|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Pod niegospodarność to pewnie można by i podciągnąć postawę TS w sylwestra.O tym o czym zaczynają tu pisać inni użytkownicy nie będę się już wypowiadał bo znowu odpalę jakiegoś gonzo albo innego oszołoma.Powiem tylko serek że ja nie stawiam żadnych warunków.Pieniądze na Socios i tak jakieś tam przekazałem i pewnię przekażę czyli jak widać to nie kwestia zaufania.Bardziej chodzi o to że nie wykorzystujecie możliwości jakie macie .Będąc w Socios chcialbym głosować nie tylko gdzie i ile komu kasy przekazać ale też jakie stanowisko jaką postawę przyjąć ma stowarzyszenie w sytuacjach na które może mieć wpływ.Wspierać mogę bez członkostwa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
serek Ty na TS patrzysz przez różowe okulary. "Martwią się o niegospodarność"
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|||||
Cytat:
Zresztą co do AP - przecież Wisłocki mówił o tym, że najprawdopodoniej, od czerwca 2020 AP zostanie przekazana spółce, zaś w TSie zostanie szkolenie dzieci do 12 roku życia. Żądania trio były inne - chcieli przejąć całość męskiej piłki na Wiśle. Całość. Także nawet w tym elemencie nie ma porozumienia, a pan Wisłocki wręcz wprost daje sygnał, że to kwestia nie do negocjacji. Jeżeli trio postawiło by w tej sprawie ultimatum, to pan prezes wydaję sie zagłosować za zostawieniem szkolenia w TSie, nawet kosztem upadku całej Wisły... Cytat:
Pisałem już gdzieś o tym: rok 2020 będzie dla socios ważny jeśli chodzi o utrzymanie obecnych członków, a nie pozyskiwanie nowych. Jeżeli ludzie domagają się głosowania w jakieś sprawie, a "ktoś mądrzejszy" z góry uzna takie głosowanie za bezcelowe, to te osoby uznają, aby ci mądrzejsi płacili sobie sami składki... Nie wspominając o tym, że przez brak głosowań, zwyczajnie ludziom nudzi się bycie w socios, spada mobilizacja, nagle zapominasz opłacić składkę itd... Wracając do meritum, jaki miałbyś problem, gdyby w twojej skrzynce pojawiło sie coś co wrzucił szymek: Cytat:
Cytat:
Dlaczego nie ma głosowania tego typu: Cytat:
![]() Wskaż mi chociaż jeden minus takiej ankiety. ![]()
Ddf
|
|||||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Kwestia głosowania o tym wydźwięku jest już długi czas poruszana nie tylko na tym forum. Widać że zarządzającym z jakiegoś powodu nie leży taka ankieta. Bo realnie rzecz biorąc nie potrafię znaleźć minusów tego głosowania. Argument przeciwników to słowo Bezsensu. Argument zwolenników to oczywisty i obrazowy wpływ na sytuację w Wiśle. Tak jak kolega wyżej wspomniał... Ludzie będą zapominać o wplatach jak wy o ich zdaniu zapomnicie...
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ja znajduję tylko jeden, głosowanie nad czymś hipotetycznym, to głos w sprawie, której nie ma, czyli głosowanie nad niczym, czyli strata czasu i energii, a poza tym to rzeczywiście nie ma minusów. Jest jeszcze taka kwestia dotycząca głosowania nad jakimś stanowiskami w sprawie tej czy innej, a nie jakimś konkrecie typu boisko, piwo itd. że niebezpiecznie to skręca w stronę tak znienawidzonego SKWK, czyli "to jest stanowisko kibiców Wisły, kto przeciw ten zdrajca". Osobiście wolałbym takiej sytuacji uniknąć zwłaszcza, że cały czas mówimy o jakieś hipotetycznej sytuacji , a nie konkretnej.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Przepraszam, coś więcej będę mógł napisać jutro, teraz tylko kilka słów.
Rozumiem, że w przypadku, gdy spółką zarządzał będzie TS (albo inny podmiot, który nie będzie Wam odpowiadał - piszę czysto hipotetycznie), to odwrócicie się od Wisły? Rozumiem, że wtedy również przestaniecie chodzić na mecze Wisły? Dlaczego zadaję takie pytania? Ponieważ Socios powstało w takiej formie właśnie dlatego, byśmy mogli wspierać Wisłę nawet wtedy, gdy nie mamy pełnego zaufania do osób zarządzających. Od tego mamy głosowania, darowizny celowe, odpowiednio skonstruowane umowy, by nasze środki trafiały na cele takie, jakie członkowie Socios sobie przegłosują. Żadne inne. Jeśli chcecie takiego głosowania, to zgłoście taką prośbę zgodnie z procedurą i je zrobimy, to przecież żaden problem (choć teraz myśleliśmy raczej nad innym głosowaniem, bo mamy troszkę środków "nad stan"). Ja osobiście nie widzę sensu takiego głosowania, nastroje są czytelne, a sami podczas rozmów mówiliśmy władzom TS, że na wsparcie z Socios w przypadku braku porozumienia z "trio" Towarzystwo nie ma co liczyć. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
Jak się was czyta to się maczeta w kieszeni otwiera.
Zacznijmy od tego, że wątpię, że w TSie są osoby które mają jakiś niecny plan i chcą coś pod siebie zgarnąć. Domyślam się, że to są zwykli trenerzy którzy nie ogarniają tak zawiłych prawnych spraw jakie sie im powierza. Tekst, że ktoś trzyma sie stołka jest idiotyczny. Będąc w TSie nie mogą wiele zarabiać, bo skąd? Weźmy te tematy o które walczy Jażdżyński. Nawiasem mówiąc, szanuje jego zmysł menadżerski ale rozjebał system tym wywiadem. Celowo. Po prostu bezkompromisowy człowiek. Jak chcesz coś znaczyć w biznesie to się nie .......isz z nikim. 1. Oddanie praw do herbu Nie dziwie się TS'owi, że wolą dać licencję widząc obecny stan naszej drużyny w tabeli. Oddanie herbu teraz to proszenie się o kłopoty 2. Oddanie akademii pod skrzydła S.A. To powiedzieli, że oddadzą, nie ma co się dopierdalać 3. Przekazanie długu No i tu nie wszystkie karty trzyma TS. Nie wiem jak to do końca jest ale tu dużą role odgrywa Telefonika Jazda po Wisłockim jest w takiej sytuacji mega chamstwem. Ja wiem, że to nie jest idealny człowiek do prowadzenia takiej organizacji ale chyba nie ma nikogo innego. Swoją ostatnią aktywnością w wywiadach i na twitterze potwierdził, że powinien bardziej ważyć słowa. Ostatnia kwestia to wpierdalanie w całe zamieszanie Socios. Każdy ma swoje zdanie. Nie wierze, że zdania kibiców nie znają w TS ale co miało by na celu takie opowiedzenie się za spółką? Że jak TS nie odda herbu spółce to nie będziecie płacić na Socios? Sorry ale ja będę płacił póki Wisła istnieje, czy to w ekstraklasie czy w B klasie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Swoją drogą.. od pół roku trwa dyskusja na temat przekazanie drużynie piłkarskiej Wisły praw do herbu Wisły.
z boku jak na to patrzą obserwatorzy to albo się śmieją albo zastanawiają o co nam chodzi (nawet na portalu weszło napisali że to sytuacja kuriozalna) 100 stron sporu na tym forum nie dotyczy przekazania 20 milionów złotych, 3 hektarów ziemi i jednej hali, tylko spor dotyczy "przekazania Wiśle Kraków herbu Wisły Kraków." |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Wszystko sprowadza się do tego żeby nasze środki nie dostały się w niepożądane łapy... Każdy z nas ma prawo mieć takie obawy. Przecież to nie małe kwoty. Ja wplacałem i będę wpłacać bo Socios ma moje pełne zaufanie.Z koleji TS powinno zaufanie u kibiców na nowo budować co jak narazie kompletnie im nie wychodzi.
Ostatnio edytowane przez Glazik : 03.01.2020 o godz. 23:53.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
Cytat:
Jeżeli władze TS nie skorzystają z jedynej opcji ratunkowej, ani nie znajdą nowej, tylko same będą próbować nowego rozdania, z nową Sarapatą i spółką, z cateringiem prowadzacym przez zresocjalizowanego pana Z., to ja finansowo nie pomogę i na żadne akcje typu koszulki, czy akcje TS nie ma co liczyć. Karnet to co innego, bo jednak bez meczy życia sobie nie wyobrażam, choć może bym się przerzucił na bilety, skoro na wszystkich być nie mogę... Cytat:
Cytat:
Jak ta procedura zatem wygląda, skoro sam to musze robić... ![]()
Ddf
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
Co za różnica czy 80 czy 100%?Nastroje są oczywiste. ....a chłopie wydaje się piszesz dla samego narzekania. Sprawa jest prosta jak drut, a Ty ciągle próbujesz zrobić z tego jakąś konspiracje
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
.
10 znaków. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
Powiedzcie mi tylko w czym to głosowanie pomoże, co nam da - ja nie wiem. Zacznij czytać ze zrozumieniem...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 04.01.2020 o godz. 02:21.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||||||||
Cytat:
Jeśli 100% członków socios byłoby przeciwko wspieraniu nowych rządów TSu to da to jasny sygnał zarządowi, że po powrocie do władzy stracą 1 milion złotych rocznie. Jeśli byłoby to 80% to szanse na kasę od socios są bardzo małe. Z kolei jeśli wynik byłby tylko 60-40, to wtedy Wisłocki śmiało będzie mógł ta kasę w budżet wpisywać. Naprawdę jest to bardzo istotne z perspektywy Wisły... --- Przypominam też, że głównym temat ankiety jaki proponowalismy, był taki : Cytat:
maarcin napisał(a):
Wyobraźmy sobie budżet na sezon 2020/21, gdzie są już uwzględnione pieniądze od socios. W styczniu trójka się wycofuje, wkracza TS, mamy głosowanie : Czy jesteś za tym aby dalej pomagać finansowo spółce? Pada odpowiedź : nie. Wisłocki wrzuca kolejne propozycje na co by przeznaczyć kasę, za każdym razem członkowie głosują na nie. W akcie desperacji ostatnia ankieta w lutym : czy jesteś za tym aby przekazać TSowi 1 milion złotych konieczny do przystąpienia do rozgrywek wiosennych. Również pada odpowiedź : nie. Co wtedy? Nie uważasz, że dużo lepiej poinformować o naszych nastrojach już teraz? Cytat:
Druga rzecz : bądźmy poważni z tymi przelewami celowymi. To czy przelejemy spółce 100 tys zł miesięcznie mówiąc "robta co chceta z tą kasą", czy przelejemy 100 tys na kontrakt dwóch piłkarzy, czy przelejemy 100 tys na opłaty za stadion i media - nie ma żadnej różnicy, wyjdzie na to samo. Jeśli opłacimy im stadion to kasę która mieli na to zabezpieczona wydadzą na co będą chcieli. To tak jakby ojciec, który opłaca synowi-cpunowi rachunki, mieszkanie i samochód, mówił że on daje pieniądze na konkretne rzeczy a nie na narkotykii. Niby racja, ale przez to że syn nie ma rachunków, to stać go na dragi z własnej kasy... Cytat:
Dalej musimy pisać maila, czy już zarząd wie, że jest taka prośba? Cytat:
Jeśli chodzi o inną ankietę, którą proponowałem : Cytat:
Może się bowiem zdarzyć sytuacja, w której zostaniesz spytany o zdanie socios Wisły w tej kwestii. Co odpowiesz, skoro tego nie wiesz? Co zaś do pytań typu : Cytat:
Dlaczego musimy uzasadniać taka propozycje, dlaczego musimy (my jak i ty) tracić godziny na dyskusję, zamiast siąść do laptopa i w 5 minut wysłać maila z ankieta? Choćby na typowe "od....... się"? W czym jest problem? Opłacamy przecież człowieka, który ma ogarniać sprawy techniczne, jak wam się nie chce liczyć głosów to mogę się tym zająć. O co chodzi? Gdyby mi dupe truly dwie blondynki-kretynki, aby zrobić ankietę na zmianę logo na czerwona róże, to w końcu bym zrobił na od....... się z opcją numer dwa : jestem przeciw zmianie logo na róże, oraz zajmowania się podobnymi .......ami przez najbliższe 10 lat. I tyle, wynik ankiety oczywisty, kretynki czuły by się wysłuchane - dalej płacą na socios, a temat zamknięty na 10 lat. Prosto, szybko, uczciwie i za darmo. [przykład przejaskrawiony, nie brać tego dosłownie] Druga rzecz : mamy zupełnie inna wizję socios. Dla mnie to ma być zorganizowana regularna zbiórka kasy niczym WOŚP. To ma być aktywnie działająca społeczność kibicowska, wyrażająca swoje poglądy, opinie. Która oprócz kasy do klubu, być może kiedyś będzie miała członka zarządu, który mógłby wyrażać poglądy całej społeczności w pewnych kwestiach. Oczywiście mam świadomość, że model wyboru prezesa z Barcelony nie miałby w Polsce racji bytu (tam zresztą socios działają na innych zasadach), ale jestem w ciężkim szoku, że jest taki problem aby kibice mogli demokratycznie wyrazić swoje zdanie w tak ważnych rzeczach jak akademia, herb, prawa do nazwy, itd. ![]()
Ddf
|
||||||||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dla mnie to nie ma być zorganizowana regularna zbiórka kasy niczym WOŚP.
Proszę moderatora o edycję, nie działa mi ona na telefonie. ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Lepiej najpierw zrobmy ankiete czy chcemy otrzymac ankiete na ten temat. Przeciez to jest ....a tak glupi pomysl, ze szkoda slow. Zrobmy ankiete jaka pora roku socios jest ulubiona, jaki kolor. Przeciez przed jakimkolwiek przekazywaniem kasy na obojetnie jaki cel i obojetnie komu, bedzie glosowanie. Najpierw .......icie, ze TS specjalnie dziala po chamsku na zlosc SA inich wykorzystuje, SA dostaje kase od socios, jakby TSowi zalezalo na kasie z socios to by pogonilo JKB i tyle. Trojca odejdzie, TS przejmie wladze, bedziemy glosowac, na .... teraz komus jakies kuerwa glupie ankiety.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dariusz Marzec:
Cytat:
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Jak już zostało wyjaśnione w postach powyżej ankieta to głupi pomysł, że szkoda słów. Także wracać do wpłacania kasy- przecież kochasz swój klub?!jak odejdzie trio to już nie wpłacisz...?
Jak będziesz potrzeba przelania kasy na ważne cele to zapytają każdego z osobna i większość zdecyduje ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
To ja też doleję oliwy do ognia.
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/q3x94qj Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 04.01.2020 o godz. 10:36.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
O jakim Ty wpisywaniu pieniędzy w budżet w ogóle mówisz? Chcesz głosować nad sytuacją, która może się nie wydarzyć i pewnie się nie wydarzy. Nie wiesz co będzie za miesiąc, nie wiesz co będzie za trzy miesiące, tym bardziej nie wiesz co będzie za rok. Nie wiesz kto wtedy będzie rządził SA, nie wiesz jakie decyzje zapadną, nie wiesz jaka będzie sytuacja TS. Nie wiesz nic, a chcesz głosować.
A tekst "jak wam się nie chce liczyć głosów to mogę się tym zająć?" to już nawet szkoda komentować. Piszesz o traceniu czasu. A ja uważam, że właśnie zajmowanie się taką ankietą i liczenie jej wyników to kompletna strata czasu. Jaka ankieta będzie następna? Kto ma stać w bramce, Buchalik czy Lis? (także przykład przejaskrawiony). Tak jak napisał wieśniak, chcemy najpierw ankiety czy taka ankieta powinna być! ![]() Bądźmy poważni... |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Man nadzieję że Socios nie będzie jak Pis , proszę nas wspierać i nie przeszkadzać
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
R. Wisłocki napisał(a):
Na marginesie: prawnik w TS albo nie wykonuje swojej pracy albo p. Wisłocki nie sługa się go, bo opowiada w wywiadzie o "sprzedaży i użyczeniu licencji". Takimi terminami może w uproszczeniu posługiwać się biznes, kiedy "kupuje" licencję na oprogramowanie, a nie osoby zaangażowane w negocjacje dotyczące znaku towarowego, kiedy wybór pomiędzy przeniesieniem praw a licencją jest przedmiotem negocjacji. Z wywiadu wynika, że nie ma porozumienia w sprawie długu i w sprawie znaków towarowych. Co więcej, Wisłocki wypowiada się w takim tonie, jakby z góry zakładał, że ma rację i nie ustąpi. Nie było planu B. Wisłocki umywa ręce: trudno było mieć plan B, bo nie miałem wiedzy, o tym, co się dzieje w klubie. Wątpię, aby rzeczywiście nie wiedział - Wisłocki raczej żali się, że nie dostał funkcji w RN. I może nawet powinien był dostać, ale istotą planu B w tej sytuacji, było: co z SA, jeśli BJK jej nie przejmie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 04.01.2020 o godz. 11:40.
![]()
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
Druga sprawa - kto Ci zabrania wyrażać swoje zdanie, swoją opinię na jakikolwiek temat? Mamy inną wizję niż Twoja w przypadku głosowania, nad którym teraz rozmawiamy. Jeśli mamy je przeprowadzić, to nie będziemy robić tego "na chybcika". Chcemy przemyśleć pytania, zapytać większej ilości członków o ich sugestie, czy chcieliby - oprócz sugerowanych pytań/odpowiedzi - dodać swoje propozycje. Choćby po to, by uniknąć kolejnych głosowań nad tym samym. Rozumiem, że możesz poczekać te kilka dni na początek głosowania?
Zaczynasz poruszać tyle wątków, że lepiej byłoby się po prostu spotkać i porozmawiać, bo o budżecie spółki, darowiznach celowych itd. możemy tutaj pisać elaboraty i każdy będzie miał różne zdanie (możesz środki przeznaczyć choćby na sprzęt, infrastrukturę, których nie planowano w wydatkach budżetowych, więc spółka nie będzie miała dzięki naszej działalności "wolnych środków"). Najważniejsze jest tutaj nasze ewentualne miejsce w strukturach klubu, by mieć wgląd w jego finanse i możliwość kontroli wydatków. To w jakimś stopniu zamknęłoby temat obaw o wykorzystanie naszych środków nawet przy niekorzystnych zmianach właścicielskich. Czy w przeciągu półtora roku choć raz wydarzyło się coś, by uzasadnione było w ogóle takie zdanie?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 04.01.2020 o godz. 11:44.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Wyobraźmy sobie że drużyna piłkarska wraca pod skrzydła TS. I teraz pytanie do Socios? Na Wisle nie dacie? Przecież Wisła jest jedna. Nawet jakby tam Banaś rządził to i tak dacie. Nie będziecie wspierać? Nie macie klubu w sercu?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Na pewne rzeczy nie ma się wpływu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|