|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,32% |
osłabi |
87 | 58,78% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
25 | 16,89% |
Głosujących: 148. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
poki co moze i podziele skore na niedziwiedziu , bo jeden mecz, ale wyglada na to ze pierwszy raz odkad pamietam WSZYSTKIE nowe nabytki odpaliły !
Kliment , Skwarka, Hanousek, El Mahdioui każdy na dzień dobry podstawowa 11 i bezdyskusyjnie lepsza niż poprzednik na tej pozycji ! a no w sumie zapomnialem o Hugim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
i Młyński !!!!
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Ogólnie to brakuje do tej układanki dwóch zawodników o innym profilu od tych którzy już są w kadrze. Za napastnikiem przydałby się taki Yeboah jeżeli chodzi o technikę a do ataku napastnik który sam coś wykreuje. Co do Forbesa to myślę że do Chin nie odejdzie ale podobno szukają mu klubu na wschodzie i 2 Bundeslidze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przede wszystkim - niektórzy debiutanci już przeskoczyli statystykami naszego kebabożernego napastnika, Mawutora czy Medveda, a taki Skvarka goni trzy asysty Silvy. Hlousek też raczej nie okaże się kolejnym Abramowiczem. Poprzednio ściągaliśmy tak żałosny szrot że już sam fakt że nasi nowi piłkarze nie wyglądali na zagubionych na boisku jest dobrym prognostykiem.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Savic kreatywny ? Poki co dla mnie to jest pozorant kreatywnosci a nie kreatywny zawodnik. Pokazal przez tyle czasu raptem kilka zagran. Slabo po prostu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Podobnie uważam. Miałem wrażenie, że u Hyballi Savic gra wszystko tylko dzięki niezłej wydolności, gdzie czasami mocno pracował w defensywie w końcówkach meczów. Wydawało mi się, że z czasem, będąc podstawowym zawodnikiem, złapie naturalnie wiatr w żagle i zacznie grać wyraźnie lepiej tam gdzie powinien przede wszystkim - z przodu.
Ale niestety nadal brakuje u tego piłkarza powtarzalności i po prostu jakości w ofensywie. Tym razem też zepsuł przecież świetną okazję, bo kompletnie nie wiedział co zrobić z piłką wpadając w pole karne. Na ławkę okej, ale w tym momencie już chyba można stwierdzić, że spodziewaliśmy się po Saviciu znacznie więcej. |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Na szczęście nie jest to drugi Chuca , ot taki średni zawodnik na ławkę. Pytanie jak Savic do tego podejdzie bo mam wrażenie , że to jest typ piłkarza , który posadzony na ławce zamiast walczyć o pierwszy skład będzie emanował frustracją .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Brać Ondraska wobec sytuacji w Rumunii.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
[QUOTE=ciastek88;1569805]Na szczęście nie jest to drugi Chuca , ot taki średni zawodnik na ławkę. Pytanie jak Savic do tego podejdzie bo mam wrażenie , że to jest typ piłkarza , który posadzony na ławce zamiast walczyć o pierwszy skład będzie emanował frustracją .[/QUOJak
Jak dotąd wygląda na gościa który ma wyje**** i niechlujstwem swym doprowadza do szewskiej pasji niż na kolesia któy ma kipieć ze złości bo siedzi na ławie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Niemniej ma ostatni rok kontraktu i nic nie przemawia za tym aby go przedłużyć. Ani wiek, ani liczby, ani nawet wrażenia artystyczne. Kompletny niewypał biorąc pod uwagę opinie przy przyjsciu |
|
Senior Member
Offline |
|
Ondrasek moi zdaniem moglby sznurowac buty Klimentowi
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Trochę za szybko na takie wyrokowanie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
to dlatego że jestem upojony euforią
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Po pierwszym meczu jestem zaskoczony grą Klimenta na plus. Zakładałem w ciemno , że to będzie typ napastnika - z uwagi na warunki fizyczne , co stoi w polu karnym i czeka na nabicie głowy przez pomocnika, lub dostawienie nogi do pustaka, taka gorsza wersja Pekharta. Okazało się , że jest mobilny, pokazuje się , wywiera stałą presję na obrońcach. Dodatkowo jak na swoje warunki fizyczne jest szybki, piłka przy nodze tez go nie uwiera.
Teraz pytanie czy w pierwszy mecz wszedł na max. ambicji i zaraz zacznie grać na miarę "oczekiwań". Zarówno w jego przypadku jak i reszty nowych z ostateczną oceną trzeba wstrzymać się do końca rundy. Optymizm budzi przede wszystkim fakt, że aż 4 naszych nowych piłkarzy miało udział przy bramkach. Kliment gol, Skvarka dwie asysty, Młyński gol, Aschraf świetną piłkę rzucił do Skvarki przy trzeciej bramce. . Dodatkowo Hanousek dał promyk nadziei , że doczekaliśmy się solidnego LO. W obwodzie jeszcze Uryga , który mam nadzieję posadzi na ławie Sadloka oraz Hugi , który dostał za mało minut żeby cokolwiek o nim więcej powiedzieć. ; Kolejne mecze pokażą czy dobre debiuty to efekt żenującego Zagłębia, czy jednak jesteśmy świadkami jednego z lepszych okienek transferowych ostatnich kilku lat. Byle nie pompować balonika ![]()
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 29.07.2021 o godz. 11:40.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To zależy, o którym Ondrasku mówimy. Tym z początku przygody z Wisłą, czy z końca. Zgaduję, że jego transfer bardzo dużo by kosztował, a prawdopodobieństwo niewypału też byłoby duże. Dobrze, że zostaje w Rumunii.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
jest jeszcze trzeci ondrasek : srednia arytmetyczna z w/w dwóch + 3 lata starszy
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
@ciastek88 To kluczowe podanie przy trzeciej bramce to byl chyba Gruszkowski! El Mahdioui rzucił takie ciasteczko nieco wcześniej, wtedy jak setkę zmarnował Škvarka.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Też mi się zdawało, że to akurat Gruszkowski zagrał w tej akcji dobrą piłkę otwierającą akcję.
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Wiadomo coś o nowym napastniku lub o sprzedaży Forbsa?
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 29.07.2021 o godz. 13:10.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Uważam, że do meczu z Zagłębiem Lubin należy podchodzić z daleko idąc rezerwą... Pamiętajmy, że nasz przeciwnik postanowił przygotowywać się bez trenera i z dziwnymi wytycznymi zarządu, a nowy trener przyszedł w ostatniej chwili... Czyli podsumowując zagraliśmy z drużyną, która miała zaburzony okres przygotowawczy i wystawiła nie najmocniejszy skład przeciwko nam, zgodnie z wolą zarządu...
Cieszy wynik i sama gra choć martwi niepewność w obronie, pomimo wyniku na zero w tyłach... Ale jakiś poważny przeciwnik wykorzysta naszą niepewność w obronie. Cieszy, że Savić zaczął na ławce i oby tak zostało do końca sezonu. Statystyki tego tzw. ofensywnego zawodnika są dramatyczne. Zagrał już sporo meczy a pokazał coś wartościowego może w kilku meczach... Ciekawe czy dojdzie ktoś jeszcze do ataku... bo samym Klimentem chyba że zostanie Forbes. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To był Gruszkowski. Aschraf rzucił podobną chwilę wcześniej.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Lis podobno żegna się z Wisłą i osiądzie we Francji, za całkiem niezły pieniądz dla Wisły.
Wielka szkoda, choć można było się tego spodziewać. Teraz Biegański będzie zbierał "frycowe" i pewnie w rundzie zawali nam kilka więcej bramek niż Lis, ale osobiście liczę na to że nie będziemy na tą pozycję ściągać "starego Słowaka" ani nikogo z tych rzeczy. Kupiliśmy duży talent to trzeba go promować i szukać zysku dla wszystkich stron. |
|
Senior Member
Offline |
|
Chudy nie przedłużył umowy z Górnikiem Zabrze twierdząc , że czeka na ofertę z lepszej ligi, żeby się nie okazało , że tak naprawdę to czeka na transfer Lisa ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Chudy....NWO, płaska ziemia i foliarstwo - tego jeszcze nie było
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |