|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
https://www.laczynaspilka.pl/pilka-d...-odwolawczego1
Z tego komunikatu wrzuconego przez PZPN i znalezionego przez Malka jasno wynika, że z dniem 29 Listopada zapadła ostateczna decyzja (choć to tylko PZPN może przy flaszce da się załatwić nagiecie przepisów) . Nasz klub mając za prezesa byłego szefa akademii, nie potrafi zdobyć złotej gwiazdki, czegoś z czym małe biedne klubiki nie miały problemu... Decyzja o odmowie zapadła 7 llistopada, odwolanie wysłano 19 listopada: https://twitter.com/akademiawisly/st...443632640?s=09 W zasadzie oba punkty niczego nie wyjaśniają i są przyznaniem się do v winy. Punkt pierwszy: panie władzo proszę nie karać mnie mandatem za przejechanie skrzyżowania na czerwonym świetle. Zrobiłem to tylko i wyłącznie przez swojego gapiostwo i nie uwagę. Punkt drugi : mandat za brak ważnego OC uważam za niesłuszny. Co prawda nie posiadałem OC na pojazd X, posiadalem jednak OC na pojazd Y, który to używam zamiennie z pojazdem Y, których obu jestem współwłaścicielem wraz z małżonką (posiadam do niego pełne prawa). Ciekawi mnie kiedy też przeczytają /odniosą się do komunikatu z 29 Listopada? ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Serek - chyba ja (i niestety PZPN) inaczej rozumiemy formule odwołania...
Eh. mnie polega to na tym, że Wisła składa kompletny wniosek w wymaganym terminie. Dostaje decyzję odmowna. Czeka na uzasadnienie. Tak pzpn pisze : "powinniście zatrudniać minimum dwie sprzątaczki, zatrudniacie tylko jedną nie jaką Haline Kiepska. Decyzja nie może być inna". Wtedy piszemy odwołanie : "zatrudniamy dwie sprzątaczki, są wymienione na stronie 42 wniosku. To Halinka Kiepska rocznik 52, oraz jej córka Halina Kiepska rocznik 73". Wtedy pzpn odwołanie, przeprasza i tłumaczy się z pracownika idioty, który to przeoczył. To nie działa tak, że wysyłasz byle co, a "potem najwyżej się doniesie"... Te lata już w Polsce minęły. ==== Pamiętajmy też co oznaczają te gwiazdki: https://junior.weszlo.com/wp-content...Q-1024x576.png Certyfikowanych zostało 700 drużyn, za złotą gwiazdkę akademia nexus wg tej symulacji dostawać 260 tys zł w 2022 roku. W przyszłym roku jest to ok. 33% mniej czyli 150 tys złotych poszło do pieca. Z tego co widzę certyfikaty są do 30 czerwca 2021, także trzeba dorzucić jeszcze połowe za 2021 rok. Łącznie z 250 tys złotych. ===== Cytat:
Cytat:
Jest to człowiek, który tworzył struktury szkolenia akademii, który posiada pełną wiedzę o jej pracownikach. Człowiek który już jako prezes TS zlecił ta robotę "Panu Januszowi", a następnie jej nie nadzorował / nadzorował w sposób nie właściwy. Nazwisko jego to Wislocki. Tyle w temacie. To tak jakby socios przelalo kasę Wisle Płock, a setek tłumaczyl się, że "ktoś zrobił błąd". Niestety w takiej sytuacji, odpowiada nie tylko debil, który taki przelew zrobił, ale i jego zwierzchnik który taki przelew ayturyzowal. ![]()
Ddf
|
||
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
Konrad. - z tego co słyszałem, to w połowie przyszłego roku będzie można ponownie składać wnioski o gwiazdki
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Serek - pzpn nie ma interesu w zaszkodzeniu nam (czy jakiejkolwiek innej szkolce) - to nie ich kasa. Tą daje ministerstwo sportu.
Ba, im powinno wręcz zależeć na jak największej ilości klubów w tym programie, aby wspólnie z rządem odtrabic sukces. Dlatego domniemuje, że nasz wniosek był nie do uratowania... Maarcin - ale chyba w połowie przyszłego roku będzie certyfikacja na rok kolejny czerwiec 2021 czerwiec 2022? Niezależnie ile kasy stracone, załamany jestem postawa prezesa. Rozumiem, że nie ściąga sponsorów, nie ogarnia hotelu, koszykarek... Żaden z niego biznesmen, marketingowie, specjalista od restrukturyzacji... Ale akademia?! ....a, lotnik kryspinow będzie dostawał kasę z ministerstwa... Przecież on ten wniosek powinien 30x wertowac kartka po kartce, znać na pamięć każda stronę. Załamany jestem jego postawa... ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Jaki PZPN ma interes tego nie wiem, ale skoro prezes tej instytucji pisze, że najlepiej byłoby gdyby TS rozwiązać... Może masz rację i się doszukuję niepotrzebnie
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Boniek czasami lubi coś palnąć o czym nie ma pojęcia(pamiętam jak chciał łączyć Widzew i ŁKS w jeden klub
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Nie, zobowiązanie do spłaty pożyczki jest już zaciągnięte. Sama spłata nie wiąże się z zawarciem nowej umowy i zaciągnięciem nowego zobowiązania.
Obstawiałbym raczej kwestie znaku towarowego w związku z przekroczeniem limitu przychodów. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Ogarnięcie efektywniejszego wykorzystania hotelu wcale nie jest taką ciężką sprawą jak się może analizując mikroekonomiczną sytuację krakowskiego rynku. Niemal na każdym wyżej pozycjonowanym wydarzeniu biznesowym - a tych w Krakowie zapewniam, że odbywa się odpowiednio dużo - przewija się temat brakujących hoteli dla mid & top management`u oczekujących standardu nie mniej niż *** ( korporacyjne standardy ). Co więcej liczba działających w Krakowie centrów SSC / IT / R&D itd. a w konsekwencji przyjeżdżających tutaj delegacji przez cały rok spokojnie by pokryła zapotrzebowanie hotelu w ww. klasie. Lokalizacja hotelu TS jest topowa. Mogę się założyć, że dla Novotelu przy Armii Krakowej gość niebiznesowy to nie więcej jak 10 % obłożenia. Większość hoteli *** lub **** w Krakowie ma pełne obłożenie noclegowe + eventowe. Trzeba tylko kreatywniejszej głowy i trochę samozaparcia aby skonstruować model w którym w zamian za długoterminowy najem jakaś sieć będzie mogła go obrandować swoim logiem i włączyć do systemu. Ewentualnie kogoś z jajami do układania biznes planów i pociągnięciem biznesu samemu ponieważ lokalizacja i wartość ziemi są na tyle adekwatne wartościowo aby pozyskać zewnętrzne finansowanie, szczególnie w obecnych czasach gdy zewnętrzny pieniądz jest tani jak nigdy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Jeszcze widzę, że walne daje zgodę na rozwiązanie sekcji. A SA nie chciała konkurencyjnej piłki w TS. Może to to? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Za interią:
Cytat:
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
https://media.laczynaspilka.pl/files...8350b679bf.pdf
Odwołanie powinno zawierać: oznaczenie Organu ds. Certyfikacji, do którego jest skierowane, dane składającego odwołanie, oznaczenie decyzji, od której jest składane, ze wskazaniem, czy jest ona zaskarżona w całości czy w części, zwięzłe przedstawienie zarzutów, uzasadnienie zarzutów, wniosek o zmianę lub o uchylenie decyzjiz zaznaczeniem zakresu żądanej zmiany lub uchylenia, podpis składającego odwołanie i wymienienie załączników. Do odwołania należy załączyć dokumenty wykazujący umocowanie osoby lub osób podpisujących odwołanie. Odwołanie, które nie spełnia wymogów określonych powyżej, pozostawia się bez rozpoznania. Jak dla mnie przywołane wyżej odwołanie TS nie zawiera kilku punktów wskazanych w regulaminie jako obligatoryjne. Też czekam na uzasadnienie PZPN, czuję, że wyjdą jajca. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dodam tylko, że szkoda mi Rafała Wisłockiego. Ewidentnie to nie jego miejsce. Powinien wrócić (tylko) do trenerki, pewnie nawet by tego chciał, ale brak innego "słupa" sprawia, że został wystawiony na odstrzał. "Rafał, zostań prezesem, my pomożemy, wiadomo, a jaki to piękny PR zabieg". A jak przychodzi co do czego to wszyscy potrafią sypać radami, a do pracy nie ma komu.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Ci ludzie ośmieszają się na każdym kroku... Z zarządzania 5(w niemieckiej skali ocen
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Mógłby powiedzieć wprost: "Chcemy NASZĄ, TSowską Wisełkę w 4 lidze". Dobry prawdziwek.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Wisłocki tym komentarzem się zbłaźnił całkowicie i okazał szczyt niekompetencji na zajmowanym stanowisku.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Nie wiem jak u was z czytaniem, ale wydaje mi sie, ze Wislockiemu chodzilo o to zeby nie popelniac tego samego bledu, czyli zeby zarzad TSu nie mial mozliwosci sprzedazy klubu komu chce i kiedy chce bez wczesniejszych weryfikacji (tak jak to bylo w przypadku Vanny Ly). Jak Wy wpadliscie na to, ze to jakies nazwiazanie do trojcy, nie mam bladego pojecia.
Przygode z czytaniem radze rozpoczac od elementarza pierwszoklasisty. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To ty masz problem ze zrozumieniem: Wisłocki porównuje w tym sensie trio do Vanny Ly, że chce ich weryfikować - czytaj nie jest pewien czy przypadkiem pan Błaszczykowski to nie przebieraniec, gołodupiec...
No to niech go zweryfikuje, podobnie jak Jażdżyńskiego i Królewskiego. Może to też przebierańcy, Synerise nie istnieje, Jażdżyński wcale nie jest milionerem i nie przezał na konto Wisły 1,5 miliona... ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To juz jakies dziwne wymysly Twojego malego mozdzku, a nie porownania Wislockiego. Zrozum.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przecież sam piszesz:
Cytat:
Kojarzy ktoś skąd taką kasę ma ten cały Błaszczykowski? Sprawdzałem w KRSie - nie prowadzi żadnej firmy. Ktoś coś? Super, że Wisłocki się tym zajmie ![]() ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Lub chce zadąć haraczu w imieniu swoich szefów od piłkarskiej spółki.
To może Wisłocki nie wie jakie osiągnięcia miał Kuba w Dortmundzie? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ponadto wiem od kolegi kolegi, że przedstawił gwarancje bankowe z tego samego źródła co Meresinski. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przeciez ta weryfikacja odnosi sie do kazdego kto zlozy oferte... Do mnie, do Ciebie, do Zenka spod budki z piwem, do dresa z nowohuckiej bramy jak i do przebierancow pokroju Vanny Ly, do trojcy tez, do Billa Gatesa tez, do ojca Rydzyka rowniez. Tu chodzi glownie o wprowadzenie w koncu jakiegos profesjonalizmu w dzialaniach zarzadu TSu, a nie o porownywanie Vanny Ly do tria czy kogokolwiek innego.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A ja uważam, że ludzie którzy w klubie są w klubie 11 miesięcy, przelali na jego konta łącznie 4,5 milona złotych, i w z większymi/mniejszymi sukcesami nim od zarządzają, nie potrzebują takiej samej weryfikacji jak Zenek spod budki z piwem, ja czy ty.
Taka moja skromna opinia, że przelanie 1,5 miliona złotych na głowę to wystarczająca weryfikacja... No, ale co tam możemy teraz trio weryfikować, wszak - jak twierdzi sam Wisłocki - nie ma innych chętnych. Co tam - w....imy jedynych chętnych... ![]()
Ddf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Wisłocki przydzbanił i tyle. Trio przelało o 4.5 mln więcej niż Vanna i Meresinski a ten .......i takie bajki.
Gość który wspołdziałał przy niemal całkowitym ujebaniu klubu rok temu śmie jeszcze gadać takie rzeczy... ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|