|
Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Mistrzostwa Europy już w piątek, aż dziwne, że jeszcze taki temat nie powstał.
A więc - Euro 2012 - największa piłkarska impreza w historii naszego kraju. Szkoda, że w atmosferze takiej a nie innej, ale cóż poradzić. Zapraszam do dyskusji o drużynach na Euro, wynikach itp. Start w piątek, 8 czerwca, meczem Polski z Grecją. HARMONOGRAM IMPREZY: Grupa A - Polska, Rosja, Czechy, Grecja Kod:
8. czerwca: 18.00 - Polska - Grecja - Warszawa 20.45 - Rosja - Czechy - Wrocław 12. czerwca: 18.00 - Grecja - Czechy - Wrocław 20.45 - Polska - Rosja - Warszawa 16. czerwca: 20.45 - Czechy - Polska - Wrocław 20.45 - Grecja - Rocja - Warszawa Kod:
9. czerwca: 18.00 - Holandia - Dania - Charków 20.45 - Niemcy - Portugalia - Lwów 13. czerwca: 18.00 - Dania - Portugalia - Lwów 20.45 - Holandia - Niemcy - Charków 17. czerwca: 20.45 - Portugalia - Holandia - Charków 20.45 - Dania - Niemcy - Lwów Kod:
10. czerwca: 18.00 - Hiszpania - Włochy - Gdańsk 20.45 - Irlandia - Chorwacja - Poznań 14. czerwca: 18.00 - Włochy - Chorwacja - Poznań 20.45 - Hiszpania - Irlandia - Gdańsk 18. czerwca: 20.45 - Chorwacja - Hiszpania - Gdańsk 20.45 - Włochy - Irlandia - Poznań Kod:
11. czerwca: 18.00 - Francja - Anglia - Donieck 20.45 - Ukraina - Szwecja - Kijów 15. czerwca: 18.00 - Szwecja - Anglia - Kijów 20.45 - Ukraina - Francja - Donieck 19. czerwca: 20.45 - Anglia - Ukraina - Donieck 20.45 - Szwecja - Francja - Kijów Kod:
21. czerwca - Warszawa: 1. drużyna gr. A - 2. drużyna gr. B 22. czerwca: Gdańsk: 1. drużyna gr. B - 2. drużyna gr. A 23. czerwca - Donieck: 1. drużyna gr. C - 2. drużyna gr. D 24. czerwca - Kijów: 1. drużyna gr. D - 2. drużyna gr. C Kod:
27. czerwca: Donieck: 1A/2B --- 1C/2D 28. czerwca: Warszawa: 1B/2A --- 1D/2C Kod:
1. lipca: Kijów: Zwycięzca półfinału 1 - Zwycięzca półfinału 2 |
|
![]() ![]() ![]() |
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
Patrząc na obecną formę, problemy i wyniki drużyn występujących na turnieju, obstawia:
Grupa A 1.Rosja 2.Polska 3.Grecja 4.Czechy Grupa B 1.Niemcy 2.Holandia 3.Portugalia 4.Dania Grupa C 1.Hiszpania 2.Chorwacja 3.Włochy 4.Irlandia Grupa D 1.Francja 2.Ukraina 3.Szwecja 4.Anglia Grupę mamy świetną, wprost wymarzoną i najprawdopodobniej wywalczymy awans. I w play-offach to dopiero się rzeź zacznie. Niemcy i Holandia brrrrry, aż się boję na kogo trafimy. Już wolę Oranję, bo Niemców nigdy nie pokonaliśmy, a na ostatnich wielkich turniejach spotkania z naszymi zachodnimi sąsiadami kończyły się bezdyskusyjnymi porażkami. Liczę na Holandię, bo nie wierzę w pozostałe ekipy - Portugalię i Danię. Z racji wszelakich problemów z jakimi borykają się Włosi i Anglicy, nie wróżę im sukcesu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
A nie jest tak że w ćwierćfinałach 1A -2C itd ?
PS. Fuck Euro x2 ![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Oczywiscie, ze nie. W Cwiercfinalach jest 1A-2B ; 2B-1A tak wiec 1/4 dla Naszej reprezentacji to jest Max. Moim faworytem Euro (jak zreszta w kazdym takim turnieju od 98 roku ; ME i MS) jest reprezentacja Francji i na nich licze. Moim wymarzonym Finałem bedzie spotkanie trojkolorowych z reprezentacja Oranje tylko nie chce mi sie wyliczac z pierwszego posta czy do takiego Finału moze dojsc czy nie. Najwiekszymi przegranymi bedzie Portugalia i Anglia
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 02.06.2012 o godz. 23:47.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Koneser
Offline |
|
Ja osobiście dystansuję się od Boenisha, Polańskiego, Matuszczyka, Obraniaka i Perquisa. Potrafię dostrzec również prawdziwych Polaków w kadrze, takich jak Błaszczykowski, Lewandowski, Piszczek, Szczęsny i 12 pozostałych, a nie patrzeć tylko na reprezentację przez pryzmat tych pięciu dokoptowanych do kadry. Moim zdaniem, w Polsce nie trzeba się posiłkować ludźmi, którzy wychowali się zagranicą, a z Polską związani są tylko korzeniami.
Są alternatywy: Boenish-Wawrzyniak Perquis-Głowacki/Żewłakow Matuszczyk-Dudka Polański-Wilk Obraniak-Wolski/Mierzejewski/Małecki Tylko, że Smuda jest ograniczony i "zakochany" w naszych stranierich. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Na pewno muszę podziękować Smudzie, że spieprzył mi oraz wielu kibicom radość z turnieju. Dzięki Franek za zniszczenie kadry narodowej
![]() Ciągnąc temat dalej - szkoda mi jedynie naszych chłopców (np Kuba czy Lewy), którzy tylko cierpią przez wizerunek i styl kadry Smudy. Mam w dupie wynik tej reprezentacji, aczkolwiek mecze będę oglądał - z ciekawości. Wynik będzie jednak sprawą drugorzędną, o wiele bardziej kibicuje Kubie czy Lewandowskiemu aby się wystarczająco wypromowali w czasie turnieju i latem zasilili kluby z nazwijmy to TOP 10 ![]() Co do całości turnieju - przewiduję, że kadra Smudy wyjdzie z grupy, gdyż po prostu mamy znacznie lepszych piłkarzy (i absolutnie nie mam na myśli naturalizowanych piłkarzy - farbowane lisy to poziom co najwyżej średniaków w kadrze) od Greków czy nawet Czechów. Dodając do tego własną publiczność, 2 lata czasu na przygotowanie się - wielkim wstydem będzie odpadnięcie po fazie grupowej. Ale to już nie mój problem ![]() Faworyci? Hiszpania, Niemcy, Holandia. Aczkolwiek niestety obawiam się, że mogą dołączyć Ruscy, jako czarny koń turnieju. Obym się mylił, bowiem czy ktoś sobie wyobraża finał Niemcy-Rosja na naszym turnieju? ![]() Osobiście stawiam na Hiszpanów. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
tarantulaw2 - Naprawdę nie znasz Smudy? Wiesz czemu skreślił Boruca? bo ma Szczęsnego. Na skreślenie Kuby czy Lewego nie mógłby sobie pozwolić bo niby kto by ich zastąpił?, Dyzma już taki jest, że zdanie zmienia w zależności od sytuacji-"dam dupy za wyjście z grupy". Kiedyś kadra nie była od promowania się a od reprezentowania narodu.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 03.06.2012 o godz. 13:09.
![]()
...And Justice For All
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Powyższy finał jest niemożliwy, ponieważ Niemcy i Rosja spotkać się mogą w ćwierć lub półfinale.
Faworyt? Hiszpania. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Przecież to dla Nich bardzo dobra okazja do wypromowania się. Reprezentując kraj gospodarza + świetny sezon wcześniej. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Finał Rosja-Niemcy jest możliwy.
Jeżeli obie wygraja swoje grupy to ewentualnie spotkać się mogą dopiero w finale. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Faworyt jak dla mnie jeden- Hiszpanie. Grupę mamy świetną , z Grecją 3 pkt ,z Rosją może być bardzo cięzko - obstawiam remis i z Czechami wygrana. W playoffach liczę po cichu na niespodziankę.
Jebać to całe FUCK EURO , mamy największą imprezę piłkarską w historii Polski to nagle sie wszystkie pacany obudziły,że UEFA to banda złodziejów i bandytów. Tak niestety było,jest i będzie. Coś za coś. Cieszy to ,że Smuda jednak postawił na Boenisha.Wawrzyniak "nie wyobrażam sobie,żebym nie wyszedł z Grecją" pewnie jest w ciężkim szoku ![]() Franc nie jest nie wiadomo jakim erudytą,ale kadra to było jego zawsze największe marzenie. Także liczę,że sprawimy niespodziankę w ćwierćfinale a Robert zostanie królem strzelców. P.S Dają do tyskie flagi jak kiedyś ?
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 03.06.2012 o godz. 14:16.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
ja niczego nie oczekuje. mogą przegrać wszystko moga też wszystko wygrać. mi to lotto. tylko żeby smuda spier%$^% po euro do chin a Kuba zagrał na tyle dobrze żeby poszedł do jakiegoś liverpoolu czy coś.
faworyci? hiszpania i (niestety) niemcy ale będzie niespodzianka tak jak z grecją w 2004 ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Coś czuję, że to może być turniej ze sporą niespodzianką. Ostatnie finały w Europie wygrywały drużyny reaktywne, opierające się na ustawianiu obrony w polu karnym, kontrach i stałych fragmentach. Pytanie, czy to jakiś trend i czy będzie podtrzymany, czy zespoły lubiące przetrzymywać piłkę nie wymyślą czegoś nowego, może jeszcze szybsza gra, bardziej bezpośrednia.
Hiszpanie zebrali ekipę najpóźniej (Copa del Rey 25 maja), Niemcy mają dużo zawodników z Baja Mynsia, którzy nie mieli dobrej końcówki sezonu, Włosi mają problemy z korupcją (gruba sprawa ponoć, choć w 2006 było calciopoli), Anglicy mają kontuzje i Rooneya, który wyleciał z 2 pierwszych meczów. Ciężko stwierdzić. Król strzelców? Lewandowski, jak nastuka trochę w fazie grupowej, hat trick zwykle wystarcza, a potem jeszcze dwie i będzie złoty but. PS. Tomasz Lis: Cytat:
Ostatnio edytowane przez murray : 03.06.2012 o godz. 14:01.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja mam przeczucie, że podobnie jak w RPA na mistrzostwach świata pierwsza kolejka grupowa będzie strasznie nudna i mecze remisowe po 0:0 albo wygrane jedną bramką. Jeśli chodzi o Polskę to będę trzymał kciuki za reprezentacje, owszem nie podoba mi się to, że grają polańskie itp. ale co zrobić skoro to nie ja jestem selekcjonerem, a ktoś inny któremu się to podoba. Faworyci to na pewno Hiszpanie, Niemcy, Holendrzy ja do tego grona dorzuciłbym jeszcze Francje.
No i to jest temat (przynajmniej ja tak to rozumuje) piłkarski, więc nudne jest to wasze jeb**ie euro w internecie więc dajcie se już z tym na luz przynajmniej w tym temacie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Polański - Niemiec Boenisch - Niemiec Obraniak - Francuz, nie potrafi mówić po polsku. Perquis - Francuz, nie potrafi mówić po polsku. Smuda - Polak z niemieckim paszportem, polski szkoli kilkadziesiąt lat, z marnym skutkiem. Piszczek - sprzedawczyk. Błaszczykowski - nie odróżnia godła Polski od nalepki pzpnu. Polska - Grecja 0:0 i po ptokach. Całe szczęście. Tylko Wisła. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
a teraz bez polityki. jak bedzie jedynka z Grecja to wychodzimy z grupy. Z x'em bedzie stres. A wtedy kto wie, może w ćwierćfinale naszych poniesie doping i ich własna euforia i wykęcą coś ciekawego. Wszystko się może zdarzyć, ja tam w chłopaków wierze. Faworytem dla mnie są Hiszpanie z Niemcami. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Szczerze mówiąc, jak już mówimy o PZPN-ie, to los tych gamoni jest mi obojętny, choć nie będę ukrywał, że zniszczenie ruskich to cel #1 na tych mistrzostwach.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Koneser
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Osobiście wydaje mi się, że został napompowany ogromny balonik z napisem EURO 2012, a po trzech meczach Polaków balonik ten drastycznie zmaleje, po czym po prostu pęknie
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Zastanawia mnie skąd ten optymizm przed meczem z Grekami. Nie widzę za bardzo wygranej kadry PZPN. Grecy zamurują bramkę, a PZPN znany z genialnej gry w ataku pozycyjnym będzie bił głową o mur. Potem jedna kontra 0-1 i po meczu. Ruskie poza zasięgiem. Jedynie Czesi bez Rosickiego do powalczenia.
Ale pompujcie dalej balon, że wyjście z grupy to plan minimum. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Jeśli mamy coś pograć to potrzebujemy wielkiej jedności i konsekwencji i .... fury szczęścia. Zwycięsto z Grekami i remis z Czechami jest wykonalne. boję się fauli Wasilewskiego .obronę mamy bardzo przeciętną. Gramy u siebie więc w coś trzeba wierzyć.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Koneser
Offline |
|
Lampard, Barry, Cahill, Walker - oto lista czterech nieobecnych wyłączonych z gry przez kontuzje w kadrze Anglików. Do tego na 2 mecze zawieszony jest Rooney. Zaczynam powoli żałować, że nie mamy reprezentacji Anglii w grupie. Do tego, awaryjny trener na kilka miesięcy przed turniejem. Mają szczęście Francuzi, Ukraińcy i Szwedzi, że Anglia jest w wielkich kłopotach.
Selekcjoner Greków, Fernando Santos: - Dziękujemy za wszystkie pochlebne słowa i komplementy, jakie w ostatnim czasie otrzymaliśmy. Piłkarze na nie zasługują, bo muszą być optymistami przed turniejem. Chcemy znów przywrócić radość Grekom, choćby za pomocą piłki. Jesteśmy zespołem, który ciężko ograć. Zespołem, od którego... nie potrafię wskazać lepszych. W piątek w okolicach 20:00 nie będzie miał z tym najmniejszych problemów. |
|
![]() ![]() ![]() |
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Witam,
na wstępie podam zasady obowiązujące w tym temacie. Myślę, że autor tematu chciał/ chce abyśmy w temacie skupili się tylko i wyłącznie na drużynach biorących udział w Euro 2012, komentowali mecze, dzielili się swoimi spostrzeżeniami. Typowali ewentualne drużyny do awansu do kolejnej fazy turniej, przedstawiali swoich faworytów do zdobycia tytułu. Temat nie jest poświęcony politycznym dyskusjom na temat tego czyja to wina, że w Krakowie nie ma Euro, czyja to wina że nie ma autostrady czy tym podobnym komentarzom. Wszelkie dyskusje polityczno - organizacyjne proszę kierować do tematu: EURO 2012 w Polsce i na Ukrainie Bardzo proszę o zastosowanie się do mojej prośby, ponieważ działanie na dwóch frontach ( 2 tematach) sprawi że będziemy mieć niesamowity burdel w obu tematach. Przypominam ten temat służyć ma tylko i wyłącznie dyskusji o drużynach na Euro, wynikach, statystykach, naszych przewidywaniach itp rzeczach. Postanowiłem, że na czas trwania Mistrzostw oba tematy dotyczące tego wydarzenia zostaną przyklejone. M.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.06.2012 o godz. 19:34.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
||
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
Ale później oczywiście każde kolejne zwycięstwo będzie b.dużym sukcesem.
Ostatnio edytowane przez arti : 03.06.2012 o godz. 20:03.
|
|
![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Powiem tak - wszystkie drużyny są do ogrania z naszej grupy. Potrzebna jest jedynie dobrze dobrana taktyka, spokój w grze.
Owszem, sam obawiam się jak kolega wyżej, że możemy zakończyć Euro 2012 na 3 spotkaniach po raz kolejny, ale jakoś dziwny mam sentyment do Smudy, że nie będę miał do niego pretensji w razie czego. Poza tym mamy najlepszych zawodników, jakich w obecnej chwili możemy mieć, mamy bardzo dobry sztab od przygotowania fizycznego, a jeśli pokonają nas Grecy, Czesi czy Rosjanie, będzie to świadczyło tylko o tym, że nie mamy umiejętności, by ich ograć. Ciężko będzie coś zarzucać sztabowi trenerskiemu po tym turnieju. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Niech ktoś mi powie w czym Czesi są lepsi od nas? W mojej opnini w tym momencie mamy lepszy skład od naszych południowych sąsiadów. Przy dobrej dyzpozycji dnia i odrobinie szczęścia powinniśmy ich ograć.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Zastanawiam się jakie przełożenie może mieć fakt iż Holandia będzie dolatywać na swoje mecze do Charkowa? Jak dla mnie są to niewątpliwie faworyci tego turnieju, ale zastanawiam się nad tymi przelotami. Co prawda nie jest to odległość 2000 kilometrów,ani nie grają w Andach, niemniej takie coś może mieć jakiś wpływ na ich dyspozycje. Bo jak to jest, w dniu meczu wylatują? czy dzień przed? Bo jak w dniu meczu to jest to jakaś masakra i doprawdy mogą być niezłe jaja z wynikami.
Gdy będzie wiadomo jak te przeloty działają na kopaczy, to znaczy nie będa mieć jakiś negatywnych skutków, to uważam,że w czwórce będzie Hiszpania, Holandia, Niemcy, i brak mi czwartego. Najbliżej wydaje się być Portugalia, bo ma piekny wręcz skład i wydaje się być silna...gdyby nie była w grupie z Niemcami i Holandią, ale może Szwecja już tak realnie patrząc,albo Rosja ? Hiszpania, Holandia, Rosja, Niemcy,takiej czwórce bym się przychylał najbardziej. Anglicy odpadają,bo oni zazwyczaj grają jeden dobry mecz i tyle.Są na tyle zmęczeni grą w lidze, że tradycyjnie w dupie mają takie spędy,tym bardziej,że kasy z tego nie ma. Francuzi nic specjalnego nie prezentują, chociażby w porówaniu z taką Danią.Włosi, ten sam syndrom co w przypadku Angoli. Ważny klub,bo tak jest kasa a cnie jakiś cyrki, z których nic nie wynika, co najwyżej można kontuzji się nabawić. Reszta jest słabiutka, Ukraina, Polska,Grecja, Irlandia, Chorwacja,Czechy to tło tego turnieju i nie upatrywałbym w nich gości mogacych sprawić jakąkolwiek sensacje.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.06.2012 o godz. 18:14.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
jest jakiś przepis uefa, że jeśli mecz jest dalej niż chyba 100 km od miejsca pobytu reprezentacji to muszą dzień wcześniej udać się na spotkanie
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|