał o wielkim sukcesie w pucharach, grała także nieefektywnie, przegrywając ze średniakami w polskiej lidze. A co gorsze nie widać było progresu a raczej regres ..... Ta koncepcja się nie sprawdziła i Cupiał uznał że nie ma pewności że się sytuacja poprawi. Zrobił kolejny reset. Ja należę do tych którzy się temu nie za bardzo dziwią.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.06.2012 o godz. 12:05.
![]()
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
a jaki styl mozna wypracowac z Kirmem,Palijcie,Jirsakiem,Wilkiem czy Garguła w składzie ?
Styl to Wisła miała ofensywny i agresywny jak grał Czerwiec,Kulawik,Żurawski czy Szymkowiak.Świetni zawodnicy a na boisko wychodzili jakby chcieli zagryźc rywala
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.06.2012 o godz. 12:19.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Nie jestes sam Grantar ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Może w polskiej lidze. Ale tylko dlatego, że polskiej lidze nikt nie ma stylu. Jak nie masz stylu to wygrywasz przez przypadek. Tak jak z Litexem. A później dziwisz się, że odpadasz z 2x słabszym Standardem... i zastanawiasz się... Kurde... Litex zjadłby tych Belgów na śniadanie więc dlaczego nam się nie udało? A odpowiedź na Twoje zdziwienie jest jedna: brak stylu. Jak nie masz stylu to nie tak naprawdę nie wiesz dlaczego wygrałeś i nie wiesz dlaczego przegrałeś. Wszystko opiera się na farcie. Dlatego w polskiej lidze każdy wygrywa z każdym, na zmianę np. Cracovią z Wisłą, Wisła z Cracovią... Legia na Śląsku, a potem Legia remisuje z Cracovią u siebie itd. O wszystkim decyduje jeden wielki przypadek właśnie przez brak stylu.
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.06.2012 o godz. 11:59.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Szkoda, że mamy przerwę w ligach na rzecz zafajdanego euro (panie premierze, jak żyć, skoro z każdej strony atakuje mnie "oszalały stadion"?), bo może zwolennicy stylu zobaczyliby, że i drużynom stokrotnie (a nawet i trzystukrotnie) droższym od Wisły często zdarzają się paskudne i bezstylowe męczarnie. Tylko że tam podstawowym kryterium rozliczania pracy trenerów są punkty. U nas, dla kibiców wychowanych na hegemonii Wisły z początków Cupiała, kiedy lała niemal każdego (później już tylko olewała), wciąż najważniejszy jest ów "piękny styl". Szkoda, że do realizacji takiego założenia zupełnie nie mamy warunków. Szkoda, że inne drużyny poszły po rozum do głowy i, zamiast próbować odpowiadać równorzędnym futbolem, komasują obronę i często z tego pięknego stylu przeradzamy się w akwizytorów wytrwale pukających do drzwi, skąd zaraz się ich przepędza
Żeby móc sobie pozwolić na stylową grę, to trzeba albo wypracować sobie solidną przewagę (w polskiej lidze najlepiej osiągnąć to prostymi sposobami), albo zdecydowanie przewyższać resztę ligi (co i tak niczego nie gwarantuje). Co Barcelonie dał jej styl w pojedynku z Chelsea? Podobne zabiegi mamy przecież w lidze polskiej, chociaż nie wyglądają one tak efektownie. @ martin_6 Raczej chodziło mi o to, że koronkowe podania Barcelony, obiegi i inne tego typu zagrania przeważnie kończyły się na niczym. Co do stylu londyńczyków to sprawa jest tak pół na pół. Nie można zaprzeczyć, że przez spory kawał czasu wybijali piłkę niemal na oślep. W mistrzowskim sezonie Maaskanta graliśmy z Polonią Bytom na wyjeździe i nasi piłkarze próbowali się bronić w ten sam sposób, co miało nieciekawe skutki. Jednak z drugiej strony w grze Chelsea widoczne były też wspaniałe manewry, czego nie można przypisywać przypadkowi.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 02.06.2012 o godz. 12:37.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|