|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Ale coś w człowieku pęka po tym całym dziadostwie które przeżyliśmy dostaję informację że są kolejne problemy tam gdzie ich być nie powinno. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
Pozdr. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Na chwilę obecną TS i SA wstrzymują się od dalszego komentowania sprawy co jest dobrym prognostykiem na przyszłość.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Im Panowie (i Panie) zaczną szybciej konkretny dialog tym unikną kolejnych nieporozumień. Pytanie czy zaczęli, czy trwa sobie impas i obie strony są obrażone? |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Wisłocki odmówił komentowania spotkań powołując się na ustalenia z zebrania TS i SA
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To akurat zrobil przed awantura/wywiadem wiec o niczym nie swiadczy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
tak jest winny i nie bójmy sie tego powiedzieć
to była zabawa bez ryzyka i na kredyt a że w tym czasie zrobilismy wiecej MP niż w calej dotychczasowej historii to tylko świadczy o tym w jakim stanie jest polska piłka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
To załóżmy że Cupiała by nie było to gdzie teraz byśmy byli? Który inny właściciel z Polski miał lub ma klub tyle lat i na koncie tyle mistrzostw? Mieszanie Cupiała i stawianie go z Marzenką? Boss miał klub ze 20 lat a te złodzieje ile czasu? Jak te dwa długi można porównywać? Jakie sukcesy oni mieli w porównaniu do Bogusława? Nóż w kieszeni się otwiera, czytając takie głupoty!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
też w dupie tylko wcześniej
dlatego prosiłem żeby starsi forumowicze przypomnili czasy końcówki resortu wygląda na to że od późnych lat 80tych to była równia pochyła, z incydentalnymi ratowaniami to Cupiałowe wyglądało najefektowniej , ale wystawił na koniec słony rachunek, co sie odwlecze to nie uciecze edit: jako można te długi porównywać no Jażdżyński napisał że Cupiał z przydupasami wpuścił w Wisłe 200 milionów i zostawił z długiem 40mln (plus drugie 40?) faktycznie te długi ciężko porównać masz racje
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 20.11.2019 o godz. 15:54.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jezu, co sie dzieje z tym forum? Bo nie da sie palnac dostatecznie mocno w czolo czytajac takie cos. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
A kto tu stawia na równi Cupiała z Marzenką? Ludzie, zacznijcie czytać ze zrozumieniem...
Jego wkład w sukcesy Wisły pewnie nigdy nie zostanie pobity, ale też zostawił po sobie spaloną ziemię - klub z olbrzymimi długami, z dziwnymi umowami (przykładem choćby baza treningowa, którą spłaci Wisła, a która to nie stanie się Wisły własnością). Do tego teraz robi pod górkę obecnie zarządzającym spółką, a żadnych problemów nie robił ludziom od Vanny? I tylko o to się rozchodzi... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czytam ze zrozumieniem. Wy i tak nic się nie nauczycie. Wam jest potrzebna 4 liga żeby pewne rzeczy zakumać. Palnijcie sami się w lep i zobaczcie w jakiej rzeczywistości działają Polskie kluby. Wskarzcie mi 2 takiego człowieka w Polskiej piłce co tyle lat z sukcesami łożył na klub? Spalona ziemia? Spalona ziemia to była np w Polonii Warszawa bez żadnych sukcesów. 4 liga wam chyba otworzy oczy. Błędy każdy popełniał i Boguś też ale nie zostawił nas w 4 lidze. Nie chciał oddać SA do TS i widać miał rację. Za wszystko odpowiada TS. Ciekawe jakby sobie bez Cupiała poradzili i jak szybko byśmy zlecieli do niższych lig przed 2000 rokiem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Uczepiles sie tego ze niby negujemy wklad Cupiala w sukcesy co jest naprawde nie do ogarniecia dla mnie bo nikt czegos takiego nie napisal. I nie, nie czytasz ze zrozumieniem, absolutnie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
Dlatego oddał Meresińskiemu... No nie wierzę w to co czytam
![]() |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ale nieprawdopodobny "burdel". Nie oceniam po której stronie jest racja, bo póki co mamy atak "tłiterem" jednej strony i milczenie drugiej. Tak czy inaczej smutne jest to, że kibice niczego nie nauczyli się po poprzednich właścicielach i po kilku artykułach niektórzy potrafią zrównać takiego Wisłockiego z Marzeną S. Tak naprawdę oprócz opowieści w wywiadach nikt nie wie, jaka jest prawdziwa kondycja Wisły Kraków SA. Opowiadać można wiele, ale tak naprawdę na papierze nikt z komentujących raczej za wiele nie widział. Do całego zamieszania włączyła się druga strona Błoń, co jeszcze tylko spotęguje konfikt i dezinformację. Fragment "pasiastego" oświadczenia: "Natomiast od ponad 20 lat kolejni âwłodarzeâ Wisły, w tym Bogusław Cupiał przez Telefonikę, nie wnoszą do klubu pieniędzy, ale udzielają pożyczek. Odnosi się to także do obecnych âratownikówâ Wisły, T. Jażdżyńskiego, J. Królewskiego oraz J. Błaszczykowskiego. Oni nie dali tych pieniędzy klubowi, oni je pożyczyli. Zabezpieczeniem ich zwrotu jest hipoteka umowna ustanowiona na nieruchomości oraz użytkowaniu wieczystym gruntów przekazanych TS Wisła." Nie wiem jak z ostatnim zdaniem, ale fakt ciągłych pożyczek jest dość istotny - może szczególnie ostatnie pożyczki były mocno ryzykowne, ale nie zmienia to faktu, że istnienie klubu to nieustanna seria pożyczek. Tak się nie da funkcjonować.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Rustin jak widać po użytkownikach pokroju mar85 wystarczy pożyczyć , i już cie nosza na rękach , a to że ten dług to kamień u szyi to już taki tam drobiazg , więc niby da sie tak funkcjonować , dobry Cupiał pewnie dalej by chętnie pozyczał gdyby nie... no właśnie gdyby nie co ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Cały czas myślałem, że TS i SA zrujnowali osoby tam pracujące, a nie sam TS. Wynika z tego, że nie ważne kto tam teraz pracuje, ale to bandyci. Gdyby trio rządziło TS, to dalej byliby złodziejami ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2019
Offline |
|
To akurat bezczelne kłamstwo. Pan Cupiał na koniec skonwertował około 70 milionów długu na kapitał. Czyli dwa razy tyle co Comarch. Już nie wspominając ile wydał na usługi przez te wszystkie lata. Sam mówił, że w sumie 200 milionów. To co mamy za te 200 w stosunku do tego co za 150 ma Craxa to też jest istotne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Nie wiem jakie błędy Cupiał popełnił, bo nikt ich tutaj nie przytoczył. Na Meresińskiego nabrało się wielu ludzi w Polsce(chłop od lat żyje z przekrętów i takie mamy państwo, że sobie chodził po ulicach i popełniał kolejne przestępstwa). Cupiał mógł po prostu zniknąć(jak Wojciechowski, Drzymała) i spuścić ten klub do 4-5 ligi, ale tego nie zrobił. Jedyny minus jego kadencji to kwestia szkolenia. Tak to mogę jedynie w superlatywach się o nim wyrażać. SA miała kłopoty, ale przy sprawnym zarządzaniu to po kilku latach można było to unormować. Jesienią zeszłego roku sytuacja była tragiczna. Wystarczyły 2 lata wyprowadzania pieniędzy(i nie spłacania długów), żeby z sytuacji złej przejść do bankructwa. I jakich ja inwektyw używam? To przede wszystkim Ty obrażasz Cupiała. I gdzie ja coś napisałem o bronieniu Sarapaty? Naprawdę jesteś pod wpływem środków ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Moment moment
teraz sobie coś przypomniałem Jak się ma sprawa licencji/praw do nazwy "Wisła Kraków" do przedsiębiorstwa: http://www.biurawisla.pl/kontakt ![]() No bo Wisła to nazwa rzeki No bo Kraków to nazwa miasta Tak naprawdę - jaki jest problem (prawnie) żebym sobie jutro założył klub piłkarski pod nazwą FC Wisła Kraków? serio pytam. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Posłucham rady Serka i nie będę sie zniżał do Twojego poziomu dyskusji więc to moja ostatnia odpowiedź w przepychance z Tobą. Dodam tylko że narracja dotycząca zadłużenia do której się odnosiłem to słowa naszego trio - Obidzinski pisal o tym w wywiadzie o ile dobrze pamietam. Więc jeśli jego nazywasz TSem opanowanym przed bandytów to ciężko liczyć na sensowną dyskusję. PS. Wygodnie pomijasz temat sprzedaży Meresińskiemu (i jakości jego prześwietlenie o czym można sporo wyczytać) i samemu TSowi ![]()
Ostatnio edytowane przez Dzinus : 20.11.2019 o godz. 17:44.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nawet nie skomentuje Twojego wpisu. Policz ile kosztowało każde Mistrzostwo Polski i każdy inny puchar. Nasza kulą u nogi był brak awansu do fazy grupowej LM. Szkoda że droga wtedy była taka a nie inną.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kończę także dyskusję z Tobą bo tylko się człowiek ludzką głupotą nadaremnie denerwuje. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Odpowiedź Jażdżyńskiego dla Cracovii https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ii,nId,3345323
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Policz proszę ile kosztowało każde mistrzostwo Polski puchar naszą sąsiadkę
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member