|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Chciałabym już oficjalnie przedstawić etykiety pierwszego wiślackiego piwa z naszej inicjatywy. Tzn z inicjatywy kibiców Wisły Kraków.
Na pierwszy rzut ostatecznie idą dwa style: American Wheat oraz Oatmeal Stout. Uwarzone w Pracowni Piwa z siedzibą w Modlniczce. ![]() Piwo Biała Gwiazda jasne, American Wheat - Ekstrakt: 11 Plato Alkohol: 4,5% Skład: Woda, słody jęczmienne, słody pszeniczne, chmiel, drożdże. Jasnozłote, zamglone piwo z uderzającym aromatem owoców tropikalnych, nienachalną goryczką i rześkim finiszem. Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, niepasteryzowane. Piwo Biała Gwiazda ciemne, Oatmeal Stout - Ekstrakt: 15 Plato Alkohol: 5,6% Skład: Woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, słód palony, chmiel, drożdże Treściwe ciemne piwo górnej fermentacji o owsianej i aksamitnej konsystencji i delikatnym kawowo-czekoladowym aromacie. Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, niepasteryzowane. Premiera tego piwa odbędzie się ( najprawdopodobniej 99% ) 15 grudnia w Restauracji U Wiślaków, w godzinach popołudniowych. Będziemy jeszcze dokładnie informować w jakich godzinach. Niniejszym mam zaszczyt zaprosić wszystkich kibiców i pracowników Wisły Kraków na to wydarzenie ![]() P.S. Dziękować wszystkim za pomoc i zaangażowanie będę oficjalnie wtedy gdy piwo już zostanie rozlane, zabutelkowane oraz zaetykietowane ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Jak dużo butelek wyprodukowano ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Bardzo fajny pomysł, chętnie kupię skrzynkę
|
|
![]() ![]() ![]() |
Pro Publico Bono
Offline |
|
To prawda. Butelek nie ma dużo, ale na pierwszy rzut chcieliśmy wysondować zainteresowanie. Jest po 600 butelek każdego stylu. Sprzedawane w dwupaku. Ale osobno też
![]() Natomiast piwa lanego może być więcej. Zależy ile zejdzie na premierze U Wiślaków 15 grudnia. Możemy domówić na następny mecz z Lechem pożądane ilości. Co do butelek, to też przewidujemy drugi rzut. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Jakie chmiele zostały użyte do produkcji ? Łatwiej mi będzie wyobrazić sobie smak bo spróbować w moim położeniu może być ciężko, ale może ktoś znajomy podrzuci do Azji w przyszłym roku
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Teraz do sedna , ile ma kosztować to cudo?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Inicjatywa spoko, ale etykieta jak na oranżadę dla dzieci, a nie piwo.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2018
Offline |
|
Super inicjatywa. Dzieki! Pozostaje kupowac i smakowac.
Podzielam opinie, ze etykiety moglyby byc inne. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Mi sie podoba. Nawiązuje do hasła Kto kocha ten wierzy.. na dawnym C
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Ogarnijcie sprzedaż wysyłkową i bydzie hit.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Również jestem za sprzedażą wysyłkową. Jaka cena?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Pro Publico Bono
Offline |
|
Wysyłek na pewno nie będzie, przynajmniej na razie. Raz, że nie te ilości a dwa to ogólnie ciężka sprawa.
Nie znam knajpy, która by prowadziła sprzedaż wysyłkową. Sklepy też niekoniecznie. Koszt - taki jak zwykle kraftów w każdym multitapie. Z tym, że butelki droższe niż lane, bo wchodzi koszt etykiet i dwupaku kartonikowego. Chmiele: Biała Gwiazda, American Wheat - Amarillo,Ccitra. Biała Gwiazda, Oatmeal Stout - Tomahawk. Tylko na goryczkę. To piwo warzone w Pracowni Piwa - wysoka jakość gwarantowana ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
Szkoda, że nie wyprodukowaliście czegoś bardziej klasycznego. Niemniej jednak nie narzekam...nie będę pił pewnie tego piwa, ale pewnie kupię kilka buteleczek chociażby dla samej etykietki
![]() ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2018
Offline |
|
Również mam podobne pytanie. Jeśli będzie zainteresowanie taką inicjatywą, to czy bardziej klasyczne piwo również się pojawi ?
A same etykiety. Gdybym nie widział co było na kolumnach tam gdzie była dawna X to stwierdziłbym że takie sobie. Dla kibiców starszej daty taki powrót do przeszłości ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kwestia gustu - mi osobiście etykiety się bardzo podobają.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Strzelam 10-15 zl, ale to tylko strzal wiesniaka.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jak kulą w (wiejski) płot!
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Droga jeszcze długa...
Offline |
|
Jeśli tak, to moim zdaniem będzie porażka, lub najwyżej jednorazowa ciekawostka. 6-8 zł za butelkę to na moje oko max, żeby był jakikolwiek popyt, a i tak od początku wiadomo, że kraftowe piwo = odważny produkt wśród kibiców, którzy w większości jednak walą tyskie i żubrixy
![]() Lubię kraft, eksperymentuję czasami (z różnym skutkiem ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Pro Publico Bono
Offline |
|
Cytat:
Szkoda, że tak uważasz. Przecież w tym projekcie nie chodzi o to aby się tym piwem naj..ać ![]() Dostaje się za to wysokojakościowy produkt stworzony z sercem, przez kibiców dla kibiców, w estetycznym i ciekawym opakowaniu, idealny na specjalne okazje albo na prezent. Kwota ze sprzedaży nie będzie duża i nie uratuje Wisły z jej kłopotach finansowych, ale w świat idzie przekaz, jak kibice wspierają klub, tworzy się dobry PR ![]() A kto wie - gdy projekt się rozwinie, stworzy się marka - pieniądze mogą być większe. Piwo będzie kosztowało 13 zł. Tyle ile każdy polski kraft w pubach. Co jak na tak limitowaną ilość, jest ceną dobrą. Tu ukłon w stronę Pracowni Piwa, bo dostaliśmy dobrą ofertę. W Warszawie krafty w knajpach kosztują więcej ![]() Natomiast już cena piwa z kega - które będzie się lało z kranu U Wiślaków na premierze 15.12 oraz przed i po meczu z Lechem, będzie niższa - 11 zł. p.s. Myślę, że w następnych rzutach nic nie stoi na przeszkodzie aby uwarzyć coś bardziej klasycznego. Dobrego pilsa lub lagera ze świecą szukać. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Niestety nie każdemu można dogodzić zawsze się znajdzie ktoś kto będzie narzekał.
Nie będzie mi dane spróbować tego w najbliższym czasie gdyż nie jestem z Krakowa, a nawet większość czasu przebywam za granica. Wiec będę musiał odłożyć degustacje na najbliższe odwiedziny Krakowa które niestety nie wiem kiedy nastąpią:( |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cena dobra, butelka a lane to już w ogóle super, za więcej na rynku jakieś ścierwo leją. Etykieta też fajna
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Jak tylko będzie można zamawiać przez neta to całą kratę biorę, przewidujecie taką opcję ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2018
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Polecam spojrzeć kilka postów wyżej, a dokładnie nr 14. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
jak będzie większa dystrybucja to zobaczymy, może namówię na sprzedaż u siebie na wiosce
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Droga jeszcze długa...
Offline |
|
Jeśli sprzedanie 600 sztuk to będzie sukces, to spoko. Natomiast ja nastawiony byłem na to, że będzie można sobie podjechać raz na jakiś czas, kupić parę sztuk do domu i kosztować. Po prostu może od początku nie skumałem idei czy coś. Ale nie będę autorom mówił co mają robić, to tylko moje 3 grosze. Powiedzenia tak czy siak. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
Taa bo akurat Polska wcale nie jest przykładem tego, że właśnie popyta na dobrego krafta rośnie: Właśnie dlatego działa Pinta, AleBrowar, 3Kumpli czy wspomniana Pracownia, która robi rewelacyjne Dwa Smoki.
Jak będzie większe zamówienie to i pewnie koszt butelki średnio spadnie - ale przy dużych warkach aktualnie cena 7-8pln to już norma w sklepie - wiec przy 600 butelkach to raczej ciężko. Lepiej sprzedać 1000 butelek z dobra marżą niż 5000 z kiepską. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|