|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Po czym wnosisz? Nie znalazłem info o kontuzji poza jego początkami w Grecji. Testy medyczne u nas też pewnie przechodził.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Online |
|
Dzialanie na szkode spolki?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przecież co do Klimenta i Poletanovicia nie znacie szczegółów.
Może zrzekli się paru zaległych pensji albo dogadali się na odszkodowanie żeby rozwiązać kontrakt i móc odejść? Jednym słowem, chuja wiecie, w nogach śpicie a mędrkujecie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
A powracając do meritum to może nas wszystkich oświecisz ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie zamierzam .......ić 3 po 3, jak sam nie mam pojęcia jak to wyglądało od wewnątrz. Nie da się jednoznacznie ocenić tych ruchów nie znając szczegółowych danych taka prawda.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
czy gdyby u władzy był ktoś kompletnie niezwiązany z szeroko pojętym środowiskiem wiślackim/kibicowskim/#wiślackieDNA byłbyś równie wyrozumiały? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To nie jest tendencyjne - to jest głupie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jakbym z moją babą się kłócił normalnie.
Nie rozmawiamy o mojej opinii o Bashy (jaka by ona nie była). Rozmawiamy o krytyce zarządu w związku z rozwiązaniem kontraktów Poletanovicia i Klimenta. Tylko, że o dupie można rozmawiać, bo my nic nie wiemy. Wyobraź sobie, że rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron odbywa się za porozumieniem stron. Nie wiemy jakie były warunki rozwiązania, więc nawet nie ma podstaw do wystawiania subiektywnej opinii. Wyobraź sobie, że sam nie mam pojęcia czy zarząd podjął dobrą decyzje i czy warunki były korzystne. Skoro nie wiem, to nie uskuteczniam kocopołów, bo umowę można rozwiązać zarówno skrajnie korzystnie jak i niekorzystnie dla klubu.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.06.2022 o godz. 00:05.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Argument że ktoś jest wislaskiem sam w sobie nie jest zły, o ile to zawodnik robi większą przysługę klubowi, niż klub zawodnikowi.
Czy przy Bashy tak jest? Dyskusyjne, choć okaże się w praniu. Mączyński? Piłkarsko jestem na tak, ale coś mi się nie wydaje że do nas trafi. Za duży niesmak pozostał, choc wiele rzeczy za rządów Sarapaty można po czasie wytłumaczyć. Aż mi się przypomniało jak Frankowski za Skorzy mógł do nas wrócić, nawet już z nami trenował ale kibice storpedowali transfer. Potem w Jadze strzelał aż miło. Ale co na forum się wtedy poudzielał to starzy użytkownicy na pewno pamiętają. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To nie o to chodzi. Osobiście uważam rozwiązanie kontraktu Kliementa i uzyskanie jakiegokolwiek hajsu za Poletanovica in plus. Nasza pozycja negocjacyjna jest zerowa - jak każdego spadkowicza, plus niestety świadomość środowiska że jesteśmy frajerami i nieogarami nie wróżyła dobrze. Nawiązanie do Bashy dotyczyło tego, że usprawiedliwiasz z automatu każda decyzje rodzinki, niezależnie jakby absurdalna była. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nieprawda. Po prostu nie uważam, że to jest zły piłkarz. Jak grał w środku pola to przynajmniej nas nie spuścił z ligi, w przeciwieństwie do Poletanovicia.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Do totalnych krytykantów Zarządu:
Kuba , jak przychodził ratować Wisłę, zwęszył interes życia, że będzie mógł doić swój ukochany klub, zatrudnić całą rodzinę i znajomych, a także kompromitować kibiców Wisły Kraków praktycznie każdą swoją decyzją! Dodatkowo marzył zapewne o tym, że będzie obrywał na każdym kroku, za to, że utopił własne pieniądze w deficytowy interes swojego życia...! Dodatkowo pewnie z forum dowiedział się, że nie jest żadnym właścicielem, tylko udziałowcem, a większościowy pakiet mają azor z koalikiem do spółki z kryształem!!! Weźcie k***a zainwestujcie swoją kasę, jeśli uważacie, że każda decyzja zarządu to kompromitacja, a wszystko wg Was jest tak dziecinnie proste, że wystarczy zatrudnić "profesjonalistę", który czeka za rogiem i aż się pali, żeby zrobić porządki w klubie! Gówno wiecie gołodupcy, co się dzieje wewnątrz klubu, snujecie tylko cierpkie domysły, po czym bronicie swoich durnych, niepopartych dowodami tez jak niepodległości!!! Tak przy okazji, wydaje mi się, że koalik jest słupem WSH, dodatkowo pisze z jego konta kilka osób. Jest tak rażąca różnica w poziomie wypowiedzi tego gościa, że to aż niemożliwe, żeby przechodził codziennie aż taką metamorfozę (no chyba, że jest na lekach i czasami zapomina zażyć...). Symptomatyczna była zwłaszcza jego reakcja, kiedy ostatnio nadmieniłem o wałkach Miśka i jego zakulisowych układach ze sraxą, a ten zaczął wypalać o jakichś rzekomych szemranych interesach Zarządu w sprawie gruntów TS-u, potem zaczął coś bredzić o zrównaniu WSH z Socios... ewidentnie coś tu śmierdzi... Na koniec jeszcze jedno: Pan Kwiecień nie tylko zrezygnował z inwestycji w Wisłę Kraków, zrobił to po przeprowadzonym audycie na swoje własne zlecenie przez niezależną firmę i doszedł do wniosku, że tego trupa nie da się uratować!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Grzesiu S.,
Napisz jeszcze, że jestem kochankiem Sarapaty, współpracownikiem Jadczaka, Gazety Wyborczej, TVN-u i pomocnikiem Leśnodorskiego, który chce grunty przejąć, a dodatkowo piję codzienną kawę z Majchrowskim w jego gabinecie przy omawianiu sytuacji w Krakowie, a w wolnych chwilach doradzam Wieczystej i chodzę na balety z Donaldem Guerrierem, a przede wszystkim pracuję jako dyrektor sieci aptek u Wojtka Kwietnia i na sam koniec współpracuje z Andrzejem Iwanem. Pisząc na serio, W przeciwieństwie do wielu użytkowników na tym forum jestem osobą niezależną. W dniu nominacji wujka Jurka napisałem parę mocnych słów i to się sprawdziło. Nikt nie reagował, a teraz wszyscy mnie atakują. Pytanie brzmi: skoro jest tak super według was, to czemu Wisła doświadczyła największej kompromitacji w historii? To wina wszystkich tych, którzy poparli wiadome decyzje o zatrudnieniu wujka Jurka, brata Dawida, itp. i cieszyli się z tego powodu. Finalnie, to wy ośmieszyliście Wisłę. Ten zarząd sam zapracował na ocenę bardzo słabą. To nie moja opinia, tylko stwierdzenie faktu. Spaść z Wisłą przy powiększonej Ekstraklasie, mając w niej kilka śmiesznych klubów to niewyobrażalna kompromitacja. Trudno znaleźć większą. Ci ludzie, którzy do tego doprowadzili nie są godni żadnego szacunku i to mnie interesuje, a na temat środowisk kibicowskich wszystkich klubów w Polsce mam negatywne zdanie i to bardzo mocno. Pamiętam jak niejaki towarzysz wolfy upominał mnie w sprawie Jaśka Klimenta i co? Kliment w skali od 1/10 to zasłużył na jedynkę z wykrzyknikiem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.06.2022 o godz. 02:07.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
niebezpiecznie zbliżasz się do kultu, który był tu uprawiany w związku z rządami płetwali zabawne jak nic nigdy ludzi nie uczy.... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
Mityczny argument - weź swoje piniądze i kup se swój klub!! Inaczej nie możesz krytykować
![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
||||
Greg25 napisał(a):
Greg25 napisał(a):
Greg25 napisał(a):
Skoro używasz argumentu, że gówno wiem i snuje domysły, to zakładam, że Ty wiesz więcej - podzielisz się z nami? Greg25 napisał(a):
|
|||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W tworkach internet podłączyli
![]() ![]() ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 12.06.2022 o godz. 09:39.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Pożyczyli pieniądze które w każdej chwili mogą z klubu wyciągnąć o ile już tego nie zrobili. A co sytuacji obecnej, zobaczycie w poniedziałek że Panowie ponownie wyciągną ręce po pieniądze kibiców z nowa akcja ratowania klubu. Byliśmy i jesteśmy realnie trupem i suma summarum może lepiej było zacząć wszystko od zera 3 lata temu bo my z każdym kolejnym sezonem zmierzamy w tamtą stronę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Nikt nie mówi o braku krytyki, tylko niech będzie konstruktywna. W tej chwili niektórzy forumowicze krytykują dosłownie wszystko, nawet krzywe pierdnięcia Zarządu! Jesteśmy w bardzo trudnym położeniu i niestety takie postawy nie pomogą zbudować czegokolwiek sensownego. Mam wrażenie, że niektórzy najchętniej podpalili by stadion Wisły, a tu nie o to chodzi! Chcesz krytykować, krytykuj, ale rób to konstruktywnie, pokaż że jeśli wiesz lepiej, to przedstaw swoje rozwiązanie. Ja tu ciągle widzę, że "tępy Zarząd" nie ogarnia niczego! W kolejce do klubu stoją wybitni, wykształceni fachowcy, wokół jest mnóstwo nieodkrytych talentów, tylko nasz Zarząd ma klapki na oczach i niczego nie widzi. A propos "rodziny", jak tu niektórzy piszą, otóż nepotyzm, jak to ktoś tutaj ujął występuje w państwowych spółkach, a to jest prywatny biznes i właściciel, czy współwłaściciel, przy aprobacie wspólników, zatrudnia kogo chce!!! W ostateczności przepala własne pieniądze!!!
Koaliku, inteligentny człek rozumie, jak mu się coś powie dwa razy, za trzecim, to już trzeba konsultacji specjalisty. Trzeci raz Cię informuję, że GrzegorzS., to nie ja. Z jego opinii wynika, że ma poglądy skrajnie lewackie, ja natomiast jestem skrajnym konserwatystą... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Druga sprawa, nawiązujesz cały czas do tego, że powinna być kolejka fachowców chętnych do pomocy klubowi. Wiesz na czym polega zarządzanie? Tak w bardzo dużym skrócie - do tworzenia odpowiednich struktur odpowiedzialnych za poszczególne sektory w klubie/firmie i powierzania ich odpowiednio wykfalifikowanym osobom. Jeżeli uznamy, że na papierze Dawid jest na szczycie naszej struktury, to on jest odpowiedzialny za to, żeby tych odpowiednich ludzi do Wisły przyciągnąć. Jeżeli nie jest w stanie tego zrobić - to nie nadaje się na to stanowisko. Koniec kropka. Ładnie sprawdziłeś definicje nepotyzmu i masz w tym racje. Natomiast wykluczenie jednej patologii poprzez inną, czyli kompletny brak kompetencji brzydko śmierdzący rodzinnymi powiązaniami niczego nie czyści. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Podobno Michała Żyro już po testach.
Ostatnio edytowane przez pi0tr3k94 : 12.06.2022 o godz. 13:49.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Mozecie jechac po koaliku , ale jego bezczelnosc niestety czesto jest prawdziwa, Trio po prostu nie wiedzialo kiedy ze sceny zejsc i teraz jest pikowanie w dol , nie ribie z koalika wieszcza narodowego ale na tym forum formy krytyki niestety nie sa akceptowane, tak samo jak pisalem jesienia ze mozemy spasc z ligi to mnie orzeklinano i pajacowalo , najgorsze jest to ze nie ma srodka zeby powrocic do zlobu C+, moim pomyslem byl Kiko i zaciag 2-3 ligowych hiszpanow , co oczywiscie jest tez sporym ryzykiem ale ......ale polskimi zawodnikami po prostu nie wejdziemy do ekstraklasy , daleki jestem od tego ze spadniemy pietro nizej , ale raczej ze ugrzezniemy w tej lidze na dluzej ........mysle ze mecz z taka Wieczysta pokazalby nam wszystkim jak jestesmy i bedziemi slabi albo przecietni
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Powinniśmy celować w więcej Poletanoviców, a nie sprowadzać znajomych emerytów oraz piłkarza który już ma w portfolio zlot z 1 ligi. To, że TRIO sobie zupełnie nie razi sportowo to jedno, ale to, że uparcie popełniają te same błędy nie wyciągając żadnych wniosków wróży nam na przyszłość bardzo słabo. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Co takiego pokazał Poletanovic?
Ile miał tych asyst pierwszego i drugiego stopnia? W ilu meczach poprowadził drużynę do zwycięstwa ![]() Za takimi gosciami jak Basha z 1 sezonu u nas, Savicevic, Llonch, Mączyński, Chrapek czy nawet Halilovic to on jak na razie może conajwyzej buty nosić. Zrypał się z ekstraklasy aż huczało i o ile byłby świetny na 1 ligę to na bycie kimś więcej niż zwykłym ekstraklasowym dżemikiem to on nijak nie zapracował.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.06.2022 o godz. 16:45.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
azor - poczytaj sobie na czym polega konstruktywna krytyka, bo nie rozumiesz terminów jakich używasz. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Frydrych out. Ciekawe ile za niego skasowaliśmy? Ktoś, coś, wolfy?
Ale to będzie paka |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
rozwiązał kontrakt
my oddajemy albo za pół darmo albo rozwiązujemy kontrakty, albo sprzedajemy do bankutów (lis), więc kasy nie ma i nie będzie |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|