|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
Nie szukajcie dalej trenera, moze uda sie utrzymać w ekstraklasie z tym trenerem i składem,
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jak napisałem kiedyś w tym temacie że wszystkie transfery poza Meliksonem to niewypały to mnie tutaj chcieli pobić. Dziś widać jak na dłoni że Valkx sciągał słabych piłkarzy a Maaskant to był pseudo trener.
Na dzień dzisiejszy ja na miejscu Cupiała wywaliłbym Basałaja i Valkxa bo kolesie naściągali za wielką kasę szrotu o umiejętnościach 2 ligowych. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
wwf
ty chyba jestes glupi tak lepiej zaufajmy Kapce, on potrafi sciagnac swietnych zawodnikow i trenerow to ten czlowiek sciagnal Milana Jovanica,Bunoze stal za zatrudniem bodajze Okuki i Liczki Kapka pewnie juz kopie dolki pod Basalajem i Stanem Stan mial dobre transfery przed walka o LM, mial liste zrobiona, mial kase dostac na dobrych zawodnikow, ale wygral wariant oszczedniosciowy dlatego gra lamey,diaz itp oni na liscie byli na 3 czy 4 miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Chyba właśnie wychodzi pomału szydlo z worka...
Biton gra coraz gorzej, a jego przegląd sytuacji na boisku pozbawia nas szans na zdobycie gola. Plusem jest to ze cena bedzie oscylowac w granicach 600 tyś. Biton i Iliev musza sie zakładać kto w meczu strzeli bramę. Trudno racjonalnie wytłumaczyć obustronna slepote. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
tomasza hajte na dyr sportowego
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Dyrektor sportowy odpowiada za transfery/przedłużenia kontraktów itp a trener pierwszego zespołu za formę zawodników ich ustawienie i wykorzystanie w zespole. Jak nie widzisz ,że to są 2 oddzielne byty tzn. ,że nie znasz się zbytnio na piłce nawet w wydaniu II ligowym. A napastnicy żyją z piłek od pomocników(podstawy piłki nożnej) |
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zacytowałeś mnie następnie cos nabazgrałeś nie na temat. Muszę troszeczke zachwiać twoją filozofie futbolu. Napastnik żył z piłek od pomocnikow za Piechniczka i moze tak jest w 2 lidze, gdzie formacje grają w strefie. Nowoczesny futbol polega na grze zespołowej, z wymianą pozycji na boisku. Nie wazne kto strzela, liczy sie to co w sieci. Pamietasz R.Carlosa? moze bliżej, Zieńczuk, Marcelo, cos ci to mówi? A podstawą piłki nożnej są 2 bramki i piłka ![]() A wracając do tematu to Stan planuje 1 zakup w okienku. Ciekawe jaka to pozycja wymaga takich wzmocnień? Nie zdziwię sie jak bedzie to bramkarz...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.11.2011 o godz. 02:09.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Wtedy, jak pamiętam mówiło to głównie o beznadziejnej niemocy napastników
![]() Taka formacja nadal istnieje i to nie ze względów jedynie historycznych czy sentymentalnych. Jeżeli obrońca strzelał u nas najwięcej bramek to znaczyło, że bramki zdobywaliśmy ze stałych fragmentów głównie (wtedy stoper podchodził wysoko) a nie z gry, kiedy stoperzy są raczej z tyłu, a strzelania goli oczekuje się raczej od napastników ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A przepraszam..., przecież to demagogia. ![]()
c.d.n.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Taa wywalmy Stana i ostatni gasi światło., na dziś S. Valckx to najmocniejszy punkt w Wiśle.
|
|
![]() |
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
Na tyle mocny na ile pozwalaja warunki. Wiec tak jak ze wszystkim innym.
|
|
![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A mnie zastanawia natomiast skutek zakończenia współpracy z RM.
Mianowicie, skoro Maaskant pobiera miesięcznie zarobki wynikające z kontraktu to znaczy ze kontrakt jest wciaz ważny? Bo można przeczytać ze często pojawia sie na R22. Ze dalej mieszka w Krakowie. Jesli kontrakt nie został rozwiązany to RM jest pracownikiem Wisły . Czyli będzie u nas pracowal do momentu zmiany pracodawcy lub końca kotraktu. Wiem ze to raczej niemożliwe ale Czy SV by mógł rozwiązać kontrakt z Rm Jesli by sie nie pojawił na R22? Niby zaniechanie obowiązków itp? |
|
![]() ![]() |
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
Stosunek pracy rozwiazano zapewne z zachowaniem okresu wypowiedzenia(Czerwiec), bez koniecznosci swiadczenia pracy(czyli ze jest pracownikiem a pracowac nie musi).
|
|
![]() |
Guest
|
|
Wywalono Maaskanta, ale ponieważ kontrakt jest do 06.2012, a RM nie wyleciał dyscyplinarnie to trzeba Mu płacić kasę do końca umowy. Chyba, że miłosiernie powie, że jej nie chce od Wisły ![]() |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Ale przecież już była afera z Kasperczakiem, który został "odsunięty" czy jakoś tak. Może RM jest w takim trenerskim klubie kokosa
![]() |
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak byś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział o co pytam. Po co się produkujesz? kolega Borys fachowo mi to wyjaśnił: Cytat:
A z resztą nie wiemy w jaki sposób się klub zabezpiecza na wypadek słabych wyników trenera. Co by nie mówić Wisła mogła coś takiego mieć. A Maaskant musi codziennie do roboty na rano śmigać ![]() Haha , dokładnie. Chodzi RM codziennie do klubu, na treningi, na konferencje. Moze odsuneli go od prowadzenia druzyny a teraz zajmuje sie pielęgnacją trawy...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 22.11.2011 o godz. 19:45.
|
||
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Z tego co słyszałam RM został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy pozostając formalnie pracownikiem Wisły. Tak więc płacimy mu do czerwca a on nie musi dla nas nic robić. Nie może też podjąć pracy gdzie indziej bo straci prawo do wynagrodzenia od nas. W Krakowie pozostaje przynajmniej do Świąt. W klubie bywa często, a nawet bardzo często. Wisła liczy na to, że od stycznia znajdzie sobie jakieś zajęcie, odpadła by wtedy konieczność wypłacania mu pensji. To właśnie jego uposażenie blokuje zatrudnienie nowego trenera. Nie ma na niego kasy.
|
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ad rem- jak już wyżej zaznaczyłem nie wiemy nic o konstrukcji umowy, więc wszelkie dywagacje są o tzw. dupie Maryny. ![]() Ceterum censeo Amicem esse delendam. |
||
![]() ![]() |
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Dostosowując się do poziomu wybranych wypowiedzi stwierdzam - dyrektorem sportowym naszego klubu niech zostanie Wojciech Kowalczyk. Hej!
![]()
WPR
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ocenianie (krytyczne) dyrektora sportowego, któremu zwyczajnie nie daje się kasy na transfery i jest zmuszony bazować na piłkarzach którym kończą się kontrakty, tych bez klubu z kartami na ręku lub wyłącznie wypożyczanych nie jest fair. Można się spodziewać, że sam Valckx po czerwcu nie będzie chciał u nas dłużej pracować i on nie przedłuży z nami kontraktu. Co za przyjemność taka funkcja z pustym portfelem?
|
|
![]() ![]() |
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Wniosek jest jeden.
W fotelu dyrektora sportowego prze R22 w dzisiejszych czasach powinien zasiadać nie menedżer ( pusta kasa i brak stabilizacji oraz brak ciągłej wizji i polityki rozwoju przedsiębiorstwa ), nie iluzjonista ( ten też poleci po ok. roku gdy sztuczki PR przestaną działać ) a licencjonowany, profesjonalny magik-czarodziej co przekona dobrego trenera do pracy przy cholerycznym właścicielu i ściągnie zdolnych piłkarzy omamiając ich dotychczasowych pracodawców by oddali ich Wielkiej Wiśle za pół darmo. ![]()
Ave
Wisła |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jednym słowem David Copperfield !!!
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Może Basałaj powinien uważnie śledzić polską i światowe edycję "Mam talent". A nuż znajdzie tam perełkę, diament do oszlifowania, nowego Dawida C.
![]()
Ave
Wisła |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
Jedynym rozwiązanie problemu transferów w Wiśle jest DS kidnaper .........
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|