|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,32% |
osłabi |
87 | 58,78% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
25 | 16,89% |
Głosujących: 148. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Drzazga właśnie szykuje się razem z Chucą i Maćkiem Śliwą do podboju ekstraklasy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nie myślałem że to powiem ale tak. Drzazga byłby idealnym snajperem na 1 ligę. Co prawda obecnie chłopak ma mega pecha do kontuzji, ale jak sobie przypomnieć jego momenty w ekstraklasie, to naprawdę przykrywał czapka te dziwadła które u nas biegały (bo o grze nie mogło być mowy), Klimenty, Medwedy i inne.
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() Ale pewnie - kolejna legenda to będzie jak znalazł ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Kurde, marnie widzę tą naszą kadrę w walce o górną połówkę tabeli.
Umówmy się, z całym obecnym składem nie bylibyśmy pewni awansu. A ten skład będzie pewnie o połowę gorszy. Do tego przynajmniej w pierwszym naszym sezonie w 1 lidze każdy będzie się na nas wyjątkowo spinał, bo i kibiców będzie na stadionach więcej. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Umówmy się też. Jakby wziąć do kupy całą nasza kadrę, to wiosnę kończymy z masą kontuzji, rekonwalescentów itd. Można założyć dość w ciemno że zostaniemy raczej z przeciętna kadra na warunki 1 ligowe (a nawet 2 ligowe) i tylko ściągnięcie 5-6 "weteranów" ligowych bojów da nam szansę na powalczenie o górna połówkę tabeli. Juniorów i młodych under 23 u nas pełno, potrzeba nam wyłącznie zawodnikow w wieku 28-33 którzy mają ambicje jeszcze coś osiągnąć w piłce. |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() Z Widzewem też szału nie było i dopiero zaczęliśmy grać lepiej i punktować ich dopiero jak opadli z sił i wyszło po prostu lepsze przygotowanie fizyczne zespołu ekstraklasowego . Zresztą nie ma to znaczenia bo zaczniemy praktycznie od 0 - z nową kadrą i te same Tychy czy Widzew ( jakby został w I Lidze ) mogą nas lać bez problemów.. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Fakt, Drzazga byłby fajną opcją - kończy mu się kontrakt akurat. Boguski raczej już zakończy karierę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To na scauta. Poznał 1. ligę w minionym roku.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja bym się Śpiączką zainteresował.
Łęczna leci z ligi, więc teoretycznie jest furtka, żeby mógł rozwiązać kontrakt. Pytanie czy nasze asy są w stanie to przeprowadzić. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
śpiączka i Gostomski w Górniku Zabrze. Tam też nie ma napastnika ale szybciej reagują niż my.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie widzę w google, więc daję screen z nieznanego mi konta na tt:
https://twitter.com/KubaSzlendak/sta...99037277650944 Tu ubiegłe lata: https://www.pzpn.pl/public/system/fi...rca%202021.pdf https://www.pzpn.pl/public/system/fi...rca%202020.pdf ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Oj zaraz ten front legenda versus anty-legenda. Prawda jest taka, że w ostatnich latach zmienialiśmy zawodników średnich /słabych na jeszcze gorszych. Póki w pierwszym składzie był Boguś czy Sadlok to jakoś to wyglądało. W kluczowych momentach potrzeba nam zawodników, którzy dadzą coś ekstra mentalnie (jako wzór zaangażowania), a Boguś zawsze taki był. Nawet, jak piłkarsko na koniec to nie był super najwyższy poziom, to jednak w Płocku strzelił co miał strzelić. Ot, detale.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Tak ale trzeba wziąć pod uwagę zarobki piłkarza. Nie wiem ile zarabiał w ekstraklasie - ale jeżeli dostał podwyżkę po awansie z I ligi to Łęczna może próbować obniżyć kontrakt. Wydaje mi się , że przepisy dają możliwość obniżenia ale nie wiem o ile % ? W takiej sytuacji albo Śpiączka zgodzi się na to , albo nie i Łęczna płaci mu tyle co w ekstraklasie, albo uznaje , że nie będzie jej stać w I lidze i rozwiązuje kontrakt .
natomiast pytanie czy nie dostanie wtedy lepszej oferty od takiej ... Warty czy Stali ![]() ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Dostanie. Tego jestem pewny, że ktoś wyciągnie Śpiączkę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Dobra informacja dotycząca prawa chroniącego klub po ewentualnym spadku:
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
z powyższej listy zostawiłbym:
Biegański, Cisse, Collley, Frydrych, Gruszkowski, Młyński, Plewka, Poletanović, Starzyński, Szot, Szota, Uryga. zastanowiłbym się nad Ondraskiem. reszta cześć |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Optymistycznie patrząc wszyscy poniżej powinni polecieć, ale pewnie będą niestety chcieli utrzymać większość piłkarzy.
Oczywiście, przed rozwiązaniem powinni próbować sprzedać każdego z nich za dowolną kwotę. Enis Fazlagić (30 czerwca 2026 r.) Michal Frydrych (30 czerwca 2023 r.) Konrad Gruszkowski (30 czerwca 2025 r.) Dor Hugi (30 czerwca 2024 r.), Jan Kliment (30 czerwca 2024 r.), Nikola Kuveljić (30 czerwca 2023 r.), Mateusz Młyński (30 czerwca 2025 r.), Sebastian Ring (30 czerwca 2023 r.), Michal Škvarka (30 czerwca 2023 r.), Piotr Starzyński (30 czerwca 2026 r.), Dawid Szot (30 czerwca 2023 r.), Serafin Szota (30 czerwca 2025 r. |
|
Senior Member
Offline |
|
A znajdzie się taki głupi, żeby zapłacić?
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Jeśli wiadomo będzie, że klub i tak chce się ich pozbyć w tym trybie, to oczywiście nie.
Każdy normalny będzie wolał zaczekać aż klub rozwiąże umowę i będzie mógł wziąć piłkarza z kartą na ręku, bo kasa za podpis będzie siłą rzeczy mniejsza niż koszt transferu. Zawodnik też będzie wolał zaczekać na rozwiązanie kontraktu i dostać samemu kasę za podpis, zamiast opłaty transferowej, która poszłaby do klubu. Nie wspominając już o tym, że w takiej sytuacji zawodnikowi łatwiej wynegocjować lepsze warunki swojego kontraktu i ma więcej potencjalnie zainteresowanych. Może jacyś piłkarze emocjonalnie związani z klubem w takiej sytuacji mieliby jakieś ciągoty do tego, żeby trochę pomóc swoim transferem klubowi, ale my sami poszliśmy w tę stronę, że mamy w kadrze samych najemników, którzy będą to mieli gdzieś i postąpią według wyłącznie własnego interesu. Sprzedać właściwie można tylko tych piłkarzy, których chcielibyśmy i moglibyśmy zatrzymać, bo tylko w takiej sytuacji mamy jakąś siłę przetargową. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Teraz jednak to powinni działać szybko, bo na rynku nikt nie będzie czekał aż Wisła do niego zapuka. Zresztą po co śpiączka ma kopać w 1 lidze skoro z esa będzie miał kilka ofert? |
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I tak i nie bo wyobrażam sobie że pół ekstraklasy będzie stało w kolejce po Fernandeza. Można go zatrzymać na "siłę" przedłużając kontrakt i sprzedać jak będzie odpowiednia oferta.
W najgorszym wypadku 1-2 kominy płacowe pewnie przebolejemy. |
|
Senior Member
Offline |
|
Ja słyszałem, że Lech Poznań bije się z Legią o Klimenta.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Najciekawiej będzie z Fazlagiciem, o czym już pisałem jakiś czas temu.
Przy takim kontrakcie zapewne nie zarabia mało. Zostawić i zrobić dla niego komin płacowy (kompletnie nieuzasadniony sportowo), licząc, że "zaraz się rozkręci" i jednak za rok czy dwa na nim zarobimy, czy jednak rozwiązać umowę za odszkodowaniem i cała ta ogromna kasa w błoto (znając życie raty za niego pewnie jeszcze ze dwa lata będziemy spłacać) - oto jest pytanie, które pokazuje geniusz naszej polityki transferowej. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|