|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,32% |
osłabi |
87 | 58,78% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
25 | 16,89% |
Głosujących: 148. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Wątpię, ale próbować warto, może gdzieś na świecie są równie niekompetentne struktury sportowe
![]() |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Wypożyczyć na rok z opcją pierwokupu za chociaż 3/4 tego co wydaliśmy Hiszpan, strzelił parę bramek coś potrafi. Dół tabeli + beniaminkowie go przygarną. Rzuciłeś argumentem z dupy ale takie są fakty, Fernandez i Poletanovic znajdą z miejsca zatrudnienie. O resztę nikt się nie będzie zabijał. |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To nie jest argument z dupy, tylko szyderstwo. Według mnie ten Fernandez to piłkarz jakich wielu, a czy ktoś go weźmie to zależy od braku wyobraźni i możliwości finansowych polskich ligowców.
U nas go nie będzie, tyle wiemy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Kuzdra Wislak ograny w pierwszej lidze i ekstraklasie, skauci jak czytają wątek to niech uderzają do chłopaka póki jest wolny
![]() https://www.transfermarkt.pl/jakub-k...spieler/372280 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Może Teodorczyk się nada
![]() Szota, Szot, Ondrasek, Fazlagic, Zhukov, Gruszkowski, Kuveljic, Ring.....mam nadzieję, że to ich ostatni mecz był w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 21.05.2022 o godz. 19:37.
![]()
AH:"Mnie nie interesuje prawo, mnie interesuje sprawiedliwość.... "
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
poza Gruszka zgoda
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
![]() Nie można też zapomnieć że Szota nie zagrał ani minuty na wiosnę, a na jesień akurat na jego postawę nie można było aż tak narzekać. Na 1 ligę byłby chłopak jak znalazł, ale chyba mu z Brzeczkiem nie po drodze.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.05.2022 o godz. 10:47.
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Szota na jesieni grał tragicznie, prokurował mnóstwo groźnych strat. Jest po prostu słabszy od Sadloka i Colleya, dlatego nie grał na wiosnę. W pierwszej lidze też był zresztą słaby.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Bez jaj, my marzymy o drodze Widzewa, a boimy się być drugim Ruchem Chorzów. Gruszkowski zostaje. Żeby go tylko nikt nie wyjął za czapkę, no, gruszek.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Ja go oceniam mniej surowo za jesień. Sadlokowi zabrakłoby skali gdyby oceniać ten sezon. A grał więcej niż Szota. więcej zarabia i ma więcej doświadczenia. |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Bramkarze - Biegański, Broda
Prawi obrońcy - Gruszkowski, Szot Lewi obrońcy - Ring, ktoś nowy Środek obrony - Frydrych, Sadlok, Uryga, ktoś nowy Środek pomocy - Poletanovic, Plewka, ktoś nowy, ktoś nowy Lewa pomoc - Młyński, ktoś nowy Prawa Pomoc - Błaszczykowski ? hehe, Starzyński, ktoś nowy ? Ofensywny pomocnik - Fernandez, ktoś nowy ? Napastnik - ktoś nowy, ktoś nowy najmniejszy problem na bramce i w obronie, pomoc i napad nie istnieją... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
Plan powinien być prosty. Zarząd powinien już niedługo mieć opracowane ruchy na 2-3 sezony do przodu, np Szota zostaje, bo się przyda chociażby na rezerwę w 1 lidze ale od razu jest odpalany po awansie za rok.
Po pierwsze zostawienie jakiegoś trzonu kopaczy zapobiegłoby całkowitej wymianie kadry, a tego raczej nie chcemy, po drugie jakieś rezerwy i tak musimy mieć więc wywalanie szrotu i szukanie znowu na szybko, kolejnego szrotu to nie jest dobry pomysł. Po trzecie nie zbudujemy całej kadry w jeden sezon, tym bardziej grając w 1 lidze. Dlatego powinniśmy mieć jasno zarysowany plan, po krótce przedstawiony kopaczom, żeby wiedzieli co jest grane i może to ich też zmobilizowałoby do treningów, rozwoju żeby za rok nie wylecieć jeśli Wisła awansuje. Jeśli znowu bedziemy wszystko robić na pałę to i w 1 lidze będzie ciężko się utrzymać ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Frydrych, Poletanovic, Fernandez - raczej fikcja.
Sadlok - póki co nie wiadomo co z kotuzją, pytanie czy sam będzie chciał zostać za mniejsze $ Biegański - nie zdziwię się jak też w lecie znajdzie się chetny na niego. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Widzieliście skład Widzewa, większość goście z ekstraklasową przeszłością. Kun, Lipski takich nam trzeba.
![]()
AH:"Mnie nie interesuje prawo, mnie interesuje sprawiedliwość.... "
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Taaa 14 naliczyłem z ekstraklasową przeszłością na 32 w kadrze .No nijak mi nie wychodzi większość.Przy czym 7 w porywach do 9 ma faktycznie jakąś przeszłość w esie reszta to praktycznie epizody
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
O jeszcze ciekawostka.Miedż która tą pierwszą ligę w cuglach wygrała ma 9 takich ananasów przy czym prym w liczbie występów wiedzie Matuszek(kojarzy ktoś bez sprawdzania w necie) a potem mamy takich asów jak Drzazga, Chuca czy Zapolnik(tego ostatniego też na pewno wszyscy znają)reszta nie przekroczyła 10 epizodów w esie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
To ten co w Górniku Zabrze grał? Całkiem dobry był.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Nikt nie podaje przykładu Miedzi która zdominowała 1 ligę a trzon jej siły ofensywnej stanowił Maciej Śliwa, Chuca, Makuch (gość wrócił do Miedzi ograny w 2 ligowym Bełchatowie oraz gość z 2 ligi szwajcarskiej.
|
|
Senior Member
Online |
|
U nas cała kadra ma doświadczenie w ekstraklasie.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Na napad wziąłbym Bilinskiego z Podbeskidzia .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nasza kadra jest po doświadczeniach, a to duża różnica
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nasz dział sportowy prężnie działa i wpadł na pomysł ściągania byłych piłkarzy
![]() https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ej-pod-wawelem Panie miej nas w swojej opiece ![]() ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Offline |
|
Mam nadzieję, że to jest żart. Sekcję geriatrii otwieramy?
![]() |
|
Senior Member
Online |
|
Ściągać te legendy i awans pewny
PS Jaka Wisła przez ostatnie lata takie legendy ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Kuwa mam gęsią skórkę ! xDDD
To jest przerażające..... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Sponsorem tego sezonu jest literka E jak emeryt
![]() Od skrajności do skrajności. Myślą przewodnią kolejnego sezonu będzie ściąganie zawodników o nazwisku na literę B. Potem zawodnicy o blond włosach. I tak to się będzie kręcić... ...do momentu, w którym albo zmienią się osoby (faktycznie) zarządzające, albo ktoś z osób zarządzających wreszcie zrozumie, że przydaliby się tak po prostu normalni zawodnicy do stworzenia sensownej drużyny na poziomie ligi, w której akurat gramy. Nie Hiszpanie, nie Słowacy, nie młodzieżowcy, nie nieodkryte talenty, nie zawodnicy z Białą Gwiazdą w sercu. Po prostu piłkarze na miarę potrzeb i możliwości. Napastnik, który potrafi oddać strzał w biały prostokąt, skrzydłowy, który potrafi biegać i dośrodkowywać, obrońca, który potrafi bronić, a czasem nawet wygrać pojedynek główkowy. Takie tam, przereklamowane charakterystyki, po których cała reszta świata ocenia przydatność zawodników. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|