|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Według mnie, to realnie będzie pewnie ze 12 koła max. Sporo osób na feriach z dzieciakami ( to w temacie pisania o wymówkach - sry, ale ludzie też mają swoje życie )
![]() Każdy wynik jest możliwy - ale aż prosi się, żeby zacząć od 3pkt i pozytywnie wejść w rundę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Czemu wszyscy z miejsca Heberta wystawiają do pierwszej 11tki? Aż tak dobrze prezentował się w sparingach?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Strzelił dwie bramki w sparingach, wiec chyba nieźle sobie radził, z resztą główny powód jest taki, że alternatywą jest Janicki...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jest bezpieczniejszą opcją niż Janicki. Nie żeby to był jakiś wyczyn, 3/4 stoperów w Ekstraklasie tak ma.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mimo wszystko jakoś wątpię, żebyśmy zobaczyli zmiany w stosunku do ostatnich meczów. Niestety trzeba będzie zaczekać na jakieś jeszcze jedno boskie zagranie Janickiego
![]() Tak sobie myślę, że przepis z młodzieżowcem może mocno skomplikować sprawę, jeśli np Savicevic by po przerwie wrócił do swojej dawnej formy, a Żukow okazałby się kozakiem... Bo wtedy wypada Pawłowski, a na skrzydle dużo lepiej mieć Maka niż Wojtkowskiego. No ale takie problemy to w sumie fajnie by było mieć ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Ława dla Janickiego jest więcej niż pewna. Po to został sprowadzony Hebert i tu nie widze innej opcji jak dwójka Klemenz - Hebert na środku obrony.
Wg mnie jedyna kwestia niewiadoma to kto zagra jako młodzieżowiec, a co za tym idzie jak będzie zestawiona pomoc. Jeśli Pawłowski, to obok niego Basha i Vukan a na skrzydłach Mak i Kuba. Jęśli Wojo to na środku Basha, Vukan i do nich Żukow lub Chuca, a skrzydła KUBA u Wojo. A może Buksa wyjdzie w podstawie zamiast Brożka ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Jedyne co mnie martwi to olanie priorytetu czyli napastnika... ciekawy jestem ile nam się tak uda pociągnąć. Niemniej, liczę po cichu na wygraną z Jagillonią, pamiętajcie, że wciąż jesteśmy przedostatnią drużyną w lidze i nie ma co się podpalać, a ze sparingami jest tak, że jak się w nich wygrywa to jest hurraoptymizm a jak przegrywa to lecą teksty o tym, że "to tylko spraing, testujemy i sprawdzamy"
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Skoro chciano Cabrerze dać gruby kontrakt, to raczej tematu nie olano i zarząd jest zdeterminowany, żeby napastnika sprowadzić, więc ja zakładam że będzie napastnik jeszcze, ale pytanie kto i kiedy. Inna sprawa, że ciężko w naszej sytuacji o sprowadzenie napadziora, który na pewno będzie wzmocnieniem, nawet ten Cabrera którym się tu jarano strzelił w 2019 r 2 bramk, więc szału nie ma. Według mnie opcje są trzy: napastnik z liczbami (3 ligowy Hiszpan lub król ligi watykanu lub innej ogórkowej) piłkarz odpalony z jakieś w miarę dobrej drużyny lub gość z papierami na grę, ale po kontuzji więc generalnie nie ma co się tak na tego napastnika napalać i wierzyć, że on odmieni naszą sytuacje. Myślę, że głównie musimy liczyć na to, że Brożek będzie zdrowy a Olek okrzepł już i będzie można liczyć na jego dobre wejścia z ławki.
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 03.02.2020 o godz. 10:47.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Z nowych zawodników w pierwszej 11-tce widziałbym Heberta za Janickiego i Hołownię za Sadloka. Pierwsze wiadomo, Janicki lubi sobie po 3 kiksy strzelić w meczu i narobić smrodu. Sadlok od 2 lat chyba zaliczył tak zajebisty zjazd w dół że momentami biegał tak ociężale, że aż oczy bolały od patrzenia na chłopa a Mateusz całkiem nieźle w sparingach wyglądał
|
|
![]() ![]() |
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
Lis- Sadlok Hebert Klemenz Burliga - Mak Basha Pawłowski Chuca Błaszczykowski - Brożek
chyba że Buksa za Brożka to wtedy wszystko się może zdarzyć ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Buchalik - Burliga,, Hebert, klemez( niestety) , Holownia - Kuba, Zukov, Saviceic, Chuca , Mak (niestety) - Buksa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
po co 2 młodzieżowców?
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mak - niestety? Jedyny szybki piłkarz, potrafiący minąć przeciwnika zwodem i niestety? Bez Maka w dwóch ostatnich meczach prawdopodobnie byśmy się zesrali na rzadko. Gównem chłopskim lub dziecięcym jak to się mówi całe te.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
guardian_angel napisał(a):
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No skoro mecz z Jagiellonią to trzeba budować klimat Belwederu
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() |
||
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Hebert to raczej pewniak do pary z Klemenzem.
![]() |
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
jest jeszcze Janicki. Skowron go odbuduje.
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 02.2020
Offline |
|
czuje, ze wygramy,albo remis.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
Wiesz ten 39 latek jest jaki jest ale nie podaje przeciwnikom i nie wprowadza nerwowej gry w obronie, nie prokuruje w każdym meczu sytuacji przeciwnikowi i potrafi też wziąć się za rozporowadzanie gry. Po prostu z Wasylem obrona jest pewniejsza. Klemenz i Janicki to porażka
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 02.2020
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ale czasami gra zbyt ostro, prokuruje niebezpieczne rzuty wolne, łapie kartki, często nie nadąża za szybkim rywalem, osłabia drużynę
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
a ja się nie zgadzam kompletnie. Według mnie Klemenz będzie solidnym obrońcą, jeśli nie będzie musiał naprawiać błędu kolegi ze środka obrony. A przynajmniej co chwilę naprawiać. Jeśli masz niepewnego gościa koło siebie zawsze wkrada się nerwowość.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Brożek chyba ze 2 lata temu skończył karierę ![]() Ale tak na serio to in minus mnie Wasyl zaskoczył. Lata latami, ale też przeciwnicy nie ci z którymi wcześniej grał. Z drugiej strony partnerzy z obrony też się nie popisali. Konkretne boki i dobry partner na środku i myślę że Wasyl dobrzy by tym dyrygował. Co do transferów - ciężko mi cokolwiek napisać.Wiadomo że wszyscy nie wypalą, przydało by się choć dwóch którzy uporządkują grę. Błaszczu jak gra to widać że jest poziom albo i dwa wyżej niż reszta. No i ta reszta m musi wykorzystać jego zmysł do kombinacyjnej gry bo sam to on niewiele zrobi. Do tego obrona obroną ale my musimy atakować bo remisami to daleko nie zajedziemy. Szkoda że tak chujowo się te ostatnie wyniki ułożyły bo powiedzmy sobie szczerze, nie często się zdarza by taka Koron wywiozła 4 punkty grając mecze w 10 czy w 9. Pomijam inne dziwne wyniki w ostatnich kolejkach. Boję się też trochę że będą 'za bardzo chcieli' w sobotę, bo my to po prostu musimy wygrać. Jak dotąd - zdecydowanie najważniejszy mecz tego sezonu.Nie Legia, nie Amika a właśnie Jaga. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wasyl rok temu wyglądał super, nie oduczył się grać w piłkę tylko czas reakcji i szybkość się mocno pogorszyły. Stąd faule - jeśli ktoś go wyprzedzi to już go nie dogoni. Wcześniej nadrabiał ustawieniem, teraz już za duży zjazd zaliczył. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie wiem skąd przekonanie że Savicevic musi grać.
Basha-Pawłowski-Żukow Mak na skrzydle a nie Wojtkowski. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|