|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
@Lvcas
Ktoś poruszał ostatnio tą kwestię. TS prosi o kasę na jakiś cel => Socios głosuje czy i ile kasy przelać na ten cel => przelewa kasę i weryfikuje jej należyte wydanie a TS zabezpieczone środki albo jakaś ich część, które miała przeznaczone na ten cel wydaje na inne cele których Socios już nie ma prawa kontrolować . Nawet moralnego ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
Członkowie socios płacą na jakiś cel danej organizacji to pewnie chcą wiedzieć jaki jest stan ekonomiczny tej organizacji, jakie ta organizacja ma przepływy finansowe, ile zarabia prezes ile wydaje się na wynagrodzenia ile zatrudnia się ludzi, jakie koszty i przychody organizacji na którą robiona jest zbiórka. Wydaje mi się to uczciwe i pożądane, bo niechcielibysmy takiej sytuacji jak była z poprzednim zarządem spółki pilkarskiej, gdzie kibice zbierali co prawda na stadion i na wynagrodzenia piłkarzy a przy okazji podobne pieniądze wychodzily do kieszeni SKWK, ikropka, spółki żony Zielaka i zarządu.
Ostatnio edytowane przez Lvcas : 11.01.2020 o godz. 20:09.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2019
Offline |
|
W tym samym czasie Wisłocki pomógł ekipie wybrać znany nam „zarząd stulecia” i w nagrodę został dyrektorem a Gryźlaka pogoniono. Struktury były już dawno gotowe tylko AP generowała długi. I generowałaby do dzisiaj gdyby „towarzystwo” rok później nie przejęło SA i samo ze sobą nie podpisało podwyżki kasy za prowadzenie AP z kilkudziesięciu tysięcy rocznie na duże kilkadziesiąt miesięcznie. To był rozbój w biały dzień i gimnazjalista w taki sposób też by AP odbudował. Tak się zastanawiam czy Ty łyknąłeś tą autopromocję „Rafała odnowiciela” i nieświadomie ludzi wprowadzasz w błąd czy wiesz jak było i z premedytacją nawijasz ludziom makaron na uszy udając „neutralnego”? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
@Lvcas
Wisłocki już oznajmił, że nie mają ogarniętego excel'a i powerpointa. Nie licz na wiele zatem. @Piknik1906 Czym bardziej podkreśla swoją neutralność tym mocniej staje się stronniczy.
Ostatnio edytowane przez Levis88 : 11.01.2020 o godz. 20:29.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
"Czym bardziej podkreśla swoją neutralność tym mocniej staje się stronniczy." To chyba najlepszy powód do tego, żeby już nie ruszać tego tematu, bo dyskutanci już tak okopali się na twardych stanowiskach, że co nie napiszesz, to zaraz musisz udowadniać, że nie jesteś wielbłądem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
||
Jeszcze odnośnie umowy - piszesz o niej "rozbój w biały dzień". Dla mnie ta umowa to był akurat dobry pomysł - inwestycja w AP, w szkolenie młodzieży to coś, co dawno powinno zostać zrobione. Całkowicie logiczny wydawał mi się taki ruch. Teraz jednak SA jest zarządzana przez kogo innego i to te osoby powinny zarządzać środkami, które wykładają z kasy SA na AP. Dlatego uważam, że jak najszybciej AP powinna trafić pod rządy spółki, bo to jest po prostu "zdrowe" rozwiązanie. |
||
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Ty regularnie wychwalasz wielki wkład Wisłockiego, a w tych warunkach to powinna być norma. No chyba, że Ty wychwalasz to, że w przeciwieństwie do kolegów ekipy z którymi wspólnie władzę nad TSem przejmował „mógł, a jednak nie ukradł”. Ale jeśli tak to ja mam jednak inne standardy i to jest minimum. Chwalić można za coś więcej. A wychwalać i rzucać jako koronne argumenty jak Ty masz w zwyczaju, to już zupełnie nie ma czego. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Wytłumaczcie mi jak to jest że prezes bez problemów podpisuje umowę zabezpieczoną na gruntach na 25 mln złotych i nie obawia się oskarżenia o działanie na szkodę spółki, a tak panicznie boi się "odsprzedać" 50% praw do herbu bo może zostać o to posądzony? Nie podoba mi się to co się dalej dzieje w TS. Poza marionetkami nic się tam nie zmieniło. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
O czym w drugiej części piszesz, to już Bóg raczy wiedzieć. Nikogo nie wychwalam, nie wynoszę pod niebiosa, wskazuję tylko, że wykonano jednak kawałek dobrej roboty w czasach szefowania Wisłockiego w AP (i nie zaprzeczam, że wiele rzeczy powinno się zrobić lepiej). Chcesz, to napisz zarzuty jakie masz do AP, do Wisłockiego konkretnie, ja poproszę żeby się do tego odniesiono. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Serek = ile obecni wynosi budżet AP?,
Orientacyjnie chociaż ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Nikoś Dyzma vel Wisłocki nie potrafił ogarnąć gwiazki, a tutaj niby pasmo sukcesów? Ile tych sukcesów nie miałoby miejsca gdyby na jego miejscu nie był inny słup? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
![]() Mowicie ze kto pracowal nad ta umowa? Nikos Dyzma vel Wislocki byl w tej ekipie ktora pracowala nad umowa? |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Laszi napisał(a):
Kolega "piknik" nie krytykuje Wisłockiego, nie twierdzi że jest zły, nie próbuje go atakować. Po prostu (w skali szkolnej) zamiast wystawiać mu szóstkę jak robi to serek, uważa, że zasługuje na maks 3/4. Mimo to jest atakowany, i sugeruje mu się, żeby skończył ".......ić"... Dokładnie to samo spotkało mnie, gdy jak debil poprosiłem o ankety w sprawie stanowiska socios. A przecież zarząd wie lepiej co chcą członkowie i nie potrzebuje chołoty pytać o zdanie (my mamy płacić kasę i nic więcej). ramzen1920 napisał(a):
![]()
Ddf
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czym odpycham, pisaniem że nie wszytko w AP zostało zchrzanione jak tu próbuje się wmawiać? Że mimo całego hejtu jaki wylewacie na Wisłockiego w sprawie akademii może się On pochwalić jakimiś sukcesami? Żeby zachęcać do Socios mam wpisać się w główny nurt, czyli jechać równo po wszystkim co związane z TS? Poważnie tak trudno Wam zrozumieć, że pomimo tego "wielbłąda" z gwiazdką udało się przez lata - za jego kadencji - akademię prowadzić całkiem dobrze i stworzyć sensowny podmiot?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.01.2020 o godz. 09:22.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jak hejtowali Królewskiego to też stawałeś w jego obronie dostrzegając nawet najmniejszy wkład w odbudowę klubu? Czy wpisywales się raczej w kumaty nurt nie liżący go po jajach?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
Nie wystawiam Wisłockiemu żadnej szóstki, napisałem jedynie co udało się w akademii zrobić przez ostatnie lata. To nie ocena tylko fakty, które między innymi Ty próbujesz całkowicie zakryć brakiem gwiazdki (tak, to jest zawalone i wszędzie do cholery o tym piszę!). Jak wspomniałem bardzo chętnie na temat tego co dzieje się w akademii porozmawiam, bo wszystkiego nie wiem i chętnie poznam opinię choćby kolegi Piknika.
Kiedyś chciałem zrezygnować z pisania w tym temacie, zrobiłem błąd że jednak ten pomysł porzuciłem. Na szczęście da się to naprawić.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.01.2020 o godz. 09:07.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Uważam, że sprawy wewnętrzne Socios powinny być dyskutowane w innym pokoju.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||||
Cytat:
ile wynosi budżet akademii? To kluczowa kwestia, abyśmy mogli zrozumieć jak bardzo istotne te 150 tys złotych było w tym wypadku.. Cytat:
Cytat:
Co zrobiłeś? Spytałeś o zdanie pozostałych 1900 członków? Nie, postąpiłeś zgodnie ze swoją opinią. W sporze socios pozostaje neutralne. Dlaczego? Spytałeś o zdanie 1900 członków? Nie, postąpiłeś zgodnie ze swoją opinią. Jak sam mówisz od marca trwają rozmowy z SA o wprowadzeniu kogoś do z Socios do SA - docelowo do zarzadu. Pytałeś o zdanie socios? Nie, nawet nie zostaliśmy o tym poinformowani. Niestety, coraz więcej osób tak czuje. Cytat:
Napisałem, że jeżel nie macie czasu to mogę głosy liczyć. Chciałem pomóc, być aktywnym, skoro już wymyślam te idiotyczne sondaże. Cytat:
![]()
Ddf
|
|||||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||||||
Jaka by jednak kwota nie przepadła, uważam działanie w "sprawie gwiazdki" za nieprofesjonalne, to nie powinno mieć miejsca, dałem temu wyraz wiele razy, ale jak widzę do Ciebie to zupełnie nie chce dotrzeć. Przez kogo? Przeze mnie, kogoś z zarządu? Witek, będący normalnym członkiem stowarzyszenia nazwał ankietę idiotyczną...
To był mój ostatni post tutaj, w sprawie Socios będę pisał jedynie w pokoju Socios. Inne tematy pomijam, więc z góry przepraszam za brak odpowiedzi jeśli pojawią się jakieś pytania. |
||||||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Weźcie sie na kawe umówcie bo to wyglada jak rozmowa głuchego z niewidomym.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
W latach 16-18 też było to samo - atakowano tych, którzy krytykowali święty zarząd TS-u i jak to się skończyło?
W tym konflikcie są dwie strony - piłkarska Wisła i zorganizowana grupa przestępcza powiązana z TS-em. https://gazetakrakowska.pl/krakow-da...ar/c2-14701779 Nie ma trzeciej. Do pierwszej należą ludzie chcący zmian i odbudować Wisłę (na czele z Kubą i Królewskim), a do drugiej należą obrońcy/strażnicy TS-u - ci od dziedzictwa TS-u (zarząd socios w rzeczywistości należy do tej grupy). W latach 16-18 poznaliśmy czym jest to słynne dziedzictwo TS-u. Nawiasem mówiąc, czekam aż ktoś nie wytrzyma i napiszę, że Kuba to też wróg, bo widać wyraźnie, że Kuba tym środowiskom coraz bardziej przeszkadza. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Koalik zaliczanie zarządu Socios do grupy przestępczej jest naprawdę słabe i nie na miejscu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Chyba nie trzeba przypominać kto bronił tamtego układu
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
czy "sociosy" w innych krajach tez nie aja zadnego wplywu na zarzdy i jaja ktore sobie pajace robia
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Na zarządy kogo i jakie "pajace"?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Serek, czy każdy członek Socios może trafić do jego zarządu ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|