|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
@s1meone
Łobo był tak długo w Miedzi, że ciężko aby mu nie przyklejać łatki "jednego klubu" przynajmniej do momentu gdzie w inny klubie zrobi dobra robotę A włodarze Miedzi nie wytrzymali też dlatego że: 1 ligę zmiażdżyli, Widzew wszedł fuksem Poczynili mocne transfery pod esa, Widzew miał kosmetyczne zmiany Mają 5 punktów w esa. Widzew 20. Łobo niczym Brzęczek dostal tam całkowicie wolną rękę. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
W jaki sposób miał protestować? Był asystentem, miał wykonywać powierzoną mu pracę, nie może on w żaden sposób podważać decyzji pierwszego trenera, ani kopać pod nim dołków. Sądzę, że raczej sprzeciwem nie pozyskał by wiarygodności w zespole.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
[wideo]
Radosław Sobolewski w wiślackiej szatni przed meczem z Zagłębiem Sosnowiec i wiele więcej: https://www.youtube.com/watch?v=tcoqVQN20CY |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Zaczynało mi się wydawać że Sobol coś tam ogarnia i widać poprawę
Po czym postanowił gonić wynik podającym tylko do tylu albo w bok Plewka, potrzebującym przestrzeni Młyńskim i Wachowiakiem... Co mogło tu pójść nie tak ? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Niestety ale dziś byliśmy bez pomysłu na grę. Fernandez się niby pokazywał do gry , Rodado pochowany , Basha dorzucał górne piłki a wieżowiec Cisse wybijał wszystko, Hugi jedna sensowna akcja. Zmiany tragiczne. Młyński powinien iść gdzieś na wypożyczenie bo do gry nie wnosi nic. Chętnie Młyńskiego i Cisse oddałbym do Łęcznej za Gąskę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ale Gąska by przyszedł, potrenował troche w naszym klimacie "nic nie musimy" i zacząłby człapać jak Młyński. To nie piłkarze są problemem tylko atmosfera upadku, kurewsko demotywująca. Sobol próbuje ale po kilku miesiącach z Brzęczkiem w kilka tygodni cudów nie zdziała...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Potrzebujemy trenera który:
- poukłada grę w defensywie, zwłaszcza SFG - wybije z głowy mrzonki o "krakowskiej piłce", milionie podań etc. - nie będzie musiał ogrywać niezdolnej młodzieży. Sobolewski out, bo jego eksperymenty taktyczne pokazują że to niepoważny człowiek, ale chyba jednak nie trenerzy są problemem numer jeden. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pokutuje zachowanie Kuby wobec trenera Hyballi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Mecz z samej gry na plus, ale...
Dlaczego Jaroch gra na lewej Dlaczego Szot w ogole gra To samo z Broda Skrobanski zagral calkiem spoko mecze, to Lasicki po kontuzji na dzien dobry Talar na skrzydle nie daje kompletnie nic SFG w obonie, ktorymi sie chwalil Sobol zaraz po objeciu Wisly (jest slepy albo ma wysokie mniemanie o sobie), juz ze 3 czy 4 bramki tracimy po SFG w obronie za Sobola. Chyba za bardzo nie ogarnia kogo i kiedy trzeba zmenic. Na plus to na pewno sama gra i zaangazowanie, ale nie wiem czy to tez nie siadzie po takim meczu jak dzisiaj. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To idzie wszystko od góry, od właścicieli, zarządu, sztabu i kończąc na piłkarzach, wszyscy są pogodzeni z porażką i brakiem jakichkolwiek sukcesów, bez motywacji by iść w górę. Odbębnić swoje i do widzenia. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|||
Serio chcesz odpowiedzi? No to:
Bo poprzednio zadziałało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Online |
|
I tak pewnie Sobolewski zostanie, ale jeśli nie, to co będzie 3ci trener w sezonie? Zamiast wyje*ac parodyste Jurka po spadku, to teraz kolejne chaotyczne ruchy, na które i tak jest już za późno
![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
Tamten sezon stracony przez Jurka i ten też. Przez Jurka i przez trio. Teraz to sobie może przychodzić nawet Guardiola. Jurek zmarnował początek sezonu, niczego piłkarzy nie nauczył, dali gorącego kartofla Sobolowi, coś tam próbuje ale ten terminarz gdzie mieliśmy mecze z czołówką nie pomógł, teraz z kolei wpadka u siebie itd Zanim Sobol (jeśli nawet potrafi) coś ogarnie to potrzeba czasu, można zmienić trenera i co to da? Znowu będzie potrzebował czasu, a przy założeniu, że zdychamy finansowo to ani nas na trenera nie stać, ani na jakieś zmiany, transfery w zimie itp żeby miał z kim pracować.
Awans rozpatruję już jedynie w kategorii cudu. Trzeba wystawić pomnik trio i obok pomnik jeszcze większy wielkiego trenera Jerzego Brzęczka. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Chyba taki pomnik
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() PS. Czego potwierdzeniem jest min. liczba bramek przez nas traconych za Sobola - 6 meczow, 10 straconych bramek.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 05.11.2022 o godz. 09:56.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Moim zdaniem nie ma co wieszac psow na Sobolewskim. Poprzednik (ktorego w sumie dlugo bronilem) i wlasciciele nawarzyli mu piwa, a on cos tam probuje mieszac i przelewac. Czasem cos sie uda, czesciej nie. No ale piwo jest slabe, a do tego ma oprawe a'la Tesco Value czy niesmiertelny DiT.
Pewnie w nastepnym meczu znowu bedzie kilka roszad. Moze zagra Bieganski, na lawce usiada Talar i Rodado (oby Hiszpan usiadl). Znowu bedzie gra w kratke... Problem jest nad Sobolewskim. Byloby dobrze dla Wisly, gdyby jej dobroczyncy w koncu sie jakos dogadali i dali jasny sygnal, co dalej. Wtedy i prace Sobolewo mozna by uczciwiej oceniac. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ale fajnie rzuca czapką o ziemie , troche jak petrescu mineralną
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niestety masz rację. Osobiście lubię Colleya i podobają mi się niektóre aspekty jego gry, ale ostatnio nie ma dobrej serii. Powinien usiąść na ławce, choć może to akurat taki typ zawodnika, który potrzebuje zaufania i musi dobrze wejść w mecz (inną kwestią jest to, czy Wisłę stać obecnie na dawanie zaufania).
![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Po takim meczu jak Wisła Kraków: Górnik Łęczna 1:2 to aż trudno coś sensownego napisać...
To jest właśnie Wisła Kraków pod rządami trio... tego meczu nie można było przegrać, a mimo to zrobiliśmy i przegraliśmy... Dominowaliśmy cały mecz.... ile razy zamykaliśmy Górnik w jego polu karnym, tworząc zamek hokejowy...?!! Chyba ze 3 albo 4 razy była z naszej strony kanonada na ich bramkę... a mimo to strzeliliśmy tylko jedną bramkę... za to tracąc dwie bramki, z czego ostatnią, jak zwykłe w kuriozalnych okolicznościach... Nie wiem, chyba w Wiśle mamy taki klimat... Szkoda mi Sobolewskiego bo tak w zasadzie co mógł więcej zrobić w tym meczu... przecież tego meczu przy takiej dominacji nie mogliśmy przegrać... Nie byłem fanem zatrudnienia Sobolewskiego jako pierwszego trenera ale tu na prawdę żaden trener nie da rady... Kolejny któremu łamiemy karierę... To jest wręcz nie pojęte i abstrakcyjne... Według mnie najgorszym co możemy zrobić to kolejną rewolucję (hard reset 3.0 czy już 4.0) z kosztowną wymianą trenerów i zawodników... Tym bardziej, że nas nie stać... Niestety poprzednia drużyna (która spadła kompromitująco z eklapy) i obecna I ligowa drużyna mają wiele pkt wspólnych... Obie drużyny mają niepokojąco wiele pkt wspólnych.... potrafiły przegrać z każdym wszędzie i zawsze... Przecież wczorajszy mecz pokazał, że są wyraźnie lepszą drużyna niż Górnik Łęczna a i tak to przegrali z kretesem... Drużyna z Eklapy też miała zawodników na górną część tabeli w eklapie a mimo to spadli... według mnie obecnie mamy zawodników na awans do I ligi... a mimo to możemy walczyć znów o spadek... Choć też mam świadomość, że mamy tak fantastycznie zbudowaną kadrę, że nie ma rezerwowych... a wiara w powrót Kuby, Urygi czy Ondraska jest śmieszna, głupia i szkodliwa... Ja już straciłem wiarę w powrót Urygi i Kuby do 11 jedenastki... czy nawet do 18 meczowej... Dlatego też uważam, że drużynę należy wzmocnić maksymalnie 2 może 3 zawodnikami i popracować nad ich psychiką... choć wiem, że nie ma kasy i grozi nam kolejna katastrofa... Sytuacja w klubie przypomina trochę pożar w burdelu... Co za smutne czasy... Ale tak czy inaczej trzeba kibicować!
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 05.11.2022 o godz. 11:37.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Blood Brothers
Offline |
|
piłkarze za przegrany ważny mecz...zamiast solidnego o.......u sa chwaleni...mamy karuzele wzajemnych adoracji
w sumie dobrze graliśmy ale przegralismy...w sumie mamy świetny zespół tylko w tabeli coraz niżej...w sumie Wisła Kraków to wielki klub tylko coraz słabszy... PS. to mój jubileuszowy 20-letni post...niestety nic dobrego o Wiśle napisac nie moge...
Ostatnio edytowane przez Smyrgu : 05.11.2022 o godz. 12:41.
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W ogóle zajebiście mi się podoba ocena sytuacji Sobolewskiego:
- czy powinien trzymać Bashę tak długo na boisku z żółtą kartką? No jasne, nie dostał czerwonej, a że straciliśmy drugą bramkę to detal. - czy Colley przypadkiem nie zawala nam kolejnego meczu? Oj tam, oj tam, po sezonie ocenimy. - czy my nie tracimy kolejnego gola po wrzucie z autu? Uczulam na to zawodników. Sorry, po zastanowieniu ja nie widzę sensu dalszej jego pracy. Zero poprawy gry w obronie, jakieś poronione ustawienia, zero poprawy gry z przodu. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
No Sobol myśli, że jak Basha nie dostał czerwonej to było ok. Nic nie zrozumiał, że mają żółtą kartkę musiał kalkulować, grać ostrożniej, co sprawiało, że rywale mieli lepsze sytuacje.
Nie wiem czy to emocje, czy jakiś brak inteligencji. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ej, Panowie, ale moze trener nie zawsze powinien stawiac kawe na lawe. Realia, w ktorych Sobol pracuje, sa chore. Moze wyciaganie i rozliczanie na forum bledow poszczegolnych zawodnikow nie jest najlepszym pomyslem. Mysle, ze takie sprawy obgaduja za zamknietymi drzwiami.
![]()
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Basha został w końcu zmieniony. Patrząc na nasza jakość na ławce ani Plewka, ani Duda nie wnieśli więcej niż on. Również w kwestii gry obronnej. Tak, tracimy gole po SFG. Tak Łeczna jest w tym bardzo dobra. Tak, nie ma zespołu na świecie który nie traci bramek po SFG. Osobiście widzę sporą poprawę w grze drużyny, ale beznadziejna formę paru zawodnikow. Trzeba grać tymi którzy są i nie zwalajmy wszystkiego na trenera - strażaka. Jak nie będzie dokapitalizowania klubu w zimie/zmian wlascicielskich i tak nie będzie nas stać na lepszego trenera |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Gramy jak zawsze, przegrywamy jak zawsze
![]()
STOP kompleKSom!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Fakt, po rundzie, tylko to za późno. Oceniać musi z meczu na mecz i ja liczę na ławkę dla Colleya. Należy mu się. Fakt że Sobolewski posadził na czterech literach Dudę i Wachowiaka, to na plus. Basha został zmieniony za późno, mając żółtą kartkę grali z nim jeden na jeden. Straciliśmy przez to bramkę. Każda drużyna traci bramki po SFG, ale my je tracimy praktycznie w każdym meczu, w niektórych po dwie, ze trzy minimum po wrzutach z autu. To jest kompromitacja, zwłaszcza że SFG można wyćwiczyć. Przypominam, że to Sobolewski odpowiadał za SFG w sztabie Brzęczka! Trener-strażak nie powinien wprowadzać dzikich eksperymentów bez przygotowania jak gra trójką w obronie, które kosztowały nas punkty. Drobna poprawa gry do przodu jest (wynikła głównie z personaliów i posadzenia największych sabotażystów na ławce), w grze obronnej jest zdecydowane pogorszenie wynikłe m.in. z nieustannej gry Colleya na pełnym ryzyku. Bez kapitalizacji i transferów to faktycznie jesteśmy w dupie, ale to nie oznacza że mamy trzymać na ławce trenera który nie potrafi w ogóle ustawić drużyny w obronie. Przy cyrku jaki odwala Sobolewski to my za chwilę będziemy liczyć punkty potrzebne do utrzymania.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.11.2022 o godz. 15:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
posty wolfiego sa oderwane od rzeczywiistosci
taki sprawny dyskutant , a tak życia nie zna ![]() ![]() |
|