|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
||
Co do tego kto zbudował AP i jak to działa, to się raczej nie dogadamy. Co do zaległości - nie są większe, m.in. dzięki pieniądzom z Socios.
O AP pisałem wyżej. |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Nikt mnie nie przekona, że 5% akcji za 4 mln, to tyle samo co 95% akcji za 4,5 mln... Szacun za to co robi Trio, ale jakieś standardy powinny obowiązywać. ![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
W takim razie pytanie. Po co kupowałeś akcje, skoro uważałeś, że cena jest nie fair? Przecież jeszcze przed ich emisją były znane zasady i warunki na jakich SA może trafić ostatecznie do trio?
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Przecież inni (Vanna Ly czy "krakowscy biznesmeni") mogli kupić klub za 1 zł. Oni muszą "dać" 4.5 miliona.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Na tyle je Trio wyceniło i nadal na tyle wycenia, proonując innym inwestorom. Dla siebie wyceniają niżej. To jest nie fair.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
Ale nie odpowiedziałeś na pytanie
![]() |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zresztą Panowie (i Panie), na razie to się zanosi na to że klub może znowu wylądować w TSie i będziecie marzyć by nam Kwiecień pożyczył 123 tysiące by rozegrać mecz na Reymonta. Naprawdę macie tak krótką pamięć że żądacie 80 mln za klub i ani złotówki mniej? |
|
Senior Member
Offline |
|
Zmieniając temat bo szkoda już karmić trolla.
Była rozważana opcja dwóch akademii? Jednej głównej w SA (od żaka do u-18) i drugiej w TS dla dzieci do lat 13? W wieku 13 lat jest unifikacja i z wszystkich dzieciaków jest wybierana grupa najzdolniejszych i kontynuuję naukę w SA? Jest to praktykowane w kilku klubach (Korona, Ślask, Cracovia, Jagiellonia). Nie zawsze szkolenie w jednej z nich kończy się w wieku lat 13, czasami później. Myślę, że chętni znaleźliby się nawet dla większej ilości grup niż teraz. Chyba że problemem jest liczba boisk lub coś takiego. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
Wiesz, do U-13 akademia jest znacznie tańsza w prowadzeniu. Jednocześnie masz większe pieniądze z tego (składki od większej ilości dzieci). Tymi kwotami są też finansowe starsze grupy.
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
@serek - rozumiem Twoją chęć spojrzenia na problem z obydwu stron, ale gdybym chciał się postawić w miejscu TS-u, to chciałbym wiedzieć czy zarząd Towarzystwa Sportowego podjął jakiekolwiek działania aby zabezpieczyć istnienie SA w przypadku rezygnacji trójki pożyczkodawców? I nie, nie chcę słyszeć o efektach, ale czy były podejmowane jakiekolwiek działania ze strony TS. Moje wrażenie jest takie, że w TS-ie pomyśleli, że zdjęty z nich jest garb w postaci zarządzania SA i tak jest im wygodnie. Popyt na Wisłę budowany przez SA (chociażby meczami takimi jak z Legią, Lechem, Derbami w poprzednim sezonie) nagania więcej dzieciaków do AP, więc wszystko jest OK. Nie ma się o co martwić. I jest to tylko moje, być może błędne wrażenie. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zdaje sobie z tego sprawę, że jest to trochę skok na kasę rodziców, ale mógłby tym TS rekompensować sobie straty, a jednocześnie "poważne" szkolenie miałby już SA pod sobą.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
Tylko dla SA wówczas byłoby to mało opłacalne
![]() |
|
Senior Member
Offline |
|
Nie zrozumiałeś mnie. SA też szkoliłby dzieciaki do lat 13. Po prostu w każdym roczniku byłoby więcej grup. Więcej grup, więcej kasy od rodziców. Więcej grup to więcej potencjalnych talentów.
Dokładnie taki system jest u sąsiadki. Szkoli zarówno Cracovia SA, jak i MKS Cracovia. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ok, rozumiem o czym piszesz, tylko dochodzimy do sedna - z jednej strony Cała Wisła Zawsze Razem, ale z drugiej strony TS ma pozbyć się wszystkiego i zdechnąć, bo piłka - którą TS stworzył, ale sprzeda spółkę - generuje największe zainteresowanie. To jedna Wisła, czy jednak nie, CWZR, czy jednak osobno?
Niechże to skończy się porozumieniem, niech SA dostanie co trzeba, ale niech TS otrzyma konkretne wsparcie od SA. Może nie od razu, ale przynajmniej z czasem... Z tego co wiem, takie rozwiązanie w naszym przypadku nie wchodzi w grę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Tak czy owak koniec końców dogadać się muszą bo TS chyba ma świadomość że jak nie ulegnie SA i zostanie to w martwym punkcie to trio wycofa się z inwestycji a oni zostaną na lodzie przy okazji klub upadnie, ani jednym ani drugim to nie na rękę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Gadżety piłkarskie powinny być tylko dla SA i osób które chcą ciągnąc ten wózek. Dlatego jest problem znaku i nazwy bo TS chce sianka z pamiątek a pewnie tylko na piłce mogą zarobić. Ja się wczoraj pytałem jak chcesz rozwiązać sprzedaż pamiątek piłkarskich przez TS oraz SA ? Nie odpowiedziałeś ale może masz jakieś pomysły ? Dla osób myślących logicznie i pragmatycznie nie można tego dzielić bo to jest bez sensu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
a co to są pamiątki związane z piłką nożną? ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
I wskaż mi gadżety piłkarskie, które sprzedają, a nie powinni? (poza np. koszulką retro, którą zapewne byś wskazał) |
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle żądali od Kwietnia.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Więc skoro teraz ktoś chce ten ciężar brać na siebie bierze cały wózek z gównem oraz profitami, TS chętnie odda gówno a profity chiałby przytulić dla siebie w jak największej części - TO SE NE DA ! I o tym prawi TJ w wywiadach, ja to im się naprawdę zaczynam dziwić, goście mają poukładane życia i muszą się jeszcze z koniami po czołach kopać chcąc zrobić coś dobrego. TS stworzył Ly wanna oraz inne ciekawe sprawy plus doprowadził do zarżnięcia jedynej sekcji która jak sam zauważasz daje profity czyli piłki. Więc WTF ? Chyba się niezbyt nadają do zarządzania czymkolwiek ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I nie mają - chcą to zrobić na podstawie nieodpłatnej licencji. Nie problem w dostępie do znaku, tylko w prawie własności.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 21.11.2019 o godz. 14:47.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Offline |
|
Ale przecież z wywiadu z TJ wynika, że SA chce sprzedawać gadżety z herbem TS, a nie SA
![]() |
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A które pamiątki w sklepie TS są opatrzone logo SA?
![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 21.11.2019 o godz. 14:57.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|