|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 04.03.2021 o godz. 21:34.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Tytuł wątku stary, a tak poza tym, to liczę na wybiegane 3 pkt.
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
LIS - Burliga, Frydrych, Szota/(Kone), Sadlok - Mawutor, Plewka - Yeboah, Savic, Starzyński - Forbes
Zakładam taki skład. Medved wróci na ławkę w jego miejsce do 11 wskoczy Mawutor na środek pomocy, a Savic pójdzie wyżej pod Forbesa. Niewiadomą jest dla mnie Serafin Szota - wydaje mi się, że nie do końca przekonał do siebie trenera. Nawet sądzę, że jeśli wyjdzie, to może zagrać na prawej obronie - wtedy Sadlok środek, a Bury lewa. Jednak Bury najwięcej daje na prawej więc mam nadzieje, że tak się nie stanie. Jest opcja występu Kone, jednak sporo opinii, że jeszcze fizycznie nie jest gotowy na pierwszy skład. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Będzie szalona naparzanka, jakieś 4:3 dla nas.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
Arek, gramy z Górnikiem Zabrze, a nie ze Śląskiem.
![]() ![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Mecz o 6 punktów w kontekście walki o "cokolwiek" w tym sezonie. Mam nadzieję, że wrócimy do ustawienia 4-5-1 i zakończymy eksperymenty z 3-osobowym blokiem obrony.
2-1 Forbes, Yeboah ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Online |
|
Dokładnie, mecz o 6 punktów. Pora na stałe zagościć w górnej 8. Tylko zwycięstwo.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
W przypadku zwycięstwa przeskakujemy Górnika.
Ktoś wie jakie straty przed meczem? ![]()
Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Uros, Zhukov, Kuba, Szot.
Reszta chyba zdolna do kopania. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Chyba najbardziej odczuwalny jest brak Żukowa.
Brak opanowania środka pola zmusza nas do grania lagą na dwóch napastników (dlatego właśnie dwóch, bo jeden osamotniony to brak jakichkolwiek szans). No chyba, że Mawutor nadaje się do takiej roli, jaka pełnił Żukow. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Według moich prowizorycznych wyliczeń, przy korzystnych wynikach w innych meczach Wisła może być po tej kolejce nawet szósta, o ile dobrze zrozumiałem regulamin Ekstraklasy, a konkretnie punkt, który mówi o tym, że dopóki nie rozegrany zostanie mecz i rewanż między zespołami z taką samą liczbą punktów, to o kolejności decyduje różnica goli w całych rozgrywkach.
Wisła - Górnik 1 Pogoń - Lech - 1X Zagłębie - Jaga X Wisła Płock nie może wygrać dwóch najbliższych meczów (zaległy ze Stalą i w tej kolejce z Wartą) Za plecami jeszcze czai się Piast, ale on musiałby wygrać chyba ze czterema bramkami ze Stalą. To wszystko oczywiście ciekawostka, nie ma co doliczać sobie punktów. Górnik dołuje, ale nadal jest bardzo groźny, a my osłabieni. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mawutor zdecydowanie sie nadaje na czysciciela pola i pytanie czy ma to cos do przodu
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Mecz z gatunku tych, w których wszystko się może zdarzyć. Szkoda tych braków kadrowych, bo cały czas jest latanie, zwłaszcza w obronie.
Pewnie wyjdzie z tego remis. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ta druzyne buduje wiele "elementow".
Primo to swietny trener, ktory ma mega osobowosc i potrafil zarazic swoja wizja zespol. Kolejna rzecz to sytuacje boiskowe. Najpierw mecz z Piastem mogl ich zlamac i szybko sprowadzic do poziomu skowronkowego. Tymczasem jest wprost przeciwnie. Sportowa zlosc i udowadnianie jakosci. Nastepnie seria dobrych meczow i dobrych wynikow w trudnych warunkach, ktore nam nie sprzyjaly. W koncu ostatni mecz z Plockiem, ktory nie wyszedl do 80 minuty. Od kiedy zaczelo wychodzic wszystko. To sa momenty przelomowe. Kiedy buduje sie nie tylko wynik w tabeli ale i duch zespolu. Teraz kolejny krok czyli zwyciestwo z Gornikiem, ktory doda jeszcze wiatru w zagle druzynie, utwierdzi w swojej wartosci i mozliwosciach. To nie jest mecz za 6 punktow. To jest mecz o duch tej druzyny. Wygrana sprawi ze wejdziemy do gry u puchary, nawet jesli nie wygramy pozniej z Lechia. Ale ja jakos jestem dobrej mysli. Hyballa jest bardzo uczciwy wobec zawodnikow. Kazdy pracuje na maksa, bo kazdy wie, ze kiedys dostanie szanse. I dlatego brak tego czy tamtego zawodnika, nie jest tak odczuwalny w wynikach. Spodziewam sie, ze zagramy 4-5-1 i na podobnej intensywnosci jak z Piastem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przegramy po najgorszym meczu pod wodzą Hyballi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
Śląsk
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Szkoda braku Zhukova. Trudno mi przewidziec co bedzie ale napewno zagramy lepiej niz z Plockiem. Stawiam ze Yeboah cos ustrzeli.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
na Fortunie 2,50 na Wisłę, nie zastanawiać się tylko łapać bo wygramy
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Skąd info że Zhukova nie ma w kadrze?
Info wispalortal "Tym razem wszystkie absencje piłkarzy spowodowane są kontuzjami, z powodu którym w kadrze meczowej nieobecni będą: Adi Mehremić, Dawid Szot, Vullnet Basha, Aleksander Buksa, Konrad Gruszkowski, Jakub Błaszczykowski, Uroš Radaković oraz Nikola Kuveljić" |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2005
Online |
|
Śniło mi się dziś, że czytałem na 90minut artykuł pomeczowy, niestety strzelców nie pamiętam:
Wisła - Górnik 1:2 (1:0) bramki: 38' - 60', 62' Mam nadzieję, że to dobry omen, ale z drugiej strony teraz waham się nad bukiem ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
@Matejas_: dopisz, że chodziło o Wisłę Płock, bo nie wszyscy się domyślą
![]() 3:1 dla nas po meczu walki. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Chciałbym, aby Wisła dzisiaj zagrała na zero z tyłu. Niech będzie 2-0 dla nas po golach Forbesa i Starzyńskiego.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Lis-Sadlok-Frydrych-Szota-Burliga-Plewka-Yeboah-Chuca-Savic-Starzyński-Forbes
Wygramy 2:1. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
To już ten Mawutor byłby lepszy, przynajmniej walczy, a nie człapak Chuca
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Hyballa ich nakręci, obstawiam 1:0 po bramce Yawa Yeboaha, gdzieś w okolicach 80. minuty. Do boju Wisełko!
![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
Żukowa na pewno nie będzie? Szkoda by było, wydaje mi się że Mawutor powinien wskoczyć na jego miejsce. Broń panie boże Chuca - z Płockiem pokazał, że nie istnieje ani w ataku, ani w asekuracji, mając go na boisku gramy de facto w 10tkę.
Jeśli Mawutor / Żukow wygra walkę o środek pola to jedziemy z nimi 3:1 i wskakujemy do górnej połówki. Lis- Sadlok - Frydrych - Szota - Burliga - Mawutor - Plewka - Sawic Yeboah - Starzyński - Forbes. Na zmianach Błaszczykowski i Silva ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Mawutor wszedł w meczu z Plockiem i czyscił wszystko w srodku, jak Zukov nie zagra to powinien wskoczyc za niego, jak nie bedzie juz miał sił na 90 minut to zawsze moze go ktos zmienic. Szota na prawej, Bury na lewej, Frydrych z Sadlokiem w srodku wydaje sie całkiem realną opcją, byle nie grac trojka obronców bo znowu bedziemy kaleczyc. Niby Hyballa mowił, ze czasami mozemy grac 3-5-2 to mam jednak nadzieje, ze tak jak poprzednicy szybko sie przekona, ze na dłuzsza mete nie jest to dobry pomysł
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
ja mam tylko nadzieję, że nie dojdzie do tego, że bedzie znów w użyciu czerwona piłka.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Zabić za 4- 2, ograli, obrócili i skopali.... tu nie ma litości, dwoma trzema golami dziś....
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|