|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Głęboko łudziłem się, że remis w Zabrzu to jakiś tam zalążek pracy Skowronka, który być może miał przyjść z lekkim opóźnieniem. Po kolejnych dwóch meczach dalej łudzę się, że będzie dobrze i mam nadzieję, że w środę nie bedę musiał zmieszać z błotem Ogryzka :], choć wydaje mi się, że to kwestia niedalekiej przyszłości, coś wręcz nieuniknionego. Mam również nadzieję, że moje przypuszczenia nie spełnią się i przestaniemy kopać się po czole.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Scenariusz na najbliższe tygodnie:
Wisła - Lechia 2-1 - bramka w doliczonym czasie gry po wyrównanym meczu decyduje o wygranej Wisły, Wisła nie zasłużyła na zwycięstwo Raków - Wisła 0-1 Wisła wygrywa po golu samobójczym, lider dzisiaj marnował sytuację, Wisła nie zasłużyła na wygrana I ciągle będzie tu kilku "kibiców" którzy będą tylko narzekać na grę, trenera i tak w ogóle piłkarze i kibice też są do wymiany. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Widzisz uważasz że wynik jest kluczowy, zdaniem niektórych nie jest. Kluczowe jest żeby budować zespół chcący i potrafiący grać w piłkę. To jest zadanie trenera, który jest już u nas prawie rok. Więc nie ma się co dziwić że efekty jego pracy powinny być widoczne. W grze, której wyniki są pochodną ale nie wyznacznikiem.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ale serio uwazasz ze jak zespol zwalnia przy 6:0 to jest zespołem "nie chcacym i nie potrafiacym" grac qw pilke ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Jakis problem jest Arku. W koncu mamy 5 zmian, prawie polowe skladu mozna wymienic. Czyli Ci ktorzy wchodza nie chca sie pokazac? Wola przeczlapac byle do konca?
W Ajaxie maja inne podejscie. Jest okazja to cisniemy do ostatniej minuty. Strzelaja 7 czy 8 bramke i sami biora pilke na srodek boiska zeby szybciej zaczac. Czaisz roznice? Potem mamy mecz z Podbeskidziem i pierwsze 30 minut nie istniejemy. Bo rywal biega, rywal presuje, atakuje. Jasne, taka taktyka z druzyna ktora miala 18 straconych bramek. Nikt nie spada w zasadzie, bo spadnie ktos z trojki beniaminkow. Jest okazja budowac zespol, a my z podbeskidziem kopiemy sie po czole i strzelamy szczesliwe bramki. I podnieta. Mnie to nie podnieca. Najblizsze dwa meczee dadza odpowiedz gdzie jest Wisla parodysty. Wygramy oba spotkania i pokazemy styl (jakikolwiek, ale niech bedzie!) - chetnie odszczekam. Ale jak patrze na to wszystko to beda dwa razy becki i placz ze skowronek out. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wszystko zależy od tego co rozumiesz przez "zwalnia". Bo ja ostatnich 30 minut w Mielcu za nic zwolnieniem bym nie nazwał. To było czekanie na końcowy gwizdek. W wielu meczach takie coś się zdarza, ale pierwszy raz widziałem żeby trwało 1/3 meczu. Drużyna która potrafi coś takiego odstawić, ma poważny problem zasadniczej natury, a za to odpowiada trener.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
I co to zmienia, sugerujesz ze jakby było 6:0 po 20 minutach to należy przez pozostałe 70 minut czekać na gwizdek?
A dlaczego przy 6:0? Może już 2:0 wystarczy żeby się nie wysilać. A może 0:0 na trudnym terenie... Tu nie ma znaczenia wynik tylko podejście do meczu. Albo się drużynie chce grać, jak to dawniej mówiono, dopóki piłka w grze, albo w którymś momencie sobie stwierdza, a... na dzisiaj wystarczy i zaczyna się plaża. Najgorsze jak taka drużyna ma za cel 12 miejsce "bo na więcej nas nie stać", a w lidze jakimś zbiegiem okoliczności zajmuje dajmy na to 8. Czy czasem wtedy nie poplażuje od początku meczu? Niestety takie nawyki ciężko potem zwalczyć. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Rozumiem że Wy swoich zakładach pracy, tudzież szkołach do ostatniej minuty nap******** robotę/wkuwacie wiedzę?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mecz to jest sprawdzian, test praca to jest na treningu. Skoro na teście można symulować to szkoda myśleć co się dzieje w pracy. Nie dziwota że siły nie ma.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
A na sprawdzianie liczy się wynik...Nikt nie da ci oceny za ładne pismo
|
|