|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Zatrudnienie nowego trenera wiąże się z koniecznością wypłacenia poprzedniemu 400 tysięcy złotych. To będzie już czwarty trener na utrzymaniu klubu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Dostał budżet na poziomie 8-12. Nikt więcej od niego nie wymagał. Wpadł w kryzys? Dostał szansę z niego wyjść. Nie było to zwolnienie zaraz po kompromitacji w Błękitnymi, nie było to zwolnienie po 0:4 z Lechem czy 0:7 z Legią. Było to zwolnienie po 8 porażający z rzędu i bezpośrednich przegranych z innymi drużynami walczącymi o utrzymanie. Jeśli w tym momencie Stolarczyk nie podał się do dymisji, to sorry ale nie wziął na siebie żadnej odpowiedzialności. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Dokładnie. Nie wiemy, więc wstrzymajmy się z takimi tekstami.
Może znajdzie robotę szybko i nam zejdzie z płac może w Jagiellonii tak jak pisali... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Chyba dobry wybór...
Stal Skowronka to była drużyna, która potrafiła atakować i bronić, 45 meczów - 72 strzelone bramki 40 straconych. Długie serie zwycięstw, jeżeli chodzi o serię porażek to najdłuższa 2 mecze z rzędu! 17 meczów z czystym kontem! Fajny bilans jeżeli weźmiemy pod uwagę drużynę, która w 1 lidze wcale nie była potentatem, a raczej wielką niespodzianką z tytułu osiąganych wyników ponad stan. Życzę podobnych jak nie lepszych wyników w Wiśle Panie Arturze! Bilans z tego roku, 23 mecze - 14 zwycięstw 4 remisy 5 porażek 8 meczów z czystym kontem, 41 strzelonych, 24 stracone bramki
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.11.2019 o godz. 09:35.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
||
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
Cytat:
Oby tylko ekstraklasa go nie zweryfikowala. Wg mnie za mlody jest. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Pamiętam, że Skowronek zrobił awans Pogoni w 2012, całkiem nieźle mu tam z początku szło ale potem przyszła seria fatalnych spotkań na runde wiosenną i został wyrzucony. Wydaje mi się, że mimo wszystko przez te 7 lat nabrał doświadczenia, pytanie na ile jest w stanie sobie poradzić w naszych dość specyficzncych warunkach pracy no i czy kiedykolwiek musiał już na starcie gasić pożar takich rozmiarów, pożyjemy zobaczymy. Mimo wszsytko dziwi mnie zmiana trenera po ostatnich wpisach Królewskiego i spodziewanej nadchodzącej rewolucji właścicielskiej w grudniu/styczniu, ale i tak zmianę oceniam na plus, trzeba walczyć o każdy punkt do konca roku!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Dokładnie.Stal jest klubem dobrze poukładanym i budowanym na zdrowych fundamentach.Taka też była drużyna którą Skowronek przejął po Zbigniewie Smółce
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Powodzenia!
Na pewno jest to facet z ambicją, jeżeli tak bardzo wtedy wyrywał się z 1 ligi. I faktycznie coś w nim musieli widzieć - jeżeli nie było tajemnicą, że Zagłębie czy Płock chciało go mieć u siebie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ale awans był w zasięgu według zarządu czy możliwości klubu? Bo w Termalice też kiedyś uważali, że mają skład na pierwszą ósemkę Ekstraklasy. Zwolnili Michniewicza, skończyli sezon zasadniczy na 9 miejscu i spadli z ligi.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 14.11.2019 o godz. 10:22.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Prześledź sobie wyniki Stali sprzed ery Skowronka. Stal była ligowym średniakiem, środek tabeli maks. Przyszedł Skowronek zaczęli się bić o awans. Zasięgnij info i potem dyskutujmy...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
Akurat 1 lige znam na wylot i jestem pewny tego co piszę. Prędzej Smółka zmienił status Stali ze średniaka na czub ligi niż Skorwonek.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 14.11.2019 o godz. 10:36.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No to sprawdż .Ja nie muszę bo czuję sentyment do tej drużyny i śledzę ich wyniki na bieżąco .Tam Dobrą robotę zrobił Smółka i dzięki temu trafi ł do Arki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To do tomasza_19.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dobra chłopy, rozumiem że Smółka jest super, Skowronek ble. Taką widzę przyjęliście retorykę. Choćbym się zesrał nie przekonam was do tego, że Skowronek zrobił dobrą robotę w Stali. Najważniejsze jest, żeby Wisła się utrzymała i tyle, a wg mnie ten trener rokuje i należy dać mu szansę. Pożyjemy zobaczymy.
![]()
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Szybka decyzja i to cieszy bo jak zmieniać przed końcem rundy to właśnie teraz.Skowronek, nie znam człowieka, widzę że młody.
Teraz trza zdobyć jakieś punkty.Możemy ten rok skończyć na ostatnim miejscu, byle z małymi stratami. Powodzenia! ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Życzę Arturowi oczywiście jak najlepiej. Dodam jeszcze że z pośród dostępnych "polskich" opcji to była chyba najlepsza. ![]()
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Na nikogo z nazwiskiem nas nie stać, więc bierzemy gościa, który to nazwisko chce sobie wyrobić.
Nic o nim nie wiem ale skoro coś tam już trenował to wuefistą nie jest. Że niby za młody? Aleksander Macedoński żył tylko 33 lata a coś tam udało mu się zrobić, więc spoko. W każdym razie powodzenia! Gorzej być nie może, mam nadzieję, że będzie o tyle lepiej o ile to tylko możliwe. Przychodzi z jakimś swoim sztabem czy dostaje w spadku to, co mamy? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Nareszcie, długo musieliśmy czekać. Powodzenia, chociaż łatwo nie będzie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie odbierajcie tego jako atak na Skowronka.Po prostu nie ma co porównywać sytuacji w Mielcu i u nas.Sam
pewnie nie do końca wie w co się pakuje.Nie ten poziom presji drużyna na dnie tabeli i dość specyficzna szatnia |
|
![]() ![]() ![]() |
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
Dla mnie pytaniem jest jak poradzi sobie z szatnią z Brożkiem, Kubą, Wasylem to zupełnie inna para kaloszy niż 1 liga.
Zmienić trzeba było bo z tego układu nic więcej już by się na pewno nie urodziło. Powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Trener Stolarczyk odsunięty od prowadzenia pierwszej drużyny - teraz niezależnie czy za porozumieniem czy inaczej bezkosztowo sie to nie obejdzie. Czwarty trener któremu musimy zapłacić. Niechby nawet zrezygnował z połowy tych 400 tysięcy. Zostaje 200. To sporo w obecnej sytuacji gdy klub liczy każdy grosz. sam Stolarczyk się nie podał do dymisji wiec zapłacić mu trzeba będzie.
Ja tam nie wierze w nowego trenera - za jego kadencji nie potrafił utrzymać w ekstraklasie Widzewa i tu też sobie może nie poradzić - poza tym nie ma kim grać i bez wzmocnień będzie spadek chociażby trenował tu sam Guardiola. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Nowy terenr ma 5 spotkań do końca roku z tą samą kadrą co Stolar. Jeżeli problemy rzeczywiście były w warsztacie Stolarczyka, to nowy trener powinnien pozytywnie wpłynąć na grę zespołu od pierwszego meczu. Jeżeli Wisła przegrywała przez ustawienie i taktykę to również powinna zacząć punktować. To co Skowronek jest wart okaże, się po tych trudnych 5 spotkaniach. Jeżeli przegramy wszystkie to już raczej na 90% się nie utrzymamy.
Ze wstępną oceną Skowronka poczekam do końca roku. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Moim zdanie z deszczu po rynnę . Zmiana była wskazana ale wybór nie trafny wiadome że nikt nie chce przyjść w obecnej sytuacji ale próbować można było Nawałka, Leńczyk, Smuda
Ostatnio edytowane przez nowak : 14.11.2019 o godz. 11:55.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|