|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Czyli Chrapkę za Mahdiouiego, Konczkowski za Hanouska, Drygas za Skvarke i jedziemy z ta liga?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie każdy ligowiec będzie walczył na boisku, poza tym wiele zależy od trenera.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.11.2021 o godz. 12:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Bardzo dobrze , że pozbyto się Silvy i Abramowicza. Dwóch paralityków i szrot. Szrotu mamy nadmiar, tych dwóch tylko zwiększyłoby skalę zjawiska. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przecież ten jego "soczysty strzał" z Radomniakiem to bodajze taka pierwsza próba zza pola karnego w tym sezonie (nie liczę tych strzelanych w kosmos). Generalnie się jednak zgodzę, że facet stał się kozłem ofiarnym, bo na pewno widać po nim zaangażowanie. Gorzej z udźwignięciem odpowiedzialności i samymi umiejętnościami. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ar/c2-15858717
Panie dyrektorze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
Czyli będą bomby. Więc jednak użytkownik Regan się nie mylił. Szkoda tylko że trzeba było czekać cztery lata
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Już się nie mogę doczekać tych transferów
![]() Przypominam, że poprzedni zaciąg szrotu był podobno "wyselekcjonowany", więc strach pomyśleć co się stanie jak dołożą do tego program komputerowy. Z drugiej strony, biorąc pod uwagę, że mamy DŁUGI to nie taniej było zainwestować w nowego FM-a? Myślę, że przy ogarniętym graczu skuteczność może być wyższa. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Co do przerwy zimowej: na pozycję stopera najlepszym wzmocnieniem będzie powrót Urygi, zakładam, że po zimie będzie już100% gotowy i stworzy z Frydrychem solidną parę.
Drugim wzmocnieniem to musi być transfer napastnika o innej charakterystyce niż nasze dwa kołki. Czyli szybkiego, dynamicznego, który umie zrobić ruch do podania. Z kołków zostawić jednego (bez sensu płacenie dwóm), a do tego włączyć Chełmeckiego do pierwszej drużyny. Trzecim wzmocnieniem to pożegnanie Kuveljica i zakontraktowanie kogoś znacznie mobilniejszego na pozycję 8. Na 10 jest Savic i Skvarka i kontrowersyjnie i wbrew panującym tu opiniom wg mnie dadzą radę jeśli tylko przyjdzie w miarę ruchawy napastnik. Obaj odżyją. 100 razy wolę np. dwóch nowych ruchawych napastników, niż odpalać kogoś z dwójki Savic, Skvarka. Mam pewność, że inaczej byśmy ich oceniali jakby tylko mieli przed sobą napastnika, który da ruch do prostopadłego podania. Czwarte wzmocnienie to skrzydłowy za Yeboaha - zakładam, że jakaś oferta będzie i trzeba to szybko wykorzystać, bo Yaw gra na zasadzie 1 mecz świetny 4 fatalne i tak w koło. Zostalibyśmy z nowym, Hugim, Starzyńśkim i Młyńskim. Co do tego ostatniego przypominam, żę pół roku nie grał, a to dla takiego młodego chłopaka ogromna strata, co za tym idzie mam ogromną nadzieję z domieszką przeczucia, że tak właśnie będzie, że Młyński w nowej rundzie to będzie chłopak znacznie bardziej dynamiczny i po prostu w lepszej formie. Myślę, że ta runda to dla niego przetarcie po długiej przerwie, a odpali od kolejnej. Podsumowując: * Nowy napastnik, a najlepiej dwóch jeśli pożegnamy któregoś z drwali (pewnie za Forbesa) *Środkowy pomocnik w miejsce Kuveljica *Skrzydłowy za Yeboaha
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 07.12.2021 o godz. 09:01.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
1. Nowy lewy obrońca
2. Nowy defensywny pomocnik żeby Aschraf poszedł na 8 3. Nowa 10, która da kilka prostopadłych piłek w meczu. 4. Napastnik a nie podpierdółka Do odejścia powinni przygotować się: Savić, Kuveljić, Sadlok. Jeśli odejdzie Yeboah - potrzebujemy skrzydłowego - może tego czornego z Litwy. Jeśli odejdzie Forbes, potrzebujemy jeszcze jednego napastnika. Być może Kacper Chełmecki, ale dla niego lepsze byłoby zapewne wypożyczenie do I ligi. Bezwzględnie trzeba wypożyczyć do I ligi Wachowiaka i jednego z pary Szot-Gruszkowski. Wczoraj w Grodzisku Grucha był najsłabszy na boisku. Rywalizacja z drugim młodzieżowcem im nie służy. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
potrzebujemy:
- prawego obrońcy na razie gramy bez PO - ogarniętego środkowego obrońcy do pary z Frydrychem - prawdziwego defensywnego pomocnika, który potrafi podać i bronić - ofensywnego pomocnika - skutecznego napastnika ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2004
Offline |
|
To właśnie najbardziej zastanawia mnie w kontekście kadry z jaką Pasieczny i Gula zdecydowali się grać rundę.Wykluczam sytuacje, że nie zdawali sobie sprawy jaki to zawodnik.Nie wierzę też, że wpadli na pomysł przestawienia 29letniego chłopa z CM na AM.Jakieś tam mgliste domysły co nimi kierowało mam, ale to gdybanie.Ogólnie coś z tym w zimowym okienku trzeba zrobić, bo jak nie to tylko modlitwa, żeby Savic odpalił i się nie połamał. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Bęben maszyny losującej został zwolniony. Bo tak to będzie wyglądać, a chyba nikt się nie spodziewa wyselekcjonowanych transferów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Przypomni ktos jaki zaciag wkladow do koszulek przyszedl od kiedy slowacki GŁardiola jest ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Biegański- broni się Rosa- trzeci bramkarz, bez szans na grę Hanousek- obniża loty zdecydowanie.z solidnego zawodnika zrobił się średniak i obniża poziom Uryga-brak słów. zagrał 3 mecze i znowu kontuzja Aschraf- broni się, chociaż mnie do końca nie przekonuje Skvarka- po pierwszym meczu z Zagłębiem byłem nim zachwycony, teraz średniak ale bez przebłysków Hugi- słabiutki zawodnik .w żadnym meczu nie pokazał nic co predysponowałoby go ,do pozostania u nas Młyński - po dobrym początku zdecydowanie obniżył loty. plusem młody wiek Kliment- po znakomitym meczu z Zagłębiem później cień zawodnika Sobol- słabiak niesamowity. musi pójść gdzieś na wypożyczenie bo u nas nie pogra Ogólnie dla Hanouska potrzebny rywal do walki o miejsce w składzie. Licząc na odejście Mehremicia i Sadloka potrzebny ktoś do środka obrony. Solidny skrzydłowy bo raczej z Hugiego nie będzie nic. no i napastnik. Przy pierwszej okazji pożegnać FBF i Kliemnta a sprowadzić kogoś pokroju Turgemana. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
ma powiedzmy te asysty... co nie zmienia faktu że jest drewniany jak późny Kirm
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
późny Kirm w obecnej sytuacji byłby u nas gwiazdą
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Kirm i na szpicę Genkova i jedziemy z ogórami
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
A za nimi Gervasio Nunez (na marginesie: cały czas gra w piłkę w Ameryce Pd.), parówy do góry i jazda z frajerami.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Weż się jebnij w łeb pokemonie...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Teraz Kirm to byłaby nasza gwiazda. Generalnie każdy kto potrafi jako tako grać w piłkę miałby u nas pierszy skład. Pamiętacie jak wyzywali u nas Imaza?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Kto u nas bedzie chcial grac? Jaki zawodnik z umiejętnościami, skoro jestesmy od 3 lat druzyna WALCZĄCĄ o utrzymanie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Zostawić Biegańskiego, a resztę wywalić. Najkrótsza, ale najbardziej dosadna ocena pseudopolityki transferowej.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|